Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Τα τρία Πιστεύω των Εθνομηδενιστών

Στην «νέα» στρατηγική-ιδεολογική γραμμή της Νεοταξικής Παγκόσμιας Ηγεμονίας εξέχουσα θέση κατέχει ο ιστορικός Αναθεωρητισμός. Ο εθνομηδενισμός και η αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, ταυτότητας και ιστορίας οδηγεί κατ’ ευθείαν στην αποσταθεροποίηση και γεωπολιτική αναδιάταξη της Ευρώπης των Εθνών.

Οι εθνομηδενιστές υποστηρίζουν ότι η εθνική ταυτότητα υπάρχει μόνο στη φαντασία των εθνικιστών( Φυσικά εθνικιστής για αυτούς είναι όποιος δεν πλέει ιδεολογικά μαζί τους) . Είναι λένε μια ταυτότητα «νοερή». Μια ιδεολογική ψευδαίσθηση, που δεν έχει κανένα αντίκρυσμα στην πραγματικότητα. Ο φιλόλογος Κώστας Γεωργουσόπουλος χαρακτηριστικά τους αποκαλεί.....Χαγάνους ορνεοκέφαλους που βυσσοδομούν

Ένας από τους κύριους στόχους των οπαδών της γενικευμένης αποεθνικοποίησης της Ελληνικής παιδείας και του (όποιου) εκπαιδευτικού συστήματος, είναι οι λεγόμενοι «εθνικοί μύθοι» ή «θρύλοι». Με το πρόσχημα της «απομυθοποίησης» ή της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, επιχειρείται κάτι πολύ βαθύτερο, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης στην ίