Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Γνήσιος ο Αλέξανδρος, ίσως και του Λυσίππου

Αυθεντικό και εξαιρετικής σπανιότητας είναι το άγαλμα τύπου «Αλεξάνδρου» που κατασχέθηκε στη Βόρεια Ελλάδα σε χέρια αρχαιοκάπηλων, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Αδάμ-Βελένη.
Το ύψους 1,60 μ. άγαλμα είναι ακόμα άγνωστης προέλευσης και χρονολόγησης. Πιθανότατα θα εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης Ορίστηκε από το ΚΑΣ επικεφαλής της εκτιμητικής επιτροπής του κατασχεθέντος αρχαίου.
Μαζί με τις συναδέλφους της Δέσποινα Ιγνατιάδου και Ρόζα Προσκυνητοπούλου θα αποφανθούν περί της αγοραστικής αξίας του αγάλματος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για έργο του Λυσίππου ή όχι. Απαιτείται, όπως λέει, συγκριτική μελέτη και με άλλα, από τα ελάχιστα που υπάρχουν. Επιφυλακτικοί είναι οι αρχαιολόγοι και ως προς τη χρονολόγηση του έργου, αν δηλαδή κατασκευάστηκε τον 4ο ή 3ο αιώνα π.Χ. Όταν συντηρηθεί και μελετηθεί, θα εκτεθεί πιθανότατα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Όσοι το εξέτασαν διαπίστωσαν πως....
 θυμίζει στη μορφή τον Μεγαλέξανδρο. Έχει ύψος 1,60, δηλαδή φυσικό μέγεθος για τον στρατηλάτη που δεν φημιζόταν για το μπόι του. Όσο για την άγνωστη προέλευσή του, ο έφορος Ακροπόλεως Αλέξανδρος Μάντης συνέστησε να γίνει διασταύρωση με τα άλλα ευρήματα της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Λιτή.
Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν πως είναι αυθεντικά και μερικά από τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στα χέρια των ίδιων αρχαιοκάπηλων, όπως ένα χάλκινο κεφαλάκι παιδιού και δύο νομίσματα, αρχαίας (525-500 π.Χ.) και βυζαντινής περιόδου (12ος αιώνας μ.Χ.). Τα υπόλοιπα θεωρούνται κίβδηλα.




Πηγή: Ελευθεροτυπία, Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, 10/6/10

4 σχόλια:

  1. Mακεδονία 'ξακουστή,του Αλεξάνδρου η χώρα.....!

    Μ ί α και ε λ λ η ν ι κ ή!
    Για π ά ν τ ο τ ε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να ρωτήσουμε τους γείτονες που ξέρουν ποιό καλά τα μακεδονικά ποιός το σμίλεψε, μήπως κανένας παππούς τους ??? ας απαντήσουμε με τα μουσεία, τους ιερούς χώρους, και τα κείμενα διεθνώς και λίγο μεγαλύτερη προβολή καλή είναι.
    Κλεπτομνήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σμίλευτηκε στο περίφημο εργαστήριο του Λυσιπανσκι
    από Μπιτολικό μάρμαρο ά διαλογής........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.