Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα που πρέπει να επισημανθούν:


  • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Κόντρα σε ισχυρούς εταίρους, όπως η Μεγάλη Βρετανία, που προσπάθησαν να επιβάλουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να μεταθέσει για το μέλλον τη λήψη αποφάσεων. Την προηγούμενη Κυριακή, το «Εθνος» αποκάλυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 η τέως υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη -σε παράλληλη μυστική διαπραγμάτευση- είχε προτείνει στον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι να αποκαλείται «makedonski» η γλώσσα, αλλά και η ταυτότητα των πολιτών της FYROM. Κυρίως όμως, διολισθαίνοντας από την εθνική κόκκινη γραμμή, η κυρία Μπακογιάννη είχε αποδεχτεί ότι όποιο όνομα συμφωνηθεί να λάβει η ΠΓΔΜ θα έχει περιορισμένο εύρος διεθνούς και μόνον χρήσης και μάλιστα είχε παραιτηθεί της αξίωσης να επικυρωθεί ο όποιος συμβιβασμός μέσω τροποποίησης του Συντάγματος των Σκοπίων.

Στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», ο κ. Δημήτρης Δρούτσας δεσμεύεται ότι .....
....η τελική ονομασία, όταν αυτή συμφωνηθεί, θα κατοχυρωθεί πλήρως, αποτελεσματικά, με τρόπο απόλυτα δεσμευτικό, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, απέναντι σε όλους και χωρίς την παραμικρή ασάφεια. «Εάν αυτό σημαίνει αλλαγή του Συντάγματος θα επιμείνουμε», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. «Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις» είναι η μία και μοναδική εθνική γραμμή κατά τον κ. Δρούτσα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι «η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Ελληνα» και επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. που δέχτηκε να συζητήσει τα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας που θα έχουν οι πολίτες της FYROM. Κατά τον κ. Δρούτσα, η συζήτηση αυτή εξυπηρετεί την τακτική του πρωθυπουργού των Σκοπίων «να εμποδίσει την επίτευξη λύσης», ενώ κατηγορεί τον κ. Νίκολα Γκρουέφσκι ότι «με οράματα αλυτρωτισμού προσπαθεί να μονοπωλήσει την ονομασία Μακεδονία και να υφαρπάξει ένα ιστορικό παρελθόν, το οποίο δεν του ανήκει».

-Στο Σκοπιανό ποια είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Μπορείτε να δεχτείτε τον όρο «makedonski» όσον αφορά στη γλώσσα, όπως φέρεται ότι συζητούσε η τέως υπουργός Εξωτερικών;
Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μοναδική – είναι η εθνική κόκκινη γραμμή: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Το ΠΑΣΟΚ ήταν που ως αντιπολίτευση χάραξε αυτή την κόκκινη γραμμή. Εμείς τη διαμορφώσαμε και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων συντάχθηκε μαζί μας στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό είναι το σημαντικό και σε αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας: στο ότι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να έχει ξεκάθαρη εθνική γραμμή. Αυτό μας δίνει δύναμη – είμαστε ενωμένοι με μία φωνή. Οτιδήποτε άλλο κακώς συζητείται. Κακώς εισήγαγε στις προτάσεις του ο κ. Μάθιου Νίμιτς το 2005 άλλα θέματα, και, ακόμη χειρότερα, δέχτηκε τότε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να τα συζητήσει. Η συζήτηση αυτή εξυπηρετεί μόνο για να τη χρησιμοποιεί ο κ. Γκρουέφσκι ώστε να εμποδίσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ και την επίτευξη λύσης. Προσπαθεί ο κ. Γκρουέφσκι να μονοπωλήσει την ονομασία Μακεδονία, και μάλιστα με οράματα αλυτρωτισμού, και να υφαρπάξει ένα ιστορικό παρελθόν, το οποίο δεν του ανήκει. Εγώ λοιπόν σας λέω ξεκάθαρα: η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Ελληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Κι αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου αλλού χρειάζεται.
-Η λύση στο θέμα της ονομασίας πρέπει να ισχύει έναντι όλων και να πιστοποιηθεί με αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων ή το εύρος της να αφορά μόνο τη διεθνή χρήση;
Για το θέμα του Συντάγματος θα σας πω ένα πράγμα. Δεν θα επιτρέψουμε η τελική ονομασία, όταν αυτή συμφωνηθεί, να μην κατοχυρωθεί πλήρως, αποτελεσματικά και με τρόπο απόλυτα δεσμευτικό. Δεν θα επιτρέψουμε να μην εφαρμοστεί στο ακέραιο και απέναντι σε όλους. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την παραμικρή ασάφεια. Για την Ελλάδα, η απόλυτη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής erga omnes είναι το ζητούμενο. Εάν αυτό σημαίνει αλλαγή του Συντάγματος, θα επιμείνουμε.
Ολόκληρη η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα για τα ελληνοτουρκικά και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2009, σελ. 30-31.

