Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Δεν είναι λύση "erga omnes" η διπλή ονομασία αλλά και η κάθε είδους "σύσταση" στα κράτη μέλη του ΟΗΕ !!!!

Το σημειώνω με αφορμή άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Αθανάσιου Έλλις στην Καθημερινή σήμερα.

Εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα (όνομα και προοίμιο) η νέα συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα το FYROM να γίνει "North Macedonia" και όλα τα κράτη να συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

Ο πυρήνας του προβλήματος ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι η μονοπώληση από τους Σλαβομακεδόνες της μακεδονικής ταυτότητας και κατ’αυτό τον τρόπο η εγγραφή υποθηκών στο σύνολο της Μακεδονίας. Ακόμα και εάν αποδεχθούν για το κράτος σύνθετη ονομασία, που αντανακλά την πραγματικότητα της περιοχής, το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού δεν θα ακυρωθεί μιας και το Συνταγματικό τους όνομα θα παραμείνει σε ισχύ.

Θα ακυρωθεί μόνο εάν ταυτοχρόνως αλλάξει όχι μόνο αυτό αλλά και το όνομα της κυρίαρχης εθνότητας/γλώσσας. Ο όρος «μακεδονική» δηλώνει το Ολον και γι’ αυτό είναι απαράδεκτος. Την πραγματικότητα αντανακλά ένας εθνογεωγραφικός προσδιορισμός (όπως σλαβομακεδονική) που δηλώνει ότι πρόκειται για Μέρος.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΝΕΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ.

7 σχόλια:

  1. τελικα το ερωτημα του μακαριτη καραμανλη παραμενει παντα επικαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://ioustinikarra.blogspot.com/
    Ο ανώνυμος έλλην ρατσιστής, πιστεύει ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες.

    Για τον έλληνα ρατσιστή και δη ανώνυμο, ο μετανάστης :
    - του παίρνει τη δουλειά
    -του τρώει το ψωμί
    -τον κλέβει
    -τον σκοτώνει
    -του πηδάει τη γυναίκα
    -του πηδάει την κόρη
    -παντρεύεται ο άντρας της την αλλοδαπίτα και του τρώει την περιουσία αυτή η ξύπνια τσούλα

    Άρα:
    Ο μετανάστης είναι πολύ έξυπνος, και πρέπει εσύ βλαμμένε που τα νομίζεις αυτά, να τον κάνεις παρέα για να μάθεις τίποτα και να τα κάνεις και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστή η θέση που αναφέρεις, πως φτάσαμε από την άρνηση του «Μακεδονία» στη διπλή ονομασία; Η κυρία, πρωτίστως, και οι κύριοι με την ανοχή τους, πολύ φοβάμαι ότι έχουν ήδη προσυμφωνήσει σε τετελεσμένα πλέον γεγονότα...

    Καλά, και εσύ,προηγούμενε ανώνυμε επαγγελματία αντιρατσιστή, χαλάρωσε, πες και τίποτα σχετικά με το θέμα, και μη συγχίζεσαι, δε σου έθιξε κανείς την οικογένειά σου. Αλήθεια μιλάς για όλους τους μετανάστες, ή μόνο για τους παρανόμους; Έχω αυτή την απορία, δε θυμάμαι ποτέ κανέναν να εξέφερε εχθρική άποψη για τους νόμιμους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βόρεια σημαίνει πως υπάρχει και Νότια. Βόρεια και Νότια είναι μέρος συνόλου. Αυτομάτως, δίνεται μια και μόνο ταυτότητα στην περιοχή, με κέντρο τους "εθνικά Μακεδόνες" του Βορρά, η οποία θα φαίνεται διαιρεμένη! Μέχρι και το "Νέα Μακεδονία" του Πινέιρο ήταν καλύτερο. Τρόπος του λέγειν καλύτερο, αφού έχω αλλεργία στη χρήση του όρου Μακεδονία από Σκοπιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιες επίσημες πηγές λένε πως υποχωρούμε και τους χαρίζουμε το μακεδονία σκέτο... διπλή ονομασία ισούται με μακεδονία σκέτο.. τι το κουράζουμε τότε, να τα παρατήσουμε... να τους αναγνωρίσουμε ως μακεδόνες να τελειώνουμε, να αποκηρρύξουμε την μακεδονία και να τη θεωρήσουμε ως κατακτημένη χώρα...
    κάπου διάβασα πως το βόρεια μακεδονία δεν είναι καλή λύση...
    είναι καλύτερη από το σκέτο μακεδονία...
    το θέμα είναι άλλο... τι εθνότητα θα έχουν οι κάτοικοι της βόρειας μακεδονίας...
    αυτή τη συζήτηση την αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προχθές πήρα ταξί, Αθήνα. Μιλούσα στο κινητό... κάποια στιγμή μετά από πεντάλεπτη κουβέντα για την απαγόρευση του καπνίσματος με ρώτησε ο ταρίφας: "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ" να σου πω την αλήθεια με προβλημάτισε η απάντηση... ήθελα να τον ρωτήσω τι εννοεί "εθνικά μακεδόνας" ή μακεδόνας...
    αυτά που απάντησα ήταν... "πως το κατάλαβες" "από την προφορά σου" μου είπε... και εγώ μακεδόνας είμαι... τι εννούσε ο π...ης... δεν κατάλαβα....
    ρε μάγκες... δεν είμαι σλαβομακεδόνας...και μου φαίνεται περίεργο να με ρωτάνε "μακεδόνας" είσαι... έλληνας είμαι μαλάκα... από τη μακεδονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.