Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολικά βιβλία "ιστορίας" της FYROM.

Θα ήθελα να θίξω μια πτυχή, που αφορά το σύγχρονο "Μακεδονικό" ζήτημα ή απλά τη "διαμάχη για το όνομα" όπως θέλουν κάποιοι να ονοματίσουν το γνωστό θέμα.
Υπάρχει μια φράση που ενίοτε λέγεται από αμφότερες πλευρές, με διαφορετικό βέβαια προσανατολισμό και είναι ορθή.
"Η διαμάχη δεν αφορά μόνο το όνομα, μιας χώρας κι ενός έθνους, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από πίσω".

Θέλω να σταθώ σ' έναν παράγοντα θεμελιώδους σημασίας για κάθε έθνος. Την Παιδεία. Τη διδασκαλία που διαμορφώνει τους αυριανούς πολίτες. Τη διδασκαλία που... θα επηρεάσει τον έφηβο για το πως πρέπει να βλέπει το γείτονα λαό.

Θα σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο η ιθύνοντες μιας χώρας, περνάνε μηνύματα και διαμορφώνουν συνειδήσεις στο πλέον ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους εφήβους μαθητές.

Στο βιβλίο της ογδόης τάξης (αντίστοιχο της ελληνικής β' Γυμνασίου) στα σχολεία της γείτονος ΠΓΔΜ, διαβάζουμε τα παρακάτω. Δεν πρόκειται για κάποια παλιά κι αναχρονιστική έκδοση, αλλά γι' αυτό που διδάσκεται σήμερα.

Εισαγωγικά θα αναφέρω ότι το βιβλίο αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της "Μακεδονίας". Με τον όρο "Μακεδονία" οι συντάκτες εννοούν τόσο το σημερινό κράτος της ΠΓΔΜ, όσο και τα υπό Ελληνική ή Βουλγαρική "κατοχή" τμήματα της.
Κάθε σύγχρονο ιστορικό γεγονός που συνέβει στα εδάφη αυτά αποτελεί μέρος της "ιστορίας τους".

Διαβάζουμε λοιπόν στη σελίδα 46.



"Με τη συνθήκη ειρήνης του Νιεγύ, συμφωνήθηκε η "εθελοντική" (τα εισαγωγικά είναι του συγγραφέα) ανταλλαγή τον οικείων πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Δια της συνθήκης αυτής 86.000 Μακεδόνες υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στη Βουλγαρία.
Με τη συνθήκη ειρήνης της Λωζάνης (1923) συμφωνήθηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή των μουσουλμάνων της Ελλάδας με τους χριστιανούς της Τουρκίας. Δια της συνθήκης αυτής 350.000 μουσουλμάνοι (Τούρκοι και εξισλαμισμένοι Μακεδόνες) υποχρεώθηκαν να πάνε στην Τουρκία. Έναντι αυτών η Ελλάδα έφερε 650.000 Ελληνικό και μη Ελληνικό πληθυσμό" αλλάζοντας τον εθνικό (μακεδονικό) χαρακτήρα του Αιγειάτικου τμήματος της Μακεδονίας. Σε συνέχεια αυτού όλα τα χωριά, βουνά και ποτάμια βαπτίστηκαν με ελληνικά ονόματα."

Σελ 47



Εδώ επαναλαμβάνεται ότι ακριβώς διαβάζει κανείς στα άπειρα φόρουμ και ιστολόγια και σε εθνικιστικά βιβλία, για την προσπάθεια αφομοίωσης των "Μακεδόνων" και τις διώξεις της ομιλίας της γλώσσας, την αλλαγή των επωνύμων και την αφαίρεση των κυριλικών από τις επιγραφές στις εκκλησίες.

σελ 14



Εδώ φιγουράρει ο γνωστός χάρτης, που κάποιοι λένε πως είναι αναρτημένος σε ορισμένα σχολεία, με ευθύνη των καθηγητών που διαθέτουν υπέρ του δέοντος "πατριωτική" ευαισθησία. Υπό Ελληνική ΚΑΤΟΧΗ, υπό Βουλγαρική ΚΑΤΟΧΗ, υπό Σερβική ΚΑΤΟΧΗ τα αντίστοιχα χρωματισμένα τμήματα.
Δε χρειάζεται χάρτης στον τοίχο υπάρχει στα βιβλία που διδάσκονται ΟΛΑ τα παιδιά.

σελ 87



Αναρωτιέμαι τι επιφυλάσσει το μέλλον και πως μπορούν οι δύο γειτονικοί λαοί να ζήσουν ειρηνικά, να αναπτύξουν τη φιλία και να αφήσουν το παρελθόν, όταν οι καλοί μας γείτονες φροντίζουν να ΕΜΦΥΤΕΥΟΥΝ στους αυριανούς πολίτες τους ότι η χώρα τους είναι διαιρεμένη και τμήματα του ΕΘΝΙΚΟΥ τους εδάφους τελούν υπό ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ!

Συντάκτης: Stefanos.
Πηγή: Βιβλίο Ιστορίας 8ης τάξης ΠΓΔΜ.

70 σχόλια:

  1. Αυτά που παρουσιάζονται στα παραπάνω βιβλία είναι η ιστορική αλήθεια, την οποία έχουν αποδεχτεί οι γείτονες αλλά όχι οι Έλληνες. Είναι ακριβώς όπως όταν οι Έλληνες γράφουν στα σχολικά βιβλία τους για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων, χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση εδαφικής διεκδίκησης έναντι της Τουρκίας.
    Η μήπως δεν είναι έτσι, και είναι όλα ψέματα αυτά που γράφονται στα ελληνικά σχολικά βιβλία ιστορίας γιατί οι Έλληνες σκέπτονται ακόμα να πάρουν την Πόλη και την Αγιά Σοφιά και θέλουν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα μέσω αυτής της διδασκαλίας; Λέω, μήπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κιαν ακόμα κατ' αυτόν τον τρόπο είναι γραμμένο το βιβλίο (που δεν είναι και το ξέρεις) των γειτόνων, υπάρχει μια μικρή διαφορά gence: Τα δικά μας βιβλία δεν γράφουν πως εμείς οι γνήσιοι Τούρκοι σφαγιαστήκαμε απ τους (δήθεν) Τούρκους και αναγκαστήκαμε σε ξεριζωμό. Τα βιβλία μας δεν γράφουν πως μέρος της Πατρίδας μας της Τουρκίας είναι υπό την κατοχή της γιαλατζί Τουρκίας. Η Πατρίδα μας δεν έχει το ίδιο όνομα με το γεωγραφικό διαμέρισμα της Άκγυρας... κ.ο.κ. Γκέγκε, gence;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και δεν έχουν οι χαμένες Πατρίδες των Ελλήνων το ίδιο όνομα με το κράτος στο οποίο βρίσκονται γιατί οι Έλληνες φροντίζουν να μην το χρησιμοποιούν: δεν λένε Τουρκία αλλά προτιμούν να λένε Πόντος, Μικρά Ασία, Καππαδοκία, κτλ, λες και δεν ξέρουμε ότι όλα αυτά τα μέρη ανήκουν στην τουρκική επικράτεια. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ! Πες το, ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την τροφή την θέλεις πιό λιανή: Λες πως τα βιβλία των γειτόνων γράφουν την ιστορία των όπως τα δικά μας γράφουν για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων! Κάνω την υπέρβαση, και λέω πως κιαν ακόμα είναι έτσι, τα δικά μας βιβλία, μιλάνε για Ποντίους. Για Καππαδόκες. Για Έλληνες της Σμύρνης και της Ιωνίας. Που τους έσφαξαν και τους έκαψαν και τους ρήμαξαν οι Τούρκοι.

    Ένεκα να πάει η τροφή λίγο παρακάτω, ας προσποιηθούμε πως πετάει ο γάιδαρος για τον gence, και ας τότε ας πούμε πως: Τα ίδια (δεν ξέρω αν θες να πω και χειρότερα) έπαθαν και οι γείτονές μας, gence, από εμάς. Όπως εμείς απ τους Τούρκους.

    Τώρα εσύ θέλω να μου πείς: Αυτοί, οι γείτονές μας ντε, ως τί τα -λέμε τώρα- έπαθαν; Ποιό λιανά: Ποιός είναι ο λαός αυτός; Ποιό είναι αυτό το έθνος; Αυτό θέλω να μου πείς... gence.

    Τα άλλα τα βρίσκουμε. Αν οι γείτονες υπέφεραν μαρτύριο σαν και αυτό τον Ποντίων ή μεγαλύτερο, κάποιο Σαν-Σουηδικό δικαστήριο θα βρεθεί να "αναγνωρίσει την γενοκτονία αυτού του έθνους". Πρώτα όμως θα μας πεί ο gence ποιό είναι αυτό το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα φυσικά το Μακεδονικό έθνος, που δεν είναι ελληνικό! Ούτε αυτό που υπάρχει στην Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά ούτε αυτό που βρίσκεται στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία. Όπως οι Έλληνες απο την Τουρκία που δεν δηλώνουν Τούρκοι, παρότι έχουν καταγωγή απο τουρκικά εδάφη, αλλά ότι ανήκουν στο ελληνικό έθνος. Είμαστε απο την Ελλάδα (την ελληνική Μακεδονία), αλλά δεν είμαστε Έλληνες. Είμαστε Μακεδόνες, όπως οι Μακεδόνες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και τους Μακεδόνες της Βουλγαρίας. Ακόμα και αν η Ελλάδα αποφάσιζε να αλλάξει το όνομα της περιφέρειας της Μακεδονίας και την ονόμαζε π.χ. Νέο Πόντο, εμείς πάλι Μακεδόνες θα είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gence σου υπενθυμίζω ότι η εθνοτική ταυτότητα των Μακεδόνων παραμένει αναλλοίωτη εδώ και 2,500 χρόνια, αντίθετα η δική σας ταυτότητα αλλάζει ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις.
    Μπορεί σήμερα να είστε όπως θέλετε να ονομάζεστε ως Μακεδόνες κλέβοντας την εθνοτική ταυτότητα των Μακεδόνων, αλλά χτες ήσασταν Σλαβομακεδόνες, προχτές Βούλγαροι και πιο παλιά χριστιανοί Σλάβοι.

