Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως «εκπρόσωπος των Σκοπιανών» κάνει ερώτηση στην Βουλή με θέμα την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων αποσχιστών του NOF(και όχι μόνο)

Χτες ο γνωστός για τις απόψεις του Συρίζα και οι βουλευτές Λαφαζάνης , Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Δρίτσας, Κουράκης   και Μουλόπουλος υπέβαλαν ερώτηση στην Βουλή[http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=20379] με θέμα την ισχύ του  γνωστού ως νόμου Γεννηματά  όπου  μεταξύ άλλων ορίζει ότι «Μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες το γένος, που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή ως πολιτικοί πρόσφυγες έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγένειας».

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι πολιτικοί πρόσφυγες που ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο πολύ;
Γιατί δεν έχει τα κότσια να τους αναφέρει στα ίσα;
Γιατί κύριοι και κυρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέτε ποιοί είναι αυτοί οι πολιτικοί πρόσφυγες "μη Έλληνες" του εμφυλίου;
Ποιούς θέλετε να βάλετε ΞΑΝΑ στην Μακεδονία;

Θα σας πω εγώ για μία άλλη φορά:

Είναι αυτοί που έχουν   εδραιωμένη  επιθετική και ακραία εθνικιστική σλαβομακεδονική συνείδηση και συμπεριφορά  όπου σαφώς η επάνοδος τους δεν συνιστά «επαναπατρισμός», αλλά αυθαίρετος εποικισμός αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας.

Πολλοί από αυτούς κατά την...

περίοδο 1941-1944 εξεδήλωσαν φιλοβουλγαρικά αισθήματα και συνεργάστηκαν με τους Βουλγάρους συνεργάτες των Ναζί και με την Βουλγαρική αστυνομία Οχράνα, η οποία έδρασε στην Μακεδονία και την Θράκη ως συμμαχική δύναμη των Γερμανών. Όταν είδαν ότι το 1944 η Γερμανία και η Βουλγαρία ανήκαν πλέον στο στρατόπεδο των ηττημένων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, οι άνθρωποι αυτοί, γεννημένοι κυρίως στην Δυτική Μακεδονία, για να αποφύγουν την δίκη και την καταδίκη ως δοσίλογοι, άλλαξαν πολιτική και εθνική συνείδηση εν μία νυκτί.

Κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα οι συνεργάτες των Βουλγάρων φασιστών μεταμορφώθηκαν σε αριστερούς Σλαβομακεδόνες και εντάχθηκαν στην προπαγάνδα και στους σχεδιασμούς του Τίτο. Το 1946-49 αγωνίσθηκαν για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την Ελλάδα ενδύοντας αυτή την επιδίωξη με τον μανδύα του κομμουνιστικού διεθνισμού και της  ταξικής πάλης.
Για δεύτερη φορά ηττημένοι και φοβούμενοι την δίκη και πιθανή καταδίκη τους βρέθηκαν στα Σκόπια και αποτέλεσαν ένα από τα θεμέλια της ψευδομακεδονικής προπαγάνδας. Αρκετοί από αυτούς μετανάστευσαν στις Η.Π.Α., τον Καναδά και την Αυστραλία και μετέφεραν εκεί τον φανατισμό τους κατά της Ελλάδος.

Αυτούς θέλετε να βάλετε ξανά στην Μακεδονία κύριοι και κυρία του ΣΥΡΙΖΑ;
Να σας θυμίσω κύριοι και κυρία  ότι η FYROM δίνει σύνταξη σε αυτούς ως «συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου» ;



Ένας από αυτούς είναι ο κύριος της φωτογραφίας που ονομάζεται Ποπόφσκι. Τον χάρτη πίσω τον είδατε;

Για μία άλλη φορά λειτουργήσατε ως εκπρόσωποι τύπου  αλλά και ως βουλευτές του Σλαβομακεδονισμού.

32 σχόλια:

  1. Περιμένω τον ΣΥΡΙΖΑ (με την ευαισθησία που τον διακρίνει) να ρωτήσει την Κυβέρνηση μας και για τους Σαρακατσάνους και όλους τους άλλους Έλληνες που ζούν στο κρατικό μόρφωμα "Σκόπια", για το τι προτίθεται να κάνει για να πάψει πλέον η καταπίεση και ο εκφοβισμός που υφίστανται οι άνθρωποι αυτοί απ την Σκοπιανή πολιτεία. Την ανάλογη ερώτηση, είμαι βέβαιος, πως θα υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τους Βορειοηπειρώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι αν μιλάμε μόνο γι' αυτούς που περιγράφεις και οι οποίοι έχουν στην πλειονότητα τους αποβιώσει, δηλαδή γεννηθέντες στις δεκαετίες του 1920 και νωρίτερα, ώστε να ήταν ενήλικες και υπεύθυνοι των πράξεων τους στην Κατοχή και τον Εμφύλιο ή αν μιλάμε και για τα "παιδιά", που επίσης δεν τους επιτρέπεται η είσοδος ή ο επαναπατρισμός και που ήταν παιδιά όταν φύγανε, με απόφαση άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέφανε αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα. Οι Σκοπιανοί μιλάνε για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν

