Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Το "οχι" στο Σκοπιανό : άλλο πράγμα οι σκοπιμότητες και εντελώς διαφορετικό πράγμα η αλήθεια.

Ενδιαφέροντες παρατηρήσεις από τον Μιχάλη Ιγνατίου στο σημερινό Έθνος με θέμα το "όχι" της Ελλάδας στο Νίμιτς.

Σκοπιμότητες
Ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μας είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είπε «όχι» στην τελευταία πρόταση του Μ. Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων. Αρα, θα μπορούσε κάθε καλόπιστος παρατηρητής να υποστηρίξει ότι, σύμφωνα με τη συλλογιστική που ανέπτυξε ο Ελληνας πρέσβης, η ελληνική απάντηση ήταν θετική. Ωστόσο, ο κ. Βασιλάκης δεν λέει την αλήθεια και το γνωρίζει. Διότι αν στη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς έδωσε θετική απάντηση -και ειδικά σε μία πρόταση που δεν καλύπτει καμία ανησυχία της Ελλάδας-, τότε δεν ακολούθησε τις εντολές της υπουργού Εξωτερικών. Εκτός και αν η Ντ. Μπακογιάννη άλλαξε τη γνωστή θέση της. Εν πάση περιπτώσει, είναι άλλο πράγμα οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει με τη δήλωσή του ο κ. Βασιλάκης, και εντελώς διαφορετικό πράγμα η αλήθεια... ΜΙΧ.ΙΓΝ.

Είπε «όχι»
Για την ιστορία, ο Ελληνας διαπραγματευτής δήλωσε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει εποικοδομητικά στη διαπραγμάτευση, με προτάσεις, παρατηρήσεις, αλλά και αντιρρήσεις». Απαντώντας δε σε ερώτηση του ΑΠΕ για το αν μετέφερε στον κ. Νίμιτς το «όχι» της ελληνικής κυβέρνησης στην τελευταία πρότασή του, ο κ. Βασιλάκης δήλωσε: «Οι αναφορές αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είμαστε στο μέσον μιας κρίσιμης διαπραγματευτικής διαδικασίας. Θα πρέπει όλοι, όταν αναφέρονται σ' αυτή τη διαδικασία, να το κάνουν με υπευθυνότητα. Η Ελλάδα συμμετέχει εποικοδομητικά στη διαπραγμάτευση με προτάσεις, παρατηρήσεις, αλλά και αντιρρήσεις [...] Ο κ. Νίμιτς ήρθε στα Σκόπια και στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου να παρουσιάσει κάποιες αλλαγές στην πρόταση που είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2008. Χθες, του μετέφερα τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς. Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να βρούμε κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων. Ελπίζω ότι η απάντηση που θα δοθεί αύριο από τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ θα αποτελέσει βήμα προς τα εμπρός». Σωστά τα είπε ο κ. Βασιλάκης. Είπε «όχι» στην πρόταση του κ. Νίμιτς, επειδή δεν προβλέπει σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων. ΜΙΧ.ΙΓΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.