Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


Όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του πακέτου των 11,5 δις ευρώ, που έγιναν στη συνέχεια 14 δισ. ευρώ. οι άνθρωποι του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασαν και εισπράξεις 2 δισ. από τη φοροδιαφυγή. Το τι έγινε όταν εμφανίστηκε η σχετική πρόβλεψη στην τρόικα δεν περιγράφεται.
Οι ξένοι κόντεψαν να πέσουν κάτω από τα γέλια. Μια κοίταζαν τα έσοδα των 2 δισ. (που θα βρεθούν από το κυνήγι της φοροδιαφυγής), μια τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου. Στο σκηνικό ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Σταϊκούρας ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τους ξένους περί της δυνατότητας να επιτευχθούν οι εισπράξεις των 2 δισ. ευρώ.
Οι άλλοι όμως δεν τους πίστευαν, και καλά έκαναν, αφού είναι γνωστό πλέον ότι όταν στο υπουργείο Οικονομικών μιλάνε για κυνήγι της φοροδιαφυγής, είτε κοροϊδεύουν συνειδητά είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Σήμερα οι προβλέψεις για εισπράξεις από τη φοροδιαφυγή έχουν φύγει τελείως από τη λίστα με τα μέτρα των 11,5 δισ. και οι αρμόδιοι παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς. Πάντως, όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή προστατεύεται ως κόρην οφθαλμού από κάποιους, οι οποίοι παίζουν σε διπλό ταμπλό. Ακόμα και η εξομοίωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησή γίνεται (από τα μέσα Οκτωβρίου) γιατί οι Αρχές ...
 
δεν μπορούν να συλλάβουν το λαθρεμπόριο στον χώρο των καυσίμων. Το δεν μπορούν είναι αποτέλεσμα των μεγάλων συμφερόντων που θίγονται και τα οποία πολλάκις εμφανίζονται ως φίλοι διάφορων πρωθυπουργών.
Πρόσφατα ήρθε στην Αθήνα ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος παραχώρησε και συνέντευξη στη «σοσιαλιστική» κρατική τηλεόραση. Εκτός από όσα είπε για τη Μέρκελ και τον Βιετναμέζο αντικαγκελάριο Ρέσλερ, αναφέρθηκε και στους Έλληνες πλούσιους.
Ζήτησε από τους προαναφερομένους να αφήσουν την ενίσχυση του διεθνούς τζετ σετ και να βοηθήσουν την πατρίδα τους. Βέβαια οι «Έλληνες καπιταλιστές» αγρόν ηγόραζαν, καθώς δεν καταλαβαίνουν από τέτοιες εκκλήσεις. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν παλαιότερα από το πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πολ Τόμσεν της τρόικας αλλά και από τη Μέρκελ.
Κανένα αποτέλεσμα και καμία επίδραση. Σαν να μην άκουσαν ποτέ τίποτα, αφού έτσι κι αλλιώς έχουν στο χέρι την πολιτική εξουσία, που διαγκωνίζεται για ρεβεράντζες και πληρωμένες διακοπές σε ακριβά ξενοδοχεία που πληρώνει η διαπλοκή με μαύρο χρήμα.
Και έτσι εισερχόμαστε στην καρδιά του ερωτήματος, που δεν είναι άλλο από το ποια αφήνουν στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες.
Καταρχάς η Εφορία δεν τους κυνηγάει. Είτε γιατί αυτή είναι η γραμμή από την κυβέρνηση είτε γιατί στην Εφορία «τα πιάνουν» και κάνουν τα στραβά μάτια. Πιθανόν να συμβαίνουν και τα δύο, καθώς τόσο η πολιτική στην Ελλάδα όσο και σι υπηρεσίες του Δημοσίου (εφορίες, πολεοδομίες κλπ.) κινούνταν πάντα γύρω από την προσωπική εξυπηρέτηση. τη μίζα και τα τοιαύτα. Πρόσφατα κάηκε ξανά (για να χτιστεί προσεχώς) το δάσος στον Άγιο Στέφανο. Εκεί μέσα στα καμένα αποκαλύφθηκαν μεζονέτες και άλλα οικήματα που χτίστηκαν, καθώς κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια για ιδιοτελείς λόγους.
Η φοροδιαφυγή, ειδικά στην Αθήνα, είναι ορατή. Ο πρώην γ.γ. του ΣΔΟΕ εισαγγελέας I. Διώτης, που πρόσφατα αντικαταστάθηκε, έκανε καταγγελίες περί εμποδίων που έμπαιναν στο έργο του. Ανέφερε ότι ζητούσε υπαλλήλους να κάνει ελέγχοΐ'ς και δεν του έδιναν. Ας βγει λοιπόν ο προαναφερόμενος (αν αγαπάει την πατρίδα του και όχι την πάρτη του...) να πει ποιοι και για ποιες περιπτώσεις τον εμπόδισαν να ασκήσει τον ρόλο του.
Ότι οι πολιτικοί έκαναν πάντα χατίρια στους επιχειρηματίες και τους «καλούς πελάτες» στην Ελλάδα το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες. Ουδείς αμφιβάλλει ότι έρεε και ρέει πολιτικό χρήμα, που λάδωνε τους μηχανισμούς και τους «πολιτικούς άνδρες», ώστε κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι άλλοι να αυξάνουν τις καταθέσεις τους σοτις τράπεζες. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Και η βραδύτητα με την οποία κινούνται οι διαδικασίες δείχνει την τραγική συνενοχή του συστήματος, που ελπίζει ότι κάτι θα γίνει και τα πράγματα θα συγκαλυφθούν. Ότι έγινε δηλαδή με την Siemens, στην οποία οι Έλληνες πολιτικοί οσφυοκάμπτες και εαυτούληδες εκ πεποιθήσεως έδωσαν γη και ύδωρ και πήραν, έκτος από μίζες, μέχρι λεμονοστύφτες, καφετιέρες και άλλα ευτελής αξίας αντικείμενα.
Τέτοιοι άνθρωποι σίγουρα δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. καθώς είναι σάρκα εκ της σαρκός τους. Πώς αυτοί οι χθεσινοί υπάλληλοι των επιχειρηματιών θα πάνε σήμερα στους επιχειρηματίες για να απαιτήσουν να πληρώσουν τους φόρους; τους; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, καθώς έχουν πολλά από τα οποία τους κρατάνε. Έτσι καταλήγει φόρους να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, με τους πολιτικούς να υπόσχονται κάθε χρόνο πάταξη της φοροδιαφυγής.
Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διεφθαρμένη πολιτικής, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Άνθρωποι που έχουν πάρει μίζες, άνθρωποι που έχουν πάει διακοπές με κότερα μεγαλοσχημόνων της διαπλοκής δεν μπορούν να πιάσουν ούτε τη φοροδιαφυγή ούτε τους κλέφτες φοροφυγάδες.
Αντίθετα, το μόνο που κάνουν είναι να συσκοτίζουν, και σαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο να απονέμουν εύσημα στην ελληνικό λαό που κάνει θυσίες και πληρώνει όλα αυτά που οι φίλοι του κ. Βενιζέλου δεν πληρώνουν. Εκτός από τα δισεκατομμύρια που οι πολίτικοι μοίρασαν στη διαπλοκή πριν από τη χρεοκοπία, έρχονται σήμερα, όπως ο προαναφερόμενος και προσπαθούν να κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα χαρακτηρίζουν ήρωα τον ελληνικό λαό που πληρώνει τα «κερατιάτικα» προς δόξα των φίλων φοροφυγάδων. των πελατών της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.
Οι άνθρωποι οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Οι ίδιοι είναι πάμπλουτοι όπως και οι φίλοι τους. Έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. δε ν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την ανεργία και βέβαια, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, πουλάνε τρέλα και καταφέρονται κατά του κράτους (που οι ίδιοι έκαναν σαν τα μούτρα τους με χιλιάδες διορισμούς κομματικών), το οποίο ταυτόχρονα αρμέγουν κανονικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όπως απέδειξε και η περίπτωση Τραγάκη. Πως λοιπόν τέτοιοι άνθρωποι (ανοιχτοί από παντού) να πιάσουν τη φοροδιαφυγή; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Και βέβαια τους πήραν χαμπάρι όλοι και τους το λένε κατάμουτρα. Έτσι, αφού απορρίφθηκαν τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή, η επόμενη στάση ήταν στους μισθούς και στις συντάξεις, δηλαδή σε αυτούς που κατά κύριο λόγο πληρώνουν και τους φόρους των φοροφυγάδων.
Οι φοροφυγάδες θα ζουν και θα βασιλεύουν και θα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις απειλές των υπαλλήλων τους, που ξέρουν ότι είναι για το θεαθήναι. Εκτός και αν αλλάξει η πολιτική και οι πολιτικοί...
 
Του Δημήτρη Παπαδοκωστόπουλου
Εφημερίδα Δημοκρατία, 5-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.