Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οριστικά, αντισυνταγματικές οι διατάξεις του εθνοκτόνου νόμου Ραγκούση


Μας έλεγαν φασίστες. Μας έλεγαν ρατσιστές. Μας έλεγαν ότι δεν ακολουθούμε τις επιταγές των νόμων.
Τους απαντούσαμε με επιχειρήματα: τι Τσόμσκι τους βάζαμε, τι μελέτες του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, τι γνωμοδοτήσεις για τη αντισυνταγματικότητα.
Αυτοί όμως το χαβά τους.
Τελικά ο εθνοκτόνος νόμος του Ραγκούση , ο νόμος που Ελληνοποιούσε τον νομιμοποιηθέντα παράνομο μετανάστη χωρίς καν να εξετάζει την εθνική συνειδητότητά του,  οριστικά κρίθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.  Μην περιμένετε βέβαια ο Σαμαράς να τα σπάσει με τον Κουβέλη και τον Βενιζέλο. Πάνω απ'ολα το διακύβευμά τους.
Αναλυτικά  η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι 
  • ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές.
  • το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και στα Μνημόνια, διότι είναι η τελευταία ασπίδα προστασίας στην αυταρχική και απολυταρχική λαίλαπα της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. 
Πηγή της είδησης το http://www.enikos.gr/society/96402,Antisyntagmatikes_oi_diataxeis_Ragkoysh.html

4 σχόλια:

  1. Τελικά ο εθνοκτόνος νόμος του Ραγκούση , ο νόμος που Ελληνοποιούσε τον νομιμοποιηθέντα παράνομο μετανάστη χωρίς καν να εξετάζει την εθνική συνειδητότητά του, οριστικά κρίθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ
    ---

    Μπορώ να ερωτήσω πως μπορεί να εξεταστεί η «εθνική συνειδητότητα» ενός μετανάστη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας τρόπος είναι η μη αποδοχή της ιθαγένειας των γονιών του. Άλλος τρόπος είναι να ερωτηθεί ποια θα είναι η πολιτική θέση του στην περίπτωση που θα εμπλέκεται η χώρα της καταγωγής του με την δικιά μας σε ένα συμβάν.
      Σου απάντησα ήδη με δύο απλούς τρόπους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    2. Ωραία όλα αυτά στην θεωρία. Αλλά στην πράξη πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο «έλεγχος»;

      Εάν ξέρει ότι για να πάρει «πράσινη κάρτα» πρέπει να πει ότι «θα πάρει το μέρος της Ελλάδας σε ενδεχόμενο συμβάν» ή ότι «δεν αποδέχεται την ιθαγένεια των γονέων του» ... πως μπορούμε νε «ελέγξουμε» ότι πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει;

      Αυτός σε οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο θα απαντήσει αυτά που θα του δώσουν την πράσινη κάρτα ... χωρίς φυσικά να τα πιστεύει.

      Διαγραφή
    3. Όπως σου απάντησα, αυτά δεν ήταν θεωρητικά, αλλά πρακτέα και εφραρμόσιμα σε άλλες χώρες.
      Δεν είναι καθόλου εύκολο κάποιος να αφήσει την Ιθαγενειά του για να πάρει κάποια καινούργια. Εν πάση περιπτώση, ελπίζω να μην δω μία κακή επανάληψη του νόμου Παυλόπουλου.

      Διαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.