    -αποσχιστές αντάρτες
    -οικογένειες
    -παιδιά παιδομαζώματος
    -απόγονοι όλων των παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα,έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ευθέως,αν και αρνούμενοι να το ομολογήσουν ανοικτά και ευκρινώς προς τον ελληνικό λαό,αρνησιπάτριδες και ανθέλληνες.Πολλοί είναι οι συμπατριώτες Έλληνες που αδυνατούν να τους κατανοήσουν τους συγκεκριμένους της ομαδούλας αυτής,αυτής της κομματικής πρακτορικής συνομοταξίας που έχουν κυριαρχήση και επικρατήση στην Ελλάδα μ α ς και που κρατούν την πολιτιστική εξουσία της Πατρίδας και κάνουν ό,τι 'θέλουν κυριολεκτικά,ό,τι τους κατέβη,ό,τι τους προστάξουν και αλώνουν και διαβρώνουν το εσωτερικό μέτωπό μας που οφείλουμε να διατηρήσουμε αρραγές και ακλόνητο,αλώβητο και όχι ευπρόσβλητο και αναιμικό,όπως με μεγάλη θλίψη μου παρατηρώ,διαπιστώνω και συνειδητοποιώ να συμβαίνει.Έτσι λειτουργούν αυτοί.Αρνησιπατριδικά.Προσωπικά,είτε συμφέροντα διαμελισμού της Χώρας εξυπηρετούν είτε είναι μειωμένης ελληνικής εθνικής συνείδησης(ή έχουν εκπέση παντελώς)και πολεμούν συγκεκαλυμμένα,πάντοτε,τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.Κατά τα λοιπά,επιζητούν να παρουσιάζονται ''εκπρόσωποι'' ή ''αντιπρόσωποι'' του Ε λ λ η ν ι κ ο ύ Έ θ ν ο υ ς και Λ α ο ύ,αντισυνταγματικά ενεργώντας και μειοδοτικά,προδοτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα,
    Σαφώς και σηκώνει πολύ κουβέντα το θέμα καθώς έχει πάρα πολλές πτυχές.
    1. Διαχωρισμός των περιπτώσεων, σε ανήλικους, ενήλικους και απογόνους αναφορικά με τους παραπάνω.
    2. Διαχωρισμός των παραπάνω ατόμων, που απωλέσανε την υπηκοότητα ως απόρροια του Εμφυλίου με τους στερηθέντες μεταγενέστερα την ελληνική υπηκοότητα, Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού.
    3. Διαχωρισμός των περιπτώσεων ατόμων που απλά είναι φυγάδες του Εμφυλίου ή απόγονοι αυτών από αυτούς που συστηματικά προωθούν την τρισάθλια, αλυτρωτική προπαγάνδα τους.
    4. Διαχωρισμός των περιπτώσεων αδείας εισόδου στην Ελλάδα από τον "επαναπατρισμό" που εξυποννοεί επαναπόδοση υπηκοότητας και περιουσιών.

    Κάποτε, σε κάποιο φόρουμ (μάλλον το maknews) είχα μια αντιπαράθεση με την γνωστή μας "κυρία", για το θέμα.
    Τις έθεσα το ερώτημα αν θεωρείται ή όχι θεμιτό, μιά χώρα ν' απαγορεύει την είσοδο στην επικράτεια της σε άτομα που ανοικτά αμφισβητούν την εδαφική της ακαιρεότητα της. Δεν μπόρεσε να μου δώσει ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, μιά σταράτη απάντηση αλλά το στριφογύριζε...
    Μιά άλλη φορά, τα είχα πάρει άσχημα στο κρανίο, με κάποιο Αυστραλό υπήκοο, με καταγωγή από χωριό της Φλώρινας, που του απαγορεύσανε την είσοδο στην Ελλάδα και διαμαρτυρότανε. Του εν λόγω κυρίου, το (αυστραλιανό) διαβατήριο έγραφε ως τόπο γέννησς το χωριό με την σλαβική του ονομασία,(ε και τι έγινε θα μου πείς) αλλά και ως χώρα (country) γέννησης έγραφε "Macedonia".

    Υπάρχουν δύο οπτικές για το όνομα της χώρας που γεννήθηκες. Το πως λέγότανε τότε και το πως λέγεται τώρα. Μπορεί δηλαδή κάποιος να γράψει ότι γεννήθηκε στο Κίεβο της ΕΣΣΔ το 1970 ή στο Κίεβο, Ουκρανία το 1970. Ή παρομοίως (Γερμανία- Δυτ. Γερμανία). Ή ένας γεννημένος το 1908 στη Θεσσαλονίκη μπορεί να γράψει ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα (τη στιγμή που σήμερα η πόλη αυτή είναι στηνν Ελλάδα) ή να γράψει ότι γεννήθηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία (τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη τότε ανήκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία).
    Ομοίως κάποιος που γεννήθηκε στην Αχρίδα το 1960 θα μπορούσε να δηλώσει ως χώρα γεννησης τη Γιουγκοσλαβία ή Οθωμανική αυτοκρατορία (αναλόγως την ηλικία του ή να δηλώσει τη "Μακεδονία" μιας και η πόλη αυτή ανήκει σήμερα στην "Μακεδονία".
    Το να δηλώνει όμως κάποιος ότι γεννήθηκε σε ένα Κράτος που λέγεται "Μακεδονία", τη στιγμή που η τοποθεσία γέννησης του ποτέ δεν ανήκε σε Κράτος μ' αυτό το όνομα θα έπρεπε να επισύρει και ποινικές ευθύνες. Τέτοιους ψυχανόμαλους, όχι μόνο δεν θα 'πρεπε να τους επιτραπεί η είσοδος, αλλά και να τους κατασχεθεί το διαβατήριο και να επιδοθεί διάβημα στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για πλαστογραφία.

    Αν εξαιρέσουμε αυτούς τους ΓΕΛΟΙΟΥΣ, που πιστεύουν πως δικαιωματικά η υπό ελληνική "κατοχή" Μακεδονία, θα έπρεπε να ενωθεί με την "υπόλοιπη", νομίζω πως η Ελληνική Πολιτεία θα μπορούσε να κάνει ένα άνοιγμα, επιτρέποντας, ειδικά στα παιδιά του εμφυλίου, να επισκεφθούν ελεύθερα τον τόπο γέννησης τους. Δεν ομιλώ για απόδοση ιθαγένειας φυσικά. Καμμιά χώρα δε δίνει υπηκοότητα σε άτομα που ανοικτά είναι εχθρικά προς την υπόσταση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά ο Ντάνφορθ δεν έχασε την ευκαιρία και στο MGSA, διαφημίζει αυτήν την πολιτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ,
    και να θέλει δεν μπορεί να κρυφτεί ο δήθεν «αντικειμενικός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστες οι απόψεις τμήματος της αριστεράς σε ότι αφορά τα εθνικά κράτη και την Ιστορία δημιουργίας τους.

