Όλοι μας αυτές τις ημέρες και όσοι ασχολούνται με τα εθνικά θέματα έχουν επικεντρωθεί στο βιβλίο που έγραψε ο Νεοθωμανιστής Ισλαμιστής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Υπάρχουν πολλά και άκρως ενδιαφέροντα σημεία σε ότι αφορά την περιοχή μας. Ένα από αυτά είναι για τους στόχους της Τουρκίας σε ότι αφορά τα Βαλκάνια. Ας δούμε λοιπόν τι γράφει (σελ 200-201):
Οι δύο σημαντικοί βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι η ισχυροποίηση της Βοσνίας και της Αλβανίας μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας και η δημιουργία ενός διεθνούς νομικού πλαισίου που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής. Στο νομικό αυτό πλαίσιο η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης της Κύπρου, που αποτελεί εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου. Η απόκτηση από την Τουρκία ενός τέτοιου δικαιώματος στα Βαλκάνιε μπορεί να γίνει εφικτή, μόνο αν η χώρα υιοθετήσει μία δραστήρια δυναμική βαλκανική πολιτική, η οποία θα λαμβάνει υπόψη συνεχώς τους πολιτισμικούς και ιστορικούς παράγοντες.
Είναι φανερό λοιπόν ότι επιδίωξη του Τούρκου πολιτικού (και όχι μόνο) είναι ο στρατηγικός μετασχηματισμός στα Βαλκάνια και η εγκαθίδρυση της pax neottomanica μέσω της εξασφάλισης της εσωτερικής ασφάλειας των μουσουλμανικών πληθυσμών, η διατήρηση της μουσουλμανικής πολιτιστικής ταυτότητας τους, η ενδυνάμωση των οικονομικών και κοινωνικών υποδομών τους και κυρίως η άμεση επικοινωνία αυτών με την προστάτιδα πατρίδα Τουρκία. Έτσι λοιπόν όταν αυτό επιτευχθεί θα δημιουργηθούν εστίες έντασης και βίας με σκοπό την εμπλοκή του Διεθνή παράγοντας όπου θα καλέσει και θα βάλει την Τουρκία ως εγγυήτρια ή προστάτιδα του τουρκοποιημένου μουσουλμανικού στοιχείου.
Στην πατρίδα μας αυτό ήδη γίνεται στην Θράκη όπου η Τουρκία έχει πετύχει την αναγνώριση μιας δίγλωσσης και μουσουλμανικής μειονότητας ως τουρκικής μέσω των δίγλωσσων (ουσιαστικά μιας γλώσσας) μειονοτικών σχολείων. Μάλιστα το έργο αυτό το διευκολύνει και το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας όπου θα μεταφέρει αυτό τον τρόπο και στα νηπιαγωγεία!!! Η Άγκυρα επίσης έχει πετύχει να συνενώσει όλες τις μουσουλμανικές μειονότητες κάτω από ένα ενιαίο επιστέγασμα τουρκισμού ή νεοθωμανισμού μέσω των διάφορων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα όπως του χατίμ ( τελετή λήξης των μαθημάτων Κορανίου) της ψευτομουφτείας κλπ.
Σε αυτό το σημείο επισημαίνω ότι βοηθητικός μοχλός της Τουρκίας ήδη είναι οι διάφορες ΜΚΟ όπου στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας αλωνίζουν τα Βαλκανικά κράτη. Στην Ελλάδα έχουμε τις γνωστές κρατικοδίαιτες Ελληνικές ΜΚΟ για αυτή την δουλειά.
Έτσι λοιπόν εφόσον έχει την πλειοψηφία του μουσουλμανικού πληθυσμού με το μέρος της το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία επεισοδίων (ήδη γίνονται βήματα σε αυτό) με σαφή στόχο την εμπλοκή του διεθνή παράγοντα (προξενείο ΗΠΑ*, ΟΗΕ, ΕΕ κλπ) ώστε η Τουρκία να μπει στην Θράκη ως προστάτιδα δύναμη μιας και το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να ελέγξει τις εστίες βίας που θα δημιουργηθούν αλλά και την θέληση του του μουσουλμανικού πληθυσμού για την προστασία του από την μητέρα πατρίδα. Φυσικά ήδη υπάρχουν εστίες έντασης όπου η Τουρκία δοκιμάζει το κομματικό κράτος της Ελλάδας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτά λοιπόν μας λέει ο Νταβούτογλου. Προσωπικά το συστήνω το βιβλίο διότι το περιεχόμενο του δείχνει τι επιδιώκει η Τουρκία-ανεξάρτητα εάν αυτός είναι νεοωθωμανιστής, ισλαμιστής ή κεμαλιστής- στην Ελλάδα και κυρίως πως.
