Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η καραμέλα του αυτοπροσδιορισμού για την αναγνώριση μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό οι φωνασκούντες περί "αναγνώρισης μειονοτήτων" στην Ελλάδα έχουν σαν σημαία την καραμέλα του αυτοπροσδιορισμού. Ενώ βάση του ΟΗΕ το δικαίωμα του ατομικού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και έχει σχέση με το τι πιστεύει και αισθάνεται ότι είναι ο καθένας και ως εκ τούτου, δεν αλλάζει με όσα ισχυρά επιχειρήματα και να του αντιπαραθέσεις, δεν ισχύει το ίδιο στο συλλογικό προσδιορισμό. Δεν υπάρχει πουθενά διάταξη στον ΟΗΕ που να υποχρεώνει κάποιον σε συλλογικό προσδιορισμό. Διότι αυτό που θέλουν οι πάσης φύσεως Ελληνόφωνοι διεθνιστές -με την ομπρέλα τύπου Μακντούγκαλ- είναι η αναγνώριση μειονότητας , δηλαδή συλλογικό προσδιορισμό.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ξεκάθαρα ότι

Kαθένας έχει το δικαίωμα ............
Kάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου................

Ακόμα και στο debate των ευρωεκλογών o αυριανός πρωθυπουργός (εάν δεν ξαναεμφανιστεί σε τηλέοραση) Γ. Παπανδρέου στην ερώτηση για παλαιότερες δηλώσεις του περί αυτοπροσδιορισμού μειονοτήτων, διευκρίνισε ότι μιλούσε για προσωπικό αυτοπροσδιορισμό και όχι συλλογικό αυτοπροσδιορισμό. Βέβαια οι πράξεις του κατά το παρελθόν δείχνουν άλλα. Ο χρόνος θα δείξει.

Έτσι παρά το έντονο ενδιαφέρον του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης περί των μειονοτικών δικαιωμάτων , του ΟΗΕ κλπ είναι άκρως ενδιαφέρουσα η παρατήρηση ότι δεν υπάρχει πουθενά ο ορισμός των εθνικών μειονοτήτων, δηλαδή ο προσδιορισμός των στοιχείων και των ιδιοτήτων, βάσει των οποίων μια ομάδα χαρακτηρίζεται ως εθνική μειονότητα. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμμία διαδικασία ώστε τα αυτοπροσδιοριζόμενα κατά το έθνος άτομα να αποκτούν νόμιμα ή αυτοδίκαια το δικαίωμα να υπαχθούν σε καθεστώς εθνικής μειονότητας.

Η παράλειψη αυτή είναι σκόπιμη από τους φωνασκούντες για την "αναγνώριση των μειονοτήτων", διότι η ύπαρξη ορισμού θα υποχρέωνε τα κυρίαρχα κράτη να αναγνωρίζουν ως εθνικές μειονότητες, πληθυσμιακές ομάδες, που θα πληρούσαν τις προβλεπόμενες προυποθέσεις, κάτι που σαφώς τα κράτη – και κυρίως τα ισχυρά όπως ας πούμε η Γαλλία – δεν το θέλουν. Είναι σαφές ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου – ως μέλους εθνικής μειονότητας – προυποθέτει την ύπαρξη αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας, διότι τα διεθνή κείμενα ομιλούν περί εντάξεως και όχι περί διαδικασίας σχηματισμού εθνικής μειονότητας.

Τα δε όργανα ΟΗΕ, ECRI που υποτίθεται ότι είναι για να ελέγχουν τις διατάξεις τους στα κράτη μέλη σαφώς δεν θα πρέπει να μετατρέπονται, άμεσα ή έμμεσα, σε ευκαιρία ή άλλοθι για ορισμένους, που συνειδητά επιχειρούν να τους εκμεταλλευθούν για την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο των διακρατικών σχέσεων όπως και δεν θα πρέπει να καθίστανται εργαλείο στα χέρια εκείνων που για ιδιοτελείς σκοπούς επιδιώκουν την καλλιέργεια διχόνοιας και κλίματος εντάσεων στο εσωτερικό μιας κοινωνίας.

Συμπερασματικά λοιπόν το δικαίωμα ενός ατόμου να αυτοπροσδιοριστεί ως ανήκον σε εθνική μειονότητα έχει μόνο θεωρητικό χαρακτήρα, μια και τα κράτη είναι κυρίαρχα ως προς την αναγνώριση εθνικής μειονότητας εντός των συνόρων τους.

Γιατί το αποκρύπτουν αυτό οι φωνασκούντες ;
ρωτήστε τους όταν συνομιλείτε μαζί τους.

Την απάντηση την έχουν έτοιμη......δεν σας την λέω.....την περιμένω. Και δεν μιλώ για τις καταδίκες από το Ευρωπαικό δικαστήριο όπου οι κύριοι δικαστές σιωπούν.!!!

Στην Ιταλία, οι κάτοικοι της Παντάνια που ζητούν ανεξαρτησία των βορείων περιοχών της Λομβαρδίας φυλακίζονται. Στην Ισπανία οι φυλακές είναι γεμάτες Βάσκους που καταδικάστηκαν επειδή δημόσια ζήτησαν αυτονομία. Στη Γαλλία οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει να εξαρθρώσουν τα «κακοποιά στοιχεία» του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Κορσικής που επιδιώκουν την απόσχιση του νησιού, και στο Βέλγιο οι Βαλώνοι καταγγέλουν τους Φλαμανδούς που είναι πλειοψηφία για καταπίεση και διώξεις.
Σε αυτό θα επανέλθω πάλι διότι Ουράνιο Τόξο και Κόμμα του Κορσικανού Έθνους πάνε πακέτο.

Υπάρχουν και άλλοι «κακοί καταπιεστές» σαν και εμάς λοιπόν ανάμεσα στους φίλους μας τους Ευρωπαίους. Μόνο που γι αυτούς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σιωπά. Και βέβαια ντόπιοι δικαστές που να καταδικάζουν την ίδια τους τη χώρα υπάρχουν…..

3 σχόλια:

  1. Akrita τους λεγομενους οικολογους-πρασινους αλλα και τους αυτοαποκαλουμενους προοδευτικους του Συριζα που τους κατατασσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείς που τους κατατάσσω;
    Με καθαρά πολιτικούς όρους είναι φανατικοί διεθνιστές που δεν συμμερίζονται την άποψη για την κυριαρχία εθνικών κρατών.
    Οι δε οικολόγοι μόνο με την οικολογία δεν ασχολούνται.

    Όλοι αυτοί είναι χαρτοπετσέτες της Νέας Τάξης και χρησιμοποιούνται ανάλογα την περίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Ακριτα ,σε μερικα χρονια θα αρχισει να δημιουργειται οι μειονοτητα που θελουν ,τοτε θα αρχισουν τα δυσκολα ,δεν θα κατσουμε με σταυρωμενα τα χερια ,αυτο ειναι σιγουρο,η βια στην αρχη κ μετα οι φονοι θα ειναι συχνο φαινομενο κ θα γινει ολο και ποιο εντονο,τοτε θα ερθουν κ οι Αμερικανοι να "βαλουν ταξη" να αποκαταστησουν την Δημοκρατια.. κ να παρουν οτι τοσα χρονια θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.