Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αξιωματούχοι του Κογκρέσου στα Σκόπια με χορηγό τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής(Turkish Coalition of America)

Δεκαοχτώ αξιωματούχοι του Κογκρέσου με έξοδα πληρωμένα από τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής(Turkish Coalition of America)  επισκέφτηκαν το κράτος των Σκοπίων αυτήν την εβδομάδα. Οργανωτής ήταν  η ακραία εθνικιστική οργάνωση Ενωμένη Σλαβο(μακεδονική) Διασπορά που έχει έδρα στην Ουάσιγκτον(http://umdiaspora.org/content/view/493/1/). Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν διάφορα μέρη και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τουρκικής Πρεσβείας στα Σκόπια ενώ έγιναν δεκτοί από τον ακροδεξιό προεδρο Ιβάνοφ. Οι στενές Τουρκοσκοπιανές σχέσεις συνεχίζονται εκτός συνόρων, με τις ομογενειακές οργανώσεις των δύο χωρών στις ΗΠΑ να προσπαθούν να επιρρεάσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Μία από αυτές είναι και το ταξιδάκι των 18 Αμερικανών στα Σκόπια. 

Όπως είναι γνωστό από το 2009 ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA),”πολιτιστικός” σύλλογος Τουρκο-αμερικανών ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών για Σκοπιανούς,για σπουδές στην Τουρκία.Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η «διεύρυνση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών»,ενώ ο πρόεδρος της Ενωμένης  (Σλαβο)μακεδονικής Διασποράς (UMD),Μετόντια Κόλοσκι (χαρακτηριστικό παράδειγμα Σλαβομακεδονισμού),δήλωνε υπερήφανος που ο Κεμάλ Ατατούρκ «γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία».

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η συνεργασία UMD και TCA διευρύνθηκε καθώς.......
 η δεύτερη ανακοίνωσε «ιστορική συμφωνία δωρεάς» στην πρώτη ,ύψους 150,000 ευρώ. Έτσι η UMD προσέλαβε αμέσως και εκτελεστικό διευθυντή πλήρους απασχόλησης. «Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα ,όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια»,δήλωσαν οι ηγέτες των δύο οργανώσεων.

Τα περίφημα «ανθρώπινα δικαιώματα» φαίνεται ότι έχουν επιλογή μεταφοράς «τεχνογνωσίας πιέσων» που έχει αποκτήσει η Άγκυρα με την «τούρκικη» μειονότητα στη Δ.Θράκη, προς τους «Αιγαιάτες Μακεδόνες». Απόδειξη η κοινή παρέμβαση των δύο πλευρών στην πρόσφατη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία ,όπου στόχος τους ήταν οι «παραβιάσεις από την Ελληνική πλευρά»..Αλλά και τα πλακάτ που ύψωσαν τούρκοι διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον με το σύνθημα «Ελληνικός στρατός κατέχει τη Μακεδονία» αλλά και  αντίστοιχα οι Σλαβομακεδονιστές του Κολόσκι με θέμα  την Κύπρο .

Στην ηγεσία της τουρκικής ομογενειακής οργάνωσης δεν βρίσκονται τυχαία άτομα. Πρόεδρος της είναι ο Τζέι Λίνκολν Μακάρντι,ο οποίος είχε χρηματίσει ακόλουθος στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης από το 1980 έως το 1984. Τη θέση του νομικού συμβούλου κατέχει ο Ντέιβιντ Σάλζμαν,δικηγόρος της τουρκικής πρεσβείας στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της συνέλευσης των τουρκικών αμερικανικών ενώσεων (ΑΤΑΑ).

Όσο για τη μεδοθολογία που χρησιμοποιούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για την προώθηση των στόχων τους;
Η  πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη υπενθύμισε ότι Άγκυρα και Σκόπια χρησιμοποιούν την ίδια εταιρία “λόμπινγκ”,την Hill and Knowlton που δουλεύει υπό την επίβλεψη του διαβόητου H.Kissinger.

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι τα τουρκικά λόμπυ επηρεάζουν πλέον αρνητικά την οποιαδήποτε προσπάθεια εξωτερικής πολιτικής από πλευράς της Ελλάδας. Και δεν είναι μόνο το θέμα των Σκοπίων αλλά και το ζήτημα της Αλβανίας (Ναυτική βάση, ακύρωση συμφωνίας, άνοιγμα τζαμιών με τούρκικη χρηματοδότηση κλπ).
Οι Τούρκοι   κάνουν την δουλειά τους.
Εμείς;

5 σχόλια:

 1. Ακρίτα μέχρι να βρεθούν τα χρήματα για να πληρώνεται 100% από τη UMD ο Koloski δούλευε επισήμως για την TCΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό δεν το ήξερα. Έχουμε κάποιο παραπάνω στοιχείο για να το επιβεβαιώσουμε μιας και πολύ θα το ρωτήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.maknews.com/html/articles/koloski/facts_macedonia.html

  “Propaganda and Irredentism: The Republic of Macedonia – present trends"

  Μπορείς να βρείς αυτό το πέϊπερ; Δεν υπάρχει στο νετ αλλα ίσως το έχει κάποιος οργανισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το είχα διαβάσει σε συζήτηση στο maknews που πλέον δεν υπάρχει ούτε στην cache της Google. Αλλά τελικά μπορεί να το είχαν μπερδέψει με το γεγονός πως δούλευε για την DLA Piper που αποτελεί κομμάτι του lobby της Τουρκικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ:
  http://reporting.sunlightfoundation.com/2009/defense-contractors-join-turkish-lobbying-effort-in-pursuit-of-/
  Μπορείς να βρεις κι άλλα για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

  Επίσης - πριν τα εξαφανίσουν - μπορείς να βρεις και τα εξής ωραία για τον Bitove (που έκανε μήνυση στη MHRCI και έφερε σε κόντρα UMD-MHRCI/AMHRC) που δημόσια κάλεσε για "ενωμένη" Μακεδονία ενώ ο Koloski τον αποκαλούσε πρότυπο του:

  Αυτό από το site της UMD:

  "UMD President Koloski presented Bitove with the UMD Lifetime Achievement Award calling Bitove his personal role model, a role model for all Macedonians, and a true leader in the global Macedonian community. After receiving the award, both sat down for a unique never-before-done in the Macedonian community on-stage interview where Koloski questioned Bitove on his work and vision for Macedonia. Bitove noted the important work of the United Macedonian Diaspora stating that there has never been an organization like UMD ever before in the global Macedonian community and he is proud to be a member and associate with UMD. Bitove called for Macedonians to work together to build a more prosperous, stable and united Macedonia. Bitove highlighted the great efforts being made by Macedonian Prime Minister Nikola Gruevski, making a special toast in the Prime Minister’s honor."

  κι αλλού:

  "At the conference, he was clearly pro-Gruevski, and like every UMD supporter at the conference, he was very vocal about his opposition changing the name. More than that, he was openly calling for the reunification of all of Macedonia on national TV! His patriotism is beyond question."

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.