Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ψευδοεπιστήμη, Σλαβομακεδονισμός και Ζάντρουγκα

Η χρήση φληναφημάτων, φενακισμών και αποκυημάτων της φαντασίας αντί για απτά δεδομένα, είναι κάτι που ξεχωρίζει την  ιστοριογραφία του Σλαβομακεδονισμού. Μπορεί να αφήνει πίσω της πολλά διαφορετικά ίχνη και ενδείξεις που κάποιος υποψιασμένος μπορεί εύκολα να εντοπίσει, φτάνει να κάνει μία μικρή έρευνα. Η εμφάνιση κάποιου ή κάποιων από αυτά τα συμπτώματα σε οποιοδήποτε εξεταζόμενο υλικό πιστοποιεί αναμφίβολα ότι πρόκειται περί ψευδοεπιστήμης.
Έτσι λοιπόν η ακραία εθνικιστική εφημερίδα Ζάντρουγκα,  στην οποία  φέρεται ως υπεύθυνη ύλης η Εδεσσαία Ευγενία Νατσουλίδου(σελ 12)  ,  στο τεύχος Μαΐου 2011, παρουσιάζει με περηφάνια ένα άρθρο από άγνωστο σκοπιανό, ο οποίος υποστηρίζει την διαχρονικότητα των Σλαβομακεδόνων της πΓΔΜ στα Βαλκανικά δρώμενα. Αυτό το άρθρο είναι μία τρανή απόδειξη  του Σλαβομακεδονικού ψευδοεπιστημονισμού, το περιεχομένό του πραγματικά είναι το αποτέλεσμα της πλήρης πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί-και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από το ακροδεξιό καθεστώς Γκρόύεφσκι-  οι Σλαβομακεδόνες όλα αυτά τα χρόνια,  και είναι φανερό  ότι οι ψευδοεπιστήμονες τους  επινοούν σχεδόν καθημερινά νέους τρόπους να κοροϊδεύουν πρώτα τον εαυτό τους, αυτούς που δεν είναι υποψιασμένους και κυρίως αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στις πηγές(βιβλιογραφία και διαδίκτυο).
Φυσικά δεν θα κάτσω να σχολιάσω βήμα-βήμα όλα αυτά τα φληναφήματα του αρθογράφου, αλλά θα επικεντρωθώ μόνο σε ένα σημείο του άρθρου, ώτσε  να αποδείξω σύντομα και απλά το φενακισμό του :
Υποστηρίζει το άρθρο ότι οι «Herman Kinder and Werner Hilgeman» στο βιβλίο «The Penguin Atlas of World History: From the Beginning to the Eve of the French Revolution» ότι

  • Αυτή η Όμηρο-μακεδονική γλώσσα εξελίχθηκε σταδιακά σε μια πιο σύγχρονη γλώσσα χρησιμοποιώντας τις ειδικές διαλέκτους, από τις οποίες αργότερα προήρθαν η ρωσική, η πολωνική, η κροατική, η σερβική, η τσεχική, η σλοβακική, η βουλγαρική και άλλες γλώσσες που βασίζονται στην μακ. γλώσσα, σήμερα γνωστές ως ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ»
  • Οι Μακεδόνες στην αρχαιότητα μιλούσαν την δική τους ιδιαίτερη γλώσσα, διαφορετική από τους γείτονες τους. Πραγματικά οι Μακεδόνες ανήκαν στην αριανο-πελασγική φυλή και μιλούσαν μια γλώσσα κατανοητή από τους νότιους γείτονες, τους Έλληνες, με χαρακτηριστικά πιο κοντά στους βορείους γείτονες. Η λεγόμενη σλαβική γλώσσα βασισμένη στην μακ.διάλεκτο έγινε η γλώσσα των εκκλησιών και γραπτή γλώσσα στα Βαλκάνια.»
Τι μας λέει εδώ ο ψευδοεπιστήμονας;
Ότι ο Άτλαντας υποστηρίζει, ότι η γλώσσα τους, είναι από εποχής Ομήρου, οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν μία γλώσσα κατανοητή στους Έλληνες, και η οποία εξελίχθηκε στην Εκκλησιαστική Σλαβική. Φυσικά πάντα στο επίκεντρο οι Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων, της Ζαντρούγκα και γενικά όλων αυτών που υποστηρίζουν τον Σλαβομακεδονισμό.
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, απλά επισημαίνω ότι φυσικά και ο Άτλαντας δεν λέει τις μπούρδες του άγνωστου αρθογράφου, το βιβλίο είναι on line(σελίδες του) τόσο στο Amazon αλλά και στα Google books, και φυσικά υποστηρίζει  αυτά τα οποία οι Σκοπιανός αρθογράφος τα χαρακτηρίζει ως Μύθο.
Ιδού μερικοί χάρτες από το βιβλίο:






