Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ": τι είπε για το Σκοπιανό

Σε ερώτηση αν η ονομασία της ΠΓΔΜ  αποτελούν "αγκάθι" στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Δρούτσας δήλωσε:

"Με τις ΗΠΑ υπάρχει παράδοση φιλίας και συνεργασίας. Οι κοινές μας αξίες αποτελούν το ισχυρό υπόβαθρο για την οικοδόμηση άριστων σχέσεων συνεργασίας. Και το πιο σημαντικό νομίζω ότι είναι η κοινή βούληση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για περαιτέρω προώθησή τους. Άρα, κάθε ανταλλαγή απόψεων μόνο γόνιμο έδαφος μπορεί να αποτελέσει για τις σχέσεις μας. Ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ να .....
αναγνωρίσει τη λεγόμενη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας σίγουρα περιέπλεξε τα πράγματα και απομάκρυνε τη λύση, και αυτό το έχουμε επισημάνει στις ΗΠΑ ευθέως. Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη. Αναζητούμε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, "erga omnes". Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουν σαφή αντίληψη των ελληνικών θέσεων. Είναι σαφές, έχει υπογραμμισθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ότι η λύση του ζητήματος της ονομασίας είναι προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωατλαντικής πορείας της γειτονικής χώρας".

http://web.ana-mpa.gr/balkans/article.php?doc_id=602841

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.