Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΑΪ και 1821, δίδαγμα 3ο(η αποδόμηση του ηρωισμού)

Τι να πεις για το 3ο επεισόδιο της σειράς του Σκάϊ. Από πού να ξεκινήσεις και από πού να αρχίσεις. Παρόλο που το επεισόδιο λεγόταν «η Εξέγερση», εμείς το μόνο που βλέπαμε, τους κακούς Έλληνες να σφάζουν τους Τούρκους και Εβραίους αμάχους, πλιατσικολόγοι ο Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα, αδύναμος ο Δημήτριος Υψηλάντης,  οι Τούρκοι να κάνουν αντίποινα στους Έλληνες της Πόλης και τέλος μάθαμε ότι τελικά η «Αγία Λαύρα»  ήταν εφεύρημα του Πούκεβιλ. Το  μεγαλύτερο  δε κίνητρο για να κατέβουν στον αγώνα ήταν η...γη.....το στρέμμα.
Αμ το άλλο που είπε ο Τούρκος….
για να περάσει λέει ο Τουρκικός Στρατός και να φτάσει στην Ελλάδα, έπρεπε να περάσει από την Μακεδονία και την Θεσσαλία…..τι λέτε ωρέ!!!
Αυτό είναι δηλαδή το κάτι καινούργιο που θέλει να μας δείξετε ;
Που νομίζετε ότι απευθύνεστε;
Η μετανεωτερική ιστοριογραφία απεχθάνεται τις χρονολογίες και τις ημερομηνίες και τα θεωρεί συντηρητική αντίληψη. Εδώ όμως επιβεβαιώνει τον Έβανς που έγραψε ότι πέφτουν σε αντιφάσεις. Και αντίφαση είναι να δείχνεις την λανθασμένη  χρονολογική ακολουθία Μονεμβασία-Πόλη-Τριπολιτσά σε ότι αφορά τις σφαγές, ενώ το σωστό είναι Πόλη-Μονεμβασία-Τριπολιτσά. Για αυτό και δεν αναφέρουν την χρονολογία των συμβάντων αλλά και για αυτό χτυπούν την ημερομηνία έναρξης της Επανάστασης. Ο κόσμος πλέον ξέρει τι του γίνεται αλλά και τι προσπαθείτε να του σερβίρετε. Αλήθεια, το «Ελευθερία ή Θάνατος» δεν  θα έπρεπε να αναφερθεί, εμπνευσμένο μάλιστα από τη Γαλλική Επανάσταση που λιβανίζατε τόσο στο πρώτο επεισόδιο;
Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η επίθεση-αποδόμηση στις προσωπικότητες της Επανάσταση. Η αρχή έγινε με τον  ο Αλ. Υψηλάντη και την Μπουμπουλίνα. Θα ακολουθήσει ο Κολοκοτρώνης(μας προετοίμασε ήδη ο Τατσόπουλος με τις γνωστές δηλώσεις) και δεν ξέρω ποιος άλλος. Γιατί όμως αυτή η επίθεση; Γιατί η αποδόμηση του ηρωισμού και η εξίσωση του ραγιά με τον δυνάστη;
Την απάντηση την έχει δώσει στο παρελθόν η γνωστή για τις ακραίες μετανεωτερικές της αντιλήψεις, Άννα Φραγκουδάκη:

«...είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθούν τρόποι ώστε να απαλλαγεί ο κόσμος από τη βάρβαρη αξία του ηρωισμού, έτσι ώστε η ανθρώπινη κοινωνία να μην παράγει πια ήρωες κανενός είδους. Είναι μεγάλη ανάγκη, γιατί ο κάθε προέλευσης ήρωας εξ ορισμού περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή ακόμα και τη δική του. Για να απαλλαγεί όμως ο κόσμος από την παραδοσιακή αξία του ηρωισμού, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι στην καταπολέμηση αυτών των βάρβαρων προτύπων (που καθόλου δεν περιορίζονται σε μερικές ομάδες φανατικών ή οπαδών του θανάτου και των αγκυλωτών σταυρών). Θα πρέπει να συμβάλουν στην καταπολέμηση των ξεπερασμένων προτύπων ηρωισμού όλοι οι θεσμοί, όλοι οι πολίτες και όλα τα κόμματα και οι πολιτικές ομάδες

