Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

"Εάν οι πολιτι­κοί δεν συνετιστούν, αυτό που ονομάζουν εδώ «κοινωνι­κή αναταραχή» θα εξελιχθεί σε βίαιη επανάσταση"...

Άρθρο του Μ.Ιγνατίου με τον τίτλο "Με το ζόρι μάς έβγαλαν στην «πίστα»".

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις μετά τη δημοσιοποίηση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, κατέληξα εύκολα στο συμπέρασμα πως η υπερβολή είναι τελικά το βασικό στοιχείο του DNA των Ελλήνων πολιτικών.

Στη βιασύνη τους να αρπάξουν τα... «εύσημα» ή να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους, μπορεί να αφήσουν να εξέλθουν από το στόμα τους κουβέντες οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύονται κάλπικες.

Το «κούρεμα» είναι ένα σημαντικό γεγονός, ιδιαί­τερα για μια χώρα όπως η Ελλάδα η οποία έχει φορτωθεί τεράστιο χρέος λόγω των λαθών και των σκανδάλων των πολιτικών της. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, πέραν του 50% του χρέους είναι αποτέλεσμα της...

ανικα­νότητας όσων κυβέρνησαν τον τόπο από τη μεταπολί­τευση και μετά. Η μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στους ώμους των κ. Καραμανλή, Παπανδρέου και Σημίτη, με τους δύο πρώτους να έχουν συμπεριφερθεί με τρόπο που σε άλλες χώρες ίσως να άνοιγε και τις πόρτες των φυλακών.

Μετά το «κούρεμα» ελλοχεύουν κίνδυνοι πολλοί, και είναι άμεση ανάγκη οι αρμόδιοι που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα να δώσουν σημασία στα λόγια ανθρώπων όπως η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Τσαρλς Νταλάρα, οι οποίοι μπορεί να μην είναι οι μεγαλύτεροι φίλοι της Ελλάδας, αλλά βοήθησαν να γίνει πραγματικό­τητα το «κούρεμα», στο οποίο συμφωνούσαν και το οποίο προωθούσαν τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν αναλάβει τεράστια ευθύνη ενώπιον του ελληνικού λαού, του οποίου κονιορτο­ποίησαν τα εισοδήματα και αυτή την ίδια τη ζωή του.

Πέρα από συμπάθειες (και αντιπάθειες), πέρα από τη γνώμη του καθενός μας για το πρόγραμμα -και η δική μου είναι ότι πρόκειται για κάκιστη συνταγή ενός λανθα­σμένου φαρμάκου-, στο σημείο όπου έχουν φέρει οι πο­λι­τικοί τα πράγματα, η μόνη μας επιλογή είναι ότι «πρέ­πει να χορέψουμε» αφού μας εξανάγκασαν να μπούμε στην πίστα. Εάν οι πολιτι­κοί δεν συνετιστούν, αυτό που ονομάζουν εδώ «κοινωνι­κή αναταραχή» θα εξελιχθεί σε βίαιη επανάσταση...

ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=63628635

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.