Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Εθνικά θέματα και ΗΠΑ

Του Ευριπίδη Μπίλλη,
τ. επίκουρου καθηγητή ΕΜΠ
αναδημοσίευση από το Paideia.gr

Δεν ξέρω αν πληροφορήθηκες αυτό που είπε ο σκοπιανός Γκρουέφσκι, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε το θέμα της επιστολής. Γιατί το είπε;; Κάτι προφανώς ξέρει.

Ο αείμνηστος άξιος διπλωμάτης και πατριώτης Μιχάλης Δούντας (που πρόλαβε λίγο πριν πεθάνει και κυκλοφόρησε το εξαιρετικό του βιβλίο που ξεσκεπάζει την αχαραχτήριστη Ελληνική εξωτερική πολιτική), κάπου γράφει ότι η Ελλάδα ως μικρή χώρα στα μεγάλα διεθνή θέματα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την πολιτική του χώρου όπου ανήκει. Τονίζει όμως ότι για τα ελληνικού ενδιαφέροντος εθνικά θέματα θα πρέπει η πολιτική της να καθορίζεται μόνον από το συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Δυστυχώς η ιστορία διδάσκει...
ότι στα εθνικά μας θέματα (Κωνσταντινούλη 1955 και μετά μέχρι το 1963 και μέχρι σήμερα, Ίμβρος, Τένεδος, Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Δωδεκάνησος πρόσφατα, βραχονησίδες, μεταναστευτικό, κτλ., ) ακολουθούμε την πολιτική που χαράσσει για μας η υπερδύναμη (;;) σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα που όχι μόνον δεν ταυτίζονται με τα δικά μας, αλλά συνηθως είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Τα παραδείγμα τα είναι <<άπειρα>> και είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα εφαρμοστεί και στο Μακεδονικό με κάποια στάκτη στα μάτια του κόσμου. Μόνον μία τεράστια ενημέρωση των Μακεδόνων μας και οργανωμένη αντίδραση τους για δημοψήφισμα, κτλ., θα μπορούσε να αποτρέψει την επερχόμενη μειοδοσία που χαραχτηρίζεται <<μεγαλοκαρδία>>.

Κατά τα άλλα να ετοιμαστούμε πάλιν τον Δεκέμβριο στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στη χώρα μας να υποδεχτούμε πάλιν μεγαλόκαρδα το σκοπιανό αεροπλάνο με το σήμα <<Δημοκρατία της Μακεδονίας>>, κτλ.

Βλέπετε ο πρωθυπουργός μας ως μεγαλόκαρδος και μακεδών, νομίζει ότι μπορεί να εκχωρήσει το όνομα σε πρώτη φάση, και στο μέλλον σύμφωνα με τα προφανώς υπάρχοντα σχέδια, τη Μακεδονία μας για να αποτελέσει με τα σκόπια ένα ωραίο προτεκτοράτο των ΗΠΑ, παρόμοιο με το προτεκτοράτο της τουρκίας που τείνει να γίνει η χώρα μας, αν δεν έχει ήδη γίνει.

Συμπέρασμα. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και ελάχιστη σημασία υπάρχει στο να ενημερώσουμε ξένες πρεσβείες κτλ. Αυτές ξέρουν ότι η ελληνική (;;) κυβέρνηση άλλα πρεσβεύει. Σταυροφορία λοιπόν παράλληλα με την ενημέρωση ξένων κτλ., για ενημέρωση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των δικών μας Μακεδόνων για να οργανωθούν και να αντιδράσουν. Σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση, λυπουμαι που το γράφω, είναι χαμένη από χέρι.

Ευριπίδης

2 σχόλια:

 1. Δεν είναι η πρώτην φορά που η ακολουθούμενη πολιτική υπαγορεύεται από συμφεροντα αντιθετα με τα εθνικά μας.Μήπως στο Ευρωκοινοβούλιο οι βουλευτές μας(sic) δεν ψηφίζουν σύμφωνα με την επίσημη γραμμή της Ευρωπαικής παράταξης στην οποία ανήκουν (Λαικό Κόμμα ,Σοσιαλιστικό κλπ) και η οποία γραμμή πολλές φορες είναι αντίθετη στην επίσημη Εθνική γραμμή.
  Δυστυχώς και γιαυτό ...σιγή ιχθύος .Αντίθετα έχουμε παχιά λόγια και λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό είναι γνωστό, και όλοι το υποπτευόμαστε - πρε΄πει να βρούμε όμως και τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος - είναι δηλαδή οικονομικά (ο κάθε πρωθυπουργός ακολουθεί εντολές για δικά του οικονομικά οφέλη?) είναι πολιτικά? (για δόξα?) - έτσι μόνο θα μπορεσουμε να χτυπήσουμε το πρόβλημα

  Και να σημειώσω ότι το ίδιο, και εντονότερα θα έλεγα, συμβαίνει τώρα και με την πΓΔΜ - λίγο μαγκιά απο εμάς μπορεί να κάνει θαύματα....
  Αλλά μάλλον οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.