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, και επειδή αυτοί τους μύθους που θέλουν να τους κάνουν ιστορία, ας δούμε τα αίτια της εξέγερσης, σύμφωνα με τις δύο από τις πιο κορυφαίες πηγές σε ότι αφορά την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους:

Γενικό λοιπόν συμπέρασμα: Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η ιδέα της ελληνικής επαναστάσεως ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ιδίως των αστών του εξωτερικού, των μικροαστών, κατά τη γνώμη μου, αλλά ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τις δυνάμεις όλου του στρατευμένου έθνους και ιδίως των βιο­τεχνών, γεωργών και βοσκών, όπως θα δούμε, γιατί αυτοί αποτελούσαν και τη μεγάλη πλειοψηφία του.
[Απόστολος Βακαλόπουλος, τόμος 5ος, Ελληνική Επανάσταση 1813-1822, σελ 50]

και
Η Ελληνική Επανάσταση ήλθε ύστερα από άλλες μικρότερες επαναστάσεις, τοπικές εξεγέρσεις και αδιάκοπη σχεδόν ανταρσία επάνω στα βουνά εναντίον του Οθωμανού δυνάστη και ύστερα από μακρότατη ιδεολογική προετοιμασία. Για την πραγματοποίηση της και για την επιτυχία της συνέβαλε η μεγάλη πρόοδος των Ελλήνων, ιδίως κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου αϊ. και τις πρώτες του 19ου, που εξασφάλισαν στο Έθνος υλική δύναμη και αυτοπεποίθηση, πολιτική αυτοσυνείδηση και ηθικό φρονηματισμό. Για την αποτόλμησή της συνέβαλαν αποφασιστικά, εκτός από την εθνική επαναστατική παράδοση, και οι επαναστατικές ιδέες της εποχής, διάχυτες ύστερα από τη Γαλλική Επανάσταση, πού είχαν μάλιστα τότε και ειδικούς φορείς τις μυστικές επαναστατικές εταιρείες. Προήλθε άρα η Ελληνική Επανάσταση από την επενέργεια παραγόντων κοινωνικοοικονομικών και προπάντων παραγόντων ιδεολογικών, δηλαδή του πατριωτισμού της γενεάς εκείνης των Ελλήνων και του επαναστατικού φρονήματος μεγάλου μέρους της, κατά τις παραμονές του 1821.
[Εκδοτική Αθηνών, Ιστορία του ελληνικού έθνους, τόμος IA, σελ 8]

Όλο το εγχείρημα της σειράς του Σκάϊ, στοχεύει στο να παρουσιάσει την επανάσταση ως μία καθαρά ωφελιμιστική διαδικασία για όλους τους ανώνυμους και επώνυμους. Δεν ήταν έτσι κύριοι.
Ως ήρωας ή ηρωίδα στη παράδοση αλλά και ως σύγχρονο κοινωνικό αρχέτυπο εννοείται κάποιος άνδρας ή γυναίκα , που μπορεί να εμφανίζεται παραδοσιακά ως πρωταγωνιστής ενός μύθου, ενός θρύλου ή έπους και που κατέχει ικανότητες μεγαλύτερες από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος. Αυτές οι ικανότητες τον βοηθούν να εκτελέσει ασυνήθιστες και παράτολμες ηρωικές πράξεις για τις οποίες γίνεται γνωστός/η. Με το να αφήνεις όμως σκιές και υπονοούμενα για ήρωες της Επανάστασης δεν είναι πειστικό επιχείρημα. Το καλύτερο επιχείρημα δεν είναι αυτό που μας αρέσει ή εκείνο που παρουσιάζεται με τον πειστικότερο τρόπο αλλά εκείνο που λαμβάνει υπ' όψιν του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Όπως είπε η Ελληνίστρια Μαίρη Λέφκοβιτς στο «Μάθημα Ιστορίας»(σελ 157) ότι «τα στοιχεία είναι εκείνα που μας παρέχουν να διακρίνουμε την ακριβή από την ανακριβή επιστημονική έρευνα». Η έρευνα του Σκάϊ δεν χρησιμοποιεί όλα τα στοιχεία, αλλά μόνο τα «ωφελιμιστικά».
Τουλάχιστον αποδείξετε το στην πράξη προσκαλώντας ιστορικούς και μελετητές που αντιτίθεται σε αυτά που δείχνει η σειρά. Κάντε ωφέλιμο διάλογο και όχι ωφελιμιστική παρωδία. Eίμαι εναντίον της όποιας απόκρυψης στοιχείων από ένα ιστορικό γεγονός που έχει σαν σκοπό τον υπερσχετικισιμό της ήδη ειλημμένης ιστορικής και συνήθως δογματικής άποψης.
Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους ιστορικούς συντελεστές-συμβούλους της σειράς (βιβλίων και εκπομπής), σε εκείνους οι οποίοι δίνουν τεράστια μάχη στην προσπάθεια της αποδόμησης που επιχειρείται τα τελευταία 10 χρόνια από τους εθνομηδενιστές: όταν οι υποστηρικτές της αποδόμησης, είναι αυτοί που σήμερα υπερασπίζουν το ιστορικό περιεχόμενο την σειράς, τότε κάτι δεν πάει καλά.


