Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Σκοπιανοί και Τούρκοι σε Διαδήλωση στην Αυστραλία




Σήμερα στην Μελβούρνη Σκοπιανοί με την συμπαράσταση Τούρκων, διαμαρτυρήθηκαν για την μη αναγνώριση των Σκοπίων από την κυβέρνηση της Αυστραλίας με το συνταγματικό τους όνομα.

Οι οργανωτές υπολόγισαν ότι ήταν περίπου 20.000 άτομα.


Άλλα γνωστά αιτήματα ήταν η μη αναγνώριση επίσης από την Αυστραλία της...


  • "εθνικής γενοκτονίας του 1948"

  • "μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα"

  • ιστορικής Μακεδονίας.






12 σχόλια:

  1. Ακρίτα, η ΠΡΩΤΗ φωτογραφία του ποστ είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Μάλιστα θέλω να τη χρησιμοποιήσω κι εγώ σε ένα σοβαρό ποστ στα Αγγλικά, για να δείξω και στους ξένους ότι έχουμε να κάνουμε με ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα, αυτοί οι άνθρωποι είναι φανατισμένοι ΚΑΙ παράλογοι.

    Δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι σκεπτόμενοι άνθρωποι προβληματίζονται, κι ας μην είναι τόσο πατριώτες όσο εσύ.

    Ακόμη και ο ντόκτορ, αν διαβάσεις με προσοχή τα τελευταία του σχόλια, καταδικάζει αυτή την τροπή των πραγμάτων.

    Ενα μόνο πράγμα: Είσαι σίγουρος ότι η φωτό είναι ΠΡΟΣΦΑΤΗ και όχι "αρχείου"; Εχεις κι άλλο σύνδεσμο (ή κάτι μου διέφυγε);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από την υπόψη συγκέντρωση.

    Ήδη η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Φυσικά και πρέπει να την διαδώσεις σε όποιον δεν το ξέρει.

    Στο Σκοπιανό maknews αλλά και στο δικό μας macedonianontheweb μπορείς να βρεις δεκάδες παρόμοιες φωτογραφίες αλλά και βίντεο.

    Ίσως μερικοί πάντως δεν έχετε καταλάβει την ψυχολογία του Σκοπιανού και πόσο βαθυά μέσα του είναι η ιδεολογία του Σλαβομακεδονισμού.

    Ο Γκρουέβσκι είναι κάτι ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και στο ΛΑΟΣ εάν θέλετε κάποιο τρόπο συγκρίσης με τα Ελληνικά δρώμενα. Ξέρεις από πότε τα λέω ? εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια, όταν είδα ότι οι Σκοπιανοί της Διασποράς πανηγύριζαν για την εκλογή του Σκοπιανού ακραίου εθνικιστή πρωθυπουργό.
    Έψαξα, μίλησα και κατάλαβα που το πάει ο πανέξυπνος Σκοπιανός πολιτικό.
    Μόνο και μόνο που κατάφερε να διχάσει τους Αλβανούς είναι μία απόδειξη για το τι είναι ικανός να κάνει.

    Εμείς πως θα αντιδράσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα, όλα εντάξει.
    Ο Ομαντέον είμαι (από άλλο blog).

    Είδα και τις... Τουρκικές σημαίες (αν μεγενθύνεις τις φωτό 3 και 5, όπως μου υπέδειξε ο Ομέρ). Μηηηην ανησυχείς, από τη μεριά μου έχουν ΠΟΛΥ πράμα να φάνε, ΝΟΣΤΙΜΟ και... αντι-εθνικιστικό!

    ΜΗΝ υποτιμάς ΠΟΣΟ καλά καταλαβαίνουμε μερικοί την ψυχοπάθεια που άρχισε να επικρατεί εκεί, ή την ιδεολογία τους. Αλλωστε... ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ κατά του εθνικισμού είμαστε! :)
    Τέτοιος γελοίος εθνικισμός σαν αυτόν είναι "piece of cake" (εύκολος στόχος) για μένα και για πολλούς άλλους.

    Το πρόβλημα που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να λύσουμε είναι το εξής (με αρίθμηση)
    1) Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ από διάφορες ιδεοληψίες. Πολλοί αντι-εθνικιστές ειδικά, έχουν χάσει τη μπάλα, διότι ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ οι πατριώτες, έχουν ΑΝΑΛΩΘΕΙ στον ΕΜΦΥΛΙΟ τσακωμό μεταξύ σας. Βλέπουν πατριώτη και τον θεωρούν εθνικιστή, βλέπουν εθνικιστή από άλλη χώρα και ΔΕΝ τον "πιάνουν".

