Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνησή του προς τον Μπαν Κι Μουν, στο γεύμα που παρέθεσε χθες προς τιμήν του επανέλαβε τη θέση υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, και επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι απλό. «Ο γεωγραφικός χώρος της Μακεδονίας είναι από τον Μεσαίωνα μια πολυεθνική περιοχή και όχι η πατρίδα ενός έθνους», είπε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε: «Η αδικοπραξία των Σκοπίων συνίσταται στο γεγονός ότι ενώ ως κράτος και ως εθνότητα είναι Μέρος, αυτοπροβάλλονται ως Όλον.

Αποκαλούν το κράτος τους ‘Μακεδονία’ και τη γλώσσα τους ‘Μακεδονική’, γιατί μέσω αυτών των ονομάτων προσπαθούν να εγγράψουν υποθήκες στο σύνολο της Μακεδονίας. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η ρητορική τους για τη μεγάλη διαμελισμένη μακεδονική πατρίδα. Η Ελλάδα δεν επιδιώκει να βαφτίσει το γειτονικό κράτος. Αντιστέκεται στην προαναφερθείσα προσπάθεια σφετερισμού».

Παράλληλα σε ανακοίνωση εκπροσώπου της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι ο Μάθιου Νίμιτς έχει προτείνει νέα συνάντηση με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά στις 16 Νοεμβρίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.