Στο παρακάτω βίντεο επίσης η δήλωση με ποιο σκληρό περιεχόμενο που έγινε στη δευτερολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στις 14.12.2009  (στο 7:50)



"...Όσο για το θέμα της λεγόμενης ταυτότητας των γειτόνων μας – και τελειώνω με αυτό – ένα πράγμα θα σας πω. Κακώς εισήγαγε στις προτάσεις του ο κ. Νίμιτς το 2005 άλλα θέματα. Ακόμα χειρότερα που δέχθηκε τότε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να τα συζητήσει.

Βούτυρο στο ψωμί του κ. Γκρουέφσκι ώστε να εμποδίσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ και την επίτευξη λύσης. Προσπαθεί ο κ. Γκρουέφσκι να μονοπωλήσει την ονομασία Μακεδονία, και μάλιστα με οράματα αλυτρωτισμού, και να υφαρπάξει ένα ιστορικό παρελθόν, το οποίο δεν του ανήκει.

Εγώ λοιπόν σας λέω ξεκάθαρα: Η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτή γεννιόμαστε και με αυτή πεθαίνουμε Κι αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου αλλού χρειάζεται."

Οι Σκοπιανοί πάντως σίγουρα το άκουσαν.
Οι Αμερικανοί αμφιβάλω .....

10 σχόλια:

  1. Η δήλωση του Δρούτσα με το "σκληρό" περιεχόμενο δεν θα λάβαινε χώρα αν 14 Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. δεν κατέθεταν την ερώτηση και δεν δεν τα έχωναν επίμονα στον Δρούτσα στην βουλή. Μπράβο στον Δρούτσα που βρήκε το θάρρος και είπε -έστω μετά από πολλά φληναφήματα- κάτι που έκανε μέχρι και τον Ακρίτα να σκιρτίσει και να κάνει την αυτή ανάρτηση, αλλά κι εμένα να πω μπράβο (εύχομαι να μην μείνουμε με την ανάρτηση και το μπράβο στο χέρι...). Είναι όμως άδικο για τους Έλληνες τα υπόλοιπα κόμματα να απέχουν απ την κουβέντα... η ΝΔ ήταν απούσα. Πρέπει να βρεί το βήμα της γρήγορα...
    ΞΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΑ η αντιπολίτευση της ΝΔ στο Σκοπιανό είναι ίδια με την πολιτική που ασκούσε ως κυβέρνηση μετά το Βουκουρέστι,
    δηλαδή,
    ........ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός είναι να γίνει η αλλαγή του ονόματος της Ελλάδας στον ΟΗΕ σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλιώς τα λόγια του κ. Δρούτσα δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ νόημα! Αυτό θα ικανοποιούσε και την Χρυσή Αυγή που θέλει την χώρα μας να έχει σύνορα με τη Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:36 ευτυχώς που η διαφορά με τα Σκόπια και την Ελλάδα είναι ότι η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αποτελεί το 1% ενώ στα Σκόπια κυβερνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτεραιότητα του Δρούτσα αυτή την περίοδο είναι το κλείσιμο του Κυπριακού στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν στη διαμόρφωση του οποίου και είχε συμμετάσχει.
    Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής θα δούμε πολλούς βερμπαλισμούς στο θέμα της ΠΓΔΜ ως αντιπερισπασμό.
    Εννοείται πως όταν έρθει η ώρα να κλείσει και το μακεδονικό, μερικοί από αυτούς που σήμερα πανηγυρίζουν με τις δηλώσεις της κυβέρνησης θα τρίβουν τα μάτια τους με το ρεσιτάλ κωλοτούμπας που θα ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω να πανηγυρίζει κάποιος για αυτές τις δηλώσεις του Δρούτσα. Δεν παύουν όμως να είναι δηλώσεις που καταγράφονται και θα χρησιμοποιηθούν όταν πρέπει.
    Σε ότι αφορά την θεση του Δρούτσα στο Κυπριακό είναι γνωστή, όπως και η θέση του εγγονού Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9.36΄ μέρος της ταυτότητας, όχι ταυτότητα, ασχετούλη, και μάλιστα η καρδιά της ελληνικής ταυτότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτας, έπρεπε να ανεβάσεις ολόκληρη την συζήτηση για τα Εθνικά θέματα εκείνης της ημέρας(Κυπριακό, Μακεδονικό, Ελληνοτουρκιά) είχε πολύ ενδιαφέρον...ping-pong μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ(Με κάποιες παρεμβάσεις από ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κάνω λάθος και μια 2 λεπτών από Μαρκόπουλο...για να μας πει για το Veto που έβαλε ο Καραμανλής(Στο Πρόθεμα), και μετά να αποχωρήσει ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις του ΛΑΟΣ για τα Εθνικά)...εύχομαι να βλέπανε περισσότεροι το κανάλι της Βουλής για να ξέρουν τι ακριβώς "παίζεται" εκεί μέσα. Ο Δρούτσας δεν θα έκανε ποτε τέτοια δήλωση αν δεν στριμώχνονταν κυριολεκτικά επί 5 ώρες από συγκεκριμένους βουλευτές.(Δήλωση άνευ σημασίας θα πουν πολύ, ίσος, αλλα και ο "Άγιος" φοβέρα θέλει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείτε τα πρακτικά στη Βουλή για όλη τη συζήτηση.

    http://www.tinyurl.com/droutsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλαξαν σε Word.

    tinyurl.com/droutsasdoc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.