Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν «εξαιρέσεις» όταν δεν πρόκειται για ελιγμούς και πρόκειται για θέσεις. Αλλιώς ουδείς σε παίρνει στα σοβαρά. Και την Ελλάδα των ζεϊμπέκικων με τον Τζεμ και των κατ' εξακολούθησιν ανακολουθιών με τη FYROM, ουδείς την εκλαμβάνει ως σοβαρή.
Βεβαίως η σοβαρότης προϋποθέτει σθένος, έχει κόστος, αλλά αποφέρει κέρδη -κέρδη ουσιώδη και ζωτικά.
Αντιθέτως ο τζουτζεδισμός και ο κατευνασμός είναι εύκολα πράγματα -όλο χάνεις, αλλά σου μένουν κι άλλα να χάσεις [ώστε να παρηγοριέσαι (κι ενίοτε να κοκορεύεσαι) που δεν τα 'χεις χάσει όλα ακόμα].
Οι Τούρκοι φέρ' ειπείν δεν κάνουν «εξαιρέσεις», όταν πετούν πάνω απ' το Φαρμακονήσι πετούν πάνω κι απ' το Αγαθονήσι. Αντιθέτως η κυρία Μπακογιάννη (και ο κ. Καραμανλής) κάνουν «εξαιρέσεις» και ζητούν κατά περίπτωσιν (όπως τώρα με τον ερχομό Μιλόσοσκι) να «κοιμούνται οι νόμοι» για μια-δυο μέρες. Σε αυτές όμως τις περιπτώσεις δεν κοιμούνται οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι και θα 'χουμε (όλοι) κάποια μέρα άσχημο ξύπνημα...
Από ποιον πήρε την άδεια η κυρία Μπακογιάννη να δώσει άδεια στον κ. Μιλόσοσκι, υπουργό Εξωτερικών της FYROM, να προσγειωθεί στην Κέρκυρα στις 27 Ιουνίου επιβαίνων κι ερχόμενος με αεροπλάνο που φέρει τα διακριτικά και το εθνόσημο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»;
Ασκεί «προσωπική πολιτική» η κυρία Μπακογιάννη; Μπα; Από πότε ο Υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας μπορεί να ασκεί διαφορετική πολιτική από εκείνη που έχει διακηρύξει η κυβέρνησή του κι έχει εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του;
Σε άλλες εποχές (όταν ακόμα οι λέξεις δεν είχαν σταλεί εξορία χάριν της επικοινωνίας) θα μιλάγαμε για προδοσία! Ναι, για προδοσία.
Ιδού γιατί επεξηγηματικά:
α. Λέει το Υπουργείο Εξωτερικών ότι η συνάντηση του ΟΑΣΕ (27-28 Ιουνίου, Κέρκυρα) για την οποίαν καταφθάνει ο κ. Μιλόσοσκι, «είναι πολύ σοβαρή» για να φέρει ενοχλητικά (σε ποιους;) προσκόμματα η οικοδέσποινα (!) κυρία Μπακογιάννη.
Το ότι η συνάντηση είναι όντως σοβαρή είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην κάνει η χώρα μας ούτε ένα βήμα πίσω από τη διακηρυγμένη πολιτική της!
β. Αν η ίδια η χώρα μας προδίδει (αδειάζει το λένε τώρα ως πιο ευκολοχώνευτο) την πολιτική της, ποια πολιτική θα διαπραγματευθεί στη συνέχεια;
γ. Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν δημόσιες σχέσεις (πόσω μάλλον προσωπικές πολιτικές). Ο,τι γίνεται καταχωρίζεται ως προηγούμενο, το οποίον μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως δεδομένο οι ενδιαφερόμενοι.
Εν προκειμένω ο κ. Μιλόσοσκι θα πατήσει στο ελληνικό έδαφος (καθώς και οι συνοδοί του) με τα εθνικά διακριτικά που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται και διαπραγματευόμαστε.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνον ο κ. Μιλόσοσκι που χλευάζει την πολιτική μας (και την εθνική μας κυριαρχία), αλλά και η κυρία Μπακογιάννη. Κυρίως αυτή. Η οποία χλευάζει έτσι ακόμα περισσότερο απ' τον όποιον κ. Μιλόσοσκι την ίδιαν της τη χώρα...