19 σχόλια:

  1. Μια σημείωση για τον Μύθο της «Αγίας Λαύρας»:
    ελπίζω την επόμενη φορά να αμφισβητήσουν και τον Αμερικάνικο μύθο της 4ης Ιουλίου αλλά και του Γαλλικού Μύθου της 14ης Ιουλίου,
    ούτε οι ντόπιοι μεταμοντερνιστές αυτών των χωρών δεν φτάνουν σε τέτοια χαμηλά επίπεδα αποδόμησης, όπως κάνουν εδώ οι δικοί μας.

    Η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε επί Όθωνα, ενώ ιστορικά εκείνη την μέρα δόθηκε ψήφισμα στα ξένα προξενεία της Πάτρας και της Καλαμάτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ολιγομελής ομάδα ετεροκλήτων συμφερόντων με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό, κατεχόμενο από έμμονες ανθελληνικές ιδεοληψίες, οργάνωσαν την Εθνική αποδόμηση. Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι η οργάνωση και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων του παρακράτους των ΜΚΟ και των δεξαμενών σκέψης. Ταυτόχρονα, ο Ελληνικός γραφειοκρατικός μηχανισμός των Βρυξελλών, που πλαισιώνεται κυρίως από οπαδούς του SIRIZA, αύξησε την χρηματοδότηση των ΜΚΟ, όπως π.χ. της ΜΚΟ του γνωστού ανθέλληνα αρθογράφου της εφημερίδας Αυγής Νάσου Θεωδορίδη, μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, πολλά από οποία έγιναν ειδικά για αυτό το σκοπό. Ο αντικειμενικός σκοπός είναι η καταστροφή του Έθνους-κράτους και η αντικατάσταση του από το πολυφυλετικό κράτος. Παράλληλα ο ΓΑΠ έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό επιτελείο ανθελλήνων, όπως η Ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, με το οποίο έχει στελεχώσει τις Ελληνικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό για την προώθηση των διεθνιστικών μοντέλων. Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, παρουσία του Αρχιεπισκόπου(!!) είχε σαν θέμα την νομιμοποίηση και την παροχή ψήφου στους λαθρομετανάστες, και την αποκαθήλωση της λέξης «Εθνικό» από τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Δήλωσε τότε ο ΓΑΠ:«Μαζί με τους μετανάστες μας θα χτίσουμε ένα νέο πατριωτισμό». Στην προσπάθεια του αυτή ο ΓΑΠ βρήκε σύμμαχο την αριστερόστροφη μάζα των διανοουμένων καθώς «είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα (Κ. Τσουκαλάς)». Αν προσθέσετε και την διεθνιστική φύση του μεγάλου κεφαλαίου, και την προοπτική κερδών μέσω των επιχειρηματικών συμφωνιών με την Τουρκία, (π.χ. Μεταφορά πετρελαίου στην Τουρκία με τα πλοία του Αλαφούζου), το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. H αιτία του εφιάλτη που ζούμε συνοψίζεται στο τρίπτυχο, ανθελληνική ιδεοληψία του ΓΑΠ-«αριστεροί διανοούμενοι»-διεθνιστική αστική τάξη.
    Όσο αφορά την συγκεκριμένη εκπομπή, μία είναι η λύση: Να σταματήσουν οι Έλληνες να αγοράζουν την εφημερίδα «Καθημερινή» και να αντισταθούν στα μηνύματα του SKY αγνοώντας το. Ο οικονομικός αποκλεισμός τους πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όπως το κίνημα «δεν πληρώνω».
    Kimon
    cometoreal@blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να διευκρινήσω για το απόσπασμα της Φραγκουδάκη. Δεν το βρήκα on-line στα Νέα, έχει αναδημοσιευτεί σε διάφορα άρθρα, αλλά κυρίως έχει διατυπωθεί δημόσια από τον Καθηγητή Ήφαιστο σε Πανεπιστημιακή ημερίδα απευθυνόμενος στην Φραγκουδάκη.[http://www.ifestos.edu.gr/60HistoryBookscontoversy.htm#Περιεχόμενα]
    Για να αποφύγουμε παρατράγουδα τύπου Δραγώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επείγον:

