Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τον Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα την πολιτική θέση του για την "περί επαναπατρισμού των Σλαβομακεδόνων αποσχιστών"

Επικοινωνία:
Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

http://periergostripoli.blogspot.com/2009/09/blog-post_3217.html
http://taxalia.blogspot.com/2009/09/fyrom.html

Σεπτέμβριος 2009

Προς κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Βουλευτή Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος
Απόλλωνος 6, 10557, Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του Ελληνισμού του Εξωτερικού για τις ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηρίωσης δηλώσεις σας στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στον Τάκη Μίχα στην newstime.gr περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών.
Οι δηλώσεις σας αυτές εύλογα προκαλούν ανησυχία όχι μόνον στους Μακεδόνες, αλλά ευρύτερα σε κάθε Έλληνα και γνώστη της Ελληνικής ιστορίας.
Αναρωτιόμαστε εάν με τις θέσεις αυτές δίνετε το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ιστορική σας παράταξη, εάν λάβει την εξουσία; Έχουν οι θέσεις αυτές εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του κινήματος ή αποτελούν προσωπικές σας τοποθετήσεις; Τι άλλαξε από τότε που η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου αποφάσισε να μην τους συμπεριλάβει στους δικαιούμενους ελεύθερης επιστροφής στην Ελλάδα;
Ο «επαναπατρισμός των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής», όπως εσείς τους αποκαλέσατε, όχι μόνον θα προκαλέσει αναστάτωση στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών της Βορείου Ελλάδος, αλλά θα ενδυναμώσει τα ψευδο-επιχειρήματα περί δήθεν «Μακεδονικής» μειονότητας στη Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε εμείς οι ίδιοι τις αποσχιστικές τάσεις σε ελληνικό έδαφος;
Δηλώσατε επίσης ότι θα επικεντρωθείτε μόνον στην επίλυση του ονόματος. Δηλαδή θα αδιαφορήσετε για τις κατηγορίες για την δήθεν γενοκτονία των Σκοπιανών από τους Έλληνες, για τους χάρτες της λεγόμενης «Αιγιατικής Μακεδονίας» η οποία, όπως αυτοί λέγουν, βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή;
Οι δηλώσεις του Σκοπιανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλοσόσκι περί «καταπιεσμένης «Τουρκικής» και «Μακεδονικής» μειονότητας, η κλοπή της Μακεδονικής ιστορίας, οι προκλήσεις και οι προσβολές των Σκοπιανών με τη σβάστικα στην ελληνική σημαία και τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ντυμένο Ναζί, σας αφήνουν αδιάφορο; Γιατί θέλετε να επικεντρωθείτε μόνον στο όνομα;
Πεποίθησή μας είναι ότι οι κινήσεις αυτές όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας με τα Σκόπια, αλλά θα ενθαρρύνουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. Δεν θα αρκεστούν πλέον στις μετονομασίες αεροδρομίων και σταδίων, στην προπαγάνδα περί ανύπαρκτων μειονοτήτων και στην κλοπή των εθνικών μας συμβόλων, αλλά θα προχωρήσουν σε πιο ακραίες διεκδικήσεις.
Μπορεί τόσο οι δηλώσεις στο newstime.gr όσο και στην Staina Todorovska της εφημερίδας SPIC στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 να χαροποίησαν τους Σκοπιανούς. Σκεφθήκατε όμως ότι αποκαρδιώνετε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Μακεδόνες και εν δυνάμει το 85% του ελληνισμού εντός και εκτός χώρας;
Για τους Ελληνες , κ. Λοβέρδο, όπως και για τους ιστορικούς και τους επιστήμονες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια!
Δεν κατανοούμε πως, ένας εύελπις πολιτικός σαν κι εσάς μπορεί να αγνοήσει την ιστορία της χώρας, διεκδικεί να υπηρετήσει μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τη στιγμή που 346 διακεκριμένοι καθηγητές ανά τον κόσμο από Πανεπιστήμια διεθνούς κύρους την υπερασπίζονται και με επιστολή τους προς το νέο Αμερικανό πρόεδρο ζητούν την επαναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ στο Μακεδονικό ζήτημα.
κ. Λοβέρδο, ακόμη και οι καθηγητές στην π.Γ.Δ.Μ. έχουν αρχίσει να εκφράζουν δημόσια την ανεδαφικότητα των ισχυρισμών των κυβερνήσεών τους. Θα τους ενισχύσουμε εμείς;
Ευχόμεθα να ανακαλέσετε τις ατυχείς αυτές δηλώσεις και σε όποια θέση σας φέρει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών να υπηρετήσετε την Ελλάδα και τα ιστορικά της δίκαια με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος-Πρόεδρος των Παγκοσμίων Παμμακεδονικών Ενώσεων
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Αθανασία Μπίσκα


Κοινοποίηση: στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

11 σχόλια:

  1. Τι κριμα που οι Παμμακεδονικες Ενωσεις δεν εχουν καταλαβει το τι προκειται να γινει, παρ' ολο που τουλαχιστον σε μια απο αυτες εχουν δωθει αναλυτικα στοιχεια.