    Σε ότι αφορά δε τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες πρόσφυγες όπου με ρατσιστικό τρόπο θέλετε να τους μειώσετε επειδή πλέον η Μακεδονία τους αγκάλιασε, σου υπενθυμίζω ότι αυτοί είναι πιο Μακεδόνες από τους Βούλγαρους που μεταλλάξατε και τους βαφτίσατε όπως τους βαφτίσατε στην διαδικασία της πολιτικής εθνογεννέσης σας από την Κομιντέρν αρχικά, και σπό τις ΗΠΑ την δεκαετία του 90 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Akritas, τα ονόματα που αναφέρεις για μας, άλλοι μας τα έδωσαν. Εμείς πάντα Μακεδόνες ήμασταν, απο αρχαιοτάτων χρόνων, κρυφά η φανερά, αλλά πάντα Μακεδόνες. Και πάντα είχαμε μια και μοναδική πατρίδα: την Μακεδονία.
    Όσο για τους Μικρασιάτες και Ποντίους είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η Μακεδονία τους αγκάλιασε: αυτοί, όμως, αγκάλιασαν την Μακεδονία και τους Μακεδόνες; Μάλλον, όχι! Άλλωστε ακόμα και σήμερα δημιουργούν προβλήματα σε ότι είναι μακεδονικό. Γιατί μας αρνούνται το όνομα μας; Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να δηλώνουν όλοι Μακεδόνες γιατί ξέρουμε ποιοι δεν είναι. Και το ξέρουν και εκείνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ονόματα αυτά δεν σας τα έδωσαν αλλά ήταν αυτοπροσδιορισμοί δικοί σας. Στα blogs μου υπάρχουν πλήθως ιστορικών μαρτυριών αλλά και επιστημονικών αναλύσεων κυρίως αυτό του Ντάνφορθ που υποστηρίζει ότι είστε δημιούργημα του 19ου αιώνα.
    Φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ επιστήμονας δεν υποστηρίζει ότι είστε αρχαίοι όπως και ότι έχετε οποιαδήποτε σχέση με την αρχαία Ελληνική φυλή των Μακεδόνων. Αυτά είναι φληναφλήματα και φενακισμοί του Σλαβομακεδονισμού.

    Όσο για τους Μικρασιάτες και τους Ποντίους σαφώς και τους αγκάλιασαν.
    Χαρακτηριστικά αναφέρω τις μάχες που έδωσαν μαζί με τον ΕΛΑΣ και τις ΕΟΑ εναντίον των κατακτητών (Γερμανών, Βουλγάρων, Ιταλών, κομιτατζήδων, οχρανιτών, σλαβομακεδόνων του Γκότσε) κατά την διάρκεια της κατοχής αλλά και στον εμφύλιο εναντίων του κομμουνιστικού συνασπισμού(NOF και ΔΣΕ).
    Οι Πόντιοι, Μικρασιάτες και οι Ντόπιοι Μακεδόνες δεν αρνούνται το όνομά σας, αλλά θέλουν να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής και της Σλαβικής ταυτότητας της σύγχρονης γεωγραφικής Μακεδονίας. Και όσο τηρείτε αυτήν την τακτική σφετερισμού της Μακεδονικής ταυτότητας τότε θα είστε απέναντι από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρεις πολύ καλά πως ποτέ δεν υπήρξε Μακεδονικό έθνος, ούτε ποτέ θα υπάρξει. Ξέρεις ακόμα πολύ καλά πως ποτέ δεν υπήρξε διωγμός Μακεδόνων απ την Μακεδονία ούτε ποτέ θα γίνει αυτό. Η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού και οι Μακεδόνες το ένα και το αυτό με τους Έλληνες όπως είναι καταγεγραμμένο μέσα στην ιστορία της γης και της ανθρωπότητας, αλλά και μέσα στα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά.

    Είστε η τελευταία τρύπα της φλογέρας της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που ο κατασκευαστής της, την έκανε παράφωνη και φάλτσα. Επιμένετε στην αναπαραγωγή του σκοπού της ανυπόφορης προπαγάνδας, ζείτε μέσα σε μια παρωδία. Σοβαρευτείτε και γίνετε άνθρωποι ενός πραγματικού κόσμου. Κανείς δεν πρόκειται να σας σεβαστεί καθ' όσον θα παρουσιάζεστε ως κάτι που δεν υπήρξατε ποτέ, ως κάτι που δεν είστε, ως κάτι που δεν πρόκειται να γίνετε. Τουλάχιστον, όχι με το να ντύνεστε ως αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες ή με το να στήνετε το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στο Σκόπια.

    Αναζητήστε τις ρίζες σας, και αποδεχθείτε με υπερηφάνεια την αληθινή καταγωγή, γλώσσα και παράδοσή σας. Πείτε επιτέλους ποιοί είστε -όλοι το ξέρουμε ούτως οι άλλως- και γίνετε χρήσιμο μέλος μιας Ευρωπαϊκής κοινότητας, με σαφή οντότητα και ιστορία. Ξεκαθαρίστε μέσα σας τι θέλετε. Κανείς δεν αρνείται πως ήρθατε στην Μακεδονία χίλια (1000) χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν μπορεί όμως να παρουσιάζεστε ως απόγονοί του και να καπηλεύεστε την ιερή Ιστορία των Ελλήνων. Θα πρέπει να μαθαίνετε απ' αυτή.

    Είμαι σίγουρος πως είναι κάτι πολύ όμορφο αυτό που έχετε να αναδείξετε ως Σλάβοι, ίσως και πολύ χρήσιμο για μας τους Έλληνες ή τους υπολοίπους των Ευρωπαίων. Δυστυχώς επιμένετε στην άρνηση της (όποιας) αληθινής παράδοσής σας και παρουσιάζεστε ως μακεδονοειδή και πουραφέξαλα. Μα το χειρότερο όλων είναι πως μεταβιβάζετε την καταδίκη σας στον σκοταδισμό από γενεά σε γενεά: Καταδικάζετε τα Σκποπιανόπουλα στην την νέα τους История. Δεν υπάρχουν γενναίοι άνδρες στην χώρα σας που να σπάσουν αυτό το απόστημα και να ελευθερώσουν τον (όποιον) Σλαβικό λαό ζεί στην φούσκα του μακεδονοειδισμού. Αν υπήρχαν, τότε κάτι ίσως να είχατε πάρει απ' την συνύπαρξή σας τόσα χρόνια με τους Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «...αλλα ήταν αυτοπροσδιορισμοί δικοί σας.»

    Χαχαχαχα! Οι παππούδες μου και όλοι οι συγγενείς μου επίσημα δήλωναν Έλληνες. Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν....

    Γιατί αυτοί που δηλώνουν εθνικά Έλληνες θέλουν το διαχωρισμό του όρου «μακεδονικό»; Μήπως διακατέχονται απο ανασφάλεια; Το Μακεδονικό έθνος είναι ένα, αλλά η Μακεδονία ανήκει σε όλους τους κατοίκους της, δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Δεν χρειάζεται να δηλώνεις Μακεδόνας για να θεωρείς τόπος σου, πατρίδα σου, γη σου, την Μακεδονία. Οι Μακεδόνες δεν ζητάμε να έχουμε κάποια «εδαφικά» δικαιώματα, περισσότερα απο τους άλλους. κατοίκους. Αλλά δεν θέλουμε «τσόντες» στο όνομα μας: επιτέλους, ας είμαστε Μακεδόνες, ελευθέρα. Αυτό το όνομα κληρονομήσαμε απο τους προγόνους μας (και όχι απο εγκυκλοπαίδειες, δημοσιεύματα σε εφημερίδες, κόμματα και οργανισμούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ταξιδιώτης της μπλογκόσφαιρας, 129 Χώρες προτιμούν «Μακεδονία»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και 129 καταστευαστές πλυντηρίων προτιμούν SKIP...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά εάν αρχίσω και εγώ πως οι παππούδες μου σας λέγανε(κομιτατζήδες, βούλγαροι κλπ) θα αρχίσουμε έναν κύκλο χωρίς τελειωμό,

    Η ουσία είναι μία :
    Όσο σφετερίζεστε το όνομα Μακεδονία(στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά) δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ λύση. Μπορεί τώρα οι ΗΠΑ να σας υποστηρίζουν, αύριο όμως κανείς δεν ξέρει. Είναι πλέον ζήτημα Μακεδονικής πολιτιστικής ταυτότητας, την οποία κανένας Μακεδόνας δεν θα την απεμπολίσει. Εάν φτάσουμε στο σημείο να διεκδικείτε στην πράξη και εδαφικά την Μακεδονία, τότε θα ΞΑΝΑπάρεται την πρέπουσα απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακρίτα... λες του απογόνου των μακεδονοειδών πως «οι αυτοπροσδιορισμοί ήταν δικοί σας.»

    Και σου καταρίπει το επιχείρημα με το εξής: "Χαχαχαχα! Οι παππούδες μου και όλοι οι συγγενείς μου επίσημα δήλωναν Έλληνες. Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν....". "Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν...". "Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν...". "Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν....". "Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν..."