    2) Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που έκανα σε σένα, θα ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ εν καιρώ. ΔΕΝ θέλω να καπελλωθεί η δική μας πλευρά από Πλεύρηδες και Τσάπανους!

    3) Αν _έχουμε_ αρχές όσοι από μας καταδικάζουμε τον εθνικισμό (ενώ εσύ βέβαια νομίζεις ότι το έθνος είναι όμορφο πράμα, εμπνέει όμορφες πράξεις - δικαίωμά σου, κάααπου διαφωνώ και ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΕΜΑ)... όσοι -λοιπόν- έχουμε ξεκάθαρες αρχές, πρέπει να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να ανοίξουμε κανάλια επικοινωνίας με παιδιά όπως εσύ, ΠΑΡΑ τις όποιες διαφωνίες, για να χτυπήσουμε τον _ξένο_ εθνικισμό (αυτή τη φορά).

    Ενα ΚΛΕΙΔΙ για να πετύχουμε είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ανάμεσά μας. Αν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να μην ασχολείται καθόλου με το να πολεμάει άλλους Ελληνες, ακόμη καλύτερα.

    Επίσης ένα κλειδί είναι τούτo: Εσύ που πιστεύεις στον Ιωνα Δραγούμη και στο "καλό έθνος" δεν μπορείς να είσαι ΤΟΟΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ στο να κάνεις τον εθνικισμό των Σκοπίων... μία μερίδα ΧΟΡΤΑ! :)
    Εγώ θα το _κάνω_ όμως (μαζί με άλλους). ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ μιλάμε!... έθνος θέλετε κύριοι? Θέλετε πρωτεύουσα την Σολούν? Εεε... Φάτε ΨΟΛΟΥΝ, τώρα αντί για Σολούν! :)

    Το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ της FYROM είναι ότι πέτυχε (ως "κλαψ-κλαψ αδικημένη") ΟΜΟΨΥΧΙΑ ανάμεσα στους δικούς της Πλεύρηδες και στους δικούς της μετριοπαθείς. Δρούν όλοι σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ συνήθως.

    Ε, ο Ελληνικός ΑΝΤΙ-εθνικισμός (όχι ο καπελλωμένος) ΜΠΟΡΕΙ να τους κάνει ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ, πίστεψέ με.

    Περίμενε και θα δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκουσε να δεις.
    Όπως βάζω Δραγούμη, έτσι βάζω και Σβορώνο

    Όπως βάζω Παπανούτσο, έτσι βάζω και Καστοριάδη

    Όπως βάζω Smith, έτσι βάζω και Hosbaum!!!

    Για το τελευταίο κάνω πλάκα μιας και ο Hosbaum μου φέρνει πραγματικά αναγούλα.

    Αν κατλάβατε εσείς οι αντι-εθνικιστές όπως αυτοπροσδιοριζόσαστε τους Σκοπιανούς ΤΩΡΑ ε τότε τι να πω!!!

    Για το abecedar διάβασε εδώ και μετά εδώ.

    Ειδικά στο τελευταίο ίσως θα καταλάβεις τι παίζετε με το Ουράνιο Τόξο και το Ελσίνκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα,

    Ο Καστοριάδης ειδικά είχε πει μερικά πολύ σοφά πράματα για το μακεδονικό θέμα, κάποτε (δεκαετία 90) τα οποία με εκφράζουν.

    Βλέπεις, ο Καστοριάδης ΗΤΑΝ ενάντιος στον εθνικισμός και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διεθνιστής. Το θεωρούσε αυτονόητο όμως, το να είναι και κατά κάθε προκλητικού ξένου εθνικισμού.

    Για τον Καστοριάδη ειδικά έχω μιλήσει πολλές φορές στο μπλογκ μου και η μελέτη κάποιων βιβλίων του με βοήθησε πολύ.

    Παπανούτσους και άλλους ΔΕΝ έχω χρόνο να διαβάσω, ούτε και θα ενδιαφερόμουν γιατί ΔΕΝ είναι ο τομέας μου, οι κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Ομως η ανάλυση Πληροφορικών Πολέμων και Ιδεολογιών ΕΙΝΑΙ.

