Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Επιστολή του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ στον Καναδό Πρωθυπουργό.

Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο γραφείο του Καναδού Πρωθυπουργού Στίβεν  Χάρπερ ηλεκτρονικά στις 25 Μαΐου του 2011.Μπράβο στους Έλληνες της Διασποράς για τον αγώνα που δίνουν. Υπενθυμίζω ότι ο Χάρπερ είναι αυτός που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα ενώ βραβεύτηκε για αυτήν την κίνηση του από το ακροδεξιό σλαβομακεδονικό  οργανισμό UMD. O Χάρπερ πολύ απλά γράφτηκε στην ιστορία ως ο Καναδός Πρωθυπουργός που πολιτικά βοήθησε στην επιβιωσιμότητα του  κατασκευάσματος του Τίτο και της Κομιντερν και στην επιβράβευση του Σλαβομακεδονισμού που οικοδομεί την εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας .
Η επιστολή έχει ως εξής:



Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2011

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, οι εκπρόσωποι 66.000  πολιτών  του Κεμπέκ, ελληνικής εθνοτικής καταγωγής, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε  για την επανεκλογή του κόμματός σας στις βουλευτικές εκλογές την  άνοιξη, και ευχόμαστε σε σας και την κυβέρνησή σας καλή επιτυχία στην  αντιμετώπιση των ζητημάτων του Καναδά σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.  Γράφουμε επίσης για να σας εκφράσουμε μερικές σκέψεις σχετικά με τα  πρόσφατα Ελληνικά θέματα που αφορούν την κυβέρνησή σας.

Επιπλέον, ευχόμαστε σε σας και την αντιπροσωπεία σας ένα επιτυχημένο  ταξίδι στην Ελλάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε ότι θα επιτευχθούν πολλά θετικά πράγματα κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού  τόσο για τον Καναδά όσο και για την Ελλάδα. Θα θέλαμε να ελπίζουμε σε  μεγάλο βαθμό ότι θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας ένα  ταξίδι στη....
 βόρεια Ελλάδα, για να δείτε το αρχαιολογικό μουσείο της  Βεργίνας στη Μακεδονία (ένα ιστορικό και αναπόσπαστο μέρος της  Ελλάδας), όπου εκτίθενται οι βασιλικοί τάφοι των Μακεδόνων βασιλέων. Αυτό θα ήταν κάτι που εμείς οι Έλληνες θα ήμασταν υπερήφανοι να  δείξουμε σε εσάς και την αντιπροσωπεία σας, λαμβάνοντας υπόψη το σημείο  διαφωνίας που οι Έλληνες του Καναδά είχαν με την κυβέρνησή σας, από το  2007, σχετικά με το όνομα του νεοσύστατου κράτους βόρεια της Ελλάδας.

Παραμένουμε απογοητευμένοι από την απόφαση της καναδικής κυβέρνησης υπό  την ηγεσία σας να παραιτηθεί από το εγκεκριμένο από τα Ηνωμένα Έθνη  όνομα για το βόρειο γείτονα της Ελλάδας το 2007 και να τον αναγνωρίσει  ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για διμερείς σκοπούς. Σύμφωνα με το  ψήφισμα  # 817 (1993) του ΟΗΕ και την Ενδιάμεση Συμφωνία υπό την αιγίδα  του ΟΗΕ μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων (1995), το από κοινού συμφωνηθέν  όνομα για το κράτος των Σκοπίων είναι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία  της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Αυτό θα ισχύει έως ότου ένα νέο όνομα (υπό την  αιγίδα του ΟΗΕ) συμφωνηθεί και από τις δύο χώρες. Είμαστε βέβαιοι στη  δήλωση μας ότι το σύνολο των 240.000 Καναδών ελληνικής καταγωγής  αισθάνθηκε αποξενωμένο τότε, και συνεχίσουν να αισθάνονται αποξενωμένοι  από τη δράση της κυβέρνησής σας.

Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι μία από τις μεγαλύτερες  ομάδες πίεσης της διασποράς των Σκοπίων, το καναδέζικο τμήμα της  «Ηνωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (UMD), φλερτάρει ανοιχτά με την  κυβέρνησή σας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. Σύμφωνα με την  πιο πρόσφατη απογραφή του Καναδά το 2006, αντιπροσωπεύουν περίπου  36.000 συμπατριώτες τους στον Καναδά, ωστόσο, περιέργως ισχυρίζονται  στις δημόσιες επιστολές τους σε σας (ακόμη και μόλις στις 20 Μαΐου,  2011) ότι είναι πάνω από 250.000 στον Καναδά [1,2]. Αυτή η πλέον πρόσφατη επιστολή προς εσάς, σας ωθούσε κατ' ουσία, να επιπλήξετε την ελληνική κυβέρνηση, εξ ονόματος του λαού τους, για την θεωρούμενη καταπίεση εναντίον της λεγόμενης «Μακεδονικής μειονότητας» στη βόρεια Ελλάδα. Αναρωτιόμαστε γιατί η UMD αποφάσισε να συμβουλεύσει την κυβέρνησή σας σχετικά με την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις του Καναδά. Παρ 'όλα αυτά, δεν παραλείπουν να σας υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν δήθεν "πάνω από 250.000 Μακεδόνες» που ψηφίζουν στον Καναδά.

Όπως θα θυμάστε, τον Ιούνιο του 2010 τιμηθήκατε από την UMD, η οποία σας απέδωσε βραβείο για την «τόλμη» σας να αναγνωρίσετε την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (όπως αναφέρθηκε από την UMD) [3]. Δεχθήκατε ευγενικά αυτό το βραβείο μέσω βίντεο και επαινέσατε την UMD σε μια εγκωμιαστική ομιλία. Αυτό συνέβη στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο τους στο Τορόντο, όπου ο εκατομμυριούχος, μέλος και υποστηρικτής της UMD, John Bitove Sr από το Τορόντο, έδωσε συνέντευξη στον κ. Metodija Koloski (πρόεδρο της UMD) και δήλωσε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε ότι εύχεται για μια «Μεγάλη Μακεδονία». Αυτός είναι ένας αλυτρωτικός όρος που χρησιμοποιείται από τους υπερεθνικιστές στην ΠΓΔΜ και αντιπροσωπεύει μια εικονική χώρα που περιλαμβάνει εδάφη από τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας της Βόρειας Ελλάδας [4,5]. Δήλωσε περαιτέρω πως ελπίζει ότι θα το δει αυτό στη διάρκεια ζωής του. Πριν από το συνέδριο, η UMD σχεδίαζε στο διαδίκτυο πώς θα τόνιζε μια «γενοκτονία των Μακεδόνων από τους Έλληνες» σε αυτή την εκδήλωση ως μέσο για να δυσφημιστεί η Ελλάδα στις προσκεκλημένες προσωπικότητες, όπως εσείς και ο υπουργός Ιθαγένειας, Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικότητας της χώρας μας, Jason Kenney. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ η ίδια η UMD επαινεί τον εαυτό της ως μια ομάδα που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των λαών, ο πρόεδρος της πιστεύει σε ψευδο-επιστημονικές θεωρίες, ότι οι Έλληνες προέρχονται από υπο-Σαχάριες φυλές, ενώ οι ίδιοι προέρχονται «από ένα παλαιότερο [και εγγενώς «λευκότερο»] Μεσογειακό υπόστρωμα» [6]. Επίσης, είναι συνδεδεμένοι με διαδικτυακές ομάδες, όπως το φόρουμ Maknews.com, μια ιστοσελίδα με έδρα το Τορόντο που εξεμεί κακοπροαίρετη προπαγάνδα κατά των Ελλήνων από την Ελλάδα, και τους Καναδούς συμπολίτες τους ελληνικής καταγωγής. Αμφισβητούμε το κατά πόσο είναι κατάλληλο τα υψηλόβαθμα μέλη της καναδικής κυβέρνησης να  συνδέονται με ομάδες όπως η UMD.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ως πρωθυπουργός του Καναδά, εκπροσωπείτε όλους τους Καναδούς και θα ανταποκριθείτε στις κοινοτικές ομάδες που επιθυμούν να κάνουν της ανάγκες της κοινότητάς τους γνωστές. Συμφωνούμε επίσης ότι ο Καναδάς, η χώρα που ζούμε και αποκαλούμε «σπίτι», θα πρέπει να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η UMD δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προωθεί μια ατζέντα εναντίον της Ελλάδας (και των Ελλήνων - συμπεριλαμβανομένων και των Καναδών συμπολιτών τους) χρησιμοποιώντας ύποπτους ισχυρισμούς και μια επιχορηγούμενη από το εξωτερικό προπαγάνδα που πηγάζει από τους εθνικιστικούς κυβερνητικούς κύκλους των Σκοπίων.

Αισθανόμαστε ότι με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο Καναδάς έχει συμβάλει στην αύξηση της εθνικιστικής ρητορικής της ΠΓΔΜ εντός και εκτός των συνόρων της. Σε μια διάσημη διατριβή, που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών για Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές Σπουδές, δεν είναι το «ζήτημα της ονομασίας» που αποσταθεροποιεί τη χώρα, αλλά μάλλον τα Σκόπια συμβάλλουν στη δική τους αστάθεια [7]. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι εσείς και το κοινό του Καναδά, πρέπει να αποκτήσετε επίγνωση των προθέσεων της UMD, και εκφράζουμε την ανησυχία μας σε ό, τι αφορά τις αυξανόμενες και ακατάλληλες προσπάθειες τους να φλερτάρουν το γραφείο σας.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γεωργακάκος
Πρόεδρος
Eλληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ

Γνωστοποίηση: Δημήτρης Σούδας (Διευθυντής Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού του Καναδά), Καναδικά και Ελληνο-καναδικά Μ.Μ.Ε.


Αναφορές:
1) http://umdiaspora.org/content/view/571/1/ (last accessed May 25, 2011)
2) http://online.wsj.com/article/PR-CO-20110525-908827.html?reflink=barrons_redirect Article: Harper's Historic Opportunity to Bring Canadian Values to Greece. (Last accessed May 25, 2011)
3) http://umdiaspora.org/content/view/484/1/ (Last accessed May 24, 2011)
4) http://umdiaspora.org/content/view/487/1/ (Last accessed May 24, 2011)
5) http://www.youtube.com/watch?v=x3UAV0kj_l0&feature=related (see especially from 3 minutes on; last accessed June 1, 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.