    http://soutien-chercheurs-minnesota.org/en/index.php

    Τουρκική ένωση στις ΗΠΑ, στρέφεται δικαστικά εναντίον πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου για θέματα γενοκτονιών, επειδή θεωρεί... αναξιόπιστες (!) τις πηγές του σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θέλουν ήρωες, διότι πιστεύουν στην ανώνυμη μάζα, την οποία σκιαγραφούν τεντώνοντάς την ή συρρικνώνοντάς την όπως θέλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μιλήσω πάλι σκληρά για τα μηδενικά αυτά με τόνο,όπως το επιβάλλει η φασιστική και άκρως αντιδεοντολογική συμπεριφορά των προς τον Ελληνισμό ό π ο υ γης,εσκεμμένη και στοχευμένη π ά ν τ ο τ ε.
    Η ίδια η ουσία του ελληνικού στοιχείου,η δημοκρατία και η φιλοσοφία,όπως,πρωτίστως,και η εθνική μ α ς ταυτότητα δ ε προσφέρεται για αναθεωρητικούς πειραματισμούς-αναστοχασμούς ασκήσεων επί χάρτου ούτε για παγιδεύσεις κλειστοφοβίας,εσωστρέφειας και αρνητικότητας ή και συμπλεγματικότητας.Οι ψευδοανασυνθέσεις και,ευρύτερα,η ιστορικοφάνεια των αριστερόσχημων ερπετών είναι εξαντλητέες και,όσο και (υπογείως) να λυσσομανούν κατά της Ελλάδος,το κυανό φως τούς κατακαίει καθώς η αλήθεια της μαρτυρίας των γεγονότων τούς καταπνίγει και εξοβελίζει,τούς αποδεκατίζει και διαψεύδει πανηγυρικότατα και υπεραρκούντως,πληθωρικότατα και ανεξάλειπτα,με ανεξίτηλη χρώση πολυάθλων αγώνων αιώνων,με βαρυτίμητη μελάνη εξεχουσών θυσιών υπερανθρώπων.Οι βδελυκτοί εντυπωσιοθήρες αυτοί,οι τηλεκαλαμαράδες αυτοί,που εγγίζουν των ορίων της φαιδρότητας και που ενίοτε τα υπερβαίνουν,είναι και το έσχατο προπύργιο αλλά και καταφύγιο της αβροδίαιτης,σαυροειδούς,σαπρόφυτης και με γεωμετρική πρόοδο μισελληνικής ηλιθιοαριστερικότητας των φασιστικών καταλήψεων δημοσίων χώρων και των κομματοκρατικών απεργιών-πορειών.Η καρκινοβασία των δυτικόστροφων και δυτικόπληκτων ινστρουκτόρων του ΣΚΑΙ εμφανίζει πρόπαλαι ένα ιστορικό τέλος μνημειώδες αλλά από του αντιστρόφου:μία ό ξ υ ν σ η ιδεοπληξίας ψ υ χ ο π α θ ο λ ο γ ι κ ή ς μορφής που εκβαίνει αποκεκομμένη χαίνουσα πληγή και που εκφεύγει α ν τ ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ά και α ν τ ι κ ο ι ν ω ν ι κ ά σε μήτρα ενός ν έ ο υ ιδιότυπου φ α σ ι σ μ ο ύ,αυτή τη στιγμή άριστα αναμηρυκασθέντα και ετοιμασθέντα δ ε κ α ε τ ί ε ς τώρα από το μόνο,τελικώς,εκβιομηχανισμένο σε αυτή τη χώρα τομέα της παραοικονομίας(!),που δεν είναι άλλος από τη βιομηχανία του τηλεθεάματος.Βιομηχανία προπαγάνδας όλο το εικοσιτετράωρο δωρεάν στο σπίτι σας και σε πραγματικότατο χρόνο και μονότονο ρυθμό!Βιομηχανία αναπλαστική από ό π ο υ και οι ΄΄ιστορικοί΄΄ της,τα φυτεύματα της υποδούλωσης και εθελοδουλίας.Η παραποιητική μακρηγορία των αδυνατεί να μακροβιώση.Ο αφηγηματικός μικρόκοσμός των περί μιας ΄΄εμποροκρατίας΄΄ και ΄΄φαναριωτοκρατίας΄΄ κατά το 1821 αποτελεί και το επιστέγασμα,το επισφράγισμα,την επιτομή της αλλοτριωτικής των συνείδησης και δράσης προς τους αγνούς Έλληνες πατριώτες,μολονότι αρνούνται να το επιμαρτυρήσουν,επικαλυπτόμενοι προς άλλες κατευθύνσεις,δευτερεύουσες και επουσιώδεις.