Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τι λέει το Σύνταγμα για την Παιδεία......


Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την..
ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.(άρθρο 16, παρ 2)

Λέει τίποτα για διαπολιτισμική παιδεία;
Λέει τίποτα για πολυπολιτισμική παιδεία;
Λέει τίποτα για τουρκοποίηση της μειονοτικής παιδείας;

Η φωτογραφία είναι το σήμα του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρηκευμάτων πριν την κατάργησή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την  ίδρυση κάποιου....άλλου.
Διότι τώρα έχουμε ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ που δεν συμβαδίζει με τα  αναγραφόμενα στο  άρθρο 16 και παράγραφο 2 του Ελληνικού Συντάγματος.

Το παρών νήμα το αφιερώνω στην ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό που μάχεται την λαίλαπα του εθνομηδενισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.