    Η επιστροφη των κομμουνιστων επικειται γιατι η Ελλαδα εχει ηδη υπογραψει τις διαφορες συμφωνιες περι επιστροφης γαιων,κτηνων και ατομων οι οποιοι εξεδιωχθησαν βιαιως για τον αλφα η βητα λογο απο τις εστιες τους.

    Το προγραμμα ειναι του Ο.Η.Ε. με συμμετοχη της Οξφορδης και του κολλεγιου του Βασιλεως.
    Απλως αναζητουν τον τροπο σερβιρισματος.

    Δεν μπορει οι Ελληνες να ζητουν αποζημιωσεις απο την Τουρκια για τα χαμενα στην Σμυρνη,στον Ποντο,την Κυπρο και την Πολη, αλλα ταυτοχρονα να αρνουνται τα ιδια δικαιωματα στους Σκοπιανους και τους εναπομειναντες φτωχο-κομμουνιστες στα Σκοπια.
    Βλεπετε...οι αρχηγοι τους οχι μονον εχουν γυρισει απο χρονια, αλλα οπως παει η κατασταση θα μας κυβερνησουν κιολας.

    Αλλου ειναι η λυσις, οι Παμμακεδονικες καλα θα κανουν να ασχοληθουν με τις Ελληνικες περιουσιες στα Σκοπια, αλλα και την επιβολη προστιμου σε οσους επιθυμουν να επιστρεψουν, για υλικες,ηθικες ζημιες στις οποιες επεβληθη το Ελληνικο Κρατος κατα την διαρκεια του συμμοριτοπολεμου, να δικασει αυτους οι οποιοι εχουν βαμμενα τα χερια τους με αιμα, και να στερησει το δικαιωμα ψηφου επι μια 25τια το ελαχιστον στους καλοθελητες που ονειρευονται "Σολουν-Σολουν".

    Να δουμε τοτε ποσοι απο τις περιπου 30,000 υποψηφιους (τοσες οι αιτησεις απ οτι λεγεται στο Στρασβουργο για αποζημιωσεις) "Εθνικο-Μακεδονες" απο τις χωρες του πρωην παραπετασματος θα τολμησουν να επιστρεψουν για να παρουν 10,000 ευρω οταν στα κεφαλια τους θα κρεμονται προστιμα 250,000 ευρω και πιθανες ποινες ισοβιων καθειρξεων !

    Οχι μονον αυτο, ασ κανουν και μια μηνυση στο Ουρανιο Τοξο λογω του οτι παρουσιαζονται σαν συνεχιστες και ιδεατες του απαγορευμενου ΣΝΟΦ και ΝΟΦ και ασ δουμε τι θα γινει.
    Πρεπει να πολεμηθουν με τα ιδια τους τα οπλα, με εμφαση σε Ανθρωπινα Δικαιωματα,Δικαιη Νομοθετημενη Κοινωνια,Δικαιωματα Γλωσσικα,Θρησκευτικα,Εθνικα για την Ελληνικη Μειονοτητα των Σκοπιων και καταγγελιες επι καταγγελιων για οιαδηποτε νομιμη-εξακριβωμενη παραβαση (και οχι τετοιες,τυπου Βασκο).

    Αυτα, για αλλη μια φορα οι Παμμακεδονικες απετυχαν να αναλυσουν τις πληροφοριες σωστα, και για αυτο για ακομα μια φορα θα ειμαστε ουραγοι αντι σημαιοφοροι.
    Μαλιστα, μετα την Μπακογιαννη δημιουργησαν αλλον εναν εχθρο που πιθανως να τον βρουν μπροστα τους να καθεται πισω απο το γραφειο της Ντορας.
    Αυτου του ειδους η διπλωματια δεν ειναι συμφερουσα στον Ελληνισμο.