    Άσχετα άμα έχουν δίκαιο η άδικο έχουν συγκεκριμένες απόψεις.

    Υπάρχει από μέρους τους μεγάλη δυσφορία σε ότι αναφέρεται στην έννοια εθνικό κράτος.

    Αυτές τους οι απόψεις σε συνδυασμό με το γεγονός της μη Ελληνικής καταγωγής που έχουν αρκετοί εξηγούν αυτόν τον επιθετικό εθνομιδενισμο που εκφράζουν.

    Όπως και να το κάνουμε οι ΑΛΑΒΑΝΟ και ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ είναι Ελληνικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα τους.

    ΕΝΕΤΟ-ΙΤΑΛΟΣ ο πρώτος και ΑΛΒΑΝΟΣ ο δεύτερος

    Βεβαια όταν γράφω αυτά τα πράγματα κάποιοι εξαγριώνονται αλλα αυτή είναι η αλήθεια.

    Υστερόγραφο:

    Μέχρι σήμερα υπάρχουν μερικές χιλιάδες (2-3) ΣΛΑΒΟ/ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ Βουλγαρόφωνοι της Μακεδονίας που ΔΕΝ αισθάνονται Έλληνες το γένος.

    Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 40 υπήρχανε κάποιοι ΒΛΑΧΟΙ που δεν αισθάνονταν Έλληνες το γένος (βλέπε σχόλιο μου απάντηση στον k. ΤΣΑΠΑΝΟ).

    Μέχρι το 1830 ΥΠΗΡΧΑΝΕ Aρβανίτες που ΔΕΝ αισθάνονταν Έλληνες το γένος (βλέπε ΝΕΝΕΚΟ, ΛΙΟΛΙΟ, ΤΣΕΛΙΟ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα ακόμη και να μιλάμε για τα παιδιά εκείνων των ανθρώπων, συνειδητοποιείτε ότι τα παιδιά εκείνα είναι από τους πιο φανατισμένους ανθέλληνες, εμποτισμένοι όσο κανένας άλλος με την πλύση εγκεφάλου των Σκοπιανών; Πιστεύετε ότι αν τους αφήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα θα πουν "κάναμε λάθος, μωρέ, είναι καλοί οι Έλληνες", ή θα βάλουμε σε κίνηση όσα μεθοδικά τους δίδασκαν οι φανατισμένοι γονείς τους και το φασιστικό κράτος των Σκοπίων;
    Πάντως, το γελοίο είναι ότι πατριωτική κίνηση πρότεινε τον κ. Λαφαζάνη για υπουργό πατριωτικής κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Gnisioi apogonoi..",

    Εξ' αιτίας ατόμων σαν κι εσένα, δεν μπορούμε να βγάλουμε ψεύτες, τους εχθρούς της Ελλάδας, όταν λένε πως οι σύγχρονοι Έλληνες είναι βλαμμένοι.
    Αδιαμφισβήτητα, ψώνια σαν κι εσένα, πυροβολημένοι κομπλεξικοί, βλάπτουν πολύ περισσότερο την Ελλάδα, απ' ότι όλοι οι εχθροί της μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα ρε γνήσιε που ανακάλυψες πως το DNA έχει την παραμικρή σχέση με την εθνική συνείδηση. Να δημοσιεύσεις τη μεγάλη σου ανακάλυψη σε κανένα περιοδικό μπας και πάρεις κανένα Νομπέλ.

    Στέφανε δυστυχώς έχουμε και τέτοια μπουμπούκια - η διαφορά τους από τους Στέφωβ είναι μόνο στην ταμπέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρμπέν,
    Τώρα που το καλοσκέφτομαι, η διαφορά του "Gnisioi apogonoi" από τους Στέφωφ, μάλλον είναι πολύ μικρότερη. Ίσως και ανύπαρκτη. Εννοώ πως πιθανότατα ο εν λόγω "κύριος" να είναι ο ίδιος ο Στέφωφ ή κάποιος από τους συνοδοιπόρους του, που λειτουργεί προβοκατορικά, για να εκθέσει τους Έλληνες. Κι όσο περισσότερο διαβάζω το γραφόμενα του τόσο περισσότερο συγκλίνω προς αυτήν την άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Stefano

    Eθνομιδενισμο ΔΕΝ εκφράζω εγώ υβριστή Στέφανε.

    Eθνομιδενισμο εκφράζει ο ΑΛΑΒΑΝΟ, ο ΤΣΙΠΡΑ, ο ΔΗΜΟΥ (ΚΑΛΒΟΚΟΡΕΣΣΗ το επώνυμο της μητέρας του-απόγονος Γενοβέζων-Ιταλών της Χίου) κτλ.

    Καλά θα κανεις να διαβάζεις κανένα βιβλίο παραπάνω πριν αρχίσεις της ύβρεις.

    Αλλα προφανώς άμα είχες διαβάσει βιβλία δεν θα ήσουν υβριστής.

    Όταν κάποιος έχει συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία (κύριος Αριστερός), μη Ελληνικό επίθετο και του οποιου οι πρόγονοι 2-3 γενιές πίσω δεν μιλούσανε Ελληνικά είναι ως ένα βαθμό "φυσιολογικό" να μην αισθάνεται γνήσιος απόγονος αρχαίων Ελλήνων και να να εκφράζει τέτοιες θέσεις.

    Τι φταίω εγώ αν όλο τα στοιχεια συνηγορούν για κάποιους ότι δεν είναι Έλληνες το γένος?

    Βεβαια κάτι ημιμαθείς όπως εσύ που να καταλάβουνε τέτοια πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κάτι ακόμη:

    Με βάση την λογική τι σας κάνει να πιστεύεται ότι όλοι αυτοί οι αριστεροί με τα μη Ελληνικά επίθετα των οποιων οι πρόγονοι 2-3 γενιές πίσω δεν μιλούσανε Ελληνικά και που σε αρκετές περιπτώσεις είναι Ιστορικά τεκμηριωμένο οι πρόγονοι τους ποτε εγκαταστάθηκαν στον Ελλαδικό χώρο p.x. Γενοβέζοι στην Χίο, Αρβανίτες στην Στερεα-Πελοπόννησο πρέπει όλοι τους οπωσδήποτε να αισθάνονται 100% Έλληνες-γνήσιοι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων?