Σ υ ν ε ι δ ό τ ω ς προσυνεννοούνται και προσχεδιάζουν την ηχηρή άρνηση αυτή καθότι,είτε καλούνται να επιτελέσουν δυσώνυμο ΄΄έργο΄΄,(ανα)συγγράφοντας τις αφελείς γραμμές των και ΄΄εκδιδάσκοντας΄΄ και ΄΄επεξηγώντας΄΄ τες on camera αλλά και κατ’ιδίαν για τους πιο ΄΄τυχερούς΄΄(!) και λωλούς,είτε,γνωρίζοντας την ε κ τ ε ν ή και π λ ή ρ η ιστορική αλήθεια,την α π ο κ ρ ύ π τ ο υ ν και π α ρ α θ ε ω ρ ο ύ ν ε κ ό ν τ ε ς.Ό λ α,δε,α υ τ ά ε κ τ ό ς του δεδομένου,πασιφαούς από κ ά θ ε καλόπιστο και φιλέρευνο αναγνώστη,της εμφανούς και εμφατικής ε κ κ λ η σ ι ο μ α χ ί α ς και του α ν τ ε κ κ λ η σ ι α σ μ ο ύ των,διαπνεόμενοι,χ ω ρ ί ς να ε ξ α ι ρ ή τ α ι,βεβαίως,τ ί π ο τ ε.Ο υ δ έ ν λησμονείται,κ.κ.΄΄νέοι ιστορικοί΄΄μας.Τα π ά ν τ α συντείνουν στη σκοτεινή σας θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο για την εικόνα διορθώνω:''Θα 'μιλήσω πάλι σκληρά για τα μηδενικά αυτά με τόνο,όπως το επιβάλλει η φασιστική και άκρως αντιδεοντολογική συμπεριφορά των προς τον Ελληνισμό ό π ο υ γης,εσκεμμένη και στοχευμένη π ά ν τ ο τ ε.''.
    ''Βιομηχανία προπαγάνδας όλο το εικοσιτετράωρο δωρεάν 'στο 'σπίτι σας και σε πραγματικότατο χρόνο και μονότονο ρυθμό!''.
    ''Ο αφηγηματικός 'μικρόκοσμός των περί μιας ΄΄εμποροκρατίας΄΄ και ΄΄φαναριωτοκρατίας΄΄ κατά το 1821 αποτελεί και το επιστέγασμα,το επισφράγισμα,την επιτομή της αλλοτριωτικής των συνείδησης και δράσης προς τους αγνούς Έλληνες πατριώτες,μολονότι αρνούνται να το επιμαρτυρήσουν,επικαλυπτόμενοι προς άλλες κατευθύνσεις,δευτερεύουσες και επουσιώδεις.''
    ''Τα π ά ν τ α συντείνουν 'στη σκοτεινή σας θέση.''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγνώμη για το άσχετο της ερώτησης.. αλλά ξέρει κανείς γιατι έπεσε το macedonia-greece.blogspot ?? Ακρίτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι που βρήκα και αξίζει να αναφερθεί. Στα ΝΕΑ της 23ης Μαρτίου 2002, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος συμμετέχει με ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Οι ήρωες δεν είναι άγιοι», όπου αφού σημειώνει ότι «κάθε απόπειρα αποκατάστασης της πρώτης μορφής (ΣΣ:δηλ. του οιοδήποτε ήρωα), θεωρείται ανίερη απομυθοποίηση!» επισημαίνει στη συνέχεια: «μια τέτοια ενέργεια, που θυμίζει αποκάλυψη αυθεντικού κειμένου σε παλίμψηστη περγαμηνή ή βαθύτερη ανασκαφή που φέρει στο φως ερείπια μπαζωμένα από δεύτερο και τρίτο στρώμα νεώτερης οικοδομής, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την απομυθοποίηση που θεωρητικά αποθεώθηκε από την αποδομητική σχολή. Η αποδόμηση και επιστημονικός μεταμοντερνισμός εκκινούν από μια διάθεση ειρωνείας, χλεύης και απαξίωσης κάθε ιδέας και μορφής. Γκρεμίζουν όχι για να αποκαλύψουν το αυθεντικό, το γνήσιο, τέλος πάντων το ιστορικά παραποιημένο, αλλά για να διασκεδάσουν, να χορέψουν πάνω στα ερείπια, να δείξουν πως κάθε τι καταντάει οστέα απογυμνωμένα, χους και σποδός. Πέρα από τη σοφιστική και τη σχετικοκρατία της, η «θεολογία» της αποδομητικής σχολής ακολουθεί κατά γράμμα τον βιβλικό Εκκλησιαστή: «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης». Σημειώνει πως «όλοι οι θεωρητικοί του αποδομισμού είναι Εβραίοι άθεοι και ως εκ τούτου μεταφυσικοί. Δολοφονούν, κατά τη θεωρία του Φρόιντ, τον πατέρα και στη θέση του εγκαθιδρύουν μια θεωρία, εξ ίσου με τον πατέρα τυραννική: την Άρνηση του πατέρα!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=69147&tsz=0&act=mMainView