    Άντε, βγάλε συμπέρασμα για τον/την λεγάμενο/η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ταξιδιώτη όταν συναντάς τέτοια σκοπιανά επιχειρήματα έχεις δύο επιλογές:

    ή απαντάς σοβαρά
    ή τα αποφεύγεις με παρόμοιο τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν φαίνετε να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν έχει σημασία πως ήθελαν να μας λένε οι άλλοι: σημασία έχει πως θέλουμε ΕΜΕΙΣ να μας λένε οι άλλοι, ως ελευθέρα άτομα. Τώρα, εάν κάποιοι σαν τους Έλληνες επιμένουν να μας «βαφτίζουν» δείχνουν την ασέβεια τους προς εμάς και μας δίνουν κάθε δικαίωμα να τους προσβάλλουμε με την σειρά μας όπως νομίζουμε.
    Για ποια πολιτιστική ταυτότητα μιλάς; Οι Πόντιοι και η Μικρασιάτες π.χ. έχουν πολιτιστική ταυτότητα ίδια (εκτός γλώσσας-θρησκεύματος ) με τους Ποντίους και Μικρασιατες που ζουν στον Πόντο και στην Μικρά Ασία: πως θα τους πούμε εκείνους; Σκέτο Τούρκους, επειδή οι εν Ελλάδι Πόντιοι και Μικρασιατες μονοπωλούν το όνομα, χωρίς προσδιοριστικό (τότε, για μένα Πόντιος είναι μόνο ο κάτοικος της περιοχής που λέγεται Πόντος και όχι αυτός που ζει στην Μακεδονία, κτλ.);

    Εάν κάποιοι κάτοικοι της Μακεδονίας έχουν πολιτιστική ταυτότητα (εννοώ αυτούς που εμείς, κακώς, αποκαλούμε «Γκρεκομανους«) ίδια με τους Μακεδόνες αλλά δεν θέλουν να ταυτίζονται με το μακεδονικό έθνος (δικαίωμα τους είναι), δεν μπορούν γι’ αυτό το λόγο να μας αφαιρέσουν το όνομα και να το μονοπωλούν: εάν δεν θέλουν να τους μπερδεύουνε, ας λέγονται Ελληνομακεδονες η Μακεδονοελληνες η ότι γουστάρουν, τέλος πάντων! Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα απολύτως, ακόμα και αν προτιμήσουν να ονομάζονται και σκέτο Μακεδόνες. Δηλαδή, εκείνοι έχουν πρόβλημα με το τι είναι αλλά εμείς πρέπει να αλλάξουμε όνομα; Πάτε καλά;
    Όσο για την αρχαία ιστορία, μπορείτε, ως Έλληνες, να την κρατήσετε όλη για πάρτι σας: έτσι η αλλιώς, απο μόνη της δεν σας δίνει περισσότερα δικαιώματα στην γη της Μακεδονίας, σήμερα, παρά μόνο στις φαντασιώσεις σας.

    Ταξιδιώτης της μπλογκοσφαιρας,
    Ακριβώς! Κάτι θα ξέρουν αυτοί, όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπα καλός είσαι εσύ, απορρίπτεις τον αυτοπροσδιορισμό της πλειοψηφίας αλλά και την ταυτότητά του επειδή κατά το παρελθόν είχαν άλλη εθνοτική ταυτότηα.
    Αλλά το ένδοξο Βουλγαρικό και Σερβικό παρελθόν σας το διέγραψες μονομιάς.
    Γιατί;
    Τώρα έβαλες και στο παιχνίδι τον ρατσιστικό όρο και βουλγαρικής προελεύσεως «γραικομάνος» και ποιος ξέρει άλλο τι. Αλήθεια είπες σε κανένα από αυτούς κατάμουτρα ότι είναι γραικομάνος;
    Αυτό σημαίνει αντιφατικότητα επιχειρημάτων.

    Όσο για το 129 και γενικά αυτό το γαιτανάκι που στήνεται από εσάς κάθε φορά που κάποια χώρα σας αναγνωρίζει, θα το ξαναπώ μιας και είμαι σίγουρος ότι το έχεις ξαναδιαβάσει από μένα.
    Άλλο το Κράτος και άλλο το Έθνος.
    Τα Κράτη μεταξύ τους και ανάλογα τις πολιτικές τοςυ αλλάζουν τακτική.
    Εάν έχετε λοιπόν τα κότσια πηγαίνετε στον ΟΗΕ και ζητήστε επίσημα άρση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 95 και κάντε αίτηση για αποδοχή του συνταγματικού σας ονόματος.
    Εκεί θα δείτε ποιος είναι ο φίλος στις πολιτικές υποθέσεις.
    Μάλλον με τους νεοθωμανούς θα μείνετε.
    Άντε λοιπόν πηγαίντε ,χάρη θα μας κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακρίτα, επειδή δεν έχω καταλάβει τίποτα απ' όσα γράφει ο φίλος/φίλη απόγονος των μακεδονοειδών, στο άνω σχόλιο, δεν μπορώ ούτε να απαντήσω σοβαρά ούτε να το αποφεύγω με παρόμοιο τρόπο.

    Στην παράνοια, δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αντιτάξει λογικό επιχείρημα, μα ούτε και να καταστεί ο ίδιος παρανοϊκός, χάριν απαντήσεως.

    Ας γράψει με καθαρό συντακτικό (αν μπορεί) την άποψή του, και θα πάρει την δέουσα απάντηση. Με απλά Ελληνικά, για να την νιώσει. Εκτώς και αν, θέλει να μυρικάζει εδώ μέσα, με άναρχο συντακτικό, την παράνοια που του εμφύτευσε ο παππούς του και οι συγγενείς, οπότε, και η όποια απάντηση δεν θα έχει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ταξιδιώτης της μπλογκόσφαιρας. Ναι, ρε ‘συ, αυτό φταίει που δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Το συντακτικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν αρμόζει,Ακρίτα,να ρίχνουμε το επίπεδο της συζήτησης ή,απλώς,της συνομιλίας για να κάνουμε τη χάρη και για να γίνουμε αρεστοί ή συγκαταβατικοί σε ανόητους που 'θέλουν,αφενός,να παραστήσουν τους ιστορικούς και,αφετέρου,να αναπαράγουν την αποστεωμένη και σαθρότατη σκοπιανική προπαγάνδα αυτού του ψευδοκράτους.
    Γιατί να ασχολείσαι με αυτούς και με αυτά;
    H επιστημονική αλήθεια,εμβρίθεια και αναδίφηση στις πρωτογενείς και πρωτότυπες πηγές είναι η βέλτιστη απάντηση και απόκριση σε αυτούς τους βέβηλους και φασιστογενείς που επιτίθενται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και ως στίφη κάποιων νεοβάρβαρων που επιζητούν το κομμάτιασμα και τη σταδιακή αποκοπή τμημάτων της Ελληνικής Πατρίδας μ α ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή αγαπητό μακεδονοειδές, αξιώνεις απάντηση στον ακατάσχετο και ατέρμονο μηρυκασμό της κακοσυνταγμένης αρλουμποπροπαγάνδας σου περί του προβλήματος της τακτοποίησης της εθνότητας της ράτσας σου; Τςς τςς τςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα προπαγανδιστικά των παραπαιδευτικά σχολικά βιβλία δεν είναι σε θέση και δεν έχουν τη δύναμη 'στο ελάχιστο να κάμψουν το ελληνικό μακεδονικό φρόνημα και να πτοήσουν τους κατοίκους της μ α κ ε δ ο ν ι κ ή ς μ α ς γης!
    Αν επιζητούν και επιθυμούν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις,οι Έλληνες θα τους μάθουν καλά πώς κ ό β ε τ α ι ο γόρδιος δεσμός των!

    Είναι ισχνοί,αυτά που γράφουν και συγγράφουν καταγέλαστα και η ιστορική των μοίρα και το μέλλον 'βρίσκεται 'στον διαμελισμό και τη μοιρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλήθεια Gence μιας και μίλησες για αρχαιότητα κλπ.
    Πιστεύεις στην «Μακεδονοειδή» θεωρία όπως διατυπώθηκε επίσημα στην κρατική τηλεόραση της FYROM;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Akritas, δεν κατάλαβα τι ακριβώς με ρωτάς να σου πω. Εσύ έχεις εδω τον ΑΡΧΑΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ και τον καμαρώνεις. Περιμένεις εγώ να σου απαντήσω για τα μακεδονοειδη; Ας απαντήσει εκείνος που ξέρει καλύτερα τα περί αρχαίας καταγωγής.
    Και να δημοσιεύεις όλα τα σχόλια, σε παρακαλώ, τι στιγμή που δεν είναι υβριστικά αλλά απλά χλευαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Gence το σχόλιο σου ήταν μειωτικό ως προς ένα πρόσωπο και το ξέρεις καλά.

    Ο Αρχαίος Χριστιανός εάν θέλει μπορεί να απαντήσει στην ερώτησή σου.

    Από εκεί και πέρα αυτό που σου ζήτησα είναι εάν συμφωνείς με αυτό που εδώ και 1 χρόνο η κρατική τηλεόραση της FYROM υποστηρίζει. Μην κάνεις τον κουφό αλλά ούτε και τον τυφλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εδώ δεν παίζουμε,φιλοσκοπιανέ,αλλά συντρίβουμε και κάνουμε σκόνη και στάχτη τα τρισάθλια επιχειρήματα των ομο'ι'δεατών και του αναμηρυκαστικού μυαλού σου!Αυτό να 'ξέρης μόνο!

    Έφθασε,επιτέλους,η ώρα και η στιγμή να δράσουμε δυναμικά και να θρυμματίσουμε ανεξέλεγκτα αυτή την ανθελληνική ορμή που κατατρύχει τους Σκοπιανούς διεθνώς και παγκοσμίως μια για πάντα!
    Εδώ μέσα,λοιπόν,σε αυτούς τους φαυλοπροδοτικοσκοταδιστικοπροπαγανδιστές εντάσσεσαι κάλλιστα και Ε Σ Υ που μολύνουν το πάναγνο σώμα της Ελλάδος και που με τις πομπώδεις φλυαρίες των μας έχουν ζαλίση τόσο καιρό!


