Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ερώτηση Μακεδόνα βουλευτή για την επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε Σλαβομακεδόνες αρνησιπάτριδες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους Υπουργούς:
1) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
2) Εξωτερικών

Θέμα: Επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη έχει στείλει επιστολή στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαμπεργκ με την οποία τον ενημερώνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει νομοσχέδιο για την επαναχορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους τη στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο ως αρνησιπάτριδες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, και από τότε κατοικούν στη FYROM.

Είναι απορίας άξιον για ένα τόσο σοβαρό θέμα να εξελίσσεται σε επίπεδο απλής αλληλογραφίας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο άλλωστε ανοίγει την κερκόπορτα σε χιλιάδες προπαγανδιστές πρώτης γραμμής του γειτονικού κρατιδίου να εισέλθουν στη χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή. Θα αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντική ευκαιρία για επέκταση της σκοπιανής προπαγάνδας η οποία θα δημιουργήσει αντεθνικό πυρήνα εντός των συνόρων μας και θα ενισχύσει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.

Παρατίθεται επίσης στο δημοσίευμα συγκεκριμένο απόσπασμα της επιστολής Τζάκρη στο οποίο αναφέρεται, ότι......
 το άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας παύει να ισχύει και το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αποκτήσουν εκ νέου την Ελληνική ιθαγένεια καθώς και ότι η Ελληνική κυβέρνηση εξετάζει έναν αριθμό αιτήσεων ατόμων που στη βάση του παλαιού άρθρου 19 είχαν χάσει την Ελληνική ιθαγένεια.
Σύμφωνα με το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής Των Ελλήνων αιτούμαι την κατάθεση του επίμαχου εγγράφου που απέστειλε η Υφυπουργός Εσωτερικών στον Ευρωπαίο Επίτροπο, και εάν υπάρχει, της συνημμένης αλληλογραφίας, ώστε να έχω άμεση γνώση και ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:


1) Επεξεργάζεται η κυβέρνηση την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για επανάκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας;

2) Γνωρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών την ύπαρξη και το περιεχόμενο της επιστολής;

3) Έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης τη συγκατάθεση του για την επιστολή ή είχε άγνοια του θέματος;

4) Έχει αποτιμήσει η κυβέρνηση τις συνέπειες από την εφαρμογή τέτοιων νομοθετικών ρυθμίσεων;

5) Η επανάκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας, όπως περιγράφεται στην επιστολή, προϋποθέτει για τον αιτούντα να είναι Έλληνας το γένος;

Αθήνα 26/4/2010


Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

13 σχόλια:

  1. αν δεν ειναι εις γνωση σας , http://www.zagalisa.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1ον) ειναι σαφες οτι το μακεδονικο εθνος ανηκει στην οικογενεια των σλαβικων!! Ετσι οπως δεν εχουμε Σλαβορωσσους, Λατινοισπανους, Γερμανοαγγλους Σλαβοπολωνους κλπ ετσι ειναι περιττο να λεμε Σλαβομακεδονες!!

    2ον)Δεν υπαρχουν αρνησιπατριδες:υπαρχουν πολιτικοι προσφυγες,μαχιτες του ΔΣΕ για την ελευθερια και την δημοκρατια αυτου του τοπου, που εκδιωχθηκαν απο τους Μοναρχοφασιστες μετα την ηττα και επι 61 χρονια βρισκονται persone non grata , εχτος συνορων απο τις δηθεν σοσιαλιστικες και τις δηθεν φιλελευθερες κυβερνησεις

    3ον) επι τελους μετα απο 60 χρονια οι αγωνιστες και οι απογονοι τους επαναπατριζονται:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)«μακεδονικο εθνος » δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει την στιγμή που δεν αναγνωρίζει την Μακεδονική εθνότητα αλλά καιτην Μακεδονική πολιτισμική ταυτότητα ως συστατικά του Ελληνικού Έθνους.

    2)Συμφωνώ δεν είναι αρνησιπατρίδες όπως λέει ο Μακεδόνας βουλευτής. Είναι αποσχιστές και προδότες του Ελληνικού κράτους. Για αυτό το κράτος της FYROM τους δίνει συντάξεις ως .« συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου»

    3)Εάν θα έρθουν και κάνουν τα ίδια, τότε θα ξαναφύγουν όπως έφυγαν. Μαζί τους όμως θα πάνε και αυτοί που θα τους ξαναβάλουν μέσα. Όπως το ίδιο έφυγαν αυτοί που τις έδωσαν όπλα και λόγο την δεκαετίες του 30 και 40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μαχητές του ΣΝΟΦ δεν αγωνίστηκαν για την "δημοκρατία", αλλά για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου μακεδονικου κράτους με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.
    Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν πότε με τις Ναζιστικές αρχές κατοχής και πότε με τους Σταλινιστές ανάλογα με το ποιος είχε σε κάθε φάση την μεγαλύτερη ισχύ, ποιος προσέφερε τις περισσότερες εδαφικές παραχωρήσεις και ποιος φαινόταν περισσότερο πρόθυμος να συναινέσει στην εθνοκάθαρση των ελληνικών πληθυσμών (προσφύγων και ντόπιων).

