Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα Σκόπια 2014: Έφτασαν και οι φαλαγγίτες....

Ενώ όλος ο κόσμος φλέγεται από την οικονομική κρίση, η ακροδεξιά κυβέρνηση του Γκρουέφσκι συνεχίζει ακάθεκτη την αρχαιοπληξία των σλαβόφωνων κατοίκων της. Μετά την εγκατάσταση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Μακεδονία των Σκοπίων, έφθασαν και τα αγάλματα που θα  το πλαισιώσουν στην βάση.
Απολαύστε τα....






Βλέπει κανείς τον ήλιο της Βεργίνας;
Για την όλη προσπάθεια των Σκοπιανών έχω τοποθετηθεί στο : http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

8 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ (ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ) ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΤΑ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΤΟ 16ΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΕΧΕΙ 14 ΑΚΤΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ! Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ ΤΟΥ Μ...ΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΕΖΙΛΕΨΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ !Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είτε έχει 9 ή 12 ή 15 ή ακόμα και 24, το σήμα της Βεργίνας είναι κατοχυρωμένο ελληνικό σύμβολο.
    Εάν είχαμε κάποια σοβαρή κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, θα είχαμε τελειώσει με το πανηγύρι που λέγεται Σκοπιανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα

    Μπορεί ο εθνικισμός των Σκοπιανών να παραπέμπει σε Βαλκανικό εθνικισμό άλλων εποχών να είναι kits κτλ...

    ...Αλλα κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μάλιστα σε πόλη της Μακεδονίας την Καβαλα είναι χειρότερα.

    Η πόλη είναι μέσα στην βρωμιά και το σκουπίδι. Ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την καθαριότητα αυτής της πόλης και κάνουν ότι μπορούν για να την διατηρούν όσο πιο βρώμικη γίνεται.

    Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι ειδικά φέτος στρατιές από μεγάλες μαύρες κατσαρίδες έχουν κατακλύσει την πόλη (μεγάλες σε μέγεθος λες και είναι μεταλλαγμένες).

    Μάλιστα είναι τόσες πολλές που ανεβαίνουν στους πιο ψηλούς ορόφους των πολυκατοικιών. Οι δε ένοικοι τους ασχολούνται κάθε βραδυ με το κυνήγι τους...

    Κάτι μαθαίνω ότι λόγο χρεοκοπίας δεν ψέκασαν τους υπονόμους. Όχι ότι τα προηγούμενα χρονια δεν είχε αρκετές κατσαρίδες αλλα λέμε τώρα.

    Περπατάς στον δρόμο και οι κατσαρίδες τρέχουν δεξιά και αριστερά σου...

    Πριν οι Ρωμιοί απαιτήσουν σχέση με τους Αρχαίους καλο είναι να έχουν επιτύχει και την απαραίτητη εξέλιξη ως κοινωνία. Μια εξέλιξη η οποια βασίζεται στην ευσυνειδησία και στην τήρηση κανόνων που περιλαμβάνουν και την δημοσια υγιεινή.

    Διαφορετικά οι συγκεκριμένοι πολίτες παραπέμπουν σε καταγωγή εκεί από όπου έχουν προέλευση τουλάχιστον το 50% τον επιθέτων τους. Σε ότι αφορά την Καβαλα το Baylik του Καραμάνογλου.

    Καβαλα Η Μακεδονική πόλη (πρώην Χριστούπολης και πρώην Νεάπολης)
    Νυν η Πόλη των ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Kitsch" και "beylik", φίλε. Και μην προσπαθείς τόσο πολύ να προσβάλεις τους μικρασιάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Φίλο ανώνυμο 08/08/11 3:40

    Δεν χρειάζεται να τους προσβάλω.

    Προσβάλλονται από μονοι τους.

    Από την ίδια τους την συμπεριφορά, την αδιαφορία και την νοοτροπία τους. Απλή περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης κάνω.

    Την οποια συμπεριφορά διαθέτουν και οι υπόλοιποι Ρωμιοί με προέλευση από τις υπόλοιπες εθνότητες της χερσονήσου του Αίμου (η πιο σωστά Βαλκανίων).

    Άλλωστε σχεδόν όλοι τους ιδιους αμανέδες, καρσιλαμάδες και τσιφτετέλια τραγουδάνε και χορεύουνε...