    Δε φταίει είτε η τυφλότητα και η κωφότητά των,Ακρίτα,αλλά το στυγνό και άσβεστο μ ί σ ο ς των προς τον Ελληνισμό που τους έχει μετατρέψη σε πραγματικούς,νεοφασιστοειδείς γενιτσάρους.Τα υπόλοιπα που λέγουν είναι απλώς τα ''ευρήματα'' και τα εφευρήματα για να ικανοποιούν πολλαχώς τον άκρατο και ληρώδη,καθότι εμπαθή,εθνικό εγωισμό των,τον τρωθέντα από τις Μεγάλες Δυνάμεις και αποζητούντα ένα καταφύγιο άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης και αρωγής!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω,ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΑΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ GENCE ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΝ!

    ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΙΔΩΣ!!

    Η αρχαία καταγωγή Σ Ο Υ,Gence,καταζητείται από τ ο υ ς Έλληνες,μ ό ν ο υ ς Μακεδόνες!!Διότι,πού 'ξέρεις;Τα υβρίδια κατασκευάζονται κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση των δημιουργών των!!Ίσως,επομένως,να είσαι κάτι ανάλογο με Ουννόσκυθες-Αβαροσλάβους-Οστρογότθους ή 'μπορεί να προσομοιάζης με τους Σλαβοπρωτοβουλγάρους πράγματι!Καλό και άγιο για σένα θα ήταν -θερμή συμβουλή και από τις φιλικότερές μου- όχι να συμμετέχης σε συζητήσεις εθνολογικού ενδιαφέροντος και επιπέδου τόσο ανεβασμένου και υψηλού αλλά να πας επειγόντως για εξέταση του DNA σου για να αυτοεπιβεβαιωθής προς στιγμήν και για να χαρή και 'λίγο το πειραγμένο καυκαλάκι σου,βρε αδερφέ!!!!Αρκετά σε απασχόλησαν αυτά τα πράγματα εσένα!!!Tι σε μέλει εσένα;Αρχαίος είσαι,μήπως;Ή ένας νέος ελληνόφωνος -όπως εκείνος της ΔΕΘ,ο ανεκδιηγήτως αυτοπροσδιοριζόμενος μισέλληνας και ανθέλληνας- Νεοσλάβος,νεόκοπος,νεότευκτος,οψιμαθώς φυτευτός και εσχάτως αναφανείς για τις κατεπείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αναφέρεσαι σε μια «προσευχή» προς το Θεό, που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Μακεδονίας. Εγώ δεν πιστεύω στο Θεό, άρα ούτε στις προσευχές. Δεν είμαι αρχαιολόγος για να ξέρω εάν υπήρξαν η όχι «μακεδονοειδή» η «ελληνοειδή» τα ανθρωποειδή που υπήρξαν πρώτοι κάτοικοι της περιοχής και ούτε με νοιάζει. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν αποκλείω τίποτα. Εσύ που είσαι οπαδός της βεβαιότητας, ψάξε το καλυτέρα, εάν σε ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα και είναι Ελλάδα. Η Μακεδονία είναι η καρδιά της Ελλάδας, πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού, αιώνια αιτία δόξας των Ελλήνων από όλους τους λαούς της σημερινής Ανατολής και του τότε γνωστού κόσμου.

    Για τους σημερινούς Έλληνες, για όλους τους Έλληνες της υφηλίου δεν υπάρχει πιο αγαπημένη γη στον κόσμο από αυτήν την γη της Μακεδονίας. Οι φιλόσοφοι, οι δάσκαλοι, οι Στρατηλάτες και τα έργα αυτών και όλος ο Ο Μακεδονικός πολιτισμός είναι το μεγαλύτερο καύχημα των Ελλήνων. Ο Μακεδονικός πολιτισμός, που άνθισε στα χρόνια του Μεγίστου των Ελλήνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εξ αιτίας αυτού, έχει γραφτεί στα πέρατα της γής με τα πιό λαμπρά γράμματα ως ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, και έτσι, ως τέτοιο πύρωμα, αιώνια θα είναι γραμμένο.

    Η Μακεδονία υπήρξε μόνο ως αυτοκρατορία και έτσι υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει έως τις εσχατιές του χρόνου: Ως φλογερό καύχημα των Ελλήνων, ως δώρο των Ελλήνων στην ανθρωπότητα, ως ιερή γη των προγόνων μας.

    Μόνο ένας άθεος, ένας συκοφάντης της πραγματικότητας και της αλήθειας της ιστορίας, ένας ασεβής του μεγαλύτερου καυχήματος της ιστορίας μας, ένας αρλουμπολόγος, ένας αμετανόητος προπαγανδιστής και θύμα καιροσκοπισμού και ουτοπικού αλυτρωτισμού θα τολμούσε να μιλήσει για... δημοκρατία της Μακεδονίας και Μακεδονικό έθνος! Μπορεί βέβαια ένας τέτοιος, να ομιλεί ελεύθερα για μακεδονοειδή, για να μην πω επιβάλλεται.

    Άκου: Τόλμα, να αναζητήσεις την καταγωγή σου, να αγαπήσεις τις παραδόσεις του λαού σου και τη γλώσσα σου, να μάθεις (σε περίπτωση που δεν το ξέρεις) πως και γιατί έχει στηθεί αυτή η προπαγάνδα εις βάρος σας. Κάποιος σας πλάνεψε. Σας είπε ψέματα. Ο μόνος λόγος που ο Τίτο εμφύτευσε αυτή την ουτοπία στο μυαλό των προγόνων σου ήταν για να επεκταθούν οι Σλάβοι στο Αιγαίο. O Τίτο πέθανε, τον έκρινε η Ιστορία και οι Σλαβικός λαός. Και εσύ, αλλά και οι όμοιοί σου, ως πειθήνια όργανα του μοντέρνου καιροσκοπισμού σήμερα την τσαμπουνάς! Αναπαράγεις την Τιτοϊκή αρλούμπα σαν καλοκουρδισμένο πιόνι.

    Σπάσε τα δεσμά και μη φοβάσαι την ελευθερία. Έχετε παράδοση και ιστορία στον βαλκανικό χώρο που δεν πρόκειται να σας την αρνηθεί κανείς. Αυτό που λέτε πως είστε σήμερα, δεν έχει τίποτα να κάνει με τον Μακεδονικό πολιτισμό όπως αυτός υπήρξε και τον αναδεικνύουν αδιάκοπα οι Έλληνες στους αιώνες. Ίσως, στα χρόνια που ο φίλος λαός των Σλάβων κατοικεί κοντά ή μέσα στον ιερό αυτό τόπο μας, να προσέλαβε στοιχεία απ τους Έλληνες, απ' τον Μακεδονικό τους πολιτισμό. Αν είναι έτσι, τότε είναι προς τιμήν σας. Αναδείξτε το! Αν ήσουν Μακεδόνας, θα ήξερες πολύ καλά πως θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, και θα είχες και πίστη στον Θεό.

    Και μην αναγκάσεις τον Ακρίτα να σου ξανασβήσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. //Εγώ δεν πιστεύω στο Θεό, άρα ούτε στις προσευχές. Δεν είμαι αρχαιολόγος για να ξέρω εάν υπήρξαν η όχι «μακεδονοειδή» η «ελληνοειδή» τα ανθρωποειδή που υπήρξαν πρώτοι κάτοικοι της περιοχής και ούτε με νοιάζει. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν αποκλείω τίποτα.//

    Σου έχω νέα. Η Γη δεν είναι επίπεδη και η εξέλιξη είναι γεγονός. Άρα, μπορείς να αποκλείσεις κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, οι διαφοροποιήσεις σε άσπρους-μαύρους-κίτρινους, έχουν επιστημονική εξήγηση και σίγουρα, οι άσπροι δεν έχουν καταγωγή από μακεδονοειδή, όπως λέει ο Θεός στο βίντεο.

    Αλλά ας μην αποκλείουμε τίποτα. Μπορεί αύριο να δούμε ένα βεργινοειδές ούφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όπως φαίνεται κάποιοι Έλληνες, σίγουροι για την αρχαία καταγωγή τους,, έχουν μπερδέψει τα φύκια με τα ραδίκια και την επιστήμη με τις φαντασιόπληκτες θεωρίες τους. Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει ότι πολλές φορές υπάρχουν γεγονότα στη ζωή που ξεπερνάν κάθε φαντασία και φέρνουν τα πάνω κάτω (πράγμα που δεν αποδέχονται αυτοί που είναι βέβαιοι για τα πάντα και κατέχουν πάντα την Αλήθεια), μπορεί να συμβεί να αποδειχτεί επιστημονικά η ύπαρξη των ΕΛ και ότι ο πρώτος άνθρωπος στην Γη ήταν Έλληνας! Εσείς το αποκλείεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. //μπορεί να συμβεί να αποδειχτεί επιστημονικά η ύπαρξη των ΕΛ και ότι ο πρώτος άνθρωπος στην Γη ήταν Έλληνας! Εσείς το αποκλείεται;//

    Ναι, εμείς το αποκλείουμε, γιατί δεν είμαστε φαντασιόπληκτοι και δεν πιστεύουμε σε περιθωριακές θεωρίες μυθομανών, αλλά στην επιστημονική μέθοδο. Αγαπητή μου, το να ασχολείται κάποιος με την παράνοια, είναι σαν να προσπαθεί να πεταλώσει τζιτζίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ξέρεις Gence η ψευδοεπιστήμη(Σλαβομακεδονισμός, Έλληνες μη συμβατικοί) επιδεικνύει αξιοσημείωτη και χαρακτηριστική αδιαφορία για τα πραγματικά δεδομένα. Αντί να μπουν στον κόπο να συμβουλευτούν αξιόπιστα έργα αναφοράς ή, πολύ περισσότερο, να κάνουν δική τους έρευνα, οι ψευδοεπιστήμονες απλώς τείνουν να εφευρίσκουν ανυπόστατα «δεδομένα» όπου τους χρειάζεται — τα κατά τον Norman Mailer «δεδομενοειδή».
    Τρανό παράδειγμα είναι τα «Μακεδονοειδή» της FYROM.
    Τέτοια μυθεύματα συχνά κατέχουν κεντρική θέση στους συλλογισμούς και τα συμπεράσματά τους. Xαρακτηριστικό και το ότι οι ψευδοεπιστήμονες δεν αναθεωρούν.
    H πρώτη έκδοση οποιουδήποτε ψευδοεπιστημονικού βιβλίου είναι σχεδόν πάντα και η τελευταία, ακόμα κι αν το βιβλίο συνεχίζει να ανατυπώνεται για δεκαετίες ή και αιώνες. Aκόμα και βιβλία γεμάτα με προφανή λάθη κάθε είδους μπορεί να ανατυπώνονται ως έχουν, ξανά και ξανά. Συγκρίνετέ το αυτό με τα πανεπιστημιακά εγχειρίδια, που συνήθως γνωρίζουν νέα έκδοση ανά μερικά έτη λόγω της ταχύτητας με την οποία συσσωρεύονται νέα δεδομένα, ιδέες, ανακαλύψεις, πειράματα και μεγαλύτερη εμβάθυνση.