---------------------------------------
* Ο ρόλος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια είναι η κατασκευή «μειονοτικών» προτεκτοράτων που εξυπηρετούν κυρίως τις στρατηγικές επιδιώξεις της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γνωστες επισκέψεις διπλωματών του Αμερικάνικου προξενείου στην Θράκη αλλά και στην Δυτική Μακεδονία όπως και η επίσκεψη της Αμερικανίδας Μακντούγκαλ (υπό την ομπέλλα του ΟΗΕ) όπου ξέχασε να αναφέρει τους Πομάκους.
---------------------------------------
* Ο ρόλος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια είναι η κατασκευή «μειονοτικών» προτεκτοράτων που εξυπηρετούν κυρίως τις στρατηγικές επιδιώξεις της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γνωστες επισκέψεις διπλωματών του Αμερικάνικου προξενείου στην Θράκη αλλά και στην Δυτική Μακεδονία όπως και η επίσκεψη της Αμερικανίδας Μακντούγκαλ (υπό την ομπέλλα του ΟΗΕ) όπου ξέχασε να αναφέρει τους Πομάκους.
Καλή η προσέγγιση ακρίτα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Τουρκία κατέβαλλε μεθοδική προσπάθεια να συγκροτήσει ένα ευνοïκό προς αυτήν μουσουλμανικό τόξο, το οποίο να ξεκινά από την τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας και της ελληνικής Θράκης και, διερχόμενο από την ΠΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο, να ολοκληρώνεται στην Αλβανία. Στις κινήσεις αυτές της Άγκυρας, εντασσόταν και η δημιουργία πολύπλευρων σχέσεων με την Αλβανία και τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου. Τη δεκαετία του 1990, η Αλβανία και, κυρίως, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έχοντας συνείδηση αυτών των συγγενειών, προσδοκούσαν πολλά από την Τουρκία., Ο Νταβούτογλου εξετάζει το σύστημα Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Καύκασος και το οποίο ορίζει ως "Εγγύς Χερσαίο Σύστημα" (λεκάνη,Υakιn Kara Havzasι).
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Θράκη αποτελεί στόχο της αναθεωρητικής/επεκτατικής πολιτικής του τουρκικού κατεστημένου, στο πλαίσιο του οποίου υφίσταται μια ιδιότυπη συνύπαρξη ισλαμοδημοκρατών-κεμαλιστών-στρατού. Μην ξεχνάμε ότι και τον Δεκέμβριο του 2007 (στην επέτειο της οθωμανικής κατάκτησης της Ρόδου, 1522), το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακινούσε θέμα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα.
Όλα δένουν.
Οποιος διαβάσει το Στρατηγικό βάθος, θα καταλάβει ότιαι ο στρατηγικός σχεδιασμός των Τούρκων ηγετών όχι μόνο δεν είναι αβάσιμος, αλλά επιπλέον έχει πιάσει τον σφυγμό των διεθνών εξελίξεων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τελευταία ευκαιρία αφύπνισης
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΑΛΛΟΥ, στον αντίποδα των κυρίαρχων νομικίστικων ελληνικών αντιλήψεων, η Νταβουτόγλεια διεθνολογία κατανοεί τη διαλεκτική σχέση ισχύος και υπερίσχυσης του ισχυρότερου στις νομικές συζητήσεις. Έχει, τονίζω, ακριβέστατη αντίληψη των πολιτικών όψεων του διεθνούς δικαίου και της διαφοράς μεταξύ πολιτικής κυριαρχίας και ρευστών ιστορικών υποθέσεων που σχετίζονται με το ιστορικά ρευστό ανθρωπολογικό περιβάλλον της περιφέρειάς μας. Υπό το πρίσμα μιας καθαρά γεωπολιτικής αντίληψης των πραγμάτων αναζητά ερείσματα στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Κύπρο, όπου υπάρχουν «ισλαμικά κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», με το να εντάσσει τα «Οθωμανικά κατάλοιπα» σε μια περιφερειακή και κοσμοσυστημική στρατηγική δομή, που θα αποτελεί το όχημα της Τουρκίας ν' ανέβει ταχύρρυθμα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας ισχύος.