    Ο Andrew Rosso ο σοβαρότερος ίσως ιστορικός που διαθέτει αυτή τη στιγμή η άλλη πλευρά, στο έργο του "Incompatible Allies" αναγνωρίζει απόλυτα την ωμή αυτή πραγματικότητα που ο ελληνόφωνος Διεθνοφασισμός αρνείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι στη Βουλή! ΟΧΙ στους παγκόσμιους τοκογλύφους!

    Φτάσαμε πλέον σε ένα σημείο όπου δεν μας έχουν μείνει περιθώρια αναμονής και επίλυσης των προβλημάτων στη χώρα μας. Η θηλιά έχει μπει ήδη στο λαιμό μας και το μόνο που μένει είναι να "κλωτσήσει" ο δήμιός μας και το σκαμνί...

    Το ΟΧΙ στο ΔΝΤ είναι μόνο η αρχή. Είναι μόνο η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι...

    Από χθες φίλοι δεξιά και αριστερά απαντούν θετικά στην πρόταση να πάμε και να κάνουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ για να δηλώσουμε το ΟΧΙ μας στο ΔΝΤ.

    Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πως εμείς δεν έχουμε την καλή τύχη των Ισλανδών που ρωτήθηκαν με δημοψήφισμα και αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα χρέη τρίτων. Εμείς έχουμε περισσότερη εργασία μπροστά μας γιατί ανεχτήκαμε τη διαφθορά για πολλές δεκαετίες.

    Εμείς πρέπει να ξαναστήσουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, πρέπει να αναστήσουμε τη χώρα και την ελπίδα για όλους. Έχουμε δρόμο πολύ μπροστά μας όμως προτιμούμε να εργαστούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ για να σταθούμε στο ύψος μας παρά σκλάβοι του ΔΝΤ, της Goldman Sachs και των λοιπών εγχώριων λαμογίων.

    Εμείς πρέπει να πετάξουμε έξω τον κομματικό μηχανισμό που έθρεψε τούτη τη διαφθορά, πρέπει να ξυπνήσουμε και τη Δικαιοσύνη...

    Με το ΟΧΙ μας στο ΔΝΤ και τη σημερινή κατάντια κάνουμε απλά την αρχή για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας!

    Προτείνω λοιπόν με λευκά ρούχα και λουλούδια στα χέρια -μιας και εμείς είμαστε οι αθώοι της ιστορίας και με ειρηνικές διαθέσεις- να πάμε και να γιορτάσουμε το ΟΧΙ μας μπροστά στη ΒΟΥΛΗ. Μπορούμε να πάμε να κάνουμε εκεί την αρχή για την Εθνοσυνέλευση μας... Πάμε δίχως "πρόγραμμα" και "αρχηγούς"... Εκεί μπορούμε να ξαναμάθουμε να λειτουργούμε ως Εκκλησία του Δήμου.

    Όλη η ανθρωπότητα μπορεί να εμπνευστεί.

    Η Πρωτομαγιά είναι μια καλή ευκαιρία!!!

    Με βαθύ αίσθημα ενότητας, σεβασμού και αλληλεγγύης
    -Έξω από κάθε κομματικό μαντρί-
    ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι και αδελφωμένοι μεταξύ μας
    από κάθε γωνιά της χώρας

    να ζωντανέψουμε την Ελλάδα μας
    μπροστά στη Βουλή - που πρέπει να ξαναγίνει- των Ελλήνων

    * Διαδώστε το μήνυμα
    * Δώστε τις ιδέες σας για να ορίσουμε την ώρα και την ημέρα του ΟΧΙ μας
    * Ελάτε όλοι στην αυθόρμητη απάντηση της Ελληνικής Ψυχής και Θάρρους!
    * Οργανώστε αυθόρυματα ανάλογες εκδηλώσεις σε σημεία-σύμβολα και πλατείες στις πόλεις σας.
    * Για να μην συμπέσουμε με τα οργανωμένα συνδικάτα μπορούμε να ορίσουμε σαν ώρα τις 5μμ
    * Για τη Θεσσαλονίκη -όσοι δεν πάνε στη Βουλή- συνάντηση στο Λευκό Πύργο


    http://vickytoxotis.blogspot.com/201...-post_460.html
    __________________
    Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 44 ευρώ το μέτρο (χωρίς ΦΠΑ) οι κουρτίνες της Άννας.