    Από Σκοπιανής πλευράς τέτοια βιβλία είναι αυτα των ΜANU, του Στεφοφ, του Ντόνσκι κλπ.
    Από Ελληνικής πλευράς τα έχει πει ο Ευαγγελίδης στα βιβλία του.

    Δυστυχώς όμως η διείσδυσή του Σλαβομακεδονισμού τόσο στην πολιτική και τους θεσμούς του κράτους της FYROM αλλά και πιο πριν μέσω της Βουλγαρικής Εξαρχίας στην Σλαβική αυτή εθνοτική ομάδα, έχει δώσει ερείσματα για φρικαλεότητες στο όνομα της φυλετικής ή θρησκευτικής καθαρότητας, απομάκρυνση επιστημόνων πανεπιστημιακών από τις θέσεις τους για τους ίδιους λόγους, και παρεμπόδιση ή αποθάρρυνση βασικής επιστημονικής έρευνας.
    Άλλωστε δια νόμου ουδείς επιστημονικά δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Σλαβικό έθνος της FYROM.
    Τον έφαγε η μαρμάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν νομίζω κανείς να ανέφερε ότι πιστεύει στα Ελ,
    μόνο εσύ πιστεύεις ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι αρχαίοι, παραμερίζοντας το κύριο ρεύμα ιστορίας και κυρίως υποστηριχτές σας όπως ο Ντάνφορθ που όπως είπα, μιλάει ξεκάθαρα για τον 19ο αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ''...ε ί τ ε η τυφλότητα ε ί τ ε η κωφότητά των.......'' ή χωρίς το ''είτε'' για να 'βγαίνη νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έγραψε η Ε.:

    //μπορεί να συμβεί να αποδειχτεί επιστημονικά η ύπαρξη των ΕΛ και ότι ο πρώτος άνθρωπος στην Γη ήταν Έλληνας! Εσείς το αποκλείεται;//

    Παρακάτω η απάντηση:

    //Ναι, εμείς το αποκλείουμε, γιατί δεν είμαστε φαντασιόπληκτοι και δεν πιστεύουμε σε περιθωριακές θεωρίες μυθομανών, αλλά στην επιστημονική μέθοδο.//

    Επανέρχεται η Ε.:

    //Χαίρομαι που πιστεύετε στα ΕΛ!//

    Δηλαδή: Πιστεύετε στα Ελ - όχι - χαίρομαι που πιστεύετε στα Ελ.

    Δεν είναι κακό, βέβαια, κάποια να μην καταλαβαίνει ελληνικά.

    Μία ερώτηση μόνο.

    Όσοι δηλώνουν εθνικά Ιταλοί και μένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λέγονται Italian Americans (Ιταλοαμερικανοί). Oι εθνικά Έλληνες, Greek Americans (Ελληνοαμερικανοί).

    Όσοι δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες και μένουν στην Ελλάδα, πώς πρέπει να λέγονται στα αγγλικά και τα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. O BoulgaroMakedonas Gence pou pisteuei oti einai gnisios apogonos Arxaiwn Makedonwn kai tou opoiou oi pappoudes milousane Boulgarika pigane se Boulgarika sxoleia kai anikan sthn Boulgaeikh Exarhikh Ekklisia.

    Hmarton re Gence hmarton...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Gence an eiste gnisioi apogonoi Arxaiwn Makedonwn kai oi Boulgaroi einai Tatarikhs katagwghs tote pios emathe se esas kai tous Boulgarous (Sopides) na milate thn idia 100% SLAVIKH glossa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Ακρίτα που φιλοξένησε το θέμα μου. Το ανάρτησα στο "taxalia", αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού αναρτήσεων πολύ γρήγορα έπιασε "πάτο".
    Δυστυχώς όμως βλέπω πως τα σχόλια παρεκτράπηκαν και ξέφυγαν από το θέμα. Θα έπρεπε να συζητάμε και να αντιπαραβάλουμε απόψεις για το αν είναι σωστό μιά πολιτεία να εμφυτεύει στα μυαλά των υπηκόων της ότι υπάρχουν εδάφη που δικαιωματικά τους ανήκουν κι ότι είναι υπό ξένη κατοχή.
    Αντ' αυτού ξανα-μανά-επαναλαμβάνουμε για τα Μακεδονοειδή, για το αν ήταν ή δεν ήταν Έλληνες οι αρχαίοι Μακεδόνες, για το αν είναι οι βόρειοι γείτονες μας Βούλγαροι,για τους ΕΛ κ.τ.λ.π.

    Gence,
    Η "ιστορική αλήθεια" που νομίζεις ότι ξέρεις είναι αυτή που λέει πως η Μακεδονία είναι διαιρεμένη και τα τμήματα που βρίσκονται στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία είναι κατεχόμενη γη που θα έπρεπε να ανήκει στο ίδιο κράτος με την ΠΓΔΜ?
    Αν μου βρεις έστω κι έναν σοβαρό επιστήμονα στον κόσμο που να στηρίζει αυτήν τη θέση, θα παραδεχτώ τα "δίκαια" σας.

    Αλλά δεν υπάρχει.
    Κι εδώ αποδεικνύεται πόσο ΨΕΥΤΙΚΟΙ, πόσο μεγάλοι ΨΕΥΤΕΣ είστε εσείς που λέτε πως το θέμα της ονομασίας είναι απλά θέμα αυτοπροσδιορισμού. Τι σκατά έχει να κάνει ο αυτοπροσδιορισμός με το να θεωρείς δικαιωματικά ως δικά σου, εδάφη, που μόνο στην φαντασία, ενός που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου, τα δικαιούσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "γη που θα έπρεπε να ανήκει στο ίδιο κράτος με την ΠΓΔΜ?"

    Stefanos, την παραπάνω φράση, που την είδες γραμμένη;
    Το κόλλημα με τα εδάφη που πρέπει ντε και καλά να ανήκουν σε ένα έθνος κατά αποκλειστικότητα (οι άλλοι, μη ανήκοντες στο έθνος το «σωστό», πρέπει να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και να πάνε αλλού....) είναι μια αναχρονιστική θεωρία πολύ προσφιλή στους Έλληνες, όχι στους Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δηλαδή Gence, όταν διδάσκεις πως τα εδάφη της Αιγειακής Μακεδονίας είναι ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, τι άλλο εννοείται?
    Δες την τελευταία φωτογραφία από τη σελ 87 του σχολικού εγχειριδίου.
    Με κόκκινο: грчка окупација (grcka okupacija).
    Ή μήπως δεν σημαίνει αυτό?
    Αμ το άλλο? Η χοντρή μαύρη γραμμή που περικλείει όλες τις "χρωματισμένες" περιοχές, ονομάζεται στο υπόμνημα (φωτο σελ 14, πρότελευταία) ως ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ (GEOGRAFSKA ETNICKA GRANICA).
    Μη μιλάς για αναγχρονισμό. το σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σχοινί.

    Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι έφηβοι της χώρας μπολιάζονται με την ιδέα ότι πέρα από τα σύνορα της χλώρας τους υπάρχουν εδάφη "αλύτρωτα", υπό ξένη κατοχή, άσχετα αν είναι ή δεν είναι εφικτό να "ελευθερωθούν".