    Στη σειρά «ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1750 – 1940» διακεκριμένοι Επιστήμονες παραθέτουν ιστορικά στοιχεία αξιοποιώντας σημαντικές πηγές και σημαντικά ντοκουμέντα που σκιαγραφούν την Νεότερη Πολιτική Ιστορία της ΕΛΛΑΔΑΣ.

    http://www.ert-archives.gr/V3/public/d--index-archive-search.aspx
    search για τιτλο
    ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά όπως έγγραψε και ο ΛΥΚΑΩΝ στο Blog του www.lykawn.blogspot.com ο ΣΚΑΙ ("μαυρομάτικο" ακόμη και το όνομα του σταθμού: Αγγλική λέξη που γράφεται με Ελληνικούς χαρακτήρες:):):)) δικαίωσε τον Bulgarmak.

    Το χειρότερο βεβαια δεν είναι η δικαίωση του άνωθεν Βούλγαρο-Μακεδόνα αλλα το ότι χορηγός της εκπομπής είναι η Εθνική Τράπεζα.

    Κατά τα αλλα η Εθνική Τράπεζα καθώς και οι υπόλοιπες τράπεζες πιέζουν την κυβέρνηση να φοβερίσει τον κόσμο για να επιστρέψουν πίσω στα ταμία των άνωθεν τραπεζών τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό που τις έβγαλαν για να τις γλιτώσουν από χρεοκοπία της χώρας.

    Τελικά κάποιοι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Bulgarmak για τους νέο-Έλληνες και το νέο-Ελληνικό κράτος δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

    Δυστυχώς για εμάς...

    Όχι ότι η Βουλγαρία η τα Σκοπια είναι σε καλύτερη μοίρα...ειδικά τα Σκοπια με τους Αλβανούς και όσο συνέβησαν στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν...