Πώς λέγεται αυτό;
Προσωπικές σχέσεις; δημόσιες σχέσεις; -θα καγχάζουν μαζί μας οι πάντες. Οχι μόνον με τον (ύστερα και απ' αυτό) μικρομεγαλισμό μας, αλλά και με την εθελοντική μας ανικανότητα να υπερασπιστούμε ακόμα και το μίνιμουμ. Μήπως αυτό λέγεται γραικυλισμός;
δ. Λέει το ελληνικό (;) Υπουργείο Εξωτερικών ότι όλο αυτό γίνεται «κατ' εξαίρεσιν»!
Παραδέχεται δηλαδή έτσι ότι παραβιάζει την εξωτερική μας πολιτική -μπράβο! Αυτό πώς λέγεται; Διότι περί ελιγμού δεν πρόκειται, πρόκειται για παραδοχή που συνιστά τετελεσμένο.
Τετελεσμένο διαφορετικό από τις υποσχέσεις, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αυτό πώς λέγεται;
Τετελεσμένο διαφορετικό από τις υποσχέσεις, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αυτό πώς λέγεται;
ε. Δεν υπήρχε ώς τώρα προηγούμενο! Σε ανάλογη περίπτωση δεν επετράπη στον κ. Τσερβέρνκοφσκι να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα με τα διακριτικά και τα εθνόσημα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Η κυρία Μπακογιάννη δημιουργεί τέτοιο προηγούμενο τώρα.
Συνεπώς συμβαίνουν δύο τινά: ή έχουμε αλλάξει (και δεν το ξέρουμε) την εξωτερική μας πολιτική εις όσα αφορούν τη FYROM ή η κυρία Μπακογιάννη απλώς την πρόδωσε.
Εδώ δεν χωράνε χαριτωμενιές τύπου Ουρουγουάης.
Η κυρία Μπακογιάννη υποδέχεται σε ελληνικό έδαφος τον κ. Μιλόσοσκι, Υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας, Μακεδόνα στο έθνος, Μακεδόνα και στη γλώσσα.
Αν αυτό η κυρία Μπακογιάννη το έκανε εν αγνοία τού κ. Καραμανλή, φέρνοντάς τον προ τετελεσμένων και ο άνθρωπος δεν την αποκεφάλισε εν τω άμα, τότε δεν είναι Πρωθυπουργός, αλλά το παιδί για τα θελήματα των Αμερικανών.
Αν, τέλος, η κυρία Μπακογιάννη κινήθηκε σε συνεννόηση με του Μαξίμου (όπως άλλωστε ισχυρίζεται και δηλώνει), τότε ο κ. Καραμανλής, εκτός από παιδί για τα θελήματα των Αμερικανών είναι και μπιστικός στις δουλειές των Μητσοτάκηδων...
Βαρειές κουβέντες;
Βαρειές κουβέντες;
Μπα; οι κουβέντες είναι βαρειές και όχι τα καμώματα; Μιας δράκας ραγιάδων που ποτίζουν με τον ιδρώτα του φόβου τους το δέντρο του νεο-οθωμανισμού...
ΣΤΑΘΗΣ Σ.
19.VI.2009
Η Μπακογιάννη αποδεικνύει την ανικανότητά της, και κυριότερο την άγνοια της για την ουσία του Μακεδονικού προβλήματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνικανότητα, γιατί θα έπρεπε να έχει πείσει-ενημερώσει άπαντες τους συμμετέχοντες ότι πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ενάντια στους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.Αυτός δεν είναι ο ρόλος ενός διπλωμάτη;
Άγνοια, γιατί στο παρελθόν με αφορμή προκλήσεις των Σκοπιανών, είχε δηλώσει το εξής ανήκουστο και βλακώδες, " Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα".