Καλά κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να σκέφτονται σοβαρά για τα ελληνοτουρκικά, να μελετήσουν κάθε γραμμή του «Στρατηγικού βάθους». Θα καταλάβουν ότι αν εκπληρωθούν οι κοσμοθεωρίες και τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας, ενώ εμείς πνευματικά, οικονομικά, πολιτικά και στρατηγικά θα συνεχίσουμε να κατηφορίζουμε προς το τέλμα, το νεοελληνικό κράτος και η ήδη παραπαίουσα Κυπριακή Δημοκρατία εκπνέουν διά παντός. Το εκδοτικό αυτό γεγονός προσφέρει ίσως την τελευταία ευκαιρία αφύπνισης, πνευματικής ανόρθωσης και στρατηγικής ανασύνταξης.
απόσπασμα από τον καθηγητή Ήφαιστο.
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
ΑπάντησηΔιαγραφήκ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Επειδή στο πρόσωπό σας βλέπαμε όλοι τον δεύτερο στην ιεραρχία μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήρθαμε από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να εκφράσουμε τις σκέψεις αλλά και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που μας γέννησε και μας κάνει να είμαστε πάντοτε πολύ περήφανοι.
Ήρθαμε επίσης διότι στην συνείδησή μας η αδιαφορία ισοδυναμεί με καθαρή προδοσία όταν η πατρίδα Ελλάδα πληγώνεται, κινδυνεύει και υποφέρει. Ήρθαμε ακόμη διότι περιμέναμε με αγωνία, ενίσχυση θάρρους και ελπίδας.
Όλες οι Παμμακεδονικές οργανώσεις παγκοσμίως έχουν, όπως γνωρίζετε, διαχρονική αξία και το εθνικό καθήκον ριζωμένο μέσα τους από τότε που δημιουργήθηκαν – σε αντίθεση με την δική σας θέση όπου υπηρετείτε με σοβαρή αλλά όχι διαχρονική αποστολή.
Ειδικά για την «Παμμακεδονική των ΗΠΑ» παρακαλούμε να ανατρέξετε λίγο στην αρχή της γέννησής της, σε παλαιά και φοβερά χρόνια κατά τα οποία η τότε «Κομμουνιστική-Τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία» επιβουλεύονταν με κάθε μέσο την πατρίδα μας.....
Συνέχεια στην:
http://odos-kastoria.blogspot.com/
Η κοσμοθεωρία και ο στρατηγικός σχεδιασμός των Τούρκων ηγετών ειναι αποτελεσμα αλλων σχεδιαστων, την οποιαν παρουσιασαν μεσο της εργασιας νταβουντογλου να καλυψουν το ιδεολογικο υποβαθρο τον τουρκων./// αλλά θα μείνει και δίχως στήριγμα εν όψει ελληνικών και ρωσικών διεκδικήσεων στα Στενά.\\\Εδω ειναι η γνωση του ασσου της Ελλαδας ,τα στενα ,ειναι χωρις στατους,τα τελευταια ειναι εκτος συμφωνιας .Το εχω ακουσει και απο τον καθηγητη κ.