Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επικαιρότητα και σκέψεις

«Η δημοκρατία είναι ζητούμενο γιατί έχει ήδη εκμηδενιστεί. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και προς αναζήτηση διεξόδου (που ίσως πλέον δεν υπάρχει).
Την δημοκρατία δεν την πλήττουν οι διωκόμενοι πολίτες αλλά το ίδιο κλεπτοκρατικό πολιτικοπαραταξιακό φαυλοκρατικό σύστημα που μας οδήγησε στα τάρταρα. [../..]Όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά εδώ και τέσσερα χρόνια είναι το κύκνειο άσμα των αμαρτωλών της ξενοκρατίας και της κομματικοφαυλοκρατίας.
Σάρωσαν την πολιτειακή νομιμότητα, την δημοκρατία και την Πολιτική και τώρα καθήμενοι αδιάντροπα πάνω σε εξουσιαστικές καρέκλες συνεχίζουν τα ίδια αποκρουστικά τους παιχνίδια εξουσίας και φαγοποτιού

Παναγιώτης Ήφαιστος

***

«Για να αντιληφθούμε τις διαστάσεις του προβλήματος μπορούμε να κάνουμε μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία (1930-1933), όταν οι κυβερνήσεις Μπρύνινγκ, Πάπεν και Σλάιχερ (κατά σειρά) νομοθετούσαν ερήμην του Κοινοβουλίου με την έκδοση διαταγμάτων έκτακτης ανάγκης, που υπέγραφε πρόθυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στρατάρχης Χίντενμπουργκ.
Τα διατάγματα εκείνα ...άνοιξαν το δρόμο για την κατάλυση του πολιτεύματος και η ολοκλήρωσή της ήρθε με τον περιβόητο νόμο περί «εξουσιοδότησης», της 5ης Μαρτίου 1933, όταν εξουσιοδοτήθηκε η κυβέρνηση του Χίτλερ (κατ’ ουσία προσωπικά ο τελευταίος ως καγκελάριος ) να θεσπίζει νόμους χωρίς την ψήφισή τους από τη Βουλή (έκτοτε τα μέλη της περιορίστηκαν στο να ψάλλουν ναζιστικά εμβατήρια όταν εμφανιζόταν εκεί ο δικτάτορας).
Η αναλογία με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα είναι αδυσώπητη

Κώστας Χρυσόγονος

***

Έρχεται η νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ με θέμα φυσικά την Αρχαία Ελλάδα, και τον Θεμιστοκλή. Και μου έρχεται στο μυαλό όλα αυτά τα χρόνια τις μεταπολίτευσης, πως  το υπουργείο πολιτισμού χρηματοδοτούσε  ταινίες χωρίς θέμα, χωρίς σκοπό, χωρίς νόημα, χωρίς αξία για τον ελληνικό πολιτισμό. Ταινίες που κόστιζαν ακριβά , χωρίς θεατές και χωρίς κοινό. Να προσθέσω και κάτι ακόμα των νέων 300 : τα πρώτα και βασικά γυρίσματα έγιναν στα NU Boyana Film Studios στην.....Βουλγαρία.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.