Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μία ιστορική μαρτυρία για το Πόζαρ των Βαλκανικών Πολέμων


Ψάχνοντας παλιά βιβλία και κυρίως της εποχής του Μακεδονικού αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων έπεσα πάνω σε ένα πολύ σημαντικό βιβλίο από έναν συγγραφέα που όργωσε κυριολεκτικά την Μακεδονία. Μιλάει για το Πόζαρ  της περιοχής της Αριδαίας(Σομπούζκο τότε) και  προ απελευθερώσεως της Μακεδονίας και τους κατοίκους του.
Ο συγγραφέας είναι ο W. H. Crawfurd Price, ένας διάσημος ανταποκριτής των «London Times» και το βιβλίο του  «The Balkan Cockpit - The Political and Military Story of the Balkan Wars in Macedonia» που εκδόθηκε το 1914. Σε αυτό λοιπόν μεταξύ άλλων περιγράφει την αγριότητα των Βουλγάρων κατοίκων του Πόζαρ  και διάφορα άλλα που χρήζουν προσοχής. Ο Price είναι επίσης συγγραφέας του επίσης γνωστού βιβλίου «Light on the Balkan Darkness» όπου εκεί περιγράφει τις Ελληνικές, Βουλγαρικές και Σερβικές πολιτικές στο Μακεδονικό ζήτημα αλλά και είναι από τους λίγους συγγραφείς που μιλάει για εθνότητα Μακεδόνων Σλάβων που κατοικεί στην Μακεδονία. Το τελευταίο το αναφέρω για να προλάβω τους γνωστούς-αγνώστους.
Διαβάστε λοιπόν τι γράφει για το Βουλγαρικό Ποζάρ των Βαλκανικών πολέμων:





4 σχόλια:

  1. Ακρίτα κάτι τέτοια γράφεις και θα μου συγχίσεις τον Καρατάσο που έπιασες στο στόμα σου το χωριό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ανάρτηση είναι μία πρώτη απάντηση σε αυτά που γράφει στο βιβλίο του και κυρίως σε αυτά που αναφέρει ο Abecedar στο blog του.
    Η ιστορία δεν διαγράφεται και ούτε αλλάζει όσο και να το θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάσητο το κατάπιαν τα ουρανοτοξόπουλα.!!!!
    Παλαιά και νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε σαν PDF
    καντε copy paste τη διεύθυνση

    http://www.archive.org/details/balkancockpitpol00pricuoft

    The Balkan Cockpit - The Political and Military Story of the Balkan Wars in Macedonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.