Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλυπτική φωτογραφία του Victor Friedman!!!

Πιστεύω ότι όλοι θυμόμαστε τον περιβόητο καθηγητή γλωσσολογίας κύριο Victor Friedman. Είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια, στο όνομα της επιστήμης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει αναλάβει εργολαβικά την διάδοση παγκόσμια της περιβόητης «Macedonian language». Είναι η προσωπικότητα εκείνη όπου σε κάθε φόρα και εκδήλωση, συνήθως μαζί με τους Loring Danforth,  και Riki van Boeschoten προωθούν εμμέσως τον Σλαβομακεδονισμό και ειδικά την ονομασία Μακεδόνας και Macedonian. Σε ότι αφορά την ακαδημαική του παρουσία, Έλληνες συνάδελφοι του,  έχουν απαντήσει αναλυτικά αλλά και επιστημονικά. Σχετικός σύνδεσμος εδώ.
Σε αυτό το νήμα, θα παρουσιάσω μία φωτογραφία από την παρουσία του τον Μάρτιο του 2010 σε εκδήλωση της Σκοπιανής Διασποράς στην Αυστραλία, με κεντρικό θέμα ένα βιβλίο.
Δείτε την φωτογραφία:




Με φόντο την Ελληνικό πολιτισμικό σύμβολο της Βεργίνας,ο κ. Φρήντμαν δίνει το  παρών σε μία εκδήλωση παρουσίασης ενός βιβλίου, όπου το εξώφυλλο του, είναι η «Μεγάλη Μακεδονία», όπως την φαντάζονται οι Σκοπιανοί. Για το περιεχόμενο του βιβλίο του, που δείχνει την έντονη ρατσιστική και  αλυτρωτική διάθεση των συγγραφέων , υπάρχει βιβλιοκριτική στα αγγλικά  από τον Dean Kalymniou και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
Ο κ. Φρήντμαν με την παρουσία του λοιπόν «τίμησε», την δουλειά των Σλαβομακεδονιστών συγγραφέων και κυρίως απέδειξε τρανά, πόσο προκατειλημένος είναι.

24 σχόλια:

  1. Για ρώτα τον Danforth ρε Ακρίτα στο άλλο «πάνελ», ποιά η γνώμη του για αυτό το νέο εύρημα και τη μας συμβουλεύει να συμπεράνουμε για γι΄αυτόν τον Friedman?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια είναι η κατάσταση της σλαβοσκοπιανικής Διασποράς,Ακρίτα;Δύνασαι να μας δώσης μια αμυδρή εικόνα για το αν και κατά πόσο έχει εμποτισθή το αυστραλιανό και αμερικανικό κοινό με αυτή την παρα'ι'στορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α.Χ. η σκοπιανή διασπορά είναι δυνατή και ενωμένη. Χρηματοδοτεί ότι και όπως μπορεί όπως βιβλία, συνέδρια, υποτροφίες, ΜΚΟ, διαδίκτυο κλπ. Το αμερικανικό και αυστραλιανό κοινό σαφώς και έχει εμποτισθεί από την προπαγάνδα τους, κυρίως με το όνομα «Macedonians». Για να καταλάβεις τα μεγαλύτερα γλωσσολογικά λεξικά,το λήμμα «Macedonian language», τα έχει γράψει ο Φρήντμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε πραγματικό χρόνο,δηλαδή,σ ή μ ε ρ α,έχουμε ηττηθή,'θέλεις να 'πής;Κάτι τέτοιο που λες αποτελεί διαρκές ό ν ε ι δ ο ς για τους Έλληνες του παρόντος,του σήμερα και ελπίζω να κατανοής τι υπαινίττομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μασάω τα λόγια μου, ναι έχουμε ηττηθεί στο θέμα της προπαγάνδας,
    όπως ηττηθήκαμε στα τέλη της δεκαετίας του 19ου αιώνα, όπου οι Βούλγαροι αλώνιζαν στην Ευρώπη.
    Τότε ξυπνήσαμε με το Ίλιντεν,
    σήμερα μάλλον θέλουμε ένα ανάλογο Ίλιντεν και ένα καινούργιο Κρούσοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για τον παρδαλουτσικο κυριο Φρηντμαν (...πολυ σαρδαναπαλος μου κανει) ισχυει το σχολιο που ειχα κανει και για τον φιλο μας κ.Ντανφορθ.....

