Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

28-8-1903: Υπόμνημα των Μακεδόνων για την βία των Βούλγαρων Κομιτατζήδων

Οι Έλληνες, με τη σειρά τους, δημοσιοποιούν τα παράπονα τους. Πέντε χιλιάδες Μακεδόνες που κατοικούν στην Αθήνα συνέρ­χονται σε συνέλευση στις 28 Αυγούστου του 1903, στην πλατεία του Ολυμπίου Διός και συντάσσουν ένα υπόμνημα που καταθέ­τουν στην κυβέρνηση και στις ξένες αντιπροσωπείες. Παρα­θέτουμε το κείμενο της δια.μαρτυρίας που συντάχθηκε σ' αυτή τη συνέλευση:

«Οι Μακεδόνες που είναι εγκατεστημένοι στην Αθήνα και στον Πειραιά παρατηρούν ότι οι Βούλγαροι έχουν βλέψεις προς τη Μακεδονία, χώρα ανέκαθεν ελληνική. Για αυτών το σκοπό οι Βούλγαροι νοθεύουν την ιστορία, παραμορφώνουν τη γεωγραφία και τις εθνολογικές συνθήκες. Επειδή αυτά τα μέσα δεν είναι αποτελεσματικά, καταφεύγουν στο δολοφονικό μαχαίρι και στην αναρχική δυναμίτιδα.

Επίσης οι Μακεδόνες, που κατάγονται απ' όλες τις περιοχές της Μακεδονίας- ψηφίζουν τις ακόλουθες αποφάσεις:
  1. Διαμαρτύρονται για τη φοβερή κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι βουλγαρικές συμμορίες που ήρθαν από τη Βουλ­γαρία και οι οποίες δεν αποτελούνται από αυτόχθονες Μακεδό­νες- αυτές οι συμμορίες έχουν στόχο τον αφανισμό του ελληνι­σμού με φωτιά και σίδερο.
  2. Διαμαρτύρονται για τις ψεύτικες στατιστικές που δημο­σιεύουν oi σλαβιστές για να εξαπατήσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εις βάρος της ελληνικής εθνικότητας.
  3. Διαμαρτύρονται για τις συστηματικές σφαγές των Ελληνομακεδόνων και για τις καταστροφές των ελληνικών ιδιοκτησι­ών από τις βουλγαρικές συμμορίες.
  4. Οι Ελληνομακεδόνες δεν προέβησαν μέχρι τώρα σε καμιά ενέργεια, γιατί πίστευαν ότι η Ευρώπη δεν θα επέτρεπε παρό­μοιες βιαιότητες.
  5. Δηλώνουν ότι αν αυτή η φοβερή κατάσταση παραταθεί, θα πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τους αδελφούς τους που σφαγιάζονται από τις βουλγαρικές συμμορίες.
  6. Εκλιπαρούν την Ευρώπη να προστατεύσει τους ελληνο-μακεδονικούς πληθυσμούς από τις βουλγαρικές ομάδες, οι οποίες διαπράττουν εγκλήματα που ατιμάζουν το χριστιανικό Ονομα».

Πηγή: Μισέλ Παγιαρές , Η Μακεδονική Θύελλα, σελ 31-32, Εκδόσεις Τροχαλία, 1994(πρώτυπο "L' imbroglio macedonien, Paris, 1907")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.