Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ένα διεθνές συνέδριο που έδειξε την γύμνια της εξωτερικής πολιτικής μας

Η υπόθεση με το «όνομα» της πΓΔΜ», έχει τελειώσει !!!

Όταν ο πρεσβευτής της Σουηδίας την αποκαλεί «Μακεδονία», μέσα στην καρδιά της Αθήνας και ενώπιον της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς ουδεμία αντίδραση, τότε το ζήτημα είναι φανερό πως έχει «κλειδώσει» και είναι ουτοπικό να περιμένουμε εξελίξεις από τις επίτηδες χρονίζουσες διαπραγματεύσεις.

Συνέβη στο Διεθνές Συνέδριο «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Κρίση και προοπτικές», που οργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής.

Στο πάνελ βρισκόταν ο Σπύρος Κουβέλης, υφυπουργός Εξωτερικών που άκουσε απαθής τα λεγόμενα του Σουηδού πρεσβευτή, παρόλο που «ομιλεί άπταιστα αγγλικά», όπως αναφέρει το βιογραφικό που μας μοιρασε η γραμματεία του συνεδρίου. Απαθής έμεινε και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που επίσης βρισκόταν στο πάνελ εκείνη τη στιγμή. Ερωτήσεις-παρατηρήσεις δεν επιτράπηκαν στο τέλος της συνεδρίας αυτής. Έτσι το θέμα πέρασε «απαρατήρητο».

Στο προηγούμενο πάνελ, είχε πάρει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ενώ συνέδριο τελούσε "υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας".

«Οι διαπραγματεύσεις για την Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα της σουηδικής προεδρίας για τα Βαλκάνια, ο εκπρόσωπός της στην Αθήνα πρέσβης Hakan Malmkvist, «μπορούν να αρχίσουν πολύ σύντομα, επειδή έχει σημειωθεί πρόοδος στη χώρα».

Tου Κώστα  Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

7 σχόλια:

 1. Μακεδονες τα σλαβοβουλγαρικα απομειναρια της Vardarska Banovina...

  Προδοτες πολιτικοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εμείς τους ψηφίσαμε καλα να παθουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νιώθω και γω προδομένος.
  Γιατί άραγε πολέμησαν οι πρόγονοι μας;
  Για να μας εξευτιλίζει η απάθεια των συγχρόνων μας πολιτικών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι απο τα πλέον αποκαλυπτικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Σε αυτό μιλά η πρώην Υπουργός Υγείας(αναγνώστες μας είπαν οτι η κ. Rauni Kilde δεν ήταν Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας αλλά "Chief medical Officer".Το ερευνήσαμε και είδαμε του λόγου το αληθές.Η θέση όμως αυτή σε μια κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντική απο αυτή του Υπουργού Υγείας μιας και ο Υπουργός δεν έχει τις περισσότερες φορές γνώση του τι υπογράφει αλλά συμβούλους που του λένε τι να υπογράψει.Η κ.Rauni Kilde λοιπόν είχε αυτήν ακριβώς τη θέση του συμβούλου του Υπουργείου.Γνώριζε δηλαδή πολύ περισσότερα απο τον Υπουργό) της Φινλανδίας(είμαστε βέβαιοι οτι αυτά που λέει στο βίντεο δεν θα τα έλεγε αν ήταν Υπουργός).
  Προσθέσαμε ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο ώστε να μπορέσουν να το δούν όλοι οι Ελληνες.

  Στη Georgia των ΗΠΑ υπάρχει ένα μεγαλιθικό μνημείο το οποίο το ανέρτησαν πιθανότατα οι Ιλουμινάτι και στο οποίο αναφέρετε σαν πρώτη εντολή-σκοπός η μείωση του πληθυσμού της Γης στα 500.000.000.

  Κάποιοι λοιπόν σχεδιάζουν κυριολεκτικά να εξολοθρεύσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους.
  Απο τα λόγια της πρώην Υπουργού της Φινλανδίας βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα,οτι γνωρίζει μετα βεβαιότητας ποιοί κυβερνούν το κόσμο και τις διασυνδέσεις τους με τις φαρμακοβιομηχανίες.

  Πρέπει να προσθέσουμε εδω οτι πριν απο μερικά χρόνια ψηφίστηκε στις ΗΠΑ νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στους ανεξάρτητους ερευνητές,να ερευνούν το περιεχόμενο και τη σύνθεση των εμβολίων.
  Οπως καταλαβαίνετε αυτά που γνωρίζει η πρώην Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας τα γνωρίζει κάθε υπουργός και πρωθυπουργός της Γης.Οσο όμως είναι μέσα στην Κυβέρνηση τα αποκρύπτουν απο το λαό.

  Εχετε διερωτηθεί ποτέ ποιοί πληροφορούν τους Πρωθυπουργούς και τους υπουργούς για όλο αυτό το παρασκήνιο;Μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε λίγο με τους συμβούλους των Υπουργών και των Πρωθυπουργών και να εξετάσουμε τον ύποπτο ρόλο τους;

  Θυμάμαι οταν έπεσε η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αρκετοί σύμβουλοί του πέρασαν "αυτόματα" σαν σύμβουλοι της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή σε διάφορα υπουργεία και είναι βεβαίο οτι κάποιοι απο αυτούς θα πέρασαν και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

  Είναι επίσης βέβαιο οτι οι Υπουργοί είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν,οπότε την διοίκηση των Υπουργείων την κάνουν οι σύμβουλοι,οι οποίοι ούτε εκλέγονται,ουτε λογοδοτούν.Οπότε αντιλαμβάνεσθε οτι δεν ζούμε σε Δημοκρατία.Είναι σίγουρο οτι αυτό που ζούμε είναι κάτι μεταξύ ολιγαρχίας και κρυπτο-φασιστικού καθεστώτος.

  Είναι τραγικό να σκέφτεσαι το τι γνωρίζουν οι πολιτικοί μας και το αποκρύπτουν.Η πλειονότητα των οποίων είναι αξιολύπητες τραγικές και δειλές φιγούρες που δεν τολμούν να πούν την αλήθεια ακόμη όταν παραιτηθούν,όπως τόλμησε η κυρία Rauni Kilde.
  Το πρόβλημα είναι οτι αν το έλεγε ως Υπουργός θα την άκουγαν εκατομμύρια.Τώρα που το είπε ενω έχει φύγει απο Υπουργός θα το δούν πολλοί λιγότεροι.
  Για το λόγο αυτό στείλτε το βίντεο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.

  ΔΕΙΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακρίτα, μήπως είσαι υπερβολικά επιεικής στο θέμα των δημοσιεύσεων;

  Είναι απαραίτητο το συνωμοσιολογικό κείμενο από πάνω το οποίο καταφέρνει να μπλέξει στην ιστορία με τα εμβόλια μέχρι και τα "Georgia Guidestones" (γούγλης - αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων) και αποκαλεί μια τυχαία φινλανδέζα τύπισσα "Chief Medical Officer"(τρι-sic); Αυτό δεν είναι "εναλλακτική ενημέρωση" αλλά αισχρή παραπληροφόρηση...

  Εντάξει, είναι και εντελώς άσχετο με το θέμα. :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 5:18 εάν ήταν ανώνυμος δεν θα τον άφηνα. Αλλά είναι bloger και έτσι το επέτρεψα. Είναι μία έκφραση διαμαρτυρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ...ναι αλλά είναι άσχετο κ' μόνο ο ΕΤ ο εξωγήινος λείπει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.