    Παλιά, ήμουν κι εγώ Net-Μακεδονομάχος (1996-1997) με κύριο αντίπαλο τη Γκαλίνα Σνάϊντερ (με την οποία στη συνέχεια κατάφερα Ειρηνική προσέγγιση). Μάθε τέχνη κι άστηνε, κι άμα τη χρειαστείς ξαναπιάστηνε. Εεεε... ΔΕΝ το πίστευα ότι θα ξαναρχόντουσαν τέτοιοι καιροί!

    Μπορεί να σου φαίνεται γελοίο, αλλά ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα είναι που μας διαφεύγουν στην Ελλάδα, πολύ συχνά!
    Αυτό εξασφαλίζει την παθητικότητά μας. Αύριο θα μάθουμε ξαφνικά για εγκλήματα των φανατικών γειτόνων κατά Ελλήνων πολιτών και ο κόσμος θα φανατιστεί ΠΑΤ-ΚΙΟΥΤ να γίνει ΠΙΟ εθνικιστής και να χειροτερέψει η κατάσταση. ΑΥΤΟ πρέπει να προλάβουμε. Ο Παπανούτσος κι ο Δραγούμης μπορούν να περιμένουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήρθε ίσως η ώρα να κατανοήσουμε ότι αν αναγνωρίσουμε αυτή τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας) και αναγνωρίσουμε την ύπαρξη της Μακεδονικής εθνότητας (πιστέψτε με, είναι αναπόφευκτα και τα δύο), τότε θα είναι εύκολο να απομονώσουμε ως γραφικότητες και εξτρεμισμούς όλες αυτές τις αστείες εθνικιστικές διαδηλώσεις.
    Βέβαια αυτά εγώ τα έλεγα επί Μητσοτάκη (φοιτητής τότε), όμως δυστυχώς η Ελλάδα ακολούθησε λάθος μονοπάτι και αυτό πληρώνει τώρα.
    Ας είμαστε ρεαλιστές: το Μακεδονικό έθνος στήθηκε όχι εκ του μηδενός. Δεν είναι Χιλιανοί, ούτε Ιάπωνες οι γείτονές μας.
    Έχουν σχέση με την Μακεδονία.
    Απλώς η εθνογέννα τους μας φαίνεται περίεργη διότι η δική μας είναι τόσο παλιά που την έχουμε αφομοιώσει ως ουδέποτε γενόμενη.
    Με λίγα λόγια, είναι πλέον φύσει αδύνατον να επιβάλουμε την μη χρήση του όρου Μακεδονία ή να απαιτήσουμε να μην αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.
    Τα λάθη μας, τεράστια. Ξέρετε όλοι ότι όλο αυτό το εργαστήρι της εθνογένεσης στήθηκε στην Αυστραλία.
    Και, ας είμαστε ρεαλιστές, πολλοί σλαβομακεδόνες έφυγαν για εκεί εκδιωχθέντες από το επίσημο ελληνικό κράτος. Έτσι όλο αυτό το μίσος, πέρασε στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ας μην κρυβόμαστε άλλο.
    Ωραίο το εθνικιστικό παιχνίδι με τον Παπαθεμελή, τον Άνθιμο και τον Ψωμιάδη αλλά η παράσταση πρέπει να λάβει τέλος και πρέπει να ασχοληθούμε με ρεαλισμό και σοβαρότητα για να διασφαλίσουμε το αύριο της πατρίδας μας.
    Και το αύριο δεν διασφαλίζεται με το fight fire with fire, δηλαδή να γίνουμε και εμείς τα ίδια σκατά με τους Μακεδόνες και να ζητάμε σύνορα με την Σερβία ή την Αυστρία αύριο.
    Ο Γκρούεφσκι αυτή τη στιγμή ζει και τρέφεται από την αδιέξοδη πολιτική μας.
    Ειδικά από τον εξής παράδοξο συλλογισμό: αν τους δώσουμε το όνομα Μακεδονία, θα ξεσαλώσουν και θα το χοντρύνουν.
    Είναι αφελές αυτό το συμπέρασμα.
    Ίσα ίσα, θα κλείσουν οι στρόφιγγες που τρέφουν τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία δίπλα, αφού θα εκλείψει ο κύριος λόγος αυτού του μίσους.
    Και μην μου πείτε ότι οι Μακεδόνες διαδηλώνουν για να πάρουν την Θεσσαλονίκη. Για το όνομα διαδηλώνουν, απλώς η δράση φέρνει την αντίδραση και ζητάνε και τέτοιες βλακείες.
    Μέχρι να καταλάβει η ελληνική κοινωνία τι την συμφέρει πραγματικά, ο Γκρούεφσκι θα είναι εκεί, όπως και οι εδώ πατριδοκάπηλοι.
    Και αυτοί θα δείχνουν στα δελτία ειδήσεων τα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, τα πρωτοσέλιδα του Στόχου και τις κοτσάνες του Άνθιμου κι εμείς θα καμαρώνουμε (σίγουρα σε πολλαπλάσιο βαθμό και ένταση) αντίστοιχες διαδηλώσεις ή αντίστοιχες δηλώσεις του δικού τους Αρχιεπισκόπου ο οποίος είναι τόσο σχισματικός όσο και ο δικός μας επί Όθωνα μέχρι να συνταχθεί ο Συνοδικός Τόμος...