Σαρη εαν ενθυμουμε καλως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εγγύτητα ενός σημαντικού μέρους των ελληνικών νησιών στη μικρασιατική ακτή σε τέτοιο βαθμό, ώστε αυτη να μπορη να χρησιμοποιηθη ως επιχειρησιακή βάση εναντίον των Ελληνικων νησιων ,και η περικύκλωση των απο αποβατηκες στρατιες , και ασκησις καταλιψεων αυτων. Αυτά τα νησιά, αξιολογούνται από την Ελλαδα , ως το πρωτο μελημα της ασφάλειας της. Η Ελλάδα πρεπει να ακολουθείση μια στρατηγική χρησιμοποίησης του πλεονεκτήματος που θα της παρέχεται από την μελλοντικη κατοχή σχετικων μικρασιατικων ακτων για την αμυνα των νησιών της σε της περιπτωση επιθεσης της τουρκιας . Για να εφαρμόσειτην στρατηγικη της στο σύνολο του Αιγαίου και της υδάτινης περιοχής η καταληψης μικρασιατική ακτή ειναι αναγκαια ,σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορη να χρησιμοποιηθη ως επιχειρησιακή βάση ,αμυντικη εναντίον μελλοντικων επιθεσεων των νησιων, και η εξασφαλησης των ελευθερων υδάτινων διαδρόμων, που εξασφαλίζουν το πέρασμα από την Προποντίδα στη Μεσόγειο, από αυτά τα νησιά,και το Αρχιπελαγος εξαρτατε το Ελληνικο Εθνος.Οπος και σε περιπτωση πολεμου ο στοχος της Ελλαδας ειναι η ανακαταληψη ολοκληρου της θρακης ωστε να εχωμεν μονο θαλασσια συνορα ,την εκδιωκση των τουρκων απο την Κυπρον,ανακαταληψη Ιμβρου ,Τενεδου.ΤΑΛΩΣ
.Κατα την διαρκεια αυτων των ενεργειων οι συμμαχοι των τουρκων φυρομανιανς και αλβανοι θα μας δοσουν την ευκαιρεια και πρεπει να λυφθη μεριμνα για την απολευθερωση της Μακεδονιας και της Β.Ηπειρου .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτος από μη συμβατικές θεωρίες περί Ιστορίας έχουμε και μη συμβατικές θεωρίες περί στρατιωτικών σχεδιασμών και κινήσεων σε περίπτωση πολεμου, προτού χτυπήματος κτλ (βλέπε άνωθεν σχόλιο Τάλως).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι γελοιότητες ξεκίνησαν να διοχετεύονται από γνωστό περιοδικό με αμυντική θεματολογία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Έχοντας απέναντι μας τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ ο οποιος έχει μονάδες με 100% επάνδρωση και ο οποιος έχει επιτύχει και συνεχίζει να επιτυγχάνει ένα αξιοθαύμαστο εξοπλιστικό πρόγραμμα με πολλές συμπαραγωγές εντός Τουρκικου εδάφους (συμπαραγωγές που η Ελληνική πολεμική βιομηχανία και ένοπλες δυνάμεις ούτε στον ύπνο τους δεν βλέπουν) κάποιοι πιστεύουν σε αποβατικές ενέργειες Ελληνικών δυνάμεων στα Μικρασιατικα παραλια προφανώς διοικούμενες από υπέρβαρους και ημιμαθείς αξιωματικούς με πολύ χαμηλή επάνδρωση και στρατιώτες χωρίς σοβαρή στρατιωτική εκπαίδευση.
Άντε και εις ανωτερα... Άντε και στην Πόλη σε λίγο..
Μήπως θα ξυπνήσει και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς σε λίγο?
Η μήπως είναι είδη εν ζωή ο εξαδάκτυλος βασιλιάς μας Κωνσταντίνος?
Ότι θέλει ο καθένας.
Ο Βλάχος πιστεύει ότι είναι γνήσιος απόγονος Αρχαίων Ελλήνων, Ο πολεμολαγνος ονειρεύεται αποβάσεις στις μικρασιατικές ακτές και στα στενά, ο διεφθαρμένος πολιτικός ακόμη κάνει λαϊκισμό και ονειρεύεται να συνεχίσει να κλέβει...την ώρα που η χωρα χρεοκοπεί...