    Υστερόγραφο: Οι Σκοπιανοί είναι κατά κύριο λόγο ΣΛΑΒΟΙ και πιο συγκεκριμένα κράμα Βουλγαρων-Σέρβων-Βλάχων και ουδεμία σχέση έχουν με Αρχαίους Μακεδόνες-Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Γνήσιε",
    Λένε πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Συμφωνώ απόλυτα. Ποιός όμως απ' όλους μας έχει πραγματικά υπερβεί το επίπεδο του ημιμαθούς κι έχει κατακτήσει τη γνώση? Η γνώση δεν αποκτάτε απλά διαβάζοντας κάποια βιβλία. Ακόμα κι ένα παιδί καταλαβαίνει πως υπάρχουν βιβλία που λένε ακριβώς το αντίθετο με κάποια άλλα βιβλία. Δεν κατακτάς τη γνώση απλά διαβάζοντας "βιβλία". Άλλωστε η Ελλάδα είναι γεμάτη από πραγματικά αμόρφωτους απόφοιτους πανεπιστημίων, για τους οποίους το γεγονός ότι έχουν "διαβάσει" άπειρες σελίδες βιβλίων, δεν τους απέτρεψε από του να παραμείνουν ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, τη στιγμή που δεν μάθανε ταυτόχρονα να σκέφτονται.
    Το ελληνικό επίθετο δεν σε κάνει απόγονο του Περικλή (σημειωτέον ότι έχω τέτοιο επίθετο), όπως και το ξενικό δεν σε κάνει αλλόφυλο στην καταγωγή.
    Πόσα "βιβλία" πρέπει να διαβάσει κάποιος για παράδειγμα ώσπου να δει γραμμένη τη φράση που λέει ότι μέχχρι πριν 2 αιώνες δεν υπήρχαν επίθετα?
    Ούτε η χρήση της Ελληνικής από τους προγόνους σου σε κάνει απόγονο του Σοφοκλή (σημειωτέον ότι και οι δικοί μου πρόγονοι μιλούσαν αποκλειστικά ελληνικά από την εποχή της Τουρκοκρατίας) όπως και δεν σε κάνει αλλοεθνή, το γεγονός πως οι παπούδες σου μιλούσαν τούρκικα, σλάβικα, βλάχικα ή αρβανίτικα.
    Άλλα είναι αυτά που σε κάνουν Έλληνα κι αν δεν τα έχεις ακόμη αντιληφθεί, ψάξε για περισσότερα βιβλία να διαβάσεις.
    Όποιος δεν είναι ικανός να δυϊλίζει και να δυϊθίζει αυτά που διαβάζει, παραμένει αμόρφωτος ακόμα κι αν "διαπρέψει" στο συμβατικό κόσμο που επιβραβεύει τους άβουλους "δέκτες πληροφοριών."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Ψώνιο μάθε πρώτα τι σημαίνει ο όρος "Έλληνας το Γένος" και μετά άρχισε να τον χρησιμοποιείς. Καπάκια επί '21 έκαναν και ελληνόφωνοι και μη. Αντιστοίχως θυσιάστηκαν και από τους μεν και από τους δε. Και παρεκτός ορισμένων που ήταν πιο μορφωμένοι αυτό που τους έδενε δεν ήταν η αίσθηση καταγωγής από τους Αρχαίους αλλά το ότι ένιωθαν ανεξαρτήτως γλώσσας κομμάτι του Γένους, της Ρωμιοσύνης που πάτε να σβήσετε με την παλαβή αποκλειστική έμφαση στους αρχαίους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Στέφανο

    Αυτό που οι περισσότεροι ΔΕΝ μπορούνε να αντιληφθούνε για τους εθνομιδενιστες (ούτε εγώ μπορούσα να αντιληφθώ παλιότερα)δηλαδή γιατί συμπεριφέρονται κατά αυτό τον τρόπο είναι ότι λόγο ιδεολογίας και καταγωγής τον πρώτο που αμφισβητούν ως Έλληνα το γένος είναι ο ίδιος τους ο εαυτός, τους συγγενείς και τους προγόνους τους (αν τώρα αυτό το ομολογούν δημόσιος η όχι είναι άλλη υπόθεση).

    Αν τώρα προσθέσουμε και την ηθική χρεοκοπία της Ελληνικής κοινωνίας η οποια οδήγησε στην οικονομική χρεοκοπία (διαφθορά, υποκρισία, υπεξαίρεση, τεχνολογική καθυστέρηση, πελατειακές σχέσης, κλεψιά, αναξιοκρατία, αδιαφορία κτλ) έχουμε το τέλειο μίγμα.

    Εκεί βρίσκεται η ουσία του προβλήματος.

    Από κει και πέρα κάποιες άστοχες theories και απόψεις χωρίς να ανταποκρίνονται στην Ιστορική πραγματικότητα από διαφορους Ιστορικούς και μη ρίχνουν νερό στον μύλο των εθνομιδενιστών.

    Υστερόγραφο: Η μη Ελληνική καταγωγή κάποιων τεκμηριώνεται ως ένα βαθμό από τις Ιστορικές ρίζες και τους προγόνους τους. Αν οι πρόγονοι είχανε ξένα ονόματα-επίθετα και μιλούσανε ξένες γλώσσες πρέπει και αυτοί να είναι 100% γνήσιοι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων? Αφού ΔΕΝ είναι. Τόσοι κατακτητές περάσανε και τόσες μετακινήσεις και εγκαταστάσεις μη Ελληνικών πληθυσμών είχαμε στον Ελλαδικό χώρο όπως και σχεδόν σε κάθε μέρος της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τους χαρακτηρισμούς θα ήθελα σας παρακαλώ να αποφεύγουμε.
    Ευχαριστώ.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς το Blog σας
    Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Αρμπέν Ξαφέρι

    Χρησιμοποιείς τον ορο Ρωμιοσύνη. Αυτόν ακριβώς τον ορο χρησιμοποιούν και οι εθνομιδενιστες-ρωμιοσρομιοσηνη αλλα και οι φιλοσκοπιανοι για να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων το γένος και μη Ελλήνων το γένος. Πολλοί δε αυτοχαρακτηρίζονται ως Ρωμιοί δηλαδή μη Έλληνες το γένος.

