Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28-10-1940: Όταν η Ελλάς έλεγε ΟΧΙ στην τότε «νέα τάξη πραγμάτων»

12 σχόλια:

  1. Μια και σήμερα εορτάζουμε την επέτειο της 28hs Οκτωβρίου και την Αντίσταση των Ελλήνων στον φασισμό και την τότε νέα τάξη πραγμάτων θα είχε ίσως ενδιαφέρον να αναφέρω και κάποια στοιχεια για κάποιους Έλληνες η μάλλον Έλληνες υπηκοους η ίσως ακόμη πιο σωστά Ρωμιούς (Έτσι δεν είναι K.E.?)

    Τις πρώτες μέρες του Ελληνό-Ιταλικού πολεμου περί τους 15 στρατιώτες του Ελληνικού στρατού Βλάχοι την καταγωγή αυτομόλησαν στους Ιταλούς (αυτοί μάλλον δεν αισθάνονταν γνήσιοι απόγονοι Αρχαίων Ελλήνων αλλα...Ρουμάνοι).

    Αργότερα πάλι κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής (ο Ακρίτας έχει αναφερθεί διεξοδικά) ολόκληρα χωρια "Δίγλωσσων Σλαβόφωνων Ελλήνων Μακεδόνων" αποτέλεσαν την δύναμη αιχμής της Ώχρανα.

    Τέλος κατά τους τελευταίους μήνες του δευτερου παγκοσμιου πολεμου Βλάχοι φανατικά αισθανόμενοι Ρουμάνοι οι οποιοι είχαν μετοικήσει παλαιότερα από την Ελλάδα στην Ρουμανια στάλθηκαν από τους Γερμανούς στην απελευθερωμένη Ελλάδα για συλλογή πληροφοριών και δολιοφθορές.



    Αυτά για κάτι γραφικούς άλλων blogs που εμφανίζουν Βλάχους-Σλάβους-Βουλγαρους-Αρβανίτες η αλλιώς Σλάβο-Βούλγαρο-Aρβανιτο-Βλάχους ως γνήσιους απογόνους Αρχαίων Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η Ελλάς εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να ευρεθή
    εις στρατόπεδον αντίθετον εκείνον εις το οποίον θα ευρίσκεται η Αγγλία»

    -Ιωάννης Μεταξάς, 1934

    Πάνω από την πολιτική και τις ιδεολογίες
    ίσταται η Γεωπολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γερμανία από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία τον Ιανουάριο του 1933, προσπάθησε να αποφύγει αναταραχή στα Βαλκάνια με την διατήρηση του status-quo, ενώ ταυτόχρονα επεδίωκε να αυξήσει την επιρροή της στις Βαλκανικές πρωτεύουσες. Για την Ελλάδα εδέχετο ότι ανήκε στην Αγγλική σφαίρα επιρροής, γεγονός το οποίο δεν της δημιουργούσε προβλήματα, εφόσον στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε παρουσία Αγγλικών στρατευμάτων, τα οποία θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ρουμανικών Πετρελαιοπηγών. Εξάλλου το πρωτόκολλο εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας εξασφάλιζε την απρόσκοπτο ροή του Ελληνικού χρωμίου και αλουμινίου, καθώς κι άλλων πρώτων υλών απαραιτήτων για την διατήρηση της πολεμικής ισχύος της Βέρμαχτ. Ο Ιωάννης Μεταξάς παρά τις Βρετανικές πιέσεις, δεν επέτρεψε στις ελάχιστες μοίρες των Βρετανικών αεροπορικών δυνάμεων να επιχειρούν στο πολεμικό μέτωπο της Αλβνίας από τα αεροδρόμια της Μακεδονίας, παρά μόνο από αυτά του Τατοΐου και του Χασανίου (Ελληνικού). Επίσης δεν εδέχθη ολίγον προ του θανάτου του την περιορισμένη στρατιωτική βοήθεια που του πρόσφερε ο Άγγλος στρατηγός Ουέιβελ κατά την επισκεψή του στην Αθήνα από τις 13-15 Ιανουαρίου 1941, καθόσον αυτή όχι μόνο δεν θα βοηθούσε αλλά θα προκαλούσε την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Την ίδια εποχή η Βρετανία αδυνατούσε να φέρει εις πέρας τον πόλεμο με την Γερμανία λόγω οικονομικών δυσκολιών. Έπεισε όμως τον πρόεδρο Ρούσβελτ των Η.Π.Α. να φέρει προς ψήφιση στην Γερουσία το σχέδιο νόμου¨Lend-Lease¨ που προέβλεπε ουσιαστική ενίσχυση της πολεμικής μηχανής της Βρετανίας. Η παρουσία των Βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και η βεβαία ήττα τους, θα επηρέαζαν θετικά την Αμερικανική κοινή γνώμη για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Mετά τον θάνατο του Μεταξά (στις 31 Ιανουαρίου του 1941), η Ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κορυζή, έδωσε την συγκατάθεση της για την έλευση των Βρετανικών δυνάμεων στην χώρα μας τον Φεβρουάριο του 1941. Την ίδια στιγμή ο Ρούσβελτ ανεγνώρισε την σημασία της παρουσίας των Βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και τηλεγράφησε στον Τσώρτσιλ: « εκτελέσατε ικανοποιητική εργασία στην Ελλάδα».
    Ο Ι. Μεταξάς απεβίωσε από μία μάλλον ασήμαντη φλεγμονή του φάρυγγα η οποία κατέληξε σε «απόστημα παρααμυγδαλικόν που παρουσίασε εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς». Την ίδια ημέρα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Βραδινή η εξής είδηση: «Ο Άγγλος υποστράτηγος Ντ Άλμπιάκ ελθών αεροπορικώς εκ Κρήτης , συνοδεύετο από τον Άγγλο αρχίατρο του Ναυτικού, όστις και έκανε ιδιοχείρως ένεση εις τον ασθενή»….
    Κατά την διάρκεια της κατοχής, ο διοικητής Ασφαλείας Αθηνών αστυνόμος Παξινός διέφυγε στο Καΐρο. Σε μία δεξίωση, ο Παξινός αποκάλυψε σε ¨Αγγλο διπλωμάτη ότι «εγνώριζε τα πάντα για τον θάνατο του Μεταξά» και ότι έγγραφε ένα βιβλίο για το θέμα αυτό. Ο Άγγλος τον χαιρέτησε και απομακρύνθηκε αμέσως. Ο Παξινός έφυγε αργά από την δεξίωση και την επόμενη μέρα βρέθηκε μαχαιρωμένος στα σοκάκια του Καΐρου. Η Αγγλική αστυνομία του Καΐρου ανακοίνωσε εσπευσμένα και χωρίς δικαστική έρευνα ότι ο Παξινός πρώτα ληστεύθηκε και μετά δολοφονήθηκε..
    Η σύγκαλυψη συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με την άποψη ότι ο Παξινός πέθανε αυτοεξώριστος στο Χαρτούμ το 1960.
    1. Αννίβας Βελίδης, «Κατοχή Γερμανική Πολιτική, Διοίκηση στην Κατεχόμενη Ελλάδα». Αθήνα 2008, Εκδ. Ενάλιος
    2. C. Buckley, «Greece and Crete», 1941, σελ. 139.
    kimon
    cometoreal@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μας λες ρε καθαρόαιμε "απόγονε" του Περικλή ανώνυμε "28 Οκτωβρίου 2011 3:02 π.μ." - δηλαδή η ύπαρξη μη-ελληνόφωνων στους προδότες αποτελεί απόδειξη τίνος πράγματος; Για κάθε συνεργάτη των Γερμανών έχεις καταφέρει να κάνεις τεστ DNA για να συνδέσεις την προδοσία τους με την καταγωγή τους;

    Είπαμε το τρομπάρισμα στο Ίντερνετ είναι ελεύθερο αλλά ρε παλληκάρι μην μας παίρνουν και τα σκάγια στη μούρη...

    ΥΓ1> Όσο για τους Ρουμανόβλαχους πάντα θα θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει για τη συμμαθήτρια του (και συνΕΛΑΣίτισα) από τους Βλάχους της περιοχής Αλμυρού που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Ρουμανόβλαχου πατέρα της με την απελευθέρωση. Απόδειξη ατράνταχτη πως τα γονίδια δεν κάνουν τον εθνική συνείδηση. Αυτά περί αρχαιοελληνικής καταγωγής και τριών αυγών Τουρκίας...

    ΥΓ2> Ακρίτα πέρασε σε παρακαλώ μια ανάρτηση για την αηδία που δημοσιεύει η AMHRC στο έντυπο του καλοκαιριού της με τίτλο The BBS Channel 5 Interview with Aristotle υποτίθεται μεταφορά από ραδιοφωνικό πρόγραμμα από κάποιο κουμάσι επονόματι Jim Thomev. Είναι ενδεικτικό της γύμνιας των διαφόρων Δημητράδων που συντάσσονται και καλά κατά των εθνικιστών αλλά δεν αντιδρούν σε τέτοιες εθνικιστικές χαζομάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί οι μη Ελληνόφωνοι K.E. ουδέποτε αισθάνθηκαν Έλληνες. Παρα το πόλυ χαμηλό μορφωτικό τους επίπεδο όπως και της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας, αλλα και των Βαλκανίων, Ευρώπης κτλ είχανε επίγνωση της μη Ελληνικότητας τους.

    Αλβανό-Αρβανίτες, Σλάβοι Πελοποννήσου, Εκχριστιανισμένοι Άραβες Κρήτης και Ρόδου, Ενετό-Ιταλοί, Γενουάτες-Ιταλοί παρακτιων περιοχών και νήσων Αιγαίου και Ιονιου, Σλάβο-Βούλγαροι Μακεδονίας, Εκχριστιανισμένοι Τούρκοι και Ρουμάνο-Βλάχοι. Αρκετοί από τους άνωθεν ως το 1940 είχανε Εξελληνιστεί (τουλάχιστον επιφανειακά). Άλλοι πάλι όχι. Συνεπώς όσο και να βρίζεις εκνευρισμένος έλλειψη επιχειρημάτων γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι άνωθεν δεν έχουν γενετική σχέση με Αρχαίους Έλληνες. Συμφωνείς και εσύ πολύ σωστά ότι πρόκειται για Ρωμιούς. Όσο για το παράδειγμα της Βλάχας στον Αλμυρό η απάντηση είναι οι Βλάχοι της Βέροιας και της Αλμωπίας.

    Τέλος πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω οι λόγοι για την οικονομική καταστροφή της χώρας σήμερα είναι οι έξεις 2:

    1) Όταν δόθηκε πραγματική δημοκρατία σε αυτό το συνοθύλευμα εθνοτήτων το 1974 δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει σωστά γιατί πολύ απλά αυτή η κοινωνία δεν είχε ωριμάσει πολιτικά ούτε είχε την απαραίτητη δημοκρατική παιδεία-ιστορία για να εφαρμόσει σωστά αυτό το πολύ απαιτητικό πολίτευμα.

    2) Επιφανειακά αυτό το συνοθύλευμα μπορεί να δηλώνανε Έλληνες αλλα αρκετοί δεν είχανε πραγματικά μέσα τους πλήρως εξελληνιστεί. Είναι προφανές ότι ακόμα και σήμερα θεωρούν την έννοια τους Ελληνικού κράτους κάτι θολο λίγο ως πολύ αόριστο και σίγουρα όχι άμεσα συνδεδεμένο με αυτούς. Εκεί βρίσκονται οι ρίζες της διαφθοράς, φοροδιαφυγής, άρνησης τήρησης στοιχειωδών νομων και κανόνων που ισχύουν και ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ σε όλα τα σοβαρά κράτη του αναπτυγμένου κόσμου. Όλοι το μονο που κοιτούσαν ήτανε ο εαυτός τους και το πως θα εξαπατήσουν και θα κλέψουν το (Ελληνικό) κράτος. Αυτό είναι η περίφημη ΜΑΓKΙΑ του Νέο-Έλληνα (Ρωμιού). Δεν κατάλαβαν ποτε ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που αποτελούν το Ελληνικό κράτος. Πως όμως να ταυτιστούν με αυτό όταν δεν έχουν πλήρως εξελληνιστεί? Έτσι λοιπόν ήταν απόλυτα φυσιολογικό να αποτύχει η επιβολή μιας Ελληνικής λόγιας γλώσσας. Της καθαρεύουσας. Αντί αυτής επικράτησε η νέο-Ελληνική δημοτική που βρίθει Ιταλικών και Τουρκικων λέξεων...

    Εν κατακλείδι Ο λαός αυτός δεν αξίζει να φέρει το όνομα Έλληνες. Ούτε γενετικά αλλα ούτε και πολιτισμικά. Πολύ σκληρό και πικρό συμπέρασμα αλλα αυτή είναι η αλήθεια. Ρωμιοί λοιπόν K.E. Ρωμιοί...Όσο για την ψευτο-μαγκια που προσπαθείς να πουλήσεις με χυδαίες αναφορές σου είναι προφανώς λόγο του κόμπλεξ που έχουν οι κατά κανόνα βραχύσωμοι άντρες. Η για να χρησιμοποιήσω και μια φράση που είναι πολύ της μόδας και ειπώθηκε και μέσα στην βουλή από έναν Ενετό-Ιταλικής καταγωγής υπουργό. Τσάμπα-Μάγκας είσαι K.E.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά να'σαι βρε "γνήσιε απόγονε" και με έκανες και γέλασα κυριακάτικα: Συν τοις άλλοις είμαι και βραχύσωμος... Αυτό ειδικά σε πάνω από 4 δεκαετίες ζωής κανένας δε μου το είχε προσάψει... Είδες τα ΕνετοΙταλοΑρβανιτοΒλαχοΣλάβικα Ρωμέϊκα γονίδια μου πόσο παραπλανητικά είναι... :->

    Εσύ πάντως με τέτοιες βαθυστόχαστες αναλύσεις για την κατάσταση του Ρωμέϊκου πρέπει να πας να κάνεις παρέα με τους άλλους αλλοπαρμένους του freeinquiry.gr για να κλαίτε παρέα τη χαμένη τιμή του Ελληνισμού και να βγάζετε τη χολή σας προς τη Ρωμιοσύνη. Είναι και "γιατροί" της ομοιοπαθητικής εκεί, όλο και κάποιο γιατροσόφι θα σκαρφιστούν για τη βαρυστομαχιά που σου προκαλούμε. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τους διαλόγους των σχολιαστών.
    Σε όσους «ανακάλυψαν» τους προδότας στους αλλόφωνους της πατρίδος να τους θυμίσω μόνο την εμπλοκή με το Πριγκιπάτο της Πίνδου και τον Διαμάντη του πατέρα Μέρτζου, όπως και την συνεργασία με τους Γερμανούς διαφόρων Τουρκόφωνων Αντικομουνιστών (Αντων Τσαούς, Κιτσά πατζάκ, Κολάρας, κλπ) . Βέβαια υπήρχαν ουκ ολίγα Ελληνόφωνα «μπουμπούκια» που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές (Πούλιος, Γιοσμάς, Μαγγανάδες , Χίτες και Ταγματασφαλίτες) άρα η «συνεργασία» - προδοσία με κατακτητές ή ξένες δυνάμεις έχει να κάνει όχι με την γλώσσα αλλά με την ιδεολογία ή την ιδιοτέλεια του καθένα ξεχωριστά. Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι αρκετοί που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή δεν εντάχθηκαν πανηγυρικά στον Εθνικό κορμό και το κρατικό μηχανισμό πρωτοστατώντας στις διώξεις των Αριστερών από 1945 και μετά; Μήπως ο Εμφύλιος δεν ήταν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ουκ ολίγους μηδήσαντες;
    Κάποιοι μάλιστα έφθασαν να γίνουν και βουλευτές!!!
    Αν τελικά επιμένουν σήμερα κάποιοι να αναφέρονται σε προδότες ας κοιτάξουν προς όλες τις πλευρές…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης Ντουνιαδάκης30 Οκτωβρίου 2011 στις 3:04 μ.μ.

    Πέρα από όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση χθες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες σχεδόν τις πόλεις με τις αντιδράσεις του κόσμου θα σταματήσουμε εδώ σε συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με την Ένωσή μας. Ενθουσιασμό και θαυμασμό προκαλεί το παράστημα και το βάδισμα των αγοριών και των κοριτσιών της ΣΣΑΣ, που παρελαύνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Επίσης εντυπωσιάζει η απόδοση τιμών με τα όπλα στο «παρουσιάστε», κίνηση στην οποία μπορεί να αποδοθούν διάφοροι συμβολισμοί! Τα παραπάνω φαίνονται σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και το fb. Συζητήσιμη όμως είναι η σκοπιμότητα προβολής και η εντύπωση τουλάχιστον που προκαλεί το τμήμα της κραυγής που ακούγεται και αναφέρει ότι «… η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (1΄.05)! Αυτού του είδους τα «πιστεύω» έρχονται από πολλά χρόνια πίσω και ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου έχουν επιφέρει πολλά δεινά τόσο στο μαρτυρικό νησί όσο και την πατρίδα! Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ!
    Δεν καταθέτω προσωπικές απόψεις! Παραθέτω εδώ την επίσημη εθνική θέση όπως αυτή προκύπτει από την ιστοσελιδα του ΥΠΕΞ: http://www1.mfa.gr/kypriako/ : . ォ .
    Αντίστοιχα και σχετικά με το θέμα «Μακεδονία» στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ http://www1.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

    « … το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας.…
    Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία», …, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
    Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. ….»
    Ως προς το βίντεο εκτιμώ ότι εφόσον είναι αληθινό τόσο το οπτικό όσο και το ακουστικό μέρος του, τότε είναι πρόβλημα της διοίκησης της Σχολής. Επειδή όμως θεωρώ δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, εκτιμώ ότι τμήμα ή και το σύνολο του ακουστικού μέρος του βίντεο, δεν προέρχεται από το στρατιωτικό σχηματισμό της ΣΣΑΣ και είτε είναι κατασκευασμένο είτε προέρχεται από τμήμα «καταδρομέων», που εμφανίζεται να παρελαύνει πίσω από την ΣΣΑΣ (3΄.08).
    Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι δεν είναι ωφέλιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα να φιλοξενούνται θέσεις αλυτρωτικού και εθνικιστικού περιεχομένου σαν και αυτές!

    Γιάννης Ντουνιαδάκης
    Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έντυπο του χειμώνα, ΚΕ.

    http://www.macedonianhr.org.au/wip/images/stories/pdf/AMHRC_Winter_Review_2011.pdf

    Έχω τρελαθεί στο γέλιο με τη βλακεία που τους δέρνει. Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη σελίδα 53.

    «Αριστοτέλης»:

    "One of the most laughable things I’ve ever heard has been the idea that the people who call themselves Greek seem to take so much pride in the achievements of the people who lived in that part of the world thousands of years ago. Certainly, for all the massive transformations of history in the land where I was born, with over two millennia of tumults, wars, religious conflicts, culture clashes, and migrations this is a manifestly ludicrous attitude."

    Κοντολογίς, εμείς που αυτοαποκαλούμαστε Έλληνες κοκορευόμαστε για όσα έκαναν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο άνθρωποι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν, παρά τις μετακινήσεις πληθυσμών, τις πολιτικές αλλαγές και τις συγκρούσεις.

    Πάμε παρακάτω, όπου ο «Αριστοτέλης» λέει:

    "As I was saying, [...] the simplest logic tells us this: a Macedonian qua Macedonian cannot be a Greek qua Greek or vice versa – just as something cannot be both blue and red all over at the same time. This is the elementary law of identity I have described in my treatise on Logic."

    Εδώ έχει (ανήλικοι μην πάτε παρακάτω) γαμηθεί η Λογική, ο Δίας και ο Βελζεβούλ μαζί. Για τους Έλληνες, κατά την άποψή τους, ισχύουν τα περί αλλαγών και συγκρούσεων, αλλά για τους «Μακεδόνες» ΟΧΙ! Καταπληκτική λογική!

    Με πολύ χαρά θα διαβάσω και την επόμενη «συνέντευξη» του «Αριστοτέλη». Ελπίζω να είναι στη γλώσσα που μίλαγε και έγραφε. Εξάλλου, το λέει η Λογική και το ελεμένταρι λο οφ αϊντέντιτι (με συγχωρείτε, τα τελευταία είναι στα αρχαία μακεδονικά και μπορεί να μην τα καταλάβετε).

    Τέλος, μην περιμένεις να ασχοληθούν οι δικοί μας «ευαίσθητοι». Θεωρούν πως καθένας πολεμάει τον «εθνικισμό» στη χώρα του - ασχέτως αν με τη στάση τους πριμοδοτούν τον εθνικισμό των άλλων. Έχασε κάποιος τη Λογική για να τη βρουν; Εκεί βρίσκουν πάτημα τα διάφορα φασισταριά και ρατσιστόμουτρα που χαίρονται στην αναμπουμπούλα. Δεν θα τους περάσει όμως, αργούμε αλλά ξυπνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Ντουνιαδάκη, καλές είναι οι ιδεαλιστικές προσεγγίσεις του ΥΠΕΞ για το Μακεδονικό, αλλά οι ρεαλιστικές πολιτικές, με τις οποίες προσεγγίζουν έδω και χρόνια οι μεγάλες δυνάμεις αλλά και το κράτος των Σκοπίων, δείχνει ότι αποτύχαμε σε αυτό τον τομέα. Βασικά έχουμε αποτύχει σε όλες τις πολιτικές εξωτερικούς και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος όπως είναι η ΑΟΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον Φωστερίδη (Τσαούς Αντών) agramate γιατί τον μπλέκεις με τους Γερμανούς; Ο άνθρωπος τους Βούλγαρους πολέμησε, για συνεργασία μαζί τους κατηγορήθηκε (άλλο γέλιο εκεί) - οι Γερμανοί που κολλάνε;

