Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αθήνα....Ξύπνα!!!



Ευχαριστώ τον Χρήστο Καράτζιο για την αποστολή των βίντεο,
ευτυχώς που υπάρχει η διασπορά.

11 σχόλια:

  1. Επειδή δεν καταλαβαίνω από τη γωνία, είναι η "Μεγάλη Μακεδονία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος Καράτζιος, Παμμακεδονική Καναδά12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:03 μ.μ.

    Υπάρχουν ακόμα χειρότερα βίντεο: Εδώ ο Γκρουέφσκι και ο Ιβανόφ απολαμβάνουν το τραγούδι Biser Balkanski (Μαργαριτάρι των Βαλκανίων):

    http://www.youtube.com/watch?v=TpNYBQom79A&feature=player_embedded

    Οι στίχοι του τραγουδιού είναι οι εξής:

    Έ, Μακεδονία,
    μαργαριτάρι των Βαλκανίων,
    ενωθείτε Αιγαίο και Πιρίν
    με τα καθαρά νερά του Βαρδάρη.
    Φύγετε κατακτητές εχθροί.

    Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτού του τσίρκου και αυτά που βλέπουμε από τη Βόρεια Κορέα;

    Αθήνα ... έχουμε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ακρίτα, μπορώ να μάθω γιατί δεν δημοσίευσες το σχόλιό μου περι πτώματος του αθηναϊκού ψευδοκράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί το είπες πολύ διαφορετικά από ότι το σχολίασες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα προσθέσει και το «αδελφάτο».
    Αν θίγονται οσοι ανήκουν σε αυτό, πρόβλημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δεν παρακολουθώ δελτία ειδήσεων με τους αχρείους δημοσιογράφους που τα πλαισιώνουν υποθέτω ότι οι Αθηναϊκοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν πει τίποτα για το τι γίνεται στα Σκοπια? είναι έτσι Ακριτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι και εγώ από αυτούς που πλέον δεν παρακαλουθει ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας μας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχουν πει τίποτα απολύτως. Και ούτε πρόκειται, εκτός και αν αναδειχθεί ως θέμα στη Βουλή. Πιο σημαντικές είναι οι μεταγραφές στις πρωινού τύπου εκπομπές, όπως και οι επαιτείες προς τους «συμμάχους» για οικονομική στήριξη, παρά η διαπόμπευση κάθε έννοιας ιστορικής αλήθειας και αξιοπρέπειας.

    Σίγουρα, κάποια προβλήματα έχουν άλλη αμεσότητα από άλλα (άλλο αμεσότητα και άλλο σημασία, η οποία δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος όσον αφορά πολιτικοκοινωνικά προβλήματα), αλλά η προσήλωση σε λύση (sic) ενός και μόνο προβλήματος με παραγκώνιση των υπολοίπων δεν είναι τίποτα άλλο από ερασιτεχνισμός. Ως γνωστόν εξάλλου το σκοπιανό ζήτημα είναι αγγαρεία για την κυβέρνηση.

    Το ότι δεν προβάλονται τέτοια θέματα από τα ΜΜΕ δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με ενδιαφέρον. Είμαστε περισσότεροι απ' όσο νομίζουμε... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΚΟΠΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΕ ΕΣΣΔ!! ΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Α.Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ακούτε τα τζιτζίκια; Λοιπόν, έτσι αναφέρθηκε η Eλληνική τηλεόραση για την 20η επέτειο ανεξαρτησίας των Σκοπίων.

    Ίσως είναι καλό να αγνοούμε τις προκλήσεις από τους βόρειους γείτονές μας; Όμως αν αγνοούμε ένα μικρό κομμάτι φαγητού από κάτω από το δόντι μας, τελικά θα γίνει απόστημα.

    Καμία καταγγελία από την Eλληνική κυβέρνηση για τα παραπάνω δύο σημαντικά παραδείγματα; Όχι. Mόνο όταν το αυγό θα έρθει στο ... τότε θα καυχώνται για δήθεν μεγάλες εθνικές νίκες, όπως το περίφημο «βέτο» και οι «κόκκινες γραμμές». Τότε, όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μήνυση κάπου η διεθνής κοινότητα (και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) θα πουν: «Θα έπρεπε να είχατε πει κάτι νωρίτερα.»

    Στρουθοκάμηλοι παντού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.