    Πότε επιτέλους θα ξεκολλήσετε και θα κάνετε μιά σοβαρή κριτική στους εθνικιστές τους δικούς σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βρε Στέφανε πως περιμένεις να ξεκολλήσουν εφόσον και οι ίδιοι τα πιστεύουν;
    Είναι πολύ ουτοπικό αυτό που λες, στο να κάνουν κριτική σε κάνει που είναι πλέον εμφυτευμένο υποσυνείδητα βαθιά στην σκέψη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εδάφη που έχουν προσαρτηθεί σε μια χώρα, τελούν υπό κατοχή της χώρας. Σε όλο τον κόσμο έτσι είναι.
    Για να ελευθερωθούν αυτά τα εδάφη, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: να θελήσουν π.χ. ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας να αυτονομηθούν απο την Ελλάδα (όταν λέω «όλοι» εννοώ όλους, δηλαδή μια μεγάλη πλειοψηφία, και όχι μόνο αυτούς που δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες). Η «απελευθέρωση» με εισβολή στρατού απο άλλη χώρα σε εδάφη που η ίδια θεωρεί δικά της, είναι εντελώς παράνομη και δεν προβλέπεται απο κανένα διεθνές Δίκαιο. Εάν η Δημοκρατία της Μακεδονίας αποφάσιζε να κάνει κάτι τέτοιο, θα πάθαινε ότι έπαθε το Ιράκ με το Κουβέιτ η εάν η Ελλάδα παρεμπόδιζε με τα όπλα (στρατό) την αυτονόμηση μιας περιοχής της που θα επιθυμούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, θα πάθαινε ότι έπαθε η Σερβία με το Κόσσοβο. Σήμερα ισχύει το δίκαιο των εθνών και όχι αυτό τον κρατών. Εμείς ως Μακεδόνες στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αυτονομήσουμε την ελληνική Μακεδονία, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουμε. Είναι πιο πιθανό να ανεξαρτητοπηθεί απο την Ελλάδα η Κρήτη η τα Επτάνησα, παρά η Μακεδονία η η Θράκη!
    Οπότε όλες αυτές οι θεωρίες σας περί «απελευθέρωσης» της Μακεδονίας είτε απο το γειτονικό κράτος είτε απο εσωτερικούς αυτονομιστές, είναι τουλάχιστον για γέλια γιατί δεν καταλάβατε ακόμα ότι ζούμε στο 2010 και όχι στο 1912!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να οικοδομηθεί διάλογος με τον φιλοσκοπιανό φίλο.

    Είναι φανερό, πως δεν τον νοιάζει αν η πρόταση που γράφει, υποτίθεται ως εργαλείο ανταλλαγής απόψεων, βγάζει νόημα ή όχι, αφού σκοπός του είναι απλά να γράψει κάτι (οτιδήποτε), αρκεί να εμπεριέχει η πρότασή του τις λέξεις Μακεδόνες, Έλληνες, ως ξεχωριστές έννοιες. Ή κάπου να στριμώξει μαζί τις λέξεις Μακεδονικό, Έθνος, Δημοκρατία κτλ.

    Έχω την γνώμη πως, μια προσωπικότητα που διέρχεται κάποιού είδους διχασμού, ή ένας παθολογικά αφελής, ή απλά ένας προπαγανδιστής τσαρλατάνος (για τους δικούς του λόγους), θα μπορούσε να επανέρχεται κάθε φορά με ευφάνταστα λεκτικά σκαριφήματα όπως το "Μακεδονικό έθνος" κτλ, χωρίς ποτέ να παραθέτει -ποτέ- ένα σοβαρό επιχείρημα (πώς θα μπορούσε άλλωστε;) για αυτό που γράφει/υποστηρίζει, ειδικά σε ένα "φόρουμ" σαν αυτό.

    Αν και είναι σαφές πως ο gence είναι λαμπρό παράδειγμα θύματος της ελεεινής προπαγάνδας του Τίτο, δεν πιστεύω πως ο ίδιος ο gence ανοίκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Και ασφαλώς δεν μπορώ να κατηγορήσω τον gence, επειδή αυτός και οι οικείοι του έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης πλάνης. Μπορεί όμως κάποιος να τον κατηγορήσει για την αναπαραγωγή του ψεύδους, εφ' όσον πια έχει αποκαλυφθεί σε αυτόν η αλήθεια αλλά και η αιτία της πλάνης του.

    Ωστόσο, οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις, προτιμούν να παραμείνουν φαύλοι παρά να παραδεχθούν πως γελάστηκαν. Αντιδρούν όταν ο (φανταστικός) κόσμος τους καταρρέει. Όχι όμως γιατί δεν αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος τους είναι/ήταν όντως ψεύτικος, αλλά γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν πως εμπαίζονταν τόσα χρόνια απ' αυτό το αφόρητο ψέμα. Οικοδόμησαν όνειρα πάνω σε αυτό που τώρα αποδεικνύεται κίβδηλο. Η σκέψη αυτή από μόνη της είναι ανυπόφορη. Ζούν με την ελπίδα πως είναι ένα κακό όνειρο ή πως επιμένοντας στην φαυλότητα θα αλλάξουν την πραγματικότητα. Είναι κάτι όπως συμβαίνει με τους Έλληνες και την Εθνική οικονομία: Δεν τολμούμε ούτε καν να ψηλαφίσουμε την σκέψη πως η χώρα μας έχει οικονομικά καταστραφεί. Οι πάντες κάνουν τα πάντα για να μην πιστέψουμε πως αυτό έχει συμβεί... πως είμαστε σε κρίση αλλά υπάρχει ελπίδα. Αντίστοιχα, το ίδιο γίνεται και μέσα στα Σκόπια περί μακεδονισμού: Zουν το δικό τους παραμύθι. Τα βιβλία τους, είναι μέρος του συντηρητικού για να διατηρείται το κουφάρι του ψευτομακεδονισμού ζωντανό. Το χρυσό χάπι της απάτης. Έως ότου, η μεγάλη δύναμη θα αποφασίσει πως δεν την βολεύει άλλο πια ο gence να πιστεύει πως είναι Μακεδόνας και τα χάπια θα κοπούν. Νομίζω πως, τότε θα έρθει διπλός ο πόνος για όλους μας.

    Ας μην λοιπόν αρλουμπολογεί ο φίλος άλλο. Αν ωστόσο η κατάστασή του εμπίπτει στις κατηγορίες που ανέφερα, νομίζω, πως η εναλλαγή σχολίων εδώ μέσα, δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κυριε γενσε, οι αρχαιοι προγονοι, οι εντοπιοι αν θελεις σας ελεγαν βουλγαρους.....λες να μην ηξεραν?
    Και μαλιστα υπεφεραν απο τους δικους σας αρχαιους εξαρχικους προγονους.
    Εχω 2 θυματα αυτης της θυριωδιας σας, τοσο στα 1941 οσο και στα 1903....για αυτο σεβασμος.
    Μαλιστα ο δευτερος δολοφονος ειναι σημερα αγαλμα στα σκοπια.
    Θα ελεγα ειστε αντικειμενο ψυχολογικης ερευνας,τετοια ψυχοπαθια να θελετε να αποκαλείστε Μακεδονες δεν υπαρχει παγκοσμιως, οταν οι ιδιοι Μακεδονες εχουν δηλωσει την εθνολογικη τους καταγωγη και διεδωσαν μονο ελληνικο πολιτισμο.
    Μαθε αγορι μου για τους σλαβουνους επιτελους να βρεις τον δρομο σου και ησυχασει το πνευμα σου.
    Ολα γνωστα ειναι, μεχρι και ποια φυλη σλαβων καταγεσαι αναλογα την περιοχη που ζεις.
    Θα την καταργισουμε αυτη την ιστορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. gence είπε...

    Εδάφη που έχουν προσαρτηθεί σε μια χώρα, τελούν υπό κατοχή της χώρας. Σε όλο τον κόσμο έτσι είναι.
    Για να ελευθερωθούν αυτά τα εδάφη, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: να θελήσουν π.χ. ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας να αυτονομηθούν απο την Ελλάδα (όταν λέω «όλοι» εννοώ όλους, δηλαδή μια μεγάλη πλειοψηφία, και όχι μόνο αυτούς που δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες). Η «απελευθέρωση» με εισβολή στρατού απο άλλη χώρα σε εδάφη που η ίδια θεωρεί δικά της, είναι εντελώς παράνομη και δεν προβλέπεται απο κανένα διεθνές Δίκαιο. Εάν η Δημοκρατία της Μακεδονίας αποφάσιζε να κάνει κάτι τέτοιο, θα πάθαινε ότι έπαθε το Ιράκ με το Κουβέιτ η εάν η Ελλάδα παρεμπόδιζε με τα όπλα (στρατό) την αυτονόμηση μιας περιοχής της που θα επιθυμούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, θα πάθαινε ότι έπαθε η Σερβία με το Κόσσοβο. Σήμερα ισχύει το δίκαιο των εθνών και όχι αυτό τον κρατών. Εμείς ως Μακεδόνες στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αυτονομήσουμε την ελληνική Μακεδονία, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουμε. Είναι πιο πιθανό να ανεξαρτητοπηθεί απο την Ελλάδα η Κρήτη η τα Επτάνησα, παρά η Μακεδονία η η Θράκη!
    Οπότε όλες αυτές οι θεωρίες σας περί «απελευθέρωσης» της Μακεδονίας είτε απο το γειτονικό κράτος είτε απο εσωτερικούς αυτονομιστές, είναι τουλάχιστον για γέλια γιατί δεν καταλάβατε ακόμα ότι ζούμε στο 2010 και όχι στο 1912!

    Βρε αγορι μου πας καλα? Που ειδες τετοιο κρατος στα 1913!!!!
    Με τα βουλγαρικα στρατευματα πολεμουσατε...
    Εχετε καμμια σχεση με την πραγματικοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. α) Γιατί φοράτε μουστάκια στην Ευγενία;
    β) Τις αυτονομιστικές της ονειρώξεις που τώρα έντεχνα απορρίπτει τις είχε δημοσιεύσει στην Ίνφο Ζόρα (πριν ακόμα τα σπάσει αυτή και ο Καζίας με την παρέα του Βοσκόπουλου) με την μετάφραση κειμένου συνεργάτη του Γίγαντα Ρίστο Στέφωβ. Το κείμενο (που επαναδημοσιεύτηκε πρόσφατα στη Ζαντρούγκα αν δεν κάνω λάθος) κάνει παραλληλισμό ανάμεσα στο συνάφι της και τους Ουαλλούς.
    γ) Όταν πρωτοεμφανίστηκε ως Βοντένκα στο maknews είχε μιλήσει ξεκάθαρα για τις αυτονομιστικές της προθέσεις - τα χαϊβάνια άλλο που δεν ήθελαν να ακούσουνε.
    δ) Και βέβαια όλα αυτά συνοδεύονταν από την άφθονη χολή που έχυνε (και χύνει ακόμα) που έφτασε στο επίπεδο του να περάσει πρώτη αυτή - χειροκροτώντας - το βίντεο του Grci Katili στο maknews, μήνες πριν το πάρουν είδηση στην Ελλάδα.
    Αυτά περί του δημοκρατικού προσωπείου που επιχειρεί να πουλήσει (και που κρετίνοι σαν κι αυτοί της ΦΙΣ το έχουν αποδεχθεί απολύτως και της έχουν δώσει και οφίκια στο κόμμα τους - η υπεύθυνη συντονίστρια Δ. Μακεδονίας της ΦΙΣ είναι οπαδός του Grci Katili - να χέσω το απόκομμα τους).