    Και πράγματι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους των Ελλήνων το γένος υπήρχανε οι Ρωμαίοι των Βυζαντινών χρονων.

    Ο Αλβανόφωνος ο Ιταλόφωνος και ο Pουμανοφονος μπορεί να πολέμησαν για την απελευθέρωση του Ελλαδικού χορού αλλα αυτό δεν τους κάνει αυτόματα Έλληνες το γένος.

    Προφανώς κάποιοι ΔΕΝ γνωρίζουν πως αυτοί οι αλοφονοι βρέθηκαν στον Ελλαδικό χώρο.

    Ούτε το γεγονός ότι όταν εμφανίστηκαν ήτανε κατακτητές και καταπιεστές των γηγενών Ελληνοφωνων Ελλήνων.

    Όσο για τις ύβρεις και τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς φανερώνουν έλλειψη επιχειρημάτων.

    Ότι δηλαδή κάνουνε και οι Bουλγαρογενεις Σκοπιανοί έλλειψη επιχειρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Gnisioi Agogonoi Arxaiwn Ellhnwn!!! εφόσον θα ήθελες να κάνουμε συζήτηση επιχειρημάτων σου παραθέτω ένα στοιχείο:
    Στη συγκέντρωση των Καπεταναίων στην παραλία του Μαγεμένου της Λευκάδας, μετά την απόκρουση της επίθεσης του Αλή-Πασά (1807), ο Ι. Καποδίστριας μέσα σε άλλα τους είπε: «Συντόμως η Πατρίς θα σας ξανακαλέσει για σκοπό πολύ υψηλότερο».
    Επιπλέον, μπορείς να αναζητήσεις τα ονόματα των Καπεταναίων που συμμετείχαν κατ' αρχάς στην άμυνα της Λευκάδας και κατά δεύτερο στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.
    Πέρα από τις επιρροές ενός ακραίου ιστορικού υλισμού που διακρίνω στα επιχειρήματά σου, μπορείς σε αυτό το στοιχείο να διακρίνεις σαφής ενδείξεις της Εθνικής Ταυτότητας και κατ' επέκταση της Εθνικής Συνείδησης πάνω στην οποία βασίστηκε η ελληνική επανάσταση και στη συνέχεια η δόμηση του ελληνικού κράτους.
    Επιπλέον θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα απομνημονεύματα Κασομούλη, Φωτάκου, Μακρυγιάννη, ώστε να διαπιστώσεις από μόνος σου τα κίνητρα αλλά και την κινητήριο δύναμη των ανθρώπων που απάρτιζαν το ελληνικό επαναστατικό κίνημα.
    Επειδή, επίσης, διακρίνω μία χαώδη τοποθέτηση με μπερδεμένες έννοιες όπως Γένος, Ρωμιοσύνη, Γλώσσα (ελληνόφωνοι, βλαχόφωνοι κ.τ.λ.) είναι καλό να προσπαθήσεις να τα ξεκαθαρίσεις, όσο είναι δυνατόν, γιατί είναι ελαφρώς κωμικό στην έκφραση ασαφών επιχειρημάτων.
    Δυστυχώς, εξαιτίας του τρομερού ανταγωνισμού για την πολιτιστική εξουσία εντός της Ελλάδας, έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε αυτονόητες έννοιες και να υποβαθμίζουμε σαφή ιστορικά στοιχεία.
    Akrita, δυστυχώς στην προσπάθεια να καταρρίψουμε μυθολογίες άλλων λαών, δημιουργήσαμε αντίρροπες μυθολογίες, χάνοντας τα βασικά στοιχεία του νεοελληνικού μας πολιτισμού και εστιάζοντας σε πολιτικές πλατφόρμες που επικαλύπτουν το πραγματικό ζήτημα, το οποίο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι το από που κατάγονται, αλλά το ποιοι είναι οι άνθρωποι που κατοικούν στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής και που ο θρύλος, ο μύθος και η ιστορία τους ονόμασε Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Grigoriadi Savva

    1) Ο Capo d' Istria που έγινε στα Ελληνικά Καποδίστριας

    2) Με βάση τον ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟ: Όταν ο Μαυροκορδάτος έγινε πρωθυπουργός ζήτησε από τον Kountourgioth να μαζέψει όλα τα πληρώματα του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου για να τους εκφωνήσει λόγο. Εκφώνησε λοιπόν τον λόγο του και δεν υπήρχε ουδεμία αντίδραση. Τότε του λέει ο Kουντουργιοτης: <> και τα είπε στα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ (ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΑΝΗΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ 1 ΑΠΟ ΤΗΣ 2 ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΤΑ ΤΟΣΚΙΚΑ) και τότε αυτοί άρχισαν τις ζητωκραυγές.

    3) Τον Νέο-Ελληνικό πολιτισμό ξεχνα τον χρεοκόπησε ηθικά και οικονομικά. Εκτος και αν θεωρείς πολιτισμό το κάψιμο των δασών, τα αυθαίρετα κτίσματα, το κάπνισμα σε κλειστούς χορούς (υπόψιν είσαι και Ιατρός: Αλήθεια τι ποσοστό συναδέλφων σου καπνίζουν? Ξέρεις μάλλον τι κακό προκαλεί το παθητικό κάπνισμα στους μη-καπνιστές? Νέο-Ελληνικό κράτος ακόμη και η πλειοψηφία των Ιατρών καπνίζει!!!), τις "πελατιεκες" σχέσεις των πολιτικών, την πληρωμή για διορισμό στο δημόσιο, την διαφθορά, τα σκουπίδια κτλ (μπορώ να αναφέρω εκατονδάδες παραδείγματα αυτού του παρακμιακού "πολιτισμού"

    4) Με φραστικά πυροτεχνήματα αρνητικού περιεχομενου για τα λεγόμενα μου δεν καταρρίπτεις τα επιχειρήματα μου

    5) Δεν απάντησες είναι γενετικά Έλληνες οι πρώην Βουλγαρόφωνοι, Ρουμανόφωνοι, Ιταλόφωνοι, Αλβανόφωνοι και Τουρκόφωνοι του Ελλαδικού χώρου?