Μία εικόνα=1000 λέξεις

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι φενακισμοί από τον αρθογράφο, όπως αυτό με τον Φλορίν Κούρτα, τους  φανταστικούς Έλληνες αρχαιολόγους, ο Χάμμοντ,  που σύμφωνα με τον αρθογράφο υποστηρίζουν την θεωρία του, αλλά τα θεωρώ χάσιμο χρόνου ώστε να ψάχνω να βρω απαντήσεις στην κάθε Σκοπιανή φαντασίωση. Οι Σλαβομακεδονιστές, τείνουν να εφευρίσκουν ανυπόστατα «δεδομένα» όπου τους χρειάζεται — τα κατά τον Norman Mailer «δεδομενοειδή»(εκτός από τα Μακεδονειδή).
Και το πιο βασικό από όλα: όταν διαβάζουμε ένα κείμενο των Σλαβομακεδονιστών(και όχι μόνο), ΠΑΝΤΑ πρέπει να ελέγχουμε τις πηγές και την βιβλιογραφία που βάζει.
Επίσης, καλό είναι να διαβαστεί και η απάντηση του Εδεσσαίου Εθνολόγου-Βιολόγου Δημήτρη Ευαγγελίδη, όπου με καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο δίνει τις δικές του απαντήσεις στους φενακισμούς της Ζάντρουγκα.(http://ethnologic.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html)

27 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΛΙΓΑ ΛΕΣ ΑΚΡΙΤΑ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η Κα ΕΥΓΕΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟΝ ΕΡΓΟ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗς ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΘΕΛΕΙ.
    ΝΤΟΠΙΟΣ ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντόπιε Εδεσσαίε, πόστεψε με, για μία πλήρη απάντηση του σκοπιανού ένθετου φληναφλήματος, χρειάζεται πάνω απί 50 σελίδες επιχειρημάτων και πηγών. Δυστυχώς έτσι είναι η ψευδοπιστήμη, πόσο μάλλον ο Σλαβομακεδονισμός που είναι την χρησιμοποιεί εδώ και 60 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΖΑΝΤΡΟΥΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΤΙΟ-ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ ΜΕ ΚΩΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (DESLAVIZATION) ΚΑΙ ΕΝΔΥΟΝΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ (ANTIQUIZATION) ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΤΥΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΖΑΝΤΡΟΥΓΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΡΟΖΕΤΤΑΣ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΓΡΑΦΗ(ΕΓΧΩΡΙΑ) ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!!(ΗΜΑΡΤΟΝ)ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ..(ΤΟΙΣ ΤΕ ΙΕΡΟΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙΣ ΓΡΑΜΜΑΣΙΝ)ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...........ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Α.ΒΑΡΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σημαίνει ζάντρουγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζάντρουγκα είναι ο σχηματισμός όπου πολλά άτομα, μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, ζούσαν μαζί, είτε κάτω από την ίδια στέγη, είτε σε γειτονικά σπίτιαν δηλαδή ένας ιδιόμορφος συνεταιρισμός οικογενειών συγγενών μεταξύ τους. Υπήρχε κοινοκτημοσύνη, δηλαδή η γη και όλα τα περιουσιακά στοιχεία ανήκαν εξ’ αδιαιρέτου σε όλα τα μέλη της πατριάς, και συλλογικότητα στην εργασία. Όλα τα μέλη υπάγονταν στην απόλυτη εξουσία του αρχηγού, του πατριάρχη, που ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία ή ο ικανότερος. Το μέγεθος της πατριάς έφτανε μέχρι και πενήντα ή εξήντα άτομα, και όταν μεγάλωνε ιδιαίτερα, ένα κομμάτι αποκόπτονταν παίρνοντας ένα μέρος από τα περιουσιακά στοιχεία και σχημάτιζε μια νέα πατριά.
    Η πατριά ήταν μια εντελώς αυτάρκης και αυτοκαταναλωτική μονάδα, διότι συνδύαζε τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την οικιακή βιοτεχνία. Γι’ αυτό και οι σχέσεις της με τον έξω κόσμο και την εκχρηματισμένη οικονομία ήταν, όπως και στην περίπτωση του τσελιγκάτου, περιορισμένες και περιστασιακές.
    Είναι μία μορφή ιδιαίτερα διαδεδομένη στα βορειο-δυτικά βαλκάνια, η γεωγραφική της διάδοση στον ελλαδικό χώρο εντοπιζόταν κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
    Όπως αναφέρει και ένας από τους αγαπημένους των Σκοπιανών, ο Λιθοξόου, η επίσημη Σκοπιανή ιστοριογραφία δεν θέλει να πολυπαραδεχτεί τη ζάντρουγκα γιατί είναι κάτι το Σερβικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΑΚΡΙΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΖΑΝΤΡΟΥΓΚΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ !ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΖΑΝΤΡΟΥΓΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΡΒΟΓΕΝΝΗ ΛΕΞΗ ΕΝΩ ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΓΕΝΝΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ .ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΦΙΛΟΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ) Α. Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος ειναι ο αγγλικος όρος για την λεξη "δεδομενοειδή";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bruce Wayne@ Akrita:τα θεωρώ χάσιμο χρόνου ώστε να ψάχνω να βρω απαντήσεις στην κάθε Σκοπιανή φαντασίωση.
    ----