ΕΛΛΗΝ
Η μονη λυση θα ηταν μια αμεση ναρκοθετηση των νησων με ηλεκτρονικες ναρκες (να ενεργοποιουνται πταν χρειαζονται).Τοποθετηση ψευτικων αντιεροπορικων.ρανταρ αυτοκινουμενα τα οποια θα εκπεμπουν για ελαχιστη ωρα στο χωρο ευθυνης τους σε περιοχες που θα μπορουν να ξανακαλυφθουν αμεσα στην σκια των ορεινων ογκων .Decoy και διαφορα συστηματα παρεμβολης για την προστασια των ρανταρ.Ολα αυτα με βαση τον χρονο αφιξης των βληματων υπο συγκεκριμενες αποστασεις.Τοποθετημενα αντιεροπορικα μικρου βεληνεκους πισω απο τους ογκους των βουνων για την προστασια και καλυψη του επιγειου συστηματος εγκυρης προειδοποιησης.Ολα αυτα για να γινουν θελουμε αποτελεσματικη ζευξη δεδομενων σε γρηγορους χρονους.Και απομακρινση των αεροπορικων βασεων απο την εγκυτητα στις τουρκικες ακτες.Αυτο για να πραγματοποιηθει θελουμε εναερια συστηματα ανεφοδιασμοου.Αλλα με την απομακρυνση των αεροπορικων βασεων αυξανετε ο χρονος αντιδρασης της ελληνικης αεροποριας.Για αυτο πρεπει να αποθησεις τον στολο του στα παραλια με αντεπιθεση.Για να γινει αυτο πρεπει πρωτα να τον κολησεις για να τον κολλησεις πρεπει να τον καθυστερησης, η τοποθετηση ναρκων θαλασσης θα ηταν καλη αρχικη αμυνα.Για να μην μπορεσει τουρκικο ναυτικο καιι αεροπορια να αλωνιζει στο Αιγαιο με την αρχη της συρραξης.Πρεπει παση θυσια να εχουμε ελαχιστες απωλειες στο πρωτο πληγμα.Οσο για τα εσωτερικα αντι να επιτεθουμε στις Ισλαμικες μειωντητες να δωσουμε αρμοδιοτητες στις κουρδικες μειωνοτητες για την προωθηση Ισλαμικης πολιτικης.Ετσι θα αποφυγουμε την κριτικη της διεθνους κοινοτητας για τα δικαιωματα των μουσουλμανων.Νομιζω εχουμε την δυναμη να το κανουμε αφου ειναι δικο μας κρατος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάστε και αυτό το ιστολόγιο http://sitalkisking.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι τυχαίο ότι από πολλούς μελετητές, εκφράστηκε η άποψη πως ο Νταβούτογλου εκφράζει μεγαλοϊδεατικές νέο-οθωμανικές απόψεις.
Μια μικρή γεύση των όσων κρύβει πίσω από περίπλοκες αναλυτικές φρασεολογίες στο βιβλίο του αλιεύσαμε στην σελίδα 104 της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου (Εκδόσεις Ποιότητα) και αφορά την ελληνική Θράκη. Γράφει συγκεκριμένα:
«Η Τουρκία οφείλει να επανεκτιμήσει πλέον τη βαλκανική της πολιτική έχοντας αποτινάξει την ψυχολογία της υπεράσπισης της Εισταμπούλ* και της Ανατολικής Θράκης, η οποία έχει καλλιεργηθεί από τις οδυνηρές αναμνήσεις των καταστροφών που προκλήθηκαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και ενισχύθηκαν από τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Υπό τις νέες περιφερειακές συνθήκες η υπεράσπιση της Ανατολικής Θράκης και της Εισταμπούλ δεν εξαρτάται από την τοποθέτηση συμβατικών μονάδων στην Ανατολική Θράκη αλλά από την ενεργή χρήση σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο των πεδίων επιρροής, που θα δημιουργηθούν πέραν της μεθορίου».
Αλλά πέραν της μεθορίου της Ανατολικής Θράκης προς Δυσμάς, υπάρχει η ελληνική Θράκη και προς Βορράν η Βουλγαρία.
Άραγε ποιο διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο επιρροής έχει κατά νουν ο Αχμέτ Νταβούτογλου;
Από την πλευρά μας εμείς έχουμε μελετήσει το βιβλίο για να αποκρυπτογραφήσουμε τις απόκρυφες σκέψεις του νέο-οθωμανιστή υπουργού; Γιατί και σε άλλο σημείο του βιβλίου (σελ. 83) τονίζει:
«Η ιστορική κληρονομιά μπορεί να αναγκάσει την Τουρκία να επέμβει σε de facto καταστάσεις, που εμφανίστηκαν πέραν των συνόρων της».
http://sitalkisking.blogspot.com/2010/08/blog-post_26.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βιβλίο του Νταβούτογλου, σε ότι αφορά τις προθέσεις της σημερινής Τουρκίας, θα το χαρακτήριζα προφητικό συγκρινόμενο σε ότι αφορά τις διαθέσεις, με αυτό του Χίτλερ. Ότι έγραψε ο Χίτλερ το έκανε στην πράξη μόλις ανέβηκε στην εξουσία. Έτσι και ο Νταβούτογλου, τα ίδια που έγραψε στο βιβλίο του, τα εφαρμόζει στην πράξη. Υπενθυμίζω ότι το βιβλίο γράφτηκε το 2001.
ΑπάντησηΔιαγραφή