    Αλλά όταν δεν έχει το παραμικρό ίχνος τσίπας να παραδεχθεί πως οι χάρτες που αρνείται να κριτικάρει γιατί την εξυψώνουν εθνικά συμπεριλαμβάνουν το νότιο μισό της Ελληνικής Μακεδονίας που όχι απλώς εξαρχικά αλλά ούτε καν πατριαρχικά σλαβόφωνα χωριά δεν έβρισκες και να έψαχνες τι να περιμένει κανείς; Να παραδεχθεί πως οι ελληνόφωνοι (αλλά και οι βλαχόφωνοι) γηγενείς της Μακεδονίας είναι τουλάχιστον εξίσου Μακεδόνες με την αφεντιά της; Μπα, με τα μυαλά που κουβαλάει προτιμά να ισχυριστεί πως κι αυτοί "δικοί της" ήτανε και εξελληνίστηκαν από πιο πριν από το 1913.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Να σου πω την αλήθεια Τζαφέρι ακόμα δεν έχω συναντήσει Σκοπιανό που να καταδικάζει αυτές τις αλυτρωτικές-επεκτατικές αντιλήψεις. Η αιτία είναι σαφώς και το εκπαιδευτικό τους σύστημα που τους έχει δηλητηριάσει με τον Σλαβομακεδονισμό.
    Όσο για τους δικούς μας.....
    είναι γνωστοί για τις απόψεις τους, ανεξάρτητα εάν προσπαθούν επίσημα να μην το δείχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Gence:ανεπίδεκτος μάθησης καθώς και αναγκαίο κακό η ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαναλυτικής εξέτασης λόγω σοβαρότατου ψυχοπαθολογικού και συνειδησιακού,έντονου, συμπλέγματος περί την εθνικήν καταγωγήν και την εθνολογικήν σύστασίν τε και προέλευσιν!!

    Ανερμήνευτη η συνολική συμπεριφορά των άλλως!

    Φαντάζεσθε έναν κόσμο έτσι,αληθινά δαιμονικά 'πλασμένο από Σκοπιανοβουλγάρους και λοιπούς φασιστοειδείς και φασιστογενείς,φασιστοανατεθραμμένους,αδελφοί;
    Τι θα γινόταν τότε;Αίμα πάλι και ξανά;Μπαρούτι;Η επιστήμη,φαίνεται,για τους κυρίους αυτούς είναι μία ζύμωση και μία συμπύκνωση κάθε ελεεινού -καθότι σφόδρα μισαλλόδοξου- αισθήματος για κάθε αντιτιθέμενο μέρος,για κάθε διαφορετικό,γειτονικό λαό.Πραγματικά,αδυνατείς να 'βρης όχι δίκιο αλλά να ομολογήσης απλώς,πέρα από ιδεολογικές παρωπίδες,από παρωχημένες και αναχρονιστικότατες ιδεοληψίες,την ταυτότητά σου,να αυτοπροσδιορισθής γνήσια κοιτάζοντας 'στον καθρέπτη της καρδιάς σου,να ορίσης αποκρυσταλλωμένα συνοψίζοντας κρυστάλλινα,εν τέλει,τις καταβολές σου.Ανεπηρέαστος,νηφάλιος,αδιάβλητος,φρόνιμος.Αυτοί,όμως,εδώ,είναι μεστωμένοι τέτοιων και τόσο εντατικά δημιουργημένων και επιβληθέντων σε πολλές των περιπτώσεων με τη συνήθεια και την τριβή,με την συχνή και διαχρονική από τον πόλεμο επανάληψη,ψευδών παγκοσμίου μεγέθους και βεληνεκούς που αδυνατείς όχι να συνομιλήσης αλλά ακόμη και να τους αντικρίσης!Ψευδεπίγραφες σκιές που φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο των εφόσον ούτε 'στον Ήλιο έχουν τις δυνατότητες και το θάρρος να ατενίσουν αλλά ούτε και την αληθινή των κορμοστασιά να 'δούν,παρασυρμένοι σε φαντασιοκοπήματα και υπερβολές,σε φασιστικές γενικεύσεις και ιστορικές ακροβασίες-άλματα,όπως κάνουν και άλλοι Βαλκάνιοι,τελικά,μέσω όλων αυτών των στοιχείων,σε χυδαία επιθετικότητα και ανόσιο,τυχοδιωκτικό αλυτρωτισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τώρα μάλιστα Ευγενία - μας έκανε τα μούτρα κιμά το κολλητάρι σου από τη ΦΙΣ με παραπομπές στον Vaknin - μη σε πάρουν είδηση τα άλλα σου κολλητάρια των maknews/MTO και θα σου κόψουν την καλημέρα μια και τον Vaknin τον έχουν στη μπούκα του κανονιού ως πουλημενό, προδότη (και Εβραίο - δεν υπάρχει μόνο στους Έλληνες αδικαιολόγητος αντισημιτισμός βλέπεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Gence συμφωνείς με αυτό που είπε η Vodenka;

    Μιλάω για αυτό.

    Α ρε Στέφανε λες και δεν τους ξέρεις τι φανατικοί είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μάλλον αυτό απαντάει σε αρκετές απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ακρίτα,υπομονή και κουράγιο με τους ανισόρροπους αυτούς ανθρωπάκους!

    Δεν έχουν σκοπό και δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό ποτέ τους!
    Πάντοτε μισέλληνες,συνεχώς προπαγανδιστές,ημέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο παραληρούντες και φαντασιοκοπούντες!Εμπαθείς και συμπλεγματικοί με την αμέριστη συμπαράσταση και την αγαστή συνεργασία με το U.S. βεβαίως-βεβαίως,εικάζω,εγώ,αλλά και ένας έκαστος των επα'ι'όντων Ελλήνων συμπατριωτών και,ειδικά,εντόπιων Ελλήνων Μακεδόνων κατοίκων που 'θέλω να πιστεύω ότι έχουν,πλέον,ανοιγή οι οφθαλμοί της καρδιάς των και γνωρίζουν 'λίγο-πολύ πού και πώς θα καταλήξη το θέμα -ε ά ν δ ε ν γίνη και δεν προκύψη 'στην πορεία,ασφαλώς,κάτι το ανατρεπτικό της ροής των πραγμάτων και αλλάξη προς όφελος ό λ ω ν μ α ς,του Ελληνισμού παγκοσμίως που καρτερεί και ανησυχεί και μάχεται-καθώς και τα διαμειβόμενα μειοδοτικά έναντι των Ελλήνων και της Πατρίδας των μεταξύ των δύο πλευρών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Αρχαίε Χριστιανέ
    Δεν χρειαζόμαστε τους χαρακτηρισμούς της πρώτης πρότασης. Ο μισελληνισμός τους είναι γνωστός.
    Ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε, τα επιχειρήματά μας είναι αρκετά, από εκεί και πέρα τα διατυπώνουμε και ο καθένας βγάζει την γνώμη του.

    @|\/|
    Ευχαριστώ για το απόσπασμα.
    Δείχνει και το ποιον αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο των Σλαβομακεδονιστών αλλά και των γνωστών Ελληνοφώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ Τζαφέρι... "Γιατί φοράτε μουστάκια στην Ευγενία;"

    Μα, Τζαφέρι, η καταγωγή αλλάζει κατά το δοκούν: Οι παππούδες της και όλοι οι συγγενείς της επίσημα δήλωναν Έλληνες. Στο σπίτι όμως άλλα έλεγαν....

    Γιατί να μην αλλάζει και το φύλο ενίοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. evgenia mou thimizis kati filarakia mou elinopotioi pou eirthane apo taskendi to 1965
    tote foragane kati mpotes xontres kari rouxa aforeta kai elegan imaste elines
    eblepan ti diafora apo ti tote rwsia kai thelane ne einai elines
    twra pou alakse i katastasi anebikan kinonika pigan ksana taxidi rwsia
    twra einai timi tous na legonte rosoi epidi genithikan sti rwsia
    etsi kai esi enw to onoma sou einai evgenia an einai to alithino milas elinika eisai elinida

    oxi thelis na eisai makedonisa
    kita pisw den iparxi pote oute ethnos oute kratos makedoniko
    ston poria tou kosmou makedonia ipiros kriti ionio kepros mikra asia ligo sto kafkaso katw italia kai se alla meri i zwi o kosmos oi pantes to sindiazoune me tin elada
    twra esi thelis na apokalisai kai na dimiourgitghi kai kratos me to onoma makedonia
    dld mou les emena pou eimai apo ena xorio tis doridas na aftoidioristw an thelisw kai na dimiourgisw kratos me to onoma dorida giati katagomai apo ti dorida den ginonte afta
    imaste sto 2010 o kosmos exei anagki apo alla pramata
    diabasa tin kritiki sou kai milas gia athiotita
    kai blakia
    egw den eida katholou athliotita alla poli kali timia kai me sebasmo antalagi apopsewn kai an pragmatika einai ta sxolia athliotita kai blakies grafto edw pou ginete i zizitisi afti gia ta vivlia kai oxi sta idietera
    i zwi o kosmos exei anagki apo filia apo agapi apo sintrofikotita
    oi neoi antropou exoun anagki na erwtevonte na gnorizonte na agapane na taxideboune na gnorisoune neous topous exoun toso omorfa pramata na kanoun sti zwi tous
    an tous potizoume me misos alimono mas
    epidi zw stin elada kai blepw oso mporw na katalabw oi neoi den mpoliazonte me tetia bibliagia na misoune

