Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο ρόλος της Ελλάδας στη Μακεδονοποίηση των Σκοπίων,

του κ. Μάρκου Τέμπλαρ, Καθηγητού Αντιτρομοκρατίας, Πολιτικής και Στρατηγικής

Η ασφάλεια και η μελλοντική εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος είναι αποτέλεσμα εσωτερικής σταθερότητας η οποία θα έπρεπε να είναι η υπ' αριθμόν μία υποχρέωση Έλληνος διπλωμάτου, πρώην ή παρόντος. Η σταθερότητα της ΠΓΔΜ είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την περιοχή, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να την εξασφαλίσει. Δεν είναι συνετό για την Ελλάδα να προσπαθεί με το ζόρι να δίδει ασύμφορες λύσεις σε έναν λαό που έχει γαλουχηθεί ως «μακεδονικός» ενώ η παρούσα κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει εχθρικές πράξεις εναντίον των μειονοτήτων της, πόσο μάλλον εναντίον των γειτόνων της, ειδικά όταν οι ίδιοι οι γείτονες τους οποίους τα Σκόπια βρίζουν, είναι εκείνοι από τους οποίους η ΠΓΔΜ εξαρτάται για την επιβίωσή της.
Η σταθερότητα στη ΠΓΔΜ ή της περιοχής δεν μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τα Σκόπια τροφοδοτούν μια.....
 εθνοκεντρική εθνικιστική ιδεολογία και συνεχίζουν αδυσώπητα το πρόγραμμα της αρχαιοποίησης της χώρας. Η ΠΓΔΜ με το παρόν συνταγματικό όνομά της και τα παράγωγά του βασισμένη σε ιστορικό κενό βάσει ευφορικής ανάκλησης ενός παρελθόντος που ποτέ δεν υπήρξε, προσθέτει στις εθνικές εντάσεις στην περιοχή, αποτελεί μια στρατηγική απειλή ανασφάλειας για την Ελλάδα, ενώ υπονομεύει επιπλέον την εδαφική ακεραιότητα αυτής καθ' αυτής της Ελλάδος. Η ιδέα δεν έγκειται στο να σταθεροποιήσομε τα Σκόπια αποσταθεροποιώντας την Ελλάδα. Ανεξαρτήτως εγγυήσεων που δίδουν παρούσες μεγάλες δυνάμεις, η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος εξαρτάται μόνον από την ίδια την Ελλάδα που είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την κυριαρχία και τον αποτελεσματικό έλεγχο των εδαφών της που τα κέρδισαν με το αίμα τους οι Έλληνες. Το να τάσσεται κανείς υπέρ ή κατά εθνικών θεμάτων χωρίς να εξετάζει τις βαλκανικές κοινωνικό-πολιτικές και ιστορικές πραγματικότητες (ειδικά τα τελευταία 100 χρόνια) είναι απλά μια διανοητική άσκηση και μάλιστα ανώφελη.
Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί χωρίς την ειλικρινή και ενεργό συμμετοχή του σλαβικού πληθυσμού και της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δεν θα οδηγήσει σε λύση, αλλά σε ένα φιάσκο εις βάρος της Ελλάδος. Η πρόσφατη πρόταση Makedonci/Makedonski προσβάλλει την νοημοσύνη όλων μας.

7 σχόλια:

 1. E Λ Λ Η Ν Ε Σ ΚΑΙ Φ Ι Λ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ,ΠΟΥ 'ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ;

  H Π Α Τ Ρ Ι Δ Α Ε Λ Λ Α Δ Α ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΝΗΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΩΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεωρείς,Ακρίτα,ότι οι Σλαβομακεδονιστές εξυπηρετούν με την ανένδοτη στάση των τα αμερικανοτουρκικά γεωπολιτικά συμφέροντα 'στην περιοχή και επικράτειά των;

  Οι Βούλγαροι αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικής ομαλότητας,συνοχής και ευστάθειας 'στο εσωτερικό των με τους μειονοτικούς της Άγκυρας.Απορώ ειλικρινά με τους Σκοπιανούς.Π ο ύ ζουν και δ ε ν επιθυμούν να σ υ μ μ α χ ή σ ο υ ν με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όσο και με τη Σόφια για την ανάσχεση της νεοτουρκικής θρασύτητας και της νεοθωμανικής-νεοσμανικής αναχωνευτικής πλημμυρίδας που επιζητεί να κ α τ α σ π α ρ ά ξ η την ίδια την Ευρώπη,την Ευρώπη ο λ ό κ λ η ρ η και τους λαούς της;Τι είδους παραφροσύνη είναι αυτή που τους διακατέχει και τους στρέφει λυσσωδώς κατά της Ελλάδος;Της λαμβανόμενης σχολικής παιδείας των με την οποία γαλουχήθηκαν οι νέοι των άνθρωποι επί δεκαετίες;

  Mια χάρη τελευταίως:θα είχες την ευγενή καλοσύνη να καταγράψης και να μας παραθέσης μια συνοπτική βιβλιογραφία αναιρετική της σκοπιανής προπαγάνδας ή το έχεις κάνη ήδη και,απλά,εγώ δεν την ανηύρα ακόμα;Για να 'ξέρω πού 'μπορώ να παραπεμφθώ,να απευθυνθώ για να μελετήσω κατ'ιδίαν,το λέω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ είμαι δεν σε ξέχασα,
  αλλά ασχολούμαι και με άλλα πράγματα ,
  μέχρι το βράδυ θα σου απαντήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Α.Χ. τα χώρισα σε επιμέρους κομμάτια ώστε να είναι και πιο εύκολα προσβάσιμα:

  Μακεδονικές Ταυτότητες
  1-Μακεδονικές Ταυτότητες στον χρόνο, Πατάκης, 2008, Συλλογικό Βιβλίο
  2-Η διαμόρφωση της Σλαβομακεδονικής ταυτότητας, Σπύρος Σφέτας

  Σκοπιανό Ζήτημα
  1-Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας, Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου
  2- Εν ονόματι της Μακεδονίας, Σταύρος Λυγερός.
  3-Μακεδονισμός - Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006, ΕΜΣ, Συλλογικό Βιβλίο

  Γενικά
  1-Αγώνες στον Ελληνικό Βορρά, Γιώργος Παπαβύζας,2007
  2-Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας, Νίκος Μάρτης, 2007
  3-Μακεδονία και Σκοπιανή απειλή, Νίκος Γκριτζώνας, 2006

  Αυτά θα σε καλύψουν για αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σ'ευχαριστώ και θα κοιτάξω να μελετήσω επαρκώς το θέμα για να 'μπορώ να παρακολουθώ ευχερέστερα τις εξελίξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.