    doctor

    Y.Γ. Omadeon, ... ακόμα και ο ντόκτορ... Είναι καλό αυτό ή κακό, δεν ξέρω...!!!
    Υ.Γ. Φίλε Ακρίτα, ξέρω ότι διαφωνείς. Προσπάθησε τουλάχιστον να "δεις" μέσα από τα γραπτά μου από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. doctor-a

    Γράφεις :

    "Ας είμαστε ρεαλιστές: το Μακεδονικό έθνος στήθηκε όχι εκ του μηδενός. Δεν είναι Χιλιανοί, ούτε Ιάπωνες οι γείτονές μας.
    Έχουν σχέση με την Μακεδονία."


    Μην ξεγελιέσαι!

    Ίνκας είναι που φαντασιώνονται τον Μέγα Αλέξανδρο. Καμιά φυσική σχέση με τους Μακεδόνες δεν έχουν.

    Αυτοί δεν ξέρουν τι ήταν ο προπαππούς τους. Που να βρουν τι έγινε παραπίσω.

    Μια χαρά τα είχες πει (κάπως έτσι) παλιότερα:

    "... η περί φυσικής συνέχειας ρητορεία παραπέμπει στον ναζισμό. Βέβαια πρόκειται περί αστείας θεωρίας (ο Σβορώνος είχε πει στους φοιτητές του: εγώ διδάσκω ιστορία και όχι …ζωολογία) η οποία εύκολα αναιρείται με μία απλή ερώτηση: καλώ τον οποιονδήποτε θεωρεί ότι είναι απευθείας απόγονος των Μακεδόνων να μου παραθέσει με στοιχεία το γενεαλογικό του δέντρο.
    Ή ακόμη πιο απλά, να μου πει πως λεγόταν ο προπροπροπροπροπροπροπάππος του. Μόνον αυτό… "


    ---------------------------
    Αααααχ! να ξέρεις ότι προσπαθώ να ξεπεράσω τις αρβανίτικες αδυναμίες, τa κολλήματα και τις υπερβολές, αλλά όπως πολ;y καλά ξέρεις εξ ιδίων... δεν είναι και τόσο εύκολο
    ------------------------------


    Ομέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @doctor μάλλον δεν έχεις καταλάβει την ουσία του ζητήματος και η οποία είναι η ιδεολογία του Σλαβομακεδονισμού.

    Εάν η Ελλάδα αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια, αθέλητα θα υποδαυλίσει περαιτέρω τις σκοπιανές αρπακτικές φιλοδοξίες και βλέψεις και θα μετατρέψει τα Σκόπια σε μελλοντική εδαφική απειλή εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες ιστορικά περιοχές της Ελλάδας.

    Αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» θα αποτελέσει μια άλλη εξίσου σοβαρή απειλή για την Ελλάδα: απειλή για την εθνική ταυτότητα και την πολιτιστική της κληρονομιά .

    Τί σημαίνει αυτό?

    Χρήση και μονοπώλιο του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο σφετερισμό της ελληνικής μακεδόνικης κληρονομιάς, σε σλαβικό μονοπώλιο των πάντων: ιστορίας, πολιτισμού, συμβόλων, τέχνης, ηρώων, παραδόσεων κ.λπ., όλων των πλευρών ή επιπέδων που καθορίζουν τον μακεδονικό Ελληνισμόκαι την Ελληνική υπερηφάνεια.