    6) Oi απόψεις μου συνοψίζονται στα εξής: Το σύγχρονο Ελληνικό έθνος έλκει καταγωγή από τους Αρχαίους Έλληνες παρόλα αυτά συμπεριέλαβε και μεγάλο σχετικά ποσοστό μη Ελλήνων το γένος (Αρβανίτες, Βλάχους, Ενετό-Ιταλούς, Γενοβέζους-Ιταλούς, Σλάβο-Βουλγαρους ίσος κάποιους Τούρκους και κάποιους Άραβες). Κάποιοι εξ αυτών Εξελληνίστηκαν εύκολα και απέκτησαν ισχυρή Ελληνική συνείδηση. Κάποιοι χρειάστηκαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έδωσαν στην Ιστορία κάποιους μακελάρηδες-προδότες. Τέλος ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν αισθάνθηκαν ποτε Έλληνες (Βλέπε ένα πολύ μικρό αριθμό ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΩΝ Δυτικής Μακεδονίας-γνωστοί και ως Μαϊμού-Μακεδόνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σάββα η κριτική και η εύρεση διάφορων «εθνικών μύθων εμποδίζει ακριβώς την κατανόηση δύο πραγμάτων σχετικά με αυτούς:
    Πρώτον οι μύθοι όχι σπάνια βασίζονται και σε γεγονότα, τα οποία ερμηνεύονται αναγκαστικώς υποκειμενικά από τα ιστορικά υποκείμενα.
    Δεύτερο το κοσκίνισμα των μύθων(ειδικά των εθνικών) στο τέλος αποδεικνύει εσφαλμένα τα επιχειρήματα για σκόπιμη διαστρέβλωση της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Gnisioi Agogonoi Arxaiwn Ellhnwn!!!, είναι σημαντικό, πέρα από την έκφραση επιχειρημάτων, να μελετάς και να απαντάς στα επιχειρήματα και τα στοιχεία που σου τίθενται, αλλιώς δεν έχει κάποια νόημα η συζήτηση.
    Ως παραχώρηση και παρόλο που ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη συζήτηση, μου προκαλεί μία απέχθεια στο να συμμετέχω, αν και εφόσον δεν καταβάσεις του τόνους, θα σου απαντήσω με κάθε σεβασμό και την ελπίδα ότι επιτέλους θα μπεις στη διαδικασία να διαβάσεις τα γραφόμενα του έτερου μέρους μίας συζήτησης.
    1. Σε συνδυασμό με μία αναζήτηση πάνω στην προσωπικότητα του Καποδίστρια, μέσα από βιβλιογραφία (Σκλαβούνος, Φωτιάδης, Παπαρηγόπουλος και φυσικά Ι.Ε.Ε), δεν σου προκαλεί απορία και κάποιον προβληματισμό η διαπίστωσή σου και άρα η γενικότερη τοποθέτησή σου; Capo d' Istria (όπως αναφέρεις, αν και είναι λανθασμένο κατόπιν αναλυτικής Γεννεολογίας της οικογένειας) και παρόλα αυτά Ελληνική Ταυτότητα και απολύτως ενεργή Ελληνική Συνείδηση;
    2. Εδώ τίθεται το περίφημο επιχείρημα της γλώσσας και συγκεκριμένα των Αρβανίτικων, για το οποίο επιφυλάσσομαι να απαντήσω, αλλά, από όσον γνωρίζω ο κ. Ευαγγελίδης ετοιμάζεται να εκδώσει το καινούριο του βιβλίο πάνω σε αυτό το θέμα. Για ακόμα μία φορά θα πρέπει να προβληματιστείς σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Μία επανάσταση απόλυτα εθνική, σε παραμέτρους, προετοιμασία, σύσταση και κίνητρα, πως γίνεται να υπηρετήθηκε από αλλόγλωσσους και κατ' επέκταση (κατά τη θεωρεία σου) διαφορετικής εθνικότητας, γεννεολογίας, ιστορικότητας, πολιτισμού κτλ ανθρώπους;
    3. Έχω κουραστεί να διαβάζω την προβοκατόρικη αυτή άποψη εκφράζεται από κάποιο συγκεκριμένο αναγνώστη αυτού του blog (παλαιότερα ανώνυμα) και που χρησιμοποιεί κάποτε ελληνικά και κάποτε greeklish. Έχει απαντηθεί πολλές φορές και καταντάει κουραστικό. Ο καθένας κρίνει τον πολιτισμό στον οποίο μετέχει είτε ενεργά είτε παθητικά. Είναι δικαίωμά σου να εκφέρεις αυτή την άποψη, αλλά το δικαίωμά σου αυτό δεν μπορεί να καταπατά την υποχρέωσή σου να σεβαστείς τους ανθρώπους που παλεύουν με κάθε μέσο για τη βελτίωση αυτού του νεοελληνικού πολιτισμού.
    4. Η ορολογία αυτή θυμίζει συνέδρια ορισμένων πολιτικών χώρων (πυροτεχνήματα κτλ). Από προσεκτική ανάγνωση των μέχρι τώρα σχολίων, έχω διακρίνει μόνο έναν συνομιλητή που αρνείται να διαβάζει ή να δέχεται έστω ως απλώς αποδεκτά τα επιχειρήματα των υπολοίπων.
    5. Γενετική; Στην ιστορία; Δυστυχώς μάλλον μπερδεύεσαι με τομείς ζωολογίας.
    6. Σεβαστή, θα σου πρότεινα, εφόσον είσαι τόσο σίγουρος γι' αυτήν την άποψη, να την στοιχειοθετήσης με τη συγγραφή κάποιου βιβλίου με καταρτισμένη βιβλιογραφία, να την υπογράψεις με το όνομά σου και να μπούμε σε διαδικασία δημιουργικής συζήτησης. Μέχρι τότε σου υπενθυμίζω ότι αυτήν τη θεώρηση την εκφράζεις ανώνυμα στο χώρο σχολίων ενός blog με φανερή διάθεση επιθετικότητας, πρόκλησης καυγά και με υποψίες ασαφών κινήτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αντιδράς στα λεγόμενα μου ωστόσο αποφεύγεις επιμελώς να απαντήσεις αν πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι πρώην αλλόγλωσσοι είναι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων.

