Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρόλο το ρεσιτάλ ιστορικού αρνητισμού του Γκρουέφσκι, δίνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος......

...που δεν είναι τίποτα άλλο από την μονοπώληση και τον σφετερισμό του Μακεδονικού ονόματος και της ιστορίας. Λέει λοιπόν στην αρχή ο ακραίος εθνικιστής  πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι απαντώντας σε επερωτήσεις βουλευτών:

«Το πρόβλημα της ονομασίας στην ουσία είναι ζήτημα ταυτότητας. Η ελληνική πλευρά, σε όλες τις συνομιλίες στο παρελθόν, ποτέ δεν το έκρυψε αυτό. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε το θάρρος να το πει, και αργότερα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ανοιχτά σε αυτό. Πρόκειται για ένα δύσκολο και πικρό για εμάς θέμα, το οποίο δυστυχώς ο νότιος γείτονάς μας όχι μόνο το επεξεργάστηκε στο παρελθόν, αλλά είναι επίκαιρο και στα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας μας».

Και συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, όπου σημειώνω τα επίμαχα σημεία........

«Το πρόβλημα με την ταυτότητα και το άνοιγμα αυτού του προβλήματος από το νότιο γείτονά μας υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια. Εάν κοιτάξετε τις απογραφές για την εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού που διεξήγαγε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1903, το 1904, το 1905, στο βόρειο τμήμα της σημερινής Ελλάδας, θα δείτε πόσοι (πΓΔ)Μακεδόνες ζούσαν εκεί τότε και πόσοι ζουν τώρα, πώς πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση και η αναχώρηση, δηλαδή η απομάκρυνσή τους από αυτό το έδαφος.(Φυσικά ουδεμία Οθωμανική απογραφή δεν βρήκε τους Μακεδόνες του Γκρουέφσκι) Εάν κοιτάξετε λίγο αυτό το τμήμα της όχι και τόσο μακρινής ιστορίας, θα αντιληφθείτε ότι αυτό το ζήτημα είναι αρκετά πιο παλιό και ξεπερνά τα χρόνια της ζωής μας. Το ζήτημα ποτέ δεν έκλεισε(Ακριβώς!!! Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουν οι Σκοπιανοί. Η στρεβλή εθνική, εθνοτική και πολιτιστική τους ταυτότητα, όπου με τον ιστορικό αρνητισμό προσπαθούν να το καλύψουν, συνεπικουρούμενοι από τους γνωστούς βραβευμένους της UMD, κλπ).Το ζήτημα ήταν υπαρκτό και πριν να γίνει πρωθυπουργός ο Νίκολα Γκρούεφσκι».

Ο Γκρούεφσκι σημείωσε ότι το κόμμα του υπερασπίζεται το «ζήτημα της γλώσσας».....

«Θα σας υπενθυμίσω ότι το 2005 ο διαμεσολαβητής Νίμιτς κατέθεσε μια πρόταση στην τότε κυβέρνηση και εκείνη την περίοδο ο κ.Τσερβένκοφσκι (σ.σ. ήταν τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ) κάλεσε σε συνάντηση τους αρχηγούς των κομμάτων. Εγώ τότε ήμουν επικεφαλής του VMRO-DPMNE που ήταν τότε στην αντιπολίτευση. Ο Τσερβένκοφσκι παρουσίασε την πρόταση στην οποία υπήρχε ξεκάθαρα πρόβλημα με τη (πΓΔ)μακεδονική γλώσσα, αφού δεν συμπεριλαμβάνονταν η (πΓΔ)μακεδονική γλώσσα στη λύση. Εγώ αντέδρασα σε αυτή την πρόταση ενώ ολόκληρη η τότε εξουσία - ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, την αποδέχθηκαν. Αυτό ήταν λάθος και το πρώτο σημάδι ότι κάποιος στη χώρα είναι έτοιμος να αποδεχθεί την απαλοιφή κάποιων τμημάτων της ταυτότητας του μακεδονικού λαού»

Ο Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση του κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας και να εξευρεθεί λύση προκειμένου να εκλείψουν οι δυσκολίες για την ΠΓΔΜ και να μην απειλούνται τα ζωτικά της συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και ζητημάτων που σχετίζονται με την «εθνική ταυτότητα».

Και κατέληξε ο Γκρούεφσκι...

«Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνονται οι προσπάθειές μας, οι συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα, προκειμένου να εξευρεθεί λύση, η οποία θα συμβάλει στην απεμπλοκή της ενταξιακής πορείας της (πΓΔ)Μακεδονίας στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, και παράλληλα, δεν θα επιφέρει ζημιά , η οποία ενδέχεται να έχει μακροχρόνιες συνέπειες».

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Γκιόργκι Οροβτσάνετς, αντέτεινε ότι ζητήματα που άπτονται της «εθνικής ταυτότητας» εμφανίσθηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια και κατηγόρησε ως υπεύθυνη γι΄αυτό την κυβέρνηση του κ.Γκρούεφσκι.


Πηγή:tovima.gr

12 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "συνεπικουρούμενοι από τους γνωστούς βραβευμένους της UMD"

  ...να υποθεσω οτι αναφερεσαι στον Δημητρά ή υπαρχουν και αλλοι βραβευμενοι απο την φασιζουσα αυτη οργάνωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ίσως να έγραφα καλύτερα...«συνεπικουρούμενοι από τους γνωστούς βραβευμένους αλλά και καλεσμένους στις πάσης φύσεως εκδηλώσεις της UMD»...

  όπου σαφώς μέσα σε αυτούς είναι ο Δημητράς, Ντάνφορθ κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντάσσεται και ο γνωστός και μη εξαιρετέος σκοπιανολάγνος και από τους πρωτεργάτες της βαρδαριανής ιταμής προπαγάνδας επί της Ελλάδος,Ακρίτα,εκεί με τον πρωθυπουργό των;Γνωρίζεις κάτι τέτοιο;Αν έχει και αυτός,δηλαδή,''διερευνητικές επαφές'' με Σκοπιανούς αξιωματούχους και αν εκτελεί ''αποστολές'' δωσιλογισμού και εθνομειοδοσίας έναντι της γλυκύτατης Πατρίδος του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτός μάλλον είναι μαύρο πανί διότι όταν λέει ότι η εθνική του ταυτότητα είναι πολιτική επιλογή, μάλλον δεν ταιριάζει με τα «Μακεδονοειδή» του Γκρουέφσκι. Και είναι βέβαια βάση της κριτικής των φανατικών τύπου Βοντένκα κλπ.
  Δεν εννοώ βέβαια ότι είναι εκτός Σλαβομακεδονισμού, διότι ήδη απορρίπτει την Σλαβική του ταυτότητα(γλωσσική και πολιτιστική) με το να την κρύβει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γιατί,φίλε Ακρίτα,αρνούνται μετ'επιτάσεως τη σλαβογένειά των οι Βαρδαριανοί;Όνειδος αποτελεί κάτι τέτοιο;Θα τους απήλλασσε,ίσα-ίσα,των ονειροφαντασιών των και της εμπάθειας.Δεν είμαι σε θέση να τους κατανοήσω αληθινά.Νεογενίτσαροι,με ένα απύθμενο θράσος αλλά και μίσος προς κάθε τι το ελληνικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Kαλά,η συγκεκριμένη κυρία είναι εξωφρενική και αποθηριωμένη παντελώς.Ιερό και όσιο δεν έχει.Επιθετικότατη και επεκτατικότατη, γνήσια νεοκομιτατζήδικη φυσιογνωμία ρατσισμού και φασισμού έναντι της Ελλάδος και των Ελλήνων,επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τη διαχρονική ληστρικότητα της συμπεριφοράς των ορεγομένων ελληνικά μακεδονικά εδάφη.Ανεκδιήγητα,απαράδεκτα πράγματα και ακατονόμαστα,προκλητικά ανθρωπάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βγήκαν τα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ από το Wikileaks. Εδώ αυτά με ελληνικό ενδιαφέρον (Σκόπια, Τουρκία, Κύπρος, ημερομηνίες 2009 και 2010). Ίσως θα ήταν σκόπιμο να γίνει ξεχωριστό θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Noμιζω οτι ηρθε ο καιρος ο κΣαμαρας σαν προεδρος της αξιωματικης αντιπολιτευσης να θεση σε ισχυ το παλιο του επιχειρημα να τεθει σε ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ και στην Ελλαδα το θεμα της ονομασιας της βαρνταρσκα.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ..ΠΑΛΙΑΑΑΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.