    Για την Ιστορία το ζεϊμπέκικο συνώνυμο του ανδρισμού και της παλικαροσύνης και σήμα κατατεθέν Πρωθυπουργών και υπουργών ήτανε ο χορός των Ζεϊμπέκηδων.

    Μια και πολύ σωστά με διόρθωσες σε ότι αφορά την ορθογραφία των λέξεων kitsch και beylik πες και ποιοι ήτανε οι ζεϊμπέκηδες.

    Οι Ρωμιοί εκτος του ότι πιστέουν ότι είναι γνήσιοι απόγονοι Aρχαίων Ελλήνων πιστεύουν επίσης ότι η ζεμπεκιές είναι Ελληνικός χορός.

    Αν η αλήθεια τους πονάει να συμπεριφέρονται ως πολιτισμένα άτομα και να δείχνουν ενδιαφέρον για την καθαριότητα και την δημοσια υγιεινή της πόλης τους.

    Είναι πολιτισμός να κυνηγάω κατσαρίδες κάθε βραδυ επειδή η πόλη είναι μέσα στην βρωμιά και το σκουπίδι?

    Με ανακοίνωση του ο δήμος Καβαλας 02/08/11 θέλει να συνάψει δάνειο 3 εκατομμυρίων euros για να συνεχίσει να λειτουργεί.

    Που να πήγανε άραγε τα λεφτά που εισπράττει? και πίστεψε με ως δήμος εισπράττει πολλά.

    Αν τα Σκοπια είναι πιο καθαρή πόλη (δεν έχω πάει ποτε) ποιοι είναι πιο κοντά σε θέματα νοοτροπίας και πολιτισμού με τους Αρχαίους Μακεδόνες? εμείς? η Βούλγαρο-Σλάβοι των Σκοπιων?

    Τι πολιτισμό διαθέτουν οι Καβαλιώτες που νομίζουν ότι οι στάσεις αστικών είναι χώρος για να κολλάνε ενοικιαστήρια και πωλητήρια αλλα κάθε άλλο διαφημιστικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @«Γνήσιος»

    Είναι πολιτισμός να κυνηγάω κατσαρίδες κάθε βραδυ επειδή η πόλη είναι μέσα στην βρωμιά και το σκουπίδι?

    ------------

    Γνήσιε, αν ήταν ποντικοί θα σου έλεγα να εξευμένιζες τον Απόλλωνα «Σμινθέα», γιατί αυτός πίστευαν ότι τους έστελνε ... χεχεχεχε !!!

    http://books.google.com/books?id=M2U5s4dcpFAC&pg=PA20&dq=apollo+smintheus+mouse&hl=en&ei=j9FKTtnxMoel-gbB8qCQCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CC8Q6AEwAw#v=onepage&q=apollo%20smintheus%20mouse&f=false


    Αν πάλι ήταν ακρίδες είχες δύο επιλογές στο μενού:

    Απόλλων Παρνόπιος:

    http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0057%3Aentry%3Dpa%2Frnoy

    ή

    Ηρακλής Κορνοπίων

    http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0057%3Aentry%3Dko%2Frnoy

    Τώρα, μιας και είναι οι κατσαρίδες το πρόβλημα ... πάνε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ και ψάξε για κάνα «Τέζα» να το πατήσει η Τερέζα ... και Τέ-εζα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ «Γνήσιο» #2:

    Πριν οι Ρωμιοί απαιτήσουν σχέση με τους Αρχαίους καλο είναι να έχουν επιτύχει και την απαραίτητη εξέλιξη ως κοινωνία. Μια εξέλιξη η οποια βασίζεται στην ευσυνειδησία και στην τήρηση κανόνων που περιλαμβάνουν και την δημοσια υγιεινή.

    -----------------------

    Μία από τις αγαπημένες μου αρχαίες ελληνικές παροιμίες αναφ΄ρει ο Στράβωνας:

    «ἐλευθέρα Κόρκυρα ... χέζ΄ὅπου θέλεις !!!»

    Στην αρχαία Κέρκυρα ήταν τόσο free που έχεζες όπου ήθελες ...

    Για δες το εδώ:

    http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0057%3Aentry%3Dxe%2Fzw

    Μήπως είναι τρελο-Κερκυραίοι στην καταγωγή οι Καβαλιώτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.