    http://www.ypepth.gr/docs/promhtheia_kai_tpothethsh_mhxanismwn_skiashs_toy_kthrioy_sto_maroysi_100426.doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Κυβέρνηση σχεδιάζει εκ νέου χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο


    http://icorantis.files.wordpress.com/2010/04/9238-erot-ragous-23-4-2010.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα επειδή δε θέλω να βάλω link στο maknews μπες και δες στο νήμα για τις δικαστικές προσπάθειες επιστροφής της υπηκοότητας και της περιουσίας που προωθούνται από τη διασπορά τους την τελευταία ανάρτηση:

    AMHRC/MHRMI STATEMENT IN RESPONSE TO MISINFORMATION REGARDING THE SO-CALLED "DECISION" TO RETURN GREEK CITIZENSHIP TO MACEDONIANS FROM GREECE

    Δυστυχώς οι βουλευτές μας είναι λιγότερο προσεκτικοί στο διάβασμα από τους ΑυστραλοΚαναδούς αφιονισμένους φιλαράκους του Ντόνε Τσάρεφ που σου πουλάει εξυπνάδες στο 2ο σχόλιο (αλήθεια ξέχασαν να ενημερώσουν τους νεοκομιτατζήδες του Βινοζιτο;). Και στο τέλος οι δικοί μας πατριώτες κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία και οι δικοί τους για επιχείρηση αποπροσανατολισμού... Άντε πάλι σαν ΠΑΣΟΚος κατάντησα να ακούγομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΕ οι ενέργειες των σκοπιανών είναι γνωστές εδώ και καιρό. Όπως ξέρεις έχω πει από παλιά ποιοι είναι οι διαχρονικοί αντικειμενικοί σκοποί του Σλαβομακεδονισμού.Ένας από αυτούς είναι και το ζήτημα των περιουσιών, το οποίο όμως υπάρχει και προηγούμενο όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλες χώρες όπως της Γερμανίας και Τσεχίας. ΑΠό εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ειδικά οι πολιτικοί που έχουν κάνει τόσο κακό στην χώρα αλλά και στον κόσμο που ψηφίζει αυτούς τους διεφθαρμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο 19 αφορούσε Μουσουλμάνους τηε Θράκης και Σλαβομακεδόνες που ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΑΝ και εφόσον δεν επέστρεφαν (νομίζω εντός 3 ή 5 ετών) έχαναν την ελληνική ιθαγένεια. Όπως ξέρετε αυτό εφαρμοζόταν μόνο στους "αλλογενείς", όχι στους υπόλοιπους Έλληνες. Γι αυτό, τόσο ο νόμος αυτός του 1955, όσο και ο Νόμος Ανδρέα Παπανδρέου (με τους "Έλληνες το γένος". κατέπεσαν ή θα καταπέσουν, γιατί θεωρούνται ρατσιστικοί και μη συμβατοί με το σημερινό ευρωπαϊκό δίκαιο.
    Υπενθυμίζεται ότι επετράπη η επιστροφή των Ελλήνων κομμουνιστών (όχι των Σλαβομακεδόνων) παρότι η ιδιότητα (δηλ. η εθνική προέλευση) των δευτέρων δεν συνίσταται νομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α) Τα κύρια θύματα του άρθρου 19 ήταν μουσουλμάνοι της Θράκης - έπαψε πριν πολλές δεκαετίες να χρησιμοποιείται για τους Σλαβομακεδόνες γιατί το ελληνικό κράτος τους θεωρεί ομογενείς μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
    β) Το άρθρο 20 (τώρα 17) χρησιμοποιείται για τους αφιονισμένους μετανάστες.
    γ) Ό όρος αλλογενής και έχει νομική βάση (ορισμός από το ΣτΕ) και δεν αφορά "ράτσα" αλλά εθνική συνείδηση. Το πρόβλημα με το άρθρο 19 ήταν πως είχε γελοία αιτιολογία και εφαρμόστηκε με τρόπο πάρα πολύ άκομψο.
    δ) Αν εσύ νομίζεις πως το Ευρωπαϊκό δίκαιο θα δώσει δεδικασμένο που θα επιτρέψει σε πολλά εκατομμύρια Γερμανούς διεκδικήσεις υπηκοότητας και περιουσίας στην Ανατολική Ευρώπη με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΖΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΙΔΩΡ ΕΙΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ Κ ΑΠ ΤΑ ΔΥΟ.. ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΗΓΑΔΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΟΥΡΙΟ ΙΠΠΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΛΥΤΡΟΤΙΚΟΥΣ,ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΝΙΟΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙ ΥΠΟΛΗΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥ ΣΚΩΤΟΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΑ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΔΑΡΙΑ ΑΠΟ ΘΕΙΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΤΙΚΕ ΜΕ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΙ ΥΜΙΑΙΜΑ ΠΡΟΔΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΝΑΝ ΕΔΩ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΣΚΕΝΤΟΝΑΤΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΝΤΙΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΘΕΡΜΕΝΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΚΟΛΑ.ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΛΜΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΙΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Σκοπιανή προπαγάνδα αποκτά επίσημη φωνή στην Ελλάδα