    Αποτυχία να διατηρηθεί η μακεδόνικη πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά ισοδυναμεί με αποτυχία για την Ελλάδα να διατηρήσει ζωντανό αυτό που προσωπικά το αποκαλώ Ελληνική Μακεδόνικη Εθνική Ταυτότητα, του Πολιτισμού και της Υπερηφάνειας», τρεις έννοιες οι οποίες προσδιορίζουν τον μακεδονικό Ελληνισμό.

    Ενώ το νέο κράτος χρησιμοποιεί τώρα όχι μόνο τα ονόματα «Μακεδονία» και «Μακεδόνες», αλλά και πολλά παράγωγα των δυο λέξεων, ΠΛΕΟΝ οι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί των Σκοπίων προσπαθούν να μεταδώσουν στη νέα γενιά τις επεκτατικές τάσεις.

    Νομίζω ότι το βλέπεις αυτό .!!

    Οι νέοι των Σκοπίων διδάσκονται ακόμη ότι οι Έλληνες σφετερίστηκαν τη μακεδόνικη ιστορία και προτρέπονται να τους μισούν. Και ενώ αυτή η προπαγάνδα συνεχίζεται αμείωτη, η Ελλάδα συνεχίζει την υποχωρητικότητα της και την ανεξήγητη σιωπή, σαν να είναι αυτή η χώρα που παραχάραξε την ιστορία και οικειοποιήθηκε το όνομα «Μακεδονία»

    Αυτή η τάση στην ιστοριογραφία ή οποία αντιπαρατίθεται στην λογική, στην ουσία σβήνει κάθε λογική, έχει εφαρμοστεί ευρέως από έθνη άρπαγες,η από νεοπαγή έθνη τα οποία στερούμενα παρελθόντος κλέβουν με τον πιο αισχρό τρόπο την ιστορία των πέριξ λαών. Δυστυχώς στα Σκόπια βασιλεύει ο ιστορικός αναθεωρητισμός του παραλόγου, που λέει πώς ο τόπος παράγει ιστορία και πολιτισμό και όχι ότι τον πολιτισμό αυτό τον παρήγαγαν οι λαοί. Αυτή είναι μια νέα ιδεολογία, ένας νέος τρόπος σκέψης, που ξεφεύγει απύ κάθε λογική, εκτρέπει την επιστήμη από τον δρόμο της και οδηγεί σε πάθη και αστάθεια.

    Και για να τελειώνω δεν έχω πρόβλημα να τους αποκαλέσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Μακεδόνες,και όπως το κάνω. Σκοπιανό αποκαλώ τον Σλαβομακεδονιστή που δεν σέβεται τον δικό μου εθνικό μου αυτοπροσδιορισμό. Για την Σλαβομακεδονική ταυτότητα έχω αναφερθεί εδώ.

    Δεν είμαι από αυτούς που λένε για Τιτοικά κατασκεύασματα σε ότι αφορά την εθνογέννηση τους. Η κολώνια πάει πιο πίσω και υπέυθυνοι για αυτό είναι οι λοιπές Βαλκάνιες Σλαβικές φυλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mikis-trance μπορείς να μας πεις τι είπε ο Καστοριάδης για το Μακεδονικό ?
    θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

    όπως και αυτό που είπες για την Γκαλίνα. Τότε θα ξέρεις και το Τσάπανο ή Lyngos όπως είναι το username του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ακρίτα,
    αν μπορείς να αφαιρέσεις το μετριασμό σχολίων για τους ΗΔΗ προλαλήσαντες, θα ήταν πολύ καλό νομίζω. ΧΑΙΡΟΜΑΙ που βρισκόμαστε όλοι εδώ, όλοι εξίσου έντιμοι και κόσμιοι συζητητές νομίζω.

    Εμένα με έχει συγκλονίσει όπως είπα η τροπή που πήραν τα πράγματα, αλλά η άποψή μου είναι ΑΝΑΜΕΣΑ στις δικές σας. Το επιθυμητό είναι το σύνθετο όνομα, για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι πρακτικός: Είναι το ΜΟΝΟ (έστω και αμυδρά) εφικτό στην πράξη. Ο άλλος είναι πραγματιστικός. Ευρύτερη Γεωγραφική Μακεδονία υπάρχει σίγουρα, και όλοι ξέρουμε ότι είναι τρεις Μακεδονίες, τρεις περιοχές. Ας διακριθούν επαρκώς μεταξύ τους λοιπόν.

    Τώρα, το αν θα πετύχει το σύνθετο όνομα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να σταματήσει ο αλυτρωτισμός.