    Βεβαια ειδικά για την Βουλγαρία υπάρχει και ο αντίλογος: Το ΔΝΤ είναι στην Ελλάδα όχι στην Βουλγαρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ραγιάδες.
    Γραικύλοι και εθελόδουλοι.
    Τσιράκια, θεραπαινίδες της εξουσίας. Φιλιπινέζες της άρχουσας τάξης.
    Σκλάβοι, ηθελημένα. Γιουσουφάκια.
    Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω το μίσος και την εμπάθεια τους προς την Επανάσταση του 21.
    Γιατί η επανάσταση ήταν και θα είναι σύμβολο αντίστασης.
    Και εξακολουθεί να είναι ημερομηνία "επικίνδυνη" για τους εξουσιαστές που μας έχουν επιβληθεί.
    Αυτοί δεν θέλουν καμια αντίσταση. Είναι βαλτοί οσφυοκάμπτες.
    Γιαυτό και φρίττουν σε κάθε αναφορά της.
    Γιατί το 1821 υπενθυμίζει το χρέος όλων μας εναντιον των τυρράνων.
    Γιαυτό και θέλουν να την υποβαθμίσουν.
    Γιατί είναι κακό παράδειγμα σήμερα.
    Γιατί είναι μαθημένοι στο "οθωμανικό δίκαιο"
    Και μαζί με αυτούς να σκύψουμε το κεφάλι και να πληρώνουμε τα χαράτσια στους νέους αγάδες και κοτσαμπάσηδες.
    Χαράτσια, οικονομικά και ηθικά.
    Λοιπόν, "φωταδιστάδες".
    Βγάλτε όση χολή θέλετε. Ξεράστε όσο δηλητήριο επιθυμείτε. Υποβαθμιστε κι άλλο το 21.
    Όσο πιο πολύ το κάνετε, τοσο το καλύτερο.
    Αλλά μην παραπονονιέστε οταν σας αποκαλούν "σκουλήκια". Διότι όταν ο ίδιος μεταβάλεις τον εαυτό σου σε σκουλήκι, δεν μπορείς να παραπονιέσαι όταν σε πατάνε (Σοπενχάουερ)

    Τσεκούρι και Φωτιά στους προσκυνημένους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεστε και το βιντεο link που δινω πιο κατω το οποιο αντικρουει με ντοκουμεντα τα οσα ισχυριζεται η προπαγανδιστικη εκπομπη του ΣΚΑΙ για την Αγια Λαυρα

    http://www.youtube.com/watch?v=nCX7q5MrTkk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ντοκιμαντέρ δεν το είδα (ας διαβάσει ο μέσος Έλληνας περισσότερα σοβαρά βιβλία αν δε θέλει τα παιδιά του να επηρεάζονται από ντοκιμαντέρ) όμως είμαι 99% σίγουρος ότι ένα 99% των αρνητικών σχολίων είναι υπερβολικά, ως συνήθως.

    Ρε "ΓΝΗΣΙΕ ΑΠΟΓΟΝΕ", δεν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια (άρχισες με τους "μαυρομάτηδες" τώρα τελευταία);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν εχει σημασια αν η λαυρα εγινε ή οχι....απο την στιγμη που δεκαδες ορκομωσιες γιναν σε ολη την επαναστατημενη ελλαδα...μαλιστα ο παλαιων πατρων γερμανος ορκισε στην πλατεια αγιου γεωργιου στην πατρα...αποδεδειγμενα...
    ενας αμερικανικος εθνικος μυθος ειναι αυτος με τον Betsy Ross και την αμερικανικη σημαια που δηθεν εφτιαξε...που και καλα μαθαινουν τα αμερικανακια στο σχολειο πως την παρεδωσε στον ουασιγκτον κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bruce Wayne !!!

    Καλά παιδιά η εκπομπή «1821» πάει από το κακό στο χειρότερο ... αυτός ο Ράμφος είναι η επιτομή της αποτυχίας ...

    Μέχρι τώρα λέγαμε «Μην ανησυχείτε ! Δεν είναι ηλίθιος όποιος δεν καταλαβαίνει το Ζουράρι!», από εδώ και πέρα θα λέμε «Δεν είναι ηλίθιος όποιος δεν καταλαβαίνει Ράμφο !!!»

    Η επιτομή του μεταμοντερνιστικού χαρακτήρα της εκπομπής !!!

    However, as Richard Dawkins argues in his review of Sokal and Bricmont's book, the crux of this critique of postmodernism lies not in epistemological musings, but in the high probability that fuzzy language, opaque jargon and directionless arguments are hallmarks of "mountebanks and charlatans" who actually have "nothing to say."