    me osous antakses sxolia edw katalaba oloi tous einai lira ekato
    sti gnosi stin evgenia stin alithia kai akousetous
    kai oxi apo pisw na tous les athious
    giati apo oli tin zizitisi pou eixate egw puthena den katalaba na se apokaloune i na sou simperiferthoune me asximo tropo

    mporis na dosis agapi?
    mpori na dosis filia?mpori na dosis xara?
    kanto
    erwtefsou kai kita to iliobasilema giati den pistebw na eisai me ton kalo sou na blepis to iliobasilema kai na milate gia tomakedoniko
    oi koubentes pou sou egrapsa na tis paris filikes
    emena to pothetiseme ekei pou grafia filia

    o xronos kai o xoros pia prepi na gemisi me agapi me filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ακρίτα,οι χαρακτηρισμοί,όταν δεν εκστομίζονται λόγω εμπάθειας ή φθόνου ή κάποιου άλλου απάδοντος συναισθήματος,αποδίδουν την πραγματικότητα ενός εκάστου ανθρώπου.Δε λέγονται για να σπιλώσουν συνειδήσεις,όπως,ίσως,έχεις υποψιασθή για την περίπτωσή μου.Πάντως,'θέλει αντοχή και γερά νεύρα για να 'μπορέσης να ανεχθής τέτοια υποκείμενα.Γνώμη και σκέψη μου.


    Για τον Γιώργο Παπαδάκη ποιος έχει το κουράγιο;Ο Gence ή όλοι οι άλλοι τον διαβάζουν να λέει και να παραθέτει τις ανοησίες και ασυναρτησίες του χωρίς να μας προειδοποιήση για κάτι τέτοιο;Ή μήπως το κάνει απροειδοποίητα και λεληθότως ενόσω εμείς γνωρίζουμε το τι θα πάει να 'πη;
    Απεριόριστη ''αθλιότητα'',''βλακεία'',''Φιλάκια στα μωράκια!'' διαβάζω έκπληκτος από την Ευγενία Νατσουλίδου.
    Άλλο στοιχείο διαπιστωθέν:ώστε και ''ανεγκέφαλα'',κ.Παπαδάκη μας,ε;
    To ένα αυτό ανιψάκι σας έχει ευφάνταστη κρίση,τελικά,κ.Παπαδάκη.
    Δε σου πεταλώνεται,δεσποινίς Ευγενία,ε;
    Γι'αυτό σου λέω και εγώ βρε Παπαδάκη:οι απετάλωτοι άνθρωποι είναι και εκείνοι οι ελεύθεροι άνθρωποι που μας εναπέμειναν σε αυτό τον μάταιο και πονηρό κόσμο και που αποτελούν το αλάτι της γης!
    Συνεπώς,μείνε ε σ ύ το καναρίνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το τελευταίο κομμάτι στην φωτογραφία το διαβάσατε και το οποίο άρεσε στην Νατσουλίδου;

    Μιλάω για το :500.000 Македонци за да ни се врати Erejoxa Македонка во 2013.

    Λέει ότι το 2013....θα επιστρέψουν 500.000 Σκοπιανοί στην Μακεδονία.!!

    κατά τα άλλα έρχεται εδώ και μας πουλάει φούμαρα και μεταξωτές κορδέλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό που είναι όλα τα λεφτά είναι το facebook group που γουστάρει η κατά τ' άλλα μη-αυτονομίστρια Ευγενία (δε μπορεί να κρύψει τη χαρά της):
    http://www.facebook.com/pages/500000-Makedonci-za-da-ni-se-vrati-Egejska-Makedonija-vo-2013/104542409597833?ref=sgm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τζαφέρι ούτε να είμασταν δίδυμοι!!!!
    Και με έβγαλες και από το κόπο να ψάχνω στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οι αριθμοί των φίλων του group μάλλον αποδεικνύουν το θέμα της ανάρτησης σου Ακρίτα. Χιλιάδες μπουμπούκια πιστεύουν σε ακύρωση της συνθήκης του Βουκουρεστίου και σε επανενώσεις και άλλα κουραφέξαλα. Όταν θα χρειαστούν χέρια να οπλίσουν θα βρουν άφθονα (και μερικά εξ αυτών εντός των συνόρων της Ελλάδας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Όντως ο αριθμός είναι τεράστιος.
    Αυτοί είναι οι γειτονές μας και οι συμπατριώτες της Νατσουλίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτά αρέσουν στη «Gence» Ευγενία Νατσουλίδου, οπαδό της σελίδας «500.000 Μακεδόνες για να μας επιστρέψουν την Αιγαιακή Μακεδονία το 2013»;

    «Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, η περιοχή της Αιγαιακής Μακεδονίας έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα για μια περίοδο 100 ετών. Άρα το 2013 η συμφωνία λήγει και η περιοχή πρέπει να επιστραφεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Να μαζέψουμε 500.000 Μακεδόνες και να αποδείξουμε πως η περιοχή ανήκει σε εμάς και πως πρέπει να την πάρουμε πίσω.»

    Κατά τ' άλλα δεν θέλουν αλλαγές συνόρων, μόνο να «αυτοπροσδιορίζονται».

    Δείτε και τις φωτογραφίες της ομάδας εδώ. Καταπληκτική προσπάθεια κάποιου να «ξυπνήσει» τον κοιμισμένο Μακεδόνα Σπύρο, του οποίου το γραικομανικό όνομα προέρχεται από το... «μακεδονικό» Spirο.

    Η «Gence» Ευγενία Νατσουλίδου, εμφανίζεται ως συντονίστρια της Περιφερειακής Πολιτικής Κίνησης (ΠΠΚ) Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος Φιλελεύθερη Συμμαχία.

    Νατσουλίδου Ευγενία

    τηλ. 693-7628669

    e-mail: info@alles-diadromes.gr και greekliberals.dytikimakedonia@gmail.com

    http://dytikimakedonia.greekliberals.net/

    Όλα τα στοιχεία είναι δημόσια και προσβάσιμα σε οποιονδήποτε τα αναζητήσει.

    Τα στοιχεία επικοινωνίας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι:

    - Πρόεδρος και Συντονιστική Επιτροπή: se@greekliberals.net

    - φαξ: 211-2686747

    Έχουν τέτοιες θέσεις στο κόμμα τους; Αν όχι, θέλουν να τις έχουν τα στελέχη τους;

    Τονίζω ιδιαιτέρως πως ποτέ δεν πρέπει να στοχοποιούνται άτομα, αλλά μόνο οι πολιτικές τους θέσεις, με νόμιμα δημοκρατικά μέσα.

    Όσο για τον Παπαδάκη, καμαρώστε τον εδώ. Δεν του άρεσε ο ελληνικός εθνικισμός, γι' αυτό έφυγε και πήγε στο Σκόπια για να υποστηρίξει τον δικό τους εθνικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Επειδή η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν έχει ανανεώσει τις πληροφορίες επικοινωνίας της παντού, στο group τους στο Facebook φαίνεται πως υπάρχει ΠΠΚ Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή η ΠΠΚ αλλού φαίνεται να έχει καταργηθεί και να έχει αντικατασταθεί από την ΠΠΚ Μακεδονίας.

    Φυσικά, το ερώτημα παραμένει για τον τρόπο επιλογής στελεχών του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ο καθένας ζει με τις επιλογές που κάνει.
    Εφόσον συμπορεύονται με τον Σλαβομακεδονισμό τότε θα ξέρουν ότι και θα πατώνουν κομματικά και κυρίως θα πέφτουν στην ανυποληψία.
    Όσο για τον Παπαδάκη.....μου θυμίζει τον Βράινα...και όποιος κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το γκρουπ, "500.000 Македонци за да ни се врати Erejoxa Македонка во 2013" αρέσει σε 36.000 + άτομα!!!
    Φυσικά και όποιος στ' αλήθεια πιστεύει πως το 2013 υπάρχει περίπτωση να "επιστραφεί" η Ελληνική Μακεδονία, στην "Ρεπούμπλικα" είναι σαφέστατα ΗΛΙΘΙΟΣ, θύμα σχολικών εγχειριδίων όπως τα παραπάνω.
    Εκείνο που με εκνευρίζει όμως πραγματικά είναι η απύθμενη υποκρισία ανθρώπων σαν την κυρία Ευγενία, που υποτίθεται ότι μάχονται για δημοκρατία και εναντίων του εθνικισμού ενώ είναι τα μεγαλύτερα ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ, ρατσιστές και υπερ-εθνικιστές.
    Δεν με φοβίζουν. Δεν θα μπορέσουνε ποτέ να προσηλυτίσουνε κόσμο, πέρα από τους τρεις και τον κούκο... Το γεγονός όμως ότι το ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ τους να δημιουργήσουν μαζικό ρεύμα υπέρ των απόψεων τους και παρ΄αυτά επιμένουν, δείχνει ότι παίζετε αλλιώς το παιχνίδι. Σίγουρα δεν χάνουν άσκοπα το καιρό τους και δεν ξοδεύουν την ενέργεια τους χωρίς άμεσο ώφελος. Ο νοών, νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο Gence ή όλοι οι άλλοι π ο υ τον διαβάζουν να λέει και να παραθέτει τις ανοησίες και ασυναρτησίες του χωρίς να μας προειδοποιήση για κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εξοδεύουν την άφθονη ενέργειά των και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο των εξαντλώντας,όμως,τις αντοχές και την υπομονή που τους δείχνουμε όλοι μας,νομίζω και φρονώ ταπεινά!Κουράζουν και,προπαντός,κουρελιάζουν τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.