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια
    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. k.Aκριτα ηθελα να ρωτησω αν το ατομο που ανηρτησε τα σχολια στο αρθρο περι ινδοευρωπαιων ταυτιζεται με εσας?η΄απλως προκκειται περι (συνωνυμιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με την ΙΕ θεωρία Κώστα.Για που μιλάς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για εδω http://biocosmology.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ εν μέρει με τον κ. Τσάπανο. Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις που περιγράφει αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε σκληρή εξωτερική πολιτική και να πράξουμε το καλύτερο για την Ελλάδα - Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά τα προγράματα του ΟΗΕ και καποιων ΜΚΟ τα ακολουθούν μόνο οι "αδύναμες' χώρες - όλα αυτά τα προγράμματα (δεν ξέρω για το συγκεκριμένο) συνήθως τα ακολουθούν χώρες με τον όρο ανταλλαγμάτων (κάτι που μπορεί να κάνει εύκολα Ελληνική κυβέρνηση - χαμολότοκα δάνεια για το όνομα - λεφτά στον κόσμο για να μην γκρινιάζει) - κανένα κράτος με αυτο-εκτίμηση δεν ακολουθεί τέτοιες οδηγίες....
    Οι περιπτώσεις που περιγράφονται είναι διαφορετικές - δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους Σμυρνιούς με τους προδότες που κατέφυγαν στα Σκόπια - και είναι χρέος της κάθε Ελληνικής κυβέρνησης να κάνει αυτή τη διάκριση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα δεν προκειται περι θεματος "εσωτερικης" πολιτικης, προκειται για το τι θα μας πουν οι "αλλοι" οι απο "εξω", αυτοι οι οποιοι φερνουν τα θεματα μπροστα στα συμβουλια του Ο.Η.Ε.,των Βρυξελλων και της Χαγης.

    Η βασικη μου διαφωνια με τις Παμμακεδονικες ειναι το οτι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν θα πρεπει να πολιτικοποιηθουνται εντος του Ελληνικου χωρου, και το οτι η στρατηγικη αντιμετωπισεως των Σκοπιανων και των απαιτησεων των πρεπει να αλλαξει.

    Δεν μπορει να ασχολουνται με οιονδηποτε "Βασκο" και ταυτοχρονα να μην εγειρουν θεμα Ελληνικης Εθνικης Μειονοτητας,περιουσιων,γλωσσας,και θρησκειας στην γειτονα, η να μην μπορουν να βρουν εναν βουλευτη ο οποιος θα υπεβαλλε νομοσχεδιο με αυτες τις θεσεις στην Ελληνικη Βουλη.

    Δεν μπορει και δεν πρεπει ο καθε τριτοκοσμικος να εχει καλλιτερη μεταχειριση εντος Ελλαδος,απο ατομα Ελληνικης καταγωγης ειτε αυτα βρισκονται σε ΠΓΔΜ, Αλβανια,Ποντο,Μικρα Ασια και τα κατεχομενα της Κυπρου.

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια
    Γιωργος Τσαπανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kyrie Tsapane,
    Katarxin, syggnwmi gia to Greeklish.
    Oi aposeis sas kai meta i apantisi mou. Grapsate:
    "Η βασικη μου διαφωνια με τις Παμμακεδονικες ειναι το οτι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν θα πρεπει να πολιτικοποιηθουνται εντος του Ελληνικου χωρου, και το οτι η στρατηγικη αντιμετωπισεως των Σκοπιανων και των απαιτησεων των πρεπει να αλλαξει.
    Δεν μπορει να ασχολουνται με οιονδηποτε "Βασκο" και ταυτοχρονα να μην εγειρουν θεμα Ελληνικης Εθνικης Μειονοτητας,περιουσιων,γλωσσας,και θρησκειας στην γειτονα, η να μην μπορουν να βρουν εναν βουλευτη ο οποιος θα υπεβαλλε νομοσχεδιο με αυτες τις θεσεις στην Ελληνικη Βουλη."