    Παραθέτω κάτι από το «τάδε έφη Ζαρατούστρα»:

    Έχεις ζήσει πολύ κοντά στους ταπεινούς κι αξιολύπητους ανθρώπους. Πέταξε μακριά απ΄ τη κρυφή εκδίκηση τους! Για σένα, δεν έχουν τίποτα άλλο από εκδίκηση. Μη σηκώνεις άλλο τα χέρια σου κατά τη μεριά τους! Είναι αναρίθμητοι, και δεν είναι της μοίρας σου να σκοτώνεις μύγες. Αναρίθμητοι είν΄ αυτοί οι ταπεινοί κι αξιολύπητοι άνθρωποι·

    *******

    Αυτό μας έλειπε Ακρίτα μου ... να περάσουμε τη ζωή μας ... διώχνοντας μύγες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bruce Wayne#2

    Τα «παζάρια», τα «πανηγύρια» και οι «λαϊκές» είναι αναπόφεκτα γεμάτα μύγες ... το προπύργιό μας πρέπει να είναι ο ακαδημαϊκός χώρος ... εκεί «στα ψηλά βουνά» λέει ο Νίτσε «που φυσάει δυνατός άνεμος και οι μύγες δεν μπορούν να πετάξουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bruce Wayne:

    Πάντως αυτοί έχουν τώρα εν ἐτει 2011 τα ψυχολογικά «σλαβοφοβικά» συμπλέγματα που εμείς είχαμε τον 19ο αιώνα ... όταν κάποιοι πάλευαν να αποδείξουν μάταια ότι «οι Σλάβοι ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στο Μωριά» ...

    Άντε να μιλήσεις στους Σκοπιανούς τώρα για Αβάρους και για τουρκοβούλγαρους του Κούμπερ.

    Μέχρι και αιώνες μετά τα χρὀνια του Σαμουήλ ... οι τίτλοι Ευγἐνειας των Βουλγάρων ήταν στην τουρκική πρωτοβουλγαρική:

    boylar, khan, kavkhan

    Όσο για τις «αποδείξεις» σλαβικών μετακινήσεων που ζητάνε ... αρκεί να θυμιθεί κανείς ότι ο πρωτοσλαβικός όρος για το Θεό (bogu^) είναι Ιρανικό (Σκυθικό) δάνειο στην πρωτοσλαβική και ο πρωτοσλαβικός όρος για το ψωμί (hle^bu^) είναι πρωτογερμανικό (*hlaibaz > αγγλ. loaf) δάνειο στην πρωτοσλαβική.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Proto-Slavic_borrowings

    http://www.etymonline.com/index.php?term=loaf

    Επιπλέον, οι πρωτοσλάβοι ήταν τόσο κοντά στους πρωτογερμανούς, ώστε οι τελευταίοι να είναι οι τυπικοί αλλόλωσσοι «άλλοι».

    Ο όρος «Σλάβος» είναι ενδωνύμιο που σημαίνει «αυτός που μιλάει τη γλώσσα» (slovu λέξη, ήχος , slava φήμη,«ντόρος») και αντιπαρατίθεται στον όρο «μουγγός» (nem = «αυτός που δεν μιλάει την γλώσσα) που σε ΟΛΕΣ τις σλαβικές γλώσσες σημαίνει «Γερμανός»:

    π.χ.

    Βουλγαρικά: ням, немски
    Σερβο-Κροατικά: nem/nijem, nemački/
    njemački
    Ρωσικά: немой, немецкий

    κλπ.

