Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Επίδειξη ισχύος της «Μακεδονίας»

του Μάκη Πολλάτου
αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα

Με αεροσκάφος των αποκαλούμενων «Μακεδονικών» Αερογραμμών (Macedonian Airlines -MAT) και όχι με το ολίγων θέσεων κυβερνητικό τζετ, αναμένεται να μεταβεί το επόμενο Σάββατο στην Κέρκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). Αρχικώς, ο κ. Μιλόσοσκι επρόκειτο να ταξιδέψει απ’ ευθείας από τα Σκόπια στην Κέρκυρα χρησιμοποιώντας το κυβερνητικό τζετ και κάνοντας χρήση της «κατ’ εξαίρεση» άδειας που του παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ειδικώς για τη συγκεκριμένη διεθνή συνάντηση και μάλιστα κατά παρέκκλιση της πάγιας πολιτικής της Αθήνας να μην επιτρέπονται πτήσεις προς (και από) ελληνικά αεροδρόμια αεροσκαφών που φέρουν την επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζονται λεπτομέρειες για τα τεχνικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στο πρόσφατο παρελθόν στο κυβερνητικό αεροσκάφος των Σκοπίων. Αξιοποιώντας λοιπόν την συγκεκριμένη «διπλωματική» βλάβη, ο κ. Μιλόσοσκι προτίθεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα με αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας των Σκοπίων «Macedonian Airlines». Έγκυρες πληροφορίες από τα Σκόπια αναφέρουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έχει ήδη ενημερώσει την ελληνική πλευρά για την πρόθεση του κ. Μιλόσοσκι να προσγειωθεί στην Κέρκυρα όχι με το μικρό κυβερνητικό τζετ της πΓΔΜ, αλλά με ένα πολύ μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος των υποτιθέμενων «Μακεδονικών» Αερογραμμών, με την επίκληση της ασφάλειας πτήσεων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη της εταιρείας MAT εδώ και περίπου ένα μήνα βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων.

Η αξίωση του υπουργού Εξωτερικών της FYROM προφανώς και δεν είναι ανεξάρτητη από τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αρχικώς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συναίνεσε στην «κατ’ εξαίρεση» προσγείωση του αεροσκάφους από τα Σκόπια, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες της, να μην επικριθεί η Ελλάδα ότι δημιουργεί προβλήματα για θέματα που από τους ξένους αντιμετωπίζονται σαν ήσσονος σημασίας. Στη συνέχεια και παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση να ακυρώσει την άδεια για κατ΄εξαίρεση προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους από τα Σκόπια, ο κ. Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε για μικρότητα όσους αντιδρούν στην απόφαση να επιτραπεί η μετάβαση του κ. Μιλόσοσκι με αεροσκάφος με κωδικό κλήσης και επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η διοργάνωση της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ «είναι επιτυχία για τη χώρα. Θα το τραυματίσουμε αυτό δείχνοντας σε όλους εκείνους που έχουν δεχτεί τις θέσεις μας και τις σέβονται, την μικρότητα ότι δεν δεχόμαστε, ούτε κατ’ εξαίρεση, ένα αεροπλάνο; Σας καλώ λοιπόν να αναλογιστούμε ποια είναι τα ζητήματα. Πώς θα αντιδρούσαν όλοι αυτοί που θα έρθουν μεθαύριο στην Κέρκυρα; Η Ελλάδα, η οποία μπόρεσε και πέρασε τις θέσεις της, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, παντού, αντιδρά τώρα με ένα τρόπο που το μόνο που κάνει είναι να προδίδει νευρικότητα, ανασφάλεια, μικροψυχία;», επιχειρηματολόγησε ο κ. Καραμανλής.

Αξιοποιώντας τη… γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Μιλόσοσκι όχι απλώς επιμένει να προσγειωθεί στην Κέρκυρα με σκοπιανό αεροσκάφος, αλλά τώρα προγραμματίζει τη μετάβαση της αντιπροσωπείας του με ακόμη μεγαλύτερο αεροσκάφος του επίσημου κρατικού αερομεταφορέα των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM, ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή επιχείρησε να γελοιοποιήσει τα επιχειρήματα της Ελλάδας στη διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων κάνοντας αναφορά στο… κοστούμι του–«ράφτηκε στην Μακεδονία και γι αυτό γράφει «made in Republic of Macedonia», ελπίζω όμως να μου επιτρέψουν να το φορέσω στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα», έχει υποβάλλει αίτημα για διμερή συνάντηση με την κυρία Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ. Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών προσανατολίζεται να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Μιλόσοσκι, αν και προς το παρόν το ραντεβού δεν έχει οριστικοποιηθεί με την επίκληση του φορτωμένου προγράμματος της κυρίας Μπακογιάννη στην Κέρκυρα.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε σε παρακαλώ πρόσεχε με τις εκφράσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.