Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μανώλης Ανδρόνικος

7 σχόλια:

  1. Πρέπει να μεταφραστεί για να το δουν και στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ανδρονικος ξεθαψε την βεργινα και εθαψε την μιεζα.ολοκληρη πολη απο τα λευκαδια μεχρι τη ναουσα ανασκαμενη και ξανασκεπασμενη απο το ιδιο το κρατος για να μην χασει η νοτιος ελλαδα την δοξα.και αν δεν ηταν το μακεδονικο ολα θαμενα θα ηταν ξεχασμενα απο ολους εκτος απο καποια παιδια κυνηγοντας ταχα βρισκαν σκαλιζοντας με κανα ξυλο τα υπεροχα θαμενα ψηφιδοτα....{γεωργος}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε των 4:00, για σύνελθε λιγάκι, γιατί αυτά που λες μόνο το Ουράνιο Τόξο τα λέει, όπως και μερικοί υποανάπτυκτοι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ. Ποια δόξα της Νότιας Ελλάδας και κουραφέξαλα;
    Όταν ψηφίζεις Ψωμιάδη που θέλει να φτιαχτεί το μετρό της Θεσσαλονίκης κι ας ισοπεδωθούν μερικά αρχαία ("Οι ζωντανοί έχουν προτεραιότητα απέναντι στους νεκρούς" έχει πει επ' αυτού) και που οραματιζόταν την κατεδάφιση της αρχαίας αγοράς της Θεσσαλονίκης για να φτιάξει πάρκινγκ στη θέση της, όπως έχει γίνει γνωστό, τότε συγνώμη, μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας. Μην τα ρίχνετε στη Νότια Ελλάδα, που δεν φταίει σε τίποτα αν είχε αρχαιότερο και σε ορισμένες πόλεις (π.χ. Αθήνα) σημαντικότερο πολιτισμό από τη Μακεδονία, και γι' αυτό έχει και περισσότερα αρχαία.

    Δες πόσα χρόνια κωλυσιεργούν οι ανασκαφές στη Νότια Ελλάδα (Πελοπόννησο, Ιόνιο, Στερεά Ελλάδα) πριν σπεύσεις να υιοθετήσεις την εκδοχή που λανσάρεται από ανεγκέφαλους στα καφενεία της Θύρας 4 ότι ο νότος συνωμοτεί κατά του βορρά και παίξεις, άθελά σου, το παιχνίδι του Ουράνιου Τόξου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητε μου νοτιοελλαδιτη αυτο το επιβαλλουν λογοι εθνικου συμφεροντος και δεν ισχυουν απο τωρα.οι αποφασεις δεν περνονται θεσ/νικη.ελπιζω πως δεν ειμαι κατι απο αυτα που ειπες απλα την ειλικρινη μου αποψη κατεθεσα χωρις να θελω να προσβαλω τους νοτιους αν και ειναι λαθος η εκφραση(νοτιοι).τις αποφασεις του ελληνικου κρατους κατεκρινα γιατι ενω εγινε η ανασκαφη που ειπα προηγουμενος τα ξανασκεπασαν.(γεωργος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 4:00 και 5:15 σαφώς και δεν πιστεύω αυτά που λές για τον Ανδρόνικο. Να το ξακαθρίσω πριν εμφανιστεί κανένας άλλος και αρχίσει τις ερωτήσεις. Αυτά τα περί βορείου και νοτίου Ελλάδος όταν μίλάμε για ανασκαφές αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού είναι ποδοσφαιρικού και άκρως τοπικιστικού επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακριτα συμφωνο στα περι ποδοσφαιρικου τυπου.αν εδωσα αυτο να καταλαβεται ηταν αστοχο εκ μερους μου αν και κατα βαθος το βαθυ κρατος ηθελα να στοχοποιησω και οχι κατι αλλο.παντως η μιεζα ανασκαφηκε και ξανασκεπαστηκε 100% τουλαχιστον ενα μερος της. δεν ειμαι ομως σιγουρος αν ηταν ο ανδρονικος.ψαξτο εχει ενδιαφερον οπως αν υπαρχουν ευρηματα σε καποιο μουσειο της μιεζας.μακαρι να κανω λαθος αλλα δεν μπορεις να φανταστεις το τι υπαρχει στους προποδες της ναουσας.(γεωργος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ νοτιοελλαδίτη

    Πολύ καλά τα είπε ο ανώνυμος 4:00 απλά και καθαρά τώρα εσύ εάν καταλαβαίνεις άλλα τι να πούμε παραπάνω...Δέν διαμαρτύρεται αποκλειστικά και μόνο για την μη προβολή της περιοχής έναντι της Αθήνας,διαμαρτύρεται και έναντι της Βεργίνας.

    Όποτε έρθεις προς την περιοχή σε προτείνω να επισκεφτείς

    Αρχαίο θέατρο της Μίεζας
    Σχολή Αριστοτέλους
    Μακεδονικός τάφος Λύσωνος και Καλλικλέους
    Μακεδονικός τάφος της Κρίσεως
    Μακεδονικός τάφος Ανθεμίων
    Μακεδονικός τάφος του Κίνχ
    Μακεδονικός τάφος των Αθλητών


    Πιστεύω ότι τα παραπάνω είναι ελάχιστα σε συγκριση με αυτά που είναι ακόμα θαμμένα στην περιοχή.

    ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ) ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΙΕΖΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    Το Ουράνιο Τόξο χέρεται που ΔΕΝ ανασκάυεται και δέν προβάλεται η αρχαία Μίεζα γιατί ξέρει πολύ ΚΑΛΑ την έχουν τα χώματα απο κάτω.(ένας ακόμα γεωργός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.