    Τέτοια στενή επαφή με Σκύθες και Γερμανούς συν το γεγονός ότι αναμφίβολα ο πιο κοντινός στον Σλαβικό κλάδος είναι ο Βαλτικός (οι δύο κλάδοι προήλθαν από διάσπαση ενός κοινού Βαλτο-σλαβικού κλάδου) ... κάποιος πρέπει να είναι ΗΛΙΘΙΟΣ ώστε να πιστεύει ότι οι πρωτο-σλάβοι ΔΕΝ ζούσαν εδώ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Balto-Slavic_lng.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζω απ'το ethnologic και πεθαίνω στο γέλιο.

    Η Λουκαλούλη (LOL, εννοούν Λουκοπούλου) και ο Χατσόπουλος (Χατζόπουλος...) παραθέτουν στις μελέτες τους για την αρχαία Μακεδονία την άποψη πως η σλαβική ήταν η ντόπια γλώσσα!

    Το "μακεδονικό αλφάβητο"(;;;) προήλθε απ'το φοινικικό, μαζί με το ελληνικό. Αλλά και πριν απ'αυτό οι Μακεδόνες γράφαν με "κρυπτογραφήματα" (wtf??) και "προκυριλλικά" που ήταν όμοια με το φοινικικό!!!

    Χεράκλης και Αλεξάνταρος!

    What in the "macedonoid race"'s name is this nonsense?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kala ama dinei kaneis simasia se ola osa kata kairous lene oi Skopianoi...

    Oi proto-Boulgaroi htan mallon Touriko filo ths Stepas. Otan omos simaxisan me tis 7 Slavikes files notiotera (katw) apo ton Dounavh arxise o ek-Slavismos tous. Poliplithesteroi oi Slavoi tous afomiosan plhros. To onoma Boulgaros diatirithike kai yiothetithike apo tous poly perissoterous Slavous afou autoi oi proto-Boulgaroi tous apeleutherosan apo tous dynastes Byzantinous-Romaious despotes tous pou tous antymetopizan (opote borousane) ws Sklavous. Etsi toso oi Skopianoi oso kai oi Boulgaroi proerxontai apo ta idia Slavika fila. O synxronos oros Boulgaros perigrafei kai tous 2. Einai ethnotika siggeneis. Ena kai to idio ethnos kai to kyriotero Slavikhs katagwghs.

    Twra se oti afora tis ahdies peri arxaiwn Makedonwn kai Tatarwn Boulgarwn h kalyterh apanthsh einai h fotografia tou Gotse Deltsev os euelph tou Boulgarikou Stratou kai to oti oi apogonoi tou pou katikoun sthn Boulgaria dhlonoun ti allo? Boulgaroi.

    Za dobro na Boulgarskata Koultoura!!!