    Ο Καστοριάδης είχε πει διάφορα για τη Μακεδονία και τη FYROM, που μερικά τα έχω αναρτήσει και στο μπλογκ μου, αλλά -εν μέρει από δουλειά και εν μέρει από διαδικτυομαχία με έναν εξτρεμιστή (αλλού)- είμαι κατάκοπος τώρα.
    Θα επανέλθω γι' αυτό.

    Χαίρομαι λοιπόν που στήθηκε ένα ωραίο πηγαδάκι σε αυτό το ποστ. Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε σωστά και νηφάλια γι' αυτά τα θέματα.

    Ντόκτορ, ήταν ΚΑΛΟ που είπα "ακόμη και ο ντόκτορ" διότι απευθυνόμουν στον Ακρίτα, απέναντι στον οποίο είπα ήδη πως μάααλλλον σε παρεξήγησε. Υπάρχει εκτενές σχόλιο για σένα και στο δικό μου μπλογκ.

    Παίδες, η σημερινή συζήτηση στο "Πόντος και Αριστερά" ήταν αποκαλυπτική νομίζω. Εκείνος ο Γιάννης πολύ με εντυπωσίασε, ο δε kostastrent μεροληπτούσε -τελικα- χωρίς αρκετά να το έχω Εντοπίσει.

    Ως πότε θα υποφέρω το γεγονός ότι ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ την άγνοιά μου, δεν το γνωρίζω! :)

    Πάντως ας θυμούμαστε και λίγο ότι διαφορετικοί άνθρωποι σκέπτονται εν μέρει λόγω των συγκεκριμμένων επιρροών και πηγών τους. ΔΕΝ είναι απαραίτητα κακοπροαίρετοι. Η δαιμονοποίηση απόψεων στο διαδίκτυο έχει αρνητικές επιπτώσεις, κι αυτό ΔΕΝ το είπαν ούτε ο Γιανναράς, ούτε οι άλλοι, που μιλάνε για "εθνομηδενισμό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. omadeon οι λόγοι που έβαλα τον μετριασμό σχολίων είναι ότι θέλω να ελέγχω το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Ξέρεις υβριστές υπάρχουν και δεν θέλω να μου χαλάνε το blog.

    Θα το σκεφτώ πάντως και ανάλογα με την κίνηση των σχολιασμών θα την καταργήσω.

    όσο αφορά για το όνομα είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και στην Σλαβική γλώσσα

    κυριολεκτικά σύνθετη

    gornamacedonia
    novamacedonia

    Φυσικά αντιτίθεμαι στο Makedonski narod και στο Makedonski jazik.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. akritas, αυτό που περιγράφεις ότι μπορεί να συμβεί έχει ήδη συμβεί και δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό.
    Οι περισσότερες χώρες της Γης τους λένε Μακεδονία, όμως οι περισσότεροι ξέρουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι έλληνες.
    Δεν ξέρω τι θα αλλάξει αν τους ονομάσει και η Ελλάδα έτσι.
    Νομίζω τίποτα, και όχι μόνο τίποτα, αλλά θα ωφεληθούμε κιόλας.
    Ας μην κινδυνολογούμε άνευ λόγου.

    Στο Euro2004 είχε πει (άγγλος νομίζω) εκφωνητής: Ο Χαριστέας είναι Μακεδόνας αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους συμπαίκτες του!!!

    ***

    Πόντος και Αριστερά, με τους αρχαίους Μακεδόνες κανένας δεν έχει φυσική σχέση και καλό είναι να τους αφήσουμε στην ησυχία τους.
    Και ο Εφιάλτης άφησε απογόνους, και ο Κουίσλιγκ και ο ...Αρτέμης Μάτσας. Κάποιοι κατάγονται ...κι απ'αυτούς!
    Εγώ προσωπικά ως αρβανιτοπόντιος δεν μπορώ να διεκδικήσω ...Μακεδονική καταγωγή, μόνο με την φαντασία ίσως...!

    omadeon, κι εγώ σ'αγαπώ!

    Akritas (χαριτολογώ) ξέρεις ότι οι γείτονες αποκαλούν την χώρα τους "Μακεδόνια" και όχι "Μακεδονία";
    Οπότε που ... το πρόβλημα;

    Το τι τρέλα κουβαλάμε όλοι στα Βαλκάνια πάντως δεν περιγράφεται. Είμαστε στον 19ο αιώνα ακόμη...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.