Το ξέρατε εσείς ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα υπονοόντας ότι υπάρχει κάπου αλλού Μακεδονικό έθνος;
Δεν μας φταίει κανείς, εμείς μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας ψηφίζοντας τους ξανά και ξανά, θέλοντας να τιμωρήσουμε τον "άλλον".
Που και αυτός ο "άλλος" κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με τον προηγούμενο. Αλλά πάντα καταφέρνουν να μας πείσουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Φαίνεται ότι η διπλωματία τους είναι αποτελεσματική μόνο σε εμάς.
Συμφωνώ απολύτως με τον γραφοντα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δω τι θα γίνει.....
Δεν είναι ανίκανη, ούτε έχει άγνοια. Είναι άνθρωπος των ΗΠΑ και προδότης της Ελλάδος. Αυτή και οι άλλοι 150 (ειδικά οι Μακεδόνες) ΒΟΛΕΥΤΕΣ (δεν ξέχασα το ύψιλον) της Ν.Δ. που είναι όλοι τους φρου-φρου κι αρώματα και νομίζουν πως είναι αθάνατοι (τι θα γράψει άραγε η Ιστορία για όλους αυτούς; Δύσκολή υπόθεση τα παντελόνια και πολύ εύκολη η ΞΕΦΤΙΛΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο την ντορα περιμενες κανεις κατι διαφορετικο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακολουθώντας χτες τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, ένιωσα μαζί με την περηφάνεια και τη συγκίνηση, βαθειά πικρία και απογοήτευση. Αποδείχτηκε περίτρανα πως αν ήθελαν, το θέμα με τους σκοπιανούς θα είχε λυθεί εδώ και καιρό. Αλλά δεν ήθελαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έκαναν για τη Μακεδονία, τα μισά, έστω, απ' ό,τι έκαναν για την προβολή του Μουσείου, οι σκοπιανοί θα είχαν μπει στη θέση τους.
Γιατί δεν έκαναν κάτι ανάλογο - έστω, μικρότερης εμβέλειας -, για να προβάλουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας;
Αλλά αυτό είναι μικροψυχία... Βέβαια.. το να μην υποκύψεις σε εκβιασμό για τη Μακεδονία είναι "μικροψυχία". Αν δεν υποκύψεις σε εκβιασμό για τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι μεγαλοψυχία...
Γιατί αυτή η διαφορά αντιμετώπισης, παιδιά;
Μόνο ο Παρθενώνας είναι η ταυτότητα και η περηφάνεια μας; Η Μακεδονία δεν είναι;
Αυτά τα "μικρόψυχα"..
Θα συμφωνήσω με το Fgiap!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσαν κάλλιστα να κατασκευάσουν το "Μακεδονικό μουσείο" (μια τέτοια ονομασία θα πονέσει τους Σκοπιανούς) και να παρουσιάζουν εκθέματα από τις περιοχές της Πέλλας της Βεργίνας κλπ.
Αφού θέλουν να στείλουν την έκθεση έξω από την Θεσσαλονίκη, θα μπορούσαν να κατασκευάσουν το νέο μουσείο εκεί δημιουργώντας ένα πάρκο γύρω του. Άλλα υποθέτω οι «άρχοντες» της πόλης έχουν άλλες ιδέες. Από την άλλη οι «άρχοντες» των Αθηνών δείχνουν να μη δίνουν μια για την προβολή της Μακεδονίας και του Μακεδονικού πολιτισμού στον κόσμο.
Τους Σκοπιανούς μόνο έτσι μπορείς να τους νικήσεις, να τους χτυπήσεις εκεί που πονάνε περισσότερο και φυσικά εκεί που υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.
http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/europe/mk.htm
ΑπάντησηΔιαγραφήAkρίτα, σε παρακαλώ, μια και ξέρεις καλά Αγγλικά, κάνε μια επέμβαση και στο παραπάνω σάιτ.
Δεν αντέχω να διαβάζω τέτοια.
OK θα στείλω e-mail!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈστειλα και γω σήμερα το πρωί
ΑπάντησηΔιαγραφή