    Παρεπιπτόντως ένα ακόμη δείγμα Νέο-Ελληνικού πολιτισμού είναι και τα φακελάκια των Ιατρών. Ειδικά των Πανεπιστημιακών-Ιατρών. Όσο δε για την φοροδιαφυγή λόγο της μη κοπής αποδείξεων για επίσκεψη στα ιατρεία τους αστο καλύτερα.

    Υποθέτω ότι όλοι αυτοί "παλεύουνε με κάθε μέσο για τη βελτίωση αυτού του νεοελληνικού πολιτισμού"

    Υπαινίσσεσαι ότι ανήκω σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο-κανεις λάθος.

    Όσο για τα Greeklish ξέρεις τα τελεuτεα 10 χρονια μετανάστευσε περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες στο εξωτερικό. Αυτή την φορα όχι ως βιομηχανικοί εργάτες αλλα με πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών μεταπτυχιακά και διδακτορίkα (η πλειοψηφία τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Gnisioi Agogonoi Arxaiwn Ellhnwn!!! τι είναι για σένα έθνος και εθνική ταυτότητα.
    Θα ήταν καλό βέβαια αυτά που θα πεις και εφόσον δεν ανήκουν σε κάποιο επιστημονικό ρεύμα να είσαι πιο αναλυτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μέσα από τα λεγόμενα μου προσπάθησα να δώσω μια ερμηνεία για τον εθνομιδενισμο όπως αυτός εκφράζεται κύριος από την πλευρά της αριστεράς.

    Χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός επαναλαμβάνω τα ακόλουθα:

    Με βάση την λογική τι σας κάνει να πιστεύεται ότι όλοι αυτοί οι αριστεροί με τα μη Ελληνικά επίθετα των οποιων οι πρόγονοι 2-3 γενιές πίσω δεν μιλούσανε Ελληνικά και που σε αρκετές περιπτώσεις είναι Ιστορικά τεκμηριωμένο οι πρόγονοι τους ποτε εγκαταστάθηκαν στον Ελλαδικό χώρο p.x. Γενοβέζοι στην Χίο, Αρβανίτες στην Στερεα-Πελοπόννησο πρέπει όλοι τους οπωσδήποτε να αισθάνονται 100% Έλληνες-γνήσιοι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων?

    Για το σύγχρονο Ελληνικό Έθνος:

    Το σύγχρονο Ελληνικό έθνος έλκει καταγωγή από τους Αρχαίους Έλληνες παρόλα αυτά συμπεριέλαβε και μεγάλο σχετικά ποσοστό μη Ελλήνων το γένος (Αρβανίτες, Βλάχους, Ενετό-Ιταλούς, Γενοβέζους-Ιταλούς, Σλάβο-Βουλγαρους ίσος κάποιους Τούρκους και κάποιους Άραβες). Κάποιοι εξ αυτών Εξελληνίστηκαν εύκολα και απέκτησαν ισχυρή Ελληνική συνείδηση. Κάποιοι χρειάστηκαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έδωσαν στην Ιστορία κάποιους μακελάρηδες-προδότες. Τέλος ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν αισθάνθηκαν ποτε Έλληνες (Βλέπε ένα πολύ μικρό αριθμό ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΩΝ Δυτικής Μακεδονίας-γνωστοί και ως Μαϊμού-Μακεδόνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Γνήσιε" για τη Ρωμιοσύνη που έτσι εύκολα προσβάλεις έγινε το '21 και όχι για το ποιός κατάγεται από τ' αρχίδια του Περικλή. Είσαι βαθιά νυχτωμένος για το πόσο πιο βαθιά απήχηση είχε η ιδέα του Γένους των Ρωμιών στις μάζες σε σχέση με οποιεσδήποτε ιδέες περί αρχαίων.

    Τη γλώσσα που χρησιμοποιώ τη χρησιμοποιώ όταν ο συνομιλητής μου είναι πέρα από κάθε ελπίδα να δει τη στραβωμάρα του - εσύ και οι υπόλοιποι φυλετιστές ομοϊδεάτες σου είστε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ανεξαρτήτως του αν είσαστε Έλληνες, Σλαβομακεδόνες, Βούλγαροι ή Αλβανοί.

    Το "Έλληνας το Γένος" είναι ορισμένο και νομικά και ιστορικά σε σχέση με το Γένος (αυτό που εσύ φτύνεις) και όχι και την καταγωγή από αρχαίους και άλλες φαιδρότητες. Αν διαφωνείς τα παράπονα σου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Όσο για την τελευταία σου παράγραφο είναι η μόνη που μου δίνει ελπίδα πως δεν είσαι ο Έλληνας σντίστοιχος του Στέφωβ - καθώς ξεκινά από λογικές παραδοχές αλλά τι να το κάνω όταν επιμένεις πως οι προδοσία έχει σχέση με την καταγωγή. Το '21 υπήρξαν μέρη που πρώτα επαναστάτησαν οι αλλόφωνοι και οι ελληνόφωνοι τους ακολούθησαν (ή ούτε καν). Μαυραγορίτες και ταγματασφαλίτες υπήρξαν με όλα τα επώνυμα και τις καταγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ .
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν χρειάζονται ρητορικές ταυτολογίες, ούτε μειωτικοί χαρακτηρισμοί, γιατί δίνουν αφορμές. Με την ίδια λογική, μπορεί να πει κάποιος «Μακεδόνας είναι όποιος αισθάνεται Μακεδόνας». Στέκει; Όχι, φυσικά.

