Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η Ψυχολογία των Γερμανών

Εν πρώτοις, ήταν εξέχων οπαδός της άποψης περί γερμανικής ψυχολογίας ότι ο Γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε παρά μόνο τον εκφοβισμό, ότι δε δείχνει καμία γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δε θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί και κανένα σημείο στο οποίο δε θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ότι είναι άνευ τιμής, περηφάνιας ή οίκτου.
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή...

να συμφιλιώνεσαι μαζί του• πρέπει να του υπαγορεύεις.
Υπό οποιοσδήποτε άλλους όρους, δε θα σε σέβεται ή δε θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει.

Δεν ξέρω εάν ο Κέινς που έγραψε το παραπάνω κείμενο,  το οποίο αποδίδει στον Κλεμανσό, είναι υπέρμαχος της παραπάνω άποψης, αλλά τείνω να συμφωνήσω μαζί τους.

5 σχόλια:

  1. http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/07/name-of-macedonia-for-greeks.html?m=0

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2011/12/to-onoma-tis-makedonias-den-einai.html?m=0

    Παναγιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο:

    Υπάρχουν κάποιες φήμες για Bογομιλικους τάφους στην Βεύη.

    Έχει Ακριτα καθόλου στοιχεια για αυτό το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλοι οι βαρβαροι λαοι (οπως τους αποκαλουσαν και οι Αρχαιοι Ελληνες) ακριβως τετοια ειδους λογικη εχουν ρε συ Ακριτα.

    Οι Γερμανοι μπορει να ειναι πιο εξευγενισμενοι απο τους Ουνους προγονους τους αλλα δεν ειναι και τοσο διαφορετικοι καταβαθος. Οι Βαρβαροι μονο αμα σε φοβουνταν σε σεβονταν αλλιως σε θεωρουσαν κατα βαση αδυναμο και τρωτο και στην καλυτερη περιπτωση (αναλογα και με τα κεφια τους) αντε να σε λυπουνταν....

    Οι βορειοι λαοι που ειναι και λαοι μιας υπολογιστικης ψυχρης λογικης το αγαπημενο τους προτυπο ειναι αυτο του σκληρου που εχει πυγμη και οπου διαπραγματευτε μονο με βαση των δικων του κανονων και οπου το επαγγελμα του ειναι και η προεκταση της δυναμης του.

    Οι δικοι μας οι πολιτικοι απο την αλλη ειναι εντελως μαλθακοι ατομιστες γραφειοκρατες με μικρη αισθηση του κοινου συμφεροντος οπου εχουν μαθει να γινεται το δικο τους με "οσφυοκαμψιες" και με "γλυψιματα" οπου τα αποκαλουν "κοινωνικοτητα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ανώνυμε και θεωρώ ότι ο Θουκυδίδης είναι επίκαιρος όσο ποτέ :«Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».

      Διαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.