    και αυτος εκτελει διατεταγμενη υπηρεσία και σιγα μην χρειαζοταν η παρουσια του σε τετοια εκδηλωση για να αντιληφθουμε το ποσο δήθεν "ανεξαρτητος" ειναι

    Ακριτα συνεχισε να τους ξεμπροστιαζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριτα καλό θα ήταν να μάθουμε και αν έγιναν τίποτα δημόσιες δηλώσεις του Friedman στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Θα φανούν χρήσιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν μάθω τίποτα θα σας ενημερώσω, υπόψη υπάρχουν και άλλες φωτογραφίς με τα έργα και ημέρες του κ.Φρήντμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aκρίτα,ό,τι και αν κάνουν οι ''σύμμαχοι'' και οι ''προστάτιδες δυνάμεις'' και όσο και αν πιέζουν και καταπιέζουν τους Έλληνες Μακεδόνες,χρέος ό λ ω ν η μών και υ μών είναι να μη παραδώσουμε και να μη καταθέσουμε ΠΟΤΕ τα όπλα,να υπερασπισθούμε έως του τελικού σκοπού το ενιαίο της Κυανής Πατρίδας και να κονιορτοποιούμε τα επιχειρήματα της αντίπαλης πλευράς.ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ,ΕΝ ΓΕΝΕΙ,ΕΚΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΠΟΧΗ;ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΝΟΥΜΕ;Α Ι Δ Ω Σ,ΔΑΝΑΟΙ!ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α.Χ. για αυτό είμαστε εδώ.
    Για να αντισταθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ANAΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΗ ΣΑΦΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ,ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΟΜΑΙ,ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ,ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ,ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗ.Α Ρ Κ Ε Τ Α ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΑΠΟΛΙΦΑΔΙΑ!ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι εθνικοτητος ειναι εν λογω κυριος?ετσι απο περιεργεια γιατι βρισκουμε συνεχως υποστηρηκτες της βαρνταρσκα ,μιας συγκεκριμενης εθνοτητος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΚΡΙΤΑ:αντίσταση άτεγκτη και σκληρή στεντορείως και κονιορτοποίηση των επιχειρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ AΧ: «ΑΚΡΙΤΑ:αντίσταση άτεγκτη και σκληρή στεντορείως και κονιορτοποίηση των επιχειρημάτων».

    Όσο και να κονιορτοπιούμε τα επιχειρήματά τους, όσο ο Danforth σαυ λέει «ναι τα Ελληνικά επιχειρήματα είναι κατά πολύ πειστικότερα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία από «ουδέτερη» ανθρωπολογική άποψη», βρισκόμαστε στην παράδοξη θέση του να έχουμε κερδίσει το ματς, αλλά ο Danforth να λέει ότι το παιχνίδι ήταν φιλικό και δεν μπορούμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης.

    Αυτό γίνεται φίλτατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει τόσο μεγάλη επιρροή αυτός ο κύριος και τον αναφέρετε τόσο συχνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ετσι απο περιεργεια γιατι βρισκουμε συνεχως υποστηρηκτες της βαρνταρσκα ,μιας συγκεκριμενης εθνοτητος"

    Και ποια είναι αυτή η "εθνότητα"; Έλα, πες, μη ντρέπεσαι, κύριε παπαρδέλα. Τι τους αφήνεις αδέσποτους αυτούς ρε ακρίτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. A.X. , η συγγραφική του επιρροή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο κύριος αυτός ουσιάστικά παρέλαβε μετά τον Λούντ, την διάδοση της «macedonian language» στα Αμερικάνικα βιβλία και εκδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχει επιτελέση σπουδαίο παρα'ι'στορικό έργο 'στις Ηνωμένες Πολιτείες,λοιπόν,ε;Ώστε έτσι εξηγείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εάν εννοείς τον Φρήντμαν και αυτούς που υποστηρίζει.....φυσικά σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.