Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Υπενθυμίζω την ανοιχτή πρόσκληση στο Ουράνιο Τόξο

Έχω προτείνει από το Γενάρη του 2010, ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και ατζέντα, στα στελέχη του ΟΤ, όπως:
  • Οι έννοιες Μακεδόνας,  Makedontsi και Μacedonian.
  • Έθνος.
  • Εθνικισμός.
  • Εθνική ταυτότητα.
  • Πολιτισμική ταυτότητα.
  • Εθνοτική ταυτότητα
  • Ποιες είναι οι παράμετροι, ώστε να ορίσεις τις παραπάνω ταυτότητες.
  • Πότε γεννήθηκαν αυτές οι ταυτότητες
Παραμένει αυτή η πρόσκληση, παραμένει ανοικτή, ακόμα και σε δικό σας χώρο (blog)

14 σχόλια:

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΚΡΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΡΚΩΦ (On the macedonian matters-macedonian nationalism-the nationality of the macedonians) ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΑΡΧΙΚΟΜΙΜΙΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ Κ . ΜΙΣΙΡΚΩΦ ΤΟ 1903 ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΧΝΙΤΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΣΒΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΗΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΛΎΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1878 ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥΣ ΚΤΛ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΑΡΧΙΚΟΜΙΤΑΤΖΗ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάρδα, αυτός αλλά και άλλοι θα χρησιμοποιηθούν ως πηγές όταν χρειαστεί και εφόσον δεχτούν αυτόν τον διαδικτυακό αντίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν νομίζω ὅτι θά τόν ἀποδεχθοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι μου,
    Να ρωτήσω αν υπάρχει εκτός του Misyrkov ή Mysirkov ή Misirkof ή Krste Petkov Misirkov (Bulgarian: Кръстьо Петков Мисирков; Fyromian: Крсте Петков Мисирков) και άλλος Makedontsi διανοούμενος, για να καταλάβουμε που θα κατασταλάξουν επιτέλους οι μεταβλητής συνείδησης εξαρχικοί;
    Από ότι διαβάζω ένα βιβλίο έγραψε ο άνθρωπος.
    Μήπως έγραψε και άλλο και δεν το ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yauna Takabara, το βιβλίο της Αγγελοπούλου «Ο Κ.Π. Μισιρκοφ, και η κίνηση των "Μακεδονιστών"» θα σου απαντήσει στις ερωτήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yauna Takabara ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΜΙΣΙΡΚΩΦ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ON THE MACEDONIAN MATTERS ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1903-1926 ΓΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΕΘΝΟΣ ΤΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΩΣ ΣΛΑΒΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΣ !!ΑΛΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο GEORGY PULEVSKI ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΣΛΑΒΩΝ ( Slavjano-naseljenski makedonska slognica rečovska ('Grammar of the language of the Macedonian Slavic population'),ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Α.Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το περίεργο: "ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ (sic) ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΛΑΒΟΙ" που διαπιστώνω ότι πιπιλίζεται από κάποιους, τι ακριβώς σημαίνει; Ένα μεγάλο ποσοστό των σημερινών Τούρκων είναι ελληνικής καταγωγής, όπως και ένα ποσοστό των σημερινών Βουλγάρων. Οι νότιοι Αλβανοί (Τόσκηδες) είναι ελληνικής καταγωγής σε μεγάλο επίσης ποσοστό και παράλληλα φανατικοί ανθέλληνες, όπως και οι Τσάμηδες. Και λοιπόν; Τι προτείνετε κε Βάρδα; Να πιάσουμε τις αγιαστούρες και να τους λιβανίσουμε για να αποκτήσουν ελληνική εθνική συνείδηση δια της επιφοιτήσεως του αγίου πνεύματος; Δεν πάμε καλά! Καθόλου καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Βιβλιόφιλος ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΣΚΩΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙ "ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΝΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΛΑΒΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΓΕΛΑΣΤΟΙ ΤΟ ΙΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (antiquization)ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!! ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ !Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε (;) κε Βάρδα. Μας έχετε μπερδέψει με το ψευδώνυμο ή πραγματικό όνομα, που χρησιμοποιείτε. Εν πάση περιπτώσει, σας ενημερώνω ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κάποιος περίεργος που ισχυρίζεται ότι Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί κλπ είναι αδέλφια μας και πρέπει να τους προσεγγίσουμε διότι είναι χριστιανοί, ότι τα αρβανίτικα και τα αλβανικά είναι το ίδιο πράγμα και προέρχονται από την πελασγική (;) γλώσσα και διάφορα τέτοια παλαβά. Φταίω εγώ λοιπόν που αρπάχτηκα και σας πήραν τα σκάγια; Και με την ευκαιρία, "μεταλλαγμένοι" γράφεται με δύο λάμδα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω πρληροφωριθει ότι ο συγγραφέας του ένθετου της «ΖΑΝΤΡΟΥΓΚΑ», μετά απο τηλεφώνημα στην εφημερίδα των Σκοπίων που δημοσίευσε το άρθρο εκεί, ανέβασε για τους Έλληνες το βραβείο απο 2.000 σε 20.000 ευρώ σε όποιον του παρουσιάσει έστω ένα εύρημα που να επιβεβαιώνει την κάθοδο των Σλάβων και να χαρακτηρίζεται αποκλειστικά ως σλαβικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΕ Βιβλιόφιλος ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟ. ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ "ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ" ΟΣΟΝ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΤΛ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ Α.Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 11:29, πέστου να τα στείλει στην Κα Μουτζάλη...http://www.arxaiologia.gr/assets/media/PDF/migrated/1633.pdf

    Όχι τίποτα άλλο, διότι εάν βάλω ξένο θα τα πάρει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κε Βάρδα προφανώς παρενόησα την ταυτότητά σας και τα γραφόμενά σας. Πάντως καλόν θα ήταν, από την στιγμή που υπογράφετε με το όνομά σας, να μη εμφανίζεται το "Ανώνυμος είπε...", ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση. Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να δώσετε διευκρινίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιες είναι οι παραμέτρους ώστε να ορίσεις τις παραπάνω ταυτότητες.

    Ποιες είναι οι ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ...

    Ακρίτα, Διόρθωσε την παραπάνω αβλεψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.