    Συμφωνώ μαζί σου περί του πως στη συνεργασία με τον κατακτητή τη διαφορά την έκανε η ιδεολογία και η ιδιοτέλεια. Θα προσθέσω ενίοτε και ο εξαναγκασμός καθώς όταν στρατολογηθείς βίαια στους δοσίλογους και σου βγεί η ρετσινιά άντε να την βγάλεις. Στην περιοχή Αλμυρού στους "λεγεωνάριους" έβρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι παλιανθρώπους ασχέτως Βλαχικής ή μη καταγωγής. Ευκαιρία για πλιάτσικο είχαν βρει - και επιπλέον έπεφτε προσπάθεια βίαιας στρατολογίας στα γειτονικά χωριά (η οποία οδήγησε τον πατέρα μου στα βουνά με τον ΕΛΑΣ). Όχι βέβαια πως και ανάμεσα στους αντάρτες δεν υπήρχαν και ανθρώπινα κτήνη, μην τρελλαθούμε. Αλλά και τους τουρκόφωνους αντάρτες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς προσπάθησε πρώτα να πάρει με το μέρος του ο ΕΛΑΣ - αλίμονο αν περίμενε να βρει κανείς φασιστική (αστική από τη φύση της) ιδεολογία σε πρόσφυγες αγρότες. Αναρωτιέται κανείς αν (α) δεν είχαν πρόβλημα με το ΚΚΕ (που ήταν αρκετά φανερά πίσω από τον ΕΛΑΣ) και (β) δεν έβλεπαν την αρχική ανοχή του ΕΛΑΣ στους διαφόρους Σλαβομακεδόνες αυτονομιστές (που τους δημιουργούσε άγχος 2ης προσφυγιάς) αν θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα. Την πλήρωσαν στη μάχη του Κιλκίς (Ποντιακό Εμφύλιο κατά μερικούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Αγράμματο

    Έναν Ελληνόφωνο-Ελληνικής συνείδησης που συνεργάστηκε με τον κατακτητή μπορούμε να του αποδώσουμε τον τίτλο του προδότη. Σίγουρα έπρεπε όλοι αυτοί οι προδότες να έχουνε και την ανάλογη μεταχείριση μετά την κατοχή...

    Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο όμως με τον Ρουμάνο-Βλάχο λεγεωνάριο ούτε με τον Βούλγαρο Oχρανιτη. Δηλαδή να τον χαρακτηρίσουμε προδότη.

    Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονταν από οικογένειες που ανηκαν σε εθνοτικές ομάδες οι οποιες ουδέποτε αισθάνθηκαν Έλληνες. Το πως βρέθηκαν εντός Ελλαδικού χώρου είναι μια άλλη Ιστορία...

    Μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ως εχθρούς μας που προέβησαν σε εγκλήματα εις βάρος αμαχων κai συνεργάστηκαν με τον κατακτητή με στόχο τον διαμελισμό της χώρας...

    Σίγουρα δεν είχανε καμια θέση σε αυτόν εδώ τον τόπο και έπρεπε να έχουν την ανάλογη τιμωρία για τα εγκλήματα τους.

    Είναι προφανές το άτοπο στο οποιο οδηγούμαστε αν τους θεωρήσουμε ως Έλληνες που πρόδωσαν την πατρίδα τους: (μονο κάποιος Έλληνας μπορεί να θεωρηθεί προδότης).

    Με αυτή το λογική:

    Ο Kaltsev από την περιοχή της Καστοριάς ήτανε Έλληνας προδότης.

    Ο Γκότσε Deltsev από το Κιλκίς ήτανε Έλληνας προδότης

    Ο Krste Misirkov από την Πέλλα ήτανε Έλληνας προδότης

    Ο Dimov Hadjidimov από την Άνω-Βρόντου Σερρών/Dramas ήτανε Έλληνας προδότης

    και πάει λέγοντας...

    Βασικά και οι 2 άνωθεν κατηγοριες ήτανε για το απόσπασμα με την μονη διαφορα ότι Ρουμάνο-Βλάχοι λεγεωνάριοι και Βούλγαροι Oχρανιτες δεν μπορούσαν να θεωρηθούν προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.