Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στάθης:Μέρκελαντ..και ο νόμος Καστανίδη που ποινικοποιεί τη γνώμη.


Κλικ στην εικόνα
(Ελευθεροτυπία, 1-3-2011)

15 σχόλια:

  1. "Εχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι επιλέγει το πολυπολιτισμικό μοντέλο; Σας έχει δώσει ανάλογη εντολή, κ. Καστανίδη;"

    Ο κ. Καστανίδης θα απαντήσει?
    όπως απάντησε και ο Ραγκούσης με τον λαθρονόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κυβερνήσεις μειοψηφίας δεν απαντούν, κρύβονται.

    Δείτε κι αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=SKnInq0FNRA

    Τραγικός. Ξέρει πως θα εξευελιστεί αν πει «όχι». Με δυσφορία παραδέχεται το αντίθετο και αμέσως προσπαθεί να το καπελώσει με άσχετη ιδεολογική εκτίμηση, παρά τις πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρατσιστές και «εθνικιστές» οι Έλληνες αναγκάζονται να γίνουν, μόνον όταν κινδυνεύουν τα προσωπικά και οικονομικά τους συμφέροντα, ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους, αλλά και αν όλοι αυτοί επιβουλεύονται το ίδιο το έθνος και την κρατική τους οντότητα.

    Άρα, ας προσέξουν όλοι αυτοί που χαράσσουν πολιτική, να μην προκαλούν το «ρατσισμό» και τον «εθνικισμό» με πολιτικές όπως τις σημερινές, αλλά και τη διάκριση που υπάρχει μεταξύ κάποιων αδύνατων κοινωνικών ομάδων με όλους αυτούς.
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:17, να σε προκαλέσει λίγο ένας αντιρατσιστής από το πολυπολιτισμικό Ψυχικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Στάθης είναι μάλλον η αιτία για την νέα θέση του Υπουργείου.
    Διαβάστε την:http://www.ministryofjustice.gr/site/el/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΔελτίαΤύπου/tabid/141/itemid/1785/amid/532/.aspx

    «Δεν τιμωρείται η απλή έκφραση γνώμης – ούτε καν απόψεις που είναι απροκάλυπτα ρατσιστικές ή ξενοφοβικές. Δεν τιμωρείται κανείς όταν λέει «Έξω οι λαθρομετανάστες»! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, στο μέτρο που του επιτρέπει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ»

    Δεν ξέρω, δεν με πείθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:00, η εχθροπάθεια που βλέπουν οι διαµορφωτές του νέου νοµικού "πολιτισµού"(δικομανιακού όπως λέει ο οικοδεσπότης Akritas) µας, θα περιοριστεί άραγε µόνο σε αυτά;
    Ή µήπως πρόκειται µόνο για την αρχή ενός µεγάλου σχεδίου να προσαρµοστεί το δικαιικό σύστηµα στις ανάγκες της σοβαρής κρίσης του κρατούντος πολιτικού, κοινωνικού και οικονοµικού συστήµατος που αµφισβητείται παντού;
    Γιατί είναι βέβαιο πως η ποινικοποίηση του διαφορετικού λόγου οδηγεί σχεδόν αναπόφευκτα και στην ποινικοποίηση της διαφορετικής σκέψης. Και τρανό παράδειγμα είναι τα μπουμπούκια του Ψυχικού, όπως σωστά μου έδειξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και συμπληρώνω ότι η λογοκρισία ήταν πάντοτε το όπλο των ισχυρών εναντίον των αδυνάτων. Και η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου αφορούσε πάντα την ελευθερία του λόγου του άλλου. Η σκέψη όµως, η σκέψη του άλλου, διώκεται πια ποινικά σχεδόν σε όλη την ευρώπη και με τον νόμο Καστανίδη εντός ολίγου και στη χώρα µας. Διευκρινίζω ότι είμαι εναντίον του αρνητών του Ολοκαυτώματος (Πλεύρης) όπως και εναντίον των αρνητών της Ελληνικής γενοκτονίας(Καρατζάς), αλλά πάνω από όλα είμαι υπέρ της Ελευθερίας του Λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Akritas και βέβαια δεν πείθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο μπουλης απο το Ψυχικο ειναι ολα τα λεφτα, ηδη εφαγε την αναφορα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορώ πόσες ακόμη φορές θα δω το ηλίθιο "από το 1830 η Ελλάδα διαρκώς επεκτείνεται και η Τουρκία (ποια Τουρκία;) συρρικνώνεται". Αλλά εδώ μέχρι και η δίκαια απόρριψη του Αννάν 5 είναι εθνικισμός!

    @hellenicwarrior84, με το φοβερό ψευδώνυμο, τι ακριβώς πέτυχες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μονος μου τιποτα, αν φαει αναφορα απο μερικες δεκαδες ακομα ομως, κατι μπορει να γινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι θερμόαιμοι, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χιλιάδες στο Σύνταγμα για τους πεσόντες αστυνομικούς.

    Φωτογραφίες:

    http://imgur.com/a/yijkS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά μην είναι ο Στάθης η αιτία για τη διευκρίνιση. Πολλή αξία του δίνετε. Αυτός που μέχρι πριν λίγο αρνούνταν ότι τη σφαγή στο Κατύν την είχαν κάνει οι Σοβιετικοί. Δεν του αρκούσε η ομολογία των Ρώσων, μόνο όταν έβγαλαν τα επίσημα αρχεία αναγκάστηκε να τα μαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής.

    Το νομοσχέδιο Καστανίδη μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα.

    Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη.

    Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις “ομάδων επιρροής” ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα.

    Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που -στην περίπτωση του νομοσχεδίου Καστανίδη- παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως.

    Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α. Π. 3/2010).

    Αναμφίβολα το νομοσχέδιο Καστανίδη αποτελεί μια οργουελικής έμπνευσης προσπάθεια για να ιδρυθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της Σκέψης και της Γλώσσας.

    Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.