Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ευρώ-καταδίκη της FYROM σε ότι αφορά την λειτουργία του Βουλγαρικού Συλλόγου RADΚO

Το Ευρωπαικό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καταδίκασε το κράτος της FYROM το οποίο παράνομα απαγόρευσε την λειτουργία του Βουλγαρικού Συλλόγου RADKO. Η παρούσα καταδίκη είναι ένα ισχυρό χαστούκι στον ψευδομακεδονισμό των Σκοπίων διότι ως είναι γνωστό εκτός ένας από τους σκοπούς αυτής της εθνικιστικής ιδεολογίας είναι η απόρριψη του Βουλγαρικού παρελθόν των Σλαβομακεδόνων κατοίκων της FYROM.

Σκοπός της ένωσης είναι όχι μόνο η δήλωση ανοιχτά της βουλγαρική εθνικής ταυτότητας τους , αλλά και να αναλύουν με κριτικό πνεύμα ότι σχετίζεται με την επίσημη Σκοπιανή(Μακεδονική) ιστοριογραφία , προκειμένου να βγεί στο φως το ιστορικό τους παρελθόν αλλά και να αναγεννήσουν και πάλι τη βουλγαρικό πνεύμα των Σκοπίων (Μακεδονίας). Οι ιδρυτές της Ένωσης έχουν λάβει το όνομά της από το ψευδώνυμο του που χρησιμοποιούσε ο πρώην ηγέτη της VMRO ακραίος εθνικιστής Ivan Mihajlov, RADKO.

Υπενθυμίζω ότι στην FYROM υπάρχει νόμος από το 1996 που απαγορεύει οποιαδήποτε Επιστημονική Έρευνα για την εθνική/πολιτιστική ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων στο κράτος τους. Σχετικά εδώ.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Association of Citizens Radko
Σκοπιανό Α1
Ευρωπαικό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

3 σχόλια:

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.