    :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=4nKZ6DRaCz0&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Νατσουλίδου και ο Καζίας έχουν ξεφύγει παντελώς τελευταία. Άμα δει κανείς δε τις απαντήσεις τους στο σχολιασμό των τελευταίων τους αναρτήσεων που οι Έλληνες=Αλβανοί+Τούρκοι και οι ελληνόφωνοι γηγενείς της Μακεδονίας εξελληνισμένοι (πριν το 1912) δικοί τους θα αρχίσει να αναρωτιέται μήπως ζει σε άλλο σύμπαν. Τους ψαρεύει και κάποιος εκεί μέσα για να αρχίσουν τα ανοιχτά αυτονομιστικά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΕ, η συγκεκριμένη ομάδα ουδέποτε δεν έκρυψε τις απόψεις της, σε ότι αφορά την ιστορική καταγωγή τους. Το μόνο που μένει είναι να εμφανίσουν το αληθινό τους πρόσωπο και στις πολιτικές απόψεις τους, όπου μία από αυτή είναι η αυτονομία της Μακεδονίας, όπως σωστά έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ ΑΡΧΙΚΟΜΙΤΑΤΖΗΣ K.MISIRKOV ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ,ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 1903-1926 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ !!(ancient makedon heritage)ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ (ΠΟΣΤΟΛ) ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΛΑΒΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ The emergence of the Macedonians as a separate Slav people is a perfectly normal historical process which is quite in keeping with the process by which the Bulgarian, Croatian and Serbian peoples emerged from the South Slav group. K MISIRKOV 1903 ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΤΕΣ. Α ΒΑΡΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Μακεδονοειδή'',όπως ''ανθρωποειδή'' και ''πιθηκοειδή'';Π ό σ ο,π ι α,μίσθαρνα όργανα είναι ικανοί να γίνουν αυτοί οι Γυφτοσκοπιανοί,αποδεχόμενοι και ''ενστερνιζόμενοι'' τέτοιας έκτασης ιστορικές ανακρίβειες-φαντασιοκοπίες;Με την ευκαιρία,ε δ ώ,μήπως θα υπήρχε η δυνατότητα να μας ενημερώσης,Ακρίτα,προσεχώς για την επικρατούσα κατάσταση 'στο χώρο της (σχισματικής) Ψευδομακεδονικής ''Εκκλησίας'' των Σκοπίων;Ή έχεις παρουσιάση κάπου το θέμα κατά το παρελθόν και δεν το έχω απλώς προσέξη εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. A.X. κάνε κλικ εδώ, και θα βρεις πληροφορίες για στην σχισματική εκκλησία των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο δεν λαμβάνεται υπόψη όιτ οι ίδιοι οι σοβιετικοί φασίστες παραδέχτηκαν ότι οι Έλληνες και η συντριπτική πλειονότητα των Βαλκάνιων είναι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ (Ά. Πουλιανός, 1960), και ότι το πρόβλημα με τους διάφορους μοναρχικούς είναι ακριβώς η διχαστική εγωμανία τους, δεν μπορεί να επιτευχθεί η συναδέλφωση που θέλουν οι περισσότεροι Βαλκάνιοι, με αυτήν πυροδότησε ο Ρήγας το 1821 και σαμποτάρουν οι τοκογλύφοι, που κατάφεραν με τους γενιτσάρους τους για 3η φορά να εκδιώξουν τον προαναφερόμενο καθηγητή από τα σπήλαιο των Αρχανθρώπων, ώστε να μη διαδίδει το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ πνεύμα των αυτοχθόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Ευαγγελίδης με το να παρουσιάζει τους λόγω αποφυγής του παιδομαζώματος σλαβόφωνους ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ των Βαλκανίων, ως ...Σλάβους, θυμίζει την αστήρικτη ανθελληνική ταύτιση των πλακατζήδων γεφυραίων με ...σημίτες.
    Έτσι δικαιολογεί τους διχαστικούς γενίτσαρους στα Βαλκάνια, που με γλωσσοφυλετικά τερτίπια προσπαθούν να μας υποδουλώσουν.
    Τι είδους αμερικάνικη βιολογία σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πατρών που συν-ίδρυσε ο Πουλιανός και τον έδιωξαν αυτοί που τις απόψεις τους τώρα υποστηρίζει ο Ευαγγελίδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε γιατί σπαμάρεις συνέχεια με τον Πουλιανό και τον Ευαγγελίδη;
    εάν έχει πρόβλημα να ανοίξεις ένα blog και να πεις ανοικτά τις θέσεις και όχι να κρύβεσαι πίσω από την όποια ανωνυμία που μας παρέχει η google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί ερίζετε,κύριε Ανώνυμε;Εάν υπάρχουν διαφορές επιστημονικής υφής και όποιες είναι αυτές,δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε ένα δημόσιο βήμα και να τις εκθέσετε.Προς τι τέτοια αντιπαλότητα πάλι με τον Ευαγγελίδη;Αποφύγετε την εμπάθεια,παρακαλώ,και σπεύσατε να επικεντρωθήτε 'στην αλήθεια περί των πραγμάτων.Εξ άλλου,για τι δε βλέπετε πώς να διαδώσετε τις απόψεις σας διεθνώς,'στο εξωτερικό,ώστε να αξιολογηθούν επαρκώς και με τη δέουσα προσοχή και αναλώνεσθε 'σε αντιπαραθέσεις που δε μας οδηγούν κάπου αλλά που μάλλον θόρυβο προκαλούν;Πρώτον και κύριον,'βρίσκεσθε 'σε ανάρτηση άλλης θεματικής να ''σχολιάζετε'' και, δεύτερον και ουδόλως ασήμαντο,καθιστάτε την ( ενν. οιαδήποτε) επιστήμη υποχείριο της πολιτικής και την αχρηστεύετε,την εξοβελίζετε κατ'ουσίαν,την απορρίπτετε προσαρμόζοντάς τη 'στα ιδεοληπτικά σας '''θέλω'' με τη μέθοδο του Προκρούστη.Γίνεσθε ένας άλλος ''Βερέμης'' και δε σας γίνεται συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχετε θολώσει τόσο και υποστηρίζετε λογοκριτικά ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ύπαρξη σλάβων στα Βαλκάνια, όπως κάνει το ΝΑΤΟ, ο Κωφός, ο Ευαγγελίδης, ο Καραμπελιάς και σια;
    Έχετε την εντύπωση ότι οι αναγνώστες δεν καταλαβαίνουν ότι πάτε να τους μπερδέψετε;
    Έτσι αυταπατάσθε ότι θα σας στηρίξουν οι υπόλοιποι Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.