    Λες και είχε ακούσει Ράμφο ο Richard Dawkins όταν είπε ότι το αναγνωριστικό χαρακτηριστικό των μεταμοντερνιστικών αγυρτών και τσαρλατάνων είναι η ακαταλαβίστικη γλώσσα και η απροσανατόλιστη επιχειρηματολογία, που στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα ουσιώδες να πουν.

    Η εκπομπή έχει καταντήσει ΓΕΛΟΙΑ από κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι οτι την αποψη του ντοκυμαντερ την συμμερίζονται και προοθούν ιστορικοί του εξωτερικού.

    Αυτά είναι δημοσιευμένα στο ιντερνετ και θα τα βρείςστην πρώτη σελίδα κάνοντας google "Tourkokratia":


    The Tourkokratia - Was it Really That Bad?
    http://www.helleniccomserve.com/tourkokratia.html


    http://www.ahistoryofgreece.com/turkish.htm
    "The very fact that the present-day Greek government (as it did under the Junta) is assuming some sort of right over these Patriarchates is of interest and actually based on no historical precedence...after all, there was no such phenomenon as 'Greece' in a political sense prior to the Revolution of 1821 EVER! For this reason it is also incorrect to say that Greece was occupied by the Turks for 400 years. There was no Greece to occupy. We use the name Greece to refer to the geographic area in which ancient City States (that were independent countries after all) evolved and fought."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Bruce Wayne@ "There was no Greece to occupy"

    Δηλαδή και οι Κούρδοι δεν μπορούν να πουν ότι καταδυναστεύθηκαν από τους Τούρκους, διότι δεν υπήρξε ούτε υπάρχει Κουρδιστάν όσο οι Τούρκοι τους καταδυναστεύουν.

    Τι παπαριά είναι αυτή τώρα? Το Κράτος είναι πολιτικός φορέας και ως κάτι άψυχο δεν έχει. Μνήμη έχει το έθνος.

    Μου φέρνει στη μνήμη τα λόγια του Βατατζή στον Πάπα κατά τη Φραγκοκρατία:

    http://books.google.com/books?id=iWs0Lh57NvwC&printsec=frontcover&dq=hellenism+in+byzantium&hl=el&ei=ETZtTe63BYKZ8QP0wamrBQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCgQ6AEwAA#v=onepage&q=rocks&f=false

    «Αυτοκράτορας είναι αυτός που κυβερνά ένα έθνος και ένα λαό,και όχι αυτός που κυβερνά τις πέτρες και τα παλούκια απο τα οποία γίνονται τα τείχη και οι πύργοι της πόλης».

    Γενικώς, συγχωρέστε γι΄αυτό που θα πώ, αλλά το ξέχεσαν τελείως με την πολιτική συνιστώσα του Σύγχρονου Έθνους.

    Καιη εκπομή αφήνει να εννοηθεί ότι η Γαλλική Επανάσταση είναι η απαρχή, διότι τότε «το έθνος θεωρήθηκε ως το σώμα των πολιτών».

    Η απαρχή του σύγχρονου έθνους για τους περισσότερους μοντερνιστές (δεν συζητώ καν για τους εθνοσυμβολιστές και νεοδιαιωνιστές) είναι ο Herder πριν την γαλλική επανάσταση ... και ο Herder δεν είδε καμία πολιτική συνιστώσα ... αυτό που είδε σαν καρδιά του έθνους ήταν η γλώσσα και τα ήθη του.

    http://books.google.com/books?id=ALo5mDeX6xkC&pg=PA22&dq=herder+nation+language&hl=el&ei=iDhtTdXmIsWo8AP5i62fBQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCgQ6AEwAA#v=onepage&q=herder%20nation%20language&f=false

    Προς θεού ! Δεν λέω ότι ο Herder είχε δίκαιο σε ότι είπε. Απλώς λέω ότι θεωρείται ο "philosophical father of modern nationalism" και πουθενά δεν ασχολήθηκε με την πολιτική συνιστώσα του περίφημου Έθνους-Κράτους:

    http://books.google.com/books?id=lz0JwL5jHCgC&pg=PA26&dq=herder+the+philosophical+father+of+modern+nationalism&hl=el&ei=HDltTZ2EEYWn8QPt6bicBQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCgQ6AEwAA#v=onepage&q=herder%20the%20philosophical%20father%20of%20modern%20nationalism&f=false

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.