    Symfonw me tin idea sas alla pws boroume na kanoume kati tetoio otan den exoume stiriksi apo tin episimi Elliniki Kybernisi; Mipos ksexasate ti egine otan i Pammakedoniki Amerikis pige mazi me tin CANA sto OHE properisi zitontas dikaiwmata gia tous Ellines tis Pelagonias; Tin alli mera dimosieutikan stis Ellinikes efimerides oi aposeis tis kyrias YPEX oti stin yeitona xwra yparxoun mono 400 Ellines! Nomizete oti den dinoun agwna oi Pammakedonikes Organwseis sto ekswteriko se diafora metopa; Alla ean den mas yperaspizei i Elliniki kybernisi ti boroume allo na kanoume ektos to na boithisoume twn meson Ellina pou einai se lithargo na katalabei ti ginetai; Prwta i allagi prepei na ginei apo mesa apo tin Ellada. Opws mas eipe kai o prwin presbis E. Karagiannis sto Pankosmio Synedrio Pammakedonikis sto Litochoro to kalokairi: "To problima den einai ta Skopia kai i Ameriki...to problima brisketai 500 xiliometra notia apo edw." Ennwouse tin Athina.
    I Pammakedonikes Organwseis den exoun sxesi me kanena politiko komma opws den eixan kommatiki sxesi kai oi endoksi gigeneis Makedonomaxoi tou parelthon. Aplws zitoun tin yperaspisi tou laou ean den tin exoun apo tin kybernisi. Tha synexisoun ton agwna mesa kai eksw apo tin Ellada...apo kathe plevra (nai...kai tha dosoun simasia kai se "oindipote Vasko" opws grapsate).
    Kyrie Tsapane, to psari brwmaei apo to kefali. Ean i Elliniki kybernisi itan pio drastyria kai den epasxe apo myopia, den tha eixame ftasei se auta ta xalia. Min ksexnate oti oloi mas eimaste ston idio agwna. I kritiki tis polythronas einai eukoli omws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα εαβ δεν γινει η "ευκολη πολιτικη της πολυθρονας" εδω μεσα και μεταξυ μας, που θα γινει ?
    Οι Παμμακεδονικες εκαναν τον λαθος οπως εγραψα να πολιτικοποιηθουν περνωντας διαφορες θεσεις εναντιον της Κεντρικης Φαλαινας που βρωμαει απο το κεφαλι.
    Συμφωνοι το οτι βρωμαει, αλλα οχι συμφωνοι στην επιλογη του τροπου αντιμετωπισεως και ενεργειων εναντιον της "Φαλαινας".
    Οι Παμμακεδονικες δεν γνωριζουν οσα γνωριζουν οι υπηρεσιες του Ελληνικου Κρατους.
    Μαλιστα δεν καν γνωριζουμε τις συνθηκες παραδωσεως του Μοναστηριου/Πελαγονιας στους Σερβους (ετοιμαζω ενα βιβλιο περι αυτου).
    Δεν καν γνωριζουμε τις συνθηκες υπογραφης των συμφωνιων μεταξυ Ινονου,Κεμαλ,Βενιζελου,της δεκαετιας του '30.
    Δεν γνωριζουμε τι ωθησε τον Βενιζελο να προτεινει τον Κεμαλ για το Νομπελ.
    Δεν γνωριζουμε τι ακριβως υπεγραφη και επετραπη η μονιμη παραμονη του Πατριαρχειου στην Πολη.
    Μηπως γνωριζετε τιποτα απο ολα αυτα?
    Μηπως κανενας αλλος τα γνωριζει?
    Μηπως κανενας σας εχει και το ΠΛΗΡΕΣ κειμενο της συνθηκης του Βουκουρεστιου με τα συνειμμενα?
    Και ομως αυτη η κεφαλοβρωμουσα εκ κεφαλης Φαλαινα, καπου τα εχει χωνιασμενα ολα αυτα και δεν τα ανοιγει.

    Μεγαλωσαμε, μας μεγαλωσαν με ψεμματα,συμπεριλαμβανομενων και των γονιων μας, αλλα τοτε φτιαχναμε την μετα το '22 και το '40 Ελλαδα.
    Τωρα ομως?
    Αυτο που χρειαζεται ειναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την αρρωστη Φαλαινα , ενω ταυτοχρονα η "πολιτικη της πολυθρονας" ειναι εξαιρετικα ωφελιμη για ανταλλαγη αποψεων ειδικα μαλιστα μεταξυ ατομων τα οποια γνωριζουν το Μακεδονικο απο μεσα και απ εξω, ατομα τα οποια μαλιστα θα μπορουσαν να βοηθησουν την Φαλαινα, γιατι το πιστευετε η οχι η Φαλαινα χρειαζεται βοηθεια αντι για ανοικτες μονομαχιες, κρισεις και επικρισεις.

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια
    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τα 2 ανωτέρω σχόλια. Και φυσικα το πρόβλημα είναι το τι κάνουμε εμείς - εμείς πρέπει να αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε - το ότι όλο μας φταίνε οι άλλοι είναι η δικαιολογία για να μην κάνουμε τίποτα.....
    αλλά τι να περιμένεις από τέτοιους πολιτικούς....
    Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία - η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτικών μας είναι σκλαβωμένη στην ιδία προβολή, εφήμερη δόξα, και οικονομικά ωφέλη - την Ελλάδα θα κοιτάμε τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.florina.org/news/2009/september14_g.asp

    1. Ανακοίνωση νεοφασιστικού «Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» όπου εμπεριέχει «ψήγματα», απειλής ίσως και βίας εναντίων μελών Ουράνιου Τόξου, αλλά και του δημοσιογράφου Τάσου Κωστόπουλου.
    .................................................

    Οι Παμμακεδονικες σε συνεργασια με τον "Φ.Σ.Φ. Αριστοτελης" πρεπει να πατησουν μια μηνυση στους Ουρανο-τοξοτες που να το φθσαν και να μη κρυωνει!

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια
    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.