    Η μία από τις διαστάσεις του Ελληνισμού, είναι η φυλετική. Χωρίς αυτή, δεν θα ήταν δυνατή η διάδοση των πολιτισμικών στοιχείων που του έδωσαν την οικουμενική του διάσταση. Η ηθελημένη ένταξη αλλογενών στοιχείων (ενδεχομένως, δεν είναι πάντα ξεκάθαρα τα πράγματα), δεν μειώνει σε τίποτα την έννοια του Γένους. Οι Αγγλο-Σάξονες είναι περήφανοι για τη βρετανικότητά τους. Από την άλλη, οι μακεδονοειδείς φίλοι μας, μας βγάζουν συγγενείς του Μαντέλα, γιατί είναι ρατσιστές και έτσι αισθάνονται καλύτερα.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συνιστώσες που ξεπερνούν τους Σλάβους αδελφούς σε... τέχνη και φαντασία. Τα βιβλία του Νακρατζά είναι τα ιερά κείμενά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ARBEN JAFERI

    Οι Αρβανίτες πρωτοστάτησαν στον εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα του 1821 γιατί καταπιέζονταν από τους Τούρκους όπως και οι υπόλοιποι υπόδουλοι στον Ελληνικό χώρο (Έλληνες και μη) και όχι γιατί αισθάνονταν Έλληνες το γένος. Οι περισσότεροι ΔΕΝ γνώριζαν καν Ελληνικά. Αν υπήρχε κάτι κοινό που τους ένωνε με τους υπολοιπους αυτό όντως ήτανε η ιδέα της Ρωμιοσύνης και όχι της Ελληνοσύνης.

    Έλληνες από τις παροικίες του εξωτερικού καθώς επίσης και οι Βαυαροί συνένωσαν όλους αυτούς τους πληθυσμούς (Ελληνόφωνους, Αλβανοφωνους, Ιταλόφωνους, Ρουμανόφωνους) υπό την ιδέα της Ελληνικότητας (και όχι της Ρωμιοσύνης).

    Αυτό το έχει παραδεχτεί και σε συνέντευξη του στους φακέλους ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ (τι προέλευσης μπορεί να είναι αυτός άραγε? γνήσιος απόγονος Αρχαίων Ελλήνων? Το επίθετο του ακούγεται Ενετό-Ιταλικό. Μπα απλή σύμπτωση :):):)).

    Για την ακρίβεια δήλωσε ότι ο πολιτισμός αυτής της χώρας είναι πιο ευρείς και ότι ξένοι ήτανε αυτοί που επέβαλαν στους κατοικους αυτής της χώρας την λογική είστε γνήσιοι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων.

    Δυστυχώς είστε εγκλωβισμένοι σε εθνικούς ΜΥΘΟΥΣ και ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ και ΔΕΝ μπορείτε να κατανοήσετε το αυτονόητο: Ρωμιοσύνη και Ελληνικότητα ΔΕΝ ταυτίζονται. Οι Ρωμαίοι της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας απέρριψαν και κατέστρεψαν την Ελληνικότητα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Κράτησαν μονο την γλώσσα γιατί ΔΕΝ μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς αφού ήτανε διεθνής γλώσσα.

    Συνεχίζεται τις ύβρεις αλλα κανεις ΔΕΝ τολμά να απαντήσει αν οι Αλβανόφωνοι, Ιταλόφωνοι, Ρουμανόφωνοι, Βουλγαρόφωνοι και Τουρκόφωνοι είναι γνήσιοι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων. Συστατικά της Ρωμιοσύνης είναι. Έλληνες ΔΕΝ είναι.

    Συστατικά του σημερινού Ρωμαίικου κράτους είναι επίσης: Η διαφθορά, ο χρηματισμός, η αναξιοκρατία, η παρανομία, η μη τήρηση των νομων, το κάψιμο των δασών, η κατασκευή αυθαιρετων κτισμάτων, η ασχετοσύνη σε όλους τους τομείς, τα σκουπίδια, η ανοργανωσιά, η κλεψιά, η μη τήρηση κανόνων ασφαλειας και υγιεινής, η αδιαφορία κτλ

    Τα άνωθεν στοιχεια ΔΕΝ χαρακτήριζαν τους Αρχαίους Έλληνες. Χαρακτηρίζουν όμως απόλυτα τους σημερινούς ΡΩΜΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. «Η διαφθορά, ο χρηματισμός, η αναξιοκρατία, η παρανομία, η μη τήρηση των νομων, το κάψιμο των δασών, η κατασκευή αυθαιρετων κτισμάτων, η ασχετοσύνη σε όλους τους τομείς, τα σκουπίδια, η ανοργανωσιά, η κλεψιά, η μη τήρηση κανόνων ασφαλειας και υγιεινής, η αδιαφορία κτλ»

    Πέρα από τις φραστικές υπερβολές («ασχετοσύνη σε όλους τους τομείς») και την ισοπεδωτική διάθεση λόγω προσωπικών κολλημάτων (όπως ο Πάγκαλος - συγγνώμη, γιατί τα φάγαμε «μαζί»;), μάλλον πρέπει να διαβάσεις αρχαία ελληνική γραμματεία. Για να ευθυμήσουμε, όσα αναφέρεις δείχνουν τη συνέχεια του Γένους!

    Αν θέλεις ακόμη ένα στοιχείο που μας διακρίνει, είναι η ομαδικότητα όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο. Μέχρι τότε, βέβαια, είμαστε σκορποχώρι.

    Θέλει λίγο χρόνο, αλλά θα ξαναγυαλίσει το μάτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ΙVΙ

    Παρακαλώ μην με συγκρίνεις και μην κανεις παραλληλισμούς αυτών που λέω με αυτό το "ΑΛΒΑΝΟΓΕΝΕΣ" υποκείμενο (με βάση τα ίδια τα λεγόμενα του περί Ελλήνων και Αλβανών) τον Πάγκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.