    Όπως μεταδίδει η σκοπιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα ΜΙΑ, σήμερα κυκλοφορεί στην Ελλάδα το πρώτο φύλλο της "Νέας Αυγής", μιας εφημερίδας με άρθρα στη "μακεδονική" γλώσσα. Μάλιστα, το μήνυμα της εφημερίδας είναι ξεκάθαρο: "Οι καιροί του φόβου έχουν περάσει εδώ και καιρό. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω απ' το δάχτυλό της (!). Πρέπει να αποδεχτεί και να προσαρμοστεί στις εξελίξεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (!)", δηλώνει το προσωπικό της εφημερίδας και ο εκδότης της, Δημήτρης Ιωάννου.

    - Σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα για το "μακεδονικό" κίνημα και για τους πολίτες της Ελλάδας που θέλουν μια πραγματική ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα (!). Η πρώτη μαζική πληροφόρηση σημαίνει ότι περιέχει νέα, άρθρα και σχόλια στα "μακεδονικά", όπως και αρχίζει να κυκλοφορεί. Μια γλώσσα που επισήμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ωστόσο, ανεπίσημα πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως, στη Βόρεια Ελλάδα, μιλούν ή καταλαβαίνουν τη γλώσσα, αναφέρει το δελτίο τύπου της Παρασκευής που στάλθηκε από το εκδοτικό προσωπικό της Νέας Αυγής.
    Η Νέα Αυγή είναι πρώτα και κυρίως μια εφημερίδα που απευθύνεται στους "Μακεδόνες" που θέλουν να μείνουν σε επαφή με τη μητρική τους γλώσσα, που θέλουν να μάθουν τη γλώσσα καλύτερα με τα παιδιά τους και θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

    Η Νέα Αυγή θα προσφέρει στους αναγνώστες της θέματα που δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού. Άγνωστες ερμηνείες γνωστών γεγονότων που αφέθηκαν επίτηδες στο σκοτάδι για δεκαετίες, κοινές καθημερινές ιστορίες, αναλύσεις και απόψεις χωρίς μάσκες, εξάρτηση και στολίδια. Αυτή είναι η "διαθήκη" μας, αναφέρουν οι εκδότες της εφημερίδας.

    Με άλλα λόγια, η σκοπιανή αισχρή προπαγάνδα εισέρχεται έρποντας και εντός των τειχών με μια εφημερίδα φερέφωνο των σκοπιανών. Μάλιστα, με σημαία το να γίνει η Ελλάδα πραγματικά ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα, οι φασίστες σκοπιανοί, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν δημοκρατική τη δική τους χώρα που μόνο με απολυταρχικά καθεστώτα τύπου ναζί ή σοβιετικών ομοιάζει, θέλει να μας πείσει να αποδεχτούμε τον ακρωτηριασμό της χώρας. Όσο για το ότι "μισό εκατομμύριο άνθρωποι μιλούν ή καταλαβαίνουν τα "μακεδονικά"" δείχνει πόσο αντικειμενική και σωστή ενημέρωση θα προσφέρει η εφημερίδα. Άλλωστε το ότι θα περιέχει ερμηνείες γεγονότων και αναλύσεις που δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού, τα λέει όλα (βέβαια, αυτές οι ερμηνείες μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν σε ιστοσελίδες σκοπιανής προπαγάνδας, όπως η Maknews και η MINA).

    Αναρωτιέται κανείς πρώτον πόσο πληρώθηκε αυτήν τη φορά η προδοσία και από ποιον (π.χ. σκοπιανή διασπορά) και δεύτερον αν η κυβέρνηση γνωρίζει τι συμβαίνει και αν προτίθεται να κάνει κάτι. Εκτός κι αν η οικονομική κρίση και το ΔΝΤ είναι πολύ βολικές λύσεις, για να περάσουν απαρατήρητα τέτοια τεχνάσματα που θα πριονίσουν το μέλλον της χώρας, βάζοντας μικρές και μεγάλες βόμβες στα θεμέλιά της...

    http://endelehia.blogspot.com/2010/05/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.