Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Διπλή ονομασία και όχι ονομασία "erga omnes" φέρεται να έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση.

«Βόρεια Μακεδονία» για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, το συνταγματικό όνομα του κράτους στο εσωτερικό και παράλληλο ψήφισμα του ΟΗΕ που θα συνιστά το «Βόρεια Μακεδονία» για όλες τις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων.

Η παραπάνω «φόρμουλα» προωθείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο Σκοπιανό. Και ήταν στην ατζέντα προβλεπόμενης συνάντησης Μπακογιάννη-Μιλόσοσκι, στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

συνέχεια στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο άρθρο του Τάκη Μίχα.

Εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα (όνομα και προοίμιο) η νέα συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα το FYROM να γίνει "North Macedonia" και όλα τα κράτη να συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

Ο πυρήνας του προβλήματος ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι η μονοπώληση από τους Σλαβομακεδόνες της μακεδονικής ταυτότητας και κατ’αυτό τον τρόπο η εγγραφή υποθηκών στο σύνολο της Μακεδονίας. Ακόμα και εάν αποδεχθούν για το κράτος σύνθετη ονομασία, που αντανακλά την πραγματικότητα της περιοχής, το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού δεν θα ακυρωθεί μιας και το Συνταγματικό τους όνομα θα παραμείνει σε ισχύ.

Θα ακυρωθεί μόνο εάν ταυτοχρόνως αλλάξει όχι μόνο αυτό αλλά και το όνομα της κυρίαρχης εθνότητας/γλώσσας. Ο όρος «μακεδονική» δηλώνει το Ολον και γι’ αυτό είναι απαράδεκτος. Την πραγματικότητα αντανακλά ένας εθνογεωγραφικός προσδιορισμός (όπως σλαβομακεδονική) που δηλώνει ότι πρόκειται για Μέρος.

6 σχόλια:

  1. τι να πω ρε ΑΚρίτα, αν γίνει και αυτό ΝΤΡΟΠΗ -
    δεν καταλαβαίνω τη λογική των πολιτικών αλλά αυτό συνιστά εσχάτη προδοσία.....
    Ο κόσμος βλέπει όμως, και ελπίζω να αντιδράσει (αντιδράσουμε) γιατί φτάνει ο κόμπος στο χτένι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω δεν ειδα να αντιδρα κανεις που ειναι η λαλιστατοι βουλευτες του λαος που οταν ο παπανδρεου η κανενας του τσιριζα λεει καμμια ανοησια πεφτουν πανω τους σαν τα ορνια.αλλα τι. να λεμε τωρα το μονο που τους νιαζει ειναι να στηριξουν με καθε τροπο την χειροτερη μεταπολιτευτικη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 28 Ιούνιος 2009 9:29 μμ
    ""εγω δεν ειδα να αντιδρα κανεις που ειναι η λαλιστατοι βουλευτες του λαος""

    Poses fores kai posa xronia prepei na eiposoun tis thesis tous oi vouleftes tou LAOS gia na tis katalavoun kapioi??

    http://www.voridis.gr/?q=node/264
    http://www.youtube.com/watch?v=kBcnwKvkroI
    http://www.youtube.com/watch?v=fabqlb1Ok-c
    http://www.youtube.com/watch?v=wkJbb8Sdbvc

    As min ta isopedonoume ola...

    Apolafste kai tin Ntoroula apo tin Kerkyra, karpazies apo skopia kai memetia.

    http://www.youtube.com/watch?v=XPJRka9C1go

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα πέσει η όποια κυβέρνηση το πράξει και όποιος υπουργός ή πρωθυπουργός το πράξει θα γραφεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία
    εξίσου ζημιά θα είναι πως θα ενδυναμωθούν πάρα πολύ τα ακροδεξιά κόμματα που κάνουν σημαία τους τον "πατριωτισμό".
    εν τέλει θα υπάρξει πρόβλημα στη βόρεια ελλάδα, όταν μετά από χρόνια, τα σλάβικα βαλκάνια θα την καταστήσουν την αυλή τους.
    η "ενιαία μακεδονία" θα είναι εξαιρετικά πιθανό γεγονός, διότι οι έλληνες μακεδόνες θα αποξενωθούν από την ονομασία Μακεδόνας εξαιτίας του γεγονότος πως δεν θα μπορούν να ταυτιστούν με τον σλαύικο χαρακτήρα που θα έχει αυτή λάβει.
    οι σλάυοι θα κάνουν διακοπές στην υποδουλωμένη πατρίδα τους, και κάποια στιγμή, θα την λευτερώσουν, διότι θα νομιμοποιούνται λόγω ονόματος.

    οι τουρκική τακτική θα δικαιωθεί, ο έλληνας φοβάται να συγκρουστεί. .. σε οποιοδήποτε επίπεδο. τα νησιά το ανατολικού αιγαίου θα ανήκουν στους αιγεάτες τουρκοίωνες.κατά το αιγαιάτες μακεδόνες.
    μαλακίες όλα αυτά εεεεεε?


    θα τα δώ άραγε? θα δώ το τέλος μας ως πολιτσμού που η προσπάθεια του να αναβιώσει έμεινε ημιτελής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για ποιες θεσεις μιλαμε τα ατομα τις αλλαζουν σαν τα πουκαμισα αναλογως με το που θα βρεθουν.Βουλευτης και βολευτης του λαος στα 40 του εκανε 40 μερες θητεια και μαλλον εμεινε 40 ωρες στο στρατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος είπε

    "για ποιες θεσεις μιλαμε"

    29 Ιούνιος 2009 9:35 μμ

    http://taxalia.blogspot.com/2009/07/blog-post_6326.html

    ΣΚΛΗΡΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

    Συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκε στην υπουργό Εξωτερικών από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα την παραχώρηση άδειας προσγείωσης σε αεροσκάφος με διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Ελληνικό έδαφος».

    Στις 25 Ιουνίου 2009 και ενόψει της Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Βελόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την : κατ΄ εξαίρεσιν παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    Η συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε εχθές, 30 Ιουνίου στοΚοινοβούλιο.
    Το τι ειπώθηκε, δείτε το εδώ>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.