Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Επικαιρότητα και σκέψεις


Το νερό δεν το πουλάς.
Πόσο μάλλον να το ξεπουλάς όπως κάνει η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά.
Προσωπικά θα ψηφίσω το κόμμα που θα κάνει ότι πρέπει για να μην γίνει αυτό το τερατούργημα.
Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες, είτε είναι Θεσσαλονικιός, είτε είναι Αθηναίος αλλά ακόμα και νησιώτης, δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει το νερό(απόθεμα και διαχείριση) στους ιδιώτες, ειδικά σε Γαλλικές εταιρείες όπως η Suez και στους γνωστούς εθνικούς φαυλοκρατικούς εργολάβους.

***
Όπου πήγε το ΔΝΤ τα πάντα ξεπουλήθηκαν σε αυτούς που ήθελαν και όχι σε αυτόν που έκανε την καλύτερη προσφορά. Όπως είπε ο Μάρδας, αφρικανικές διαδικασίες εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Μια χαρά δουλεύει το μνημόνιο.

***

Στην Γερμανία η αντίστοιχη ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ(Germany's Gas Network Infrastructure) είναι....
ιδιωτική ή το δημόσιο παραμένει ουσιαστικός μέτοχος; Η Ολλανδική Gasunie το ίδιο.....είναι ιδιωτική ή το δημόσιο παραμένει ουσιαστικός μέτοχος; Ξεπουλάμε κύριοι, και ξεπουλάμε σε αυτούς που θέλουν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

***
«Όταν τα κοινοβουλευτικά καθεστώτα μεταμορφώνονται  ξαφνικά σε αυταρχικά- και μάλιστα υπό τις ευλογίες   ξένης κατοχής-συμβαίνουν δύο τινά: ¨Η σκλαβώνουν τους λαούς για κάμποσα χρόνια ή καταρρέουν απότομα κάτω από λαϊκή κατακραυγή».
Διαφωνεί κανείς με τον Πασσαλάρη; Ίσως οι μνημονιακοί που θεωρούν εταίρους και συμμάχους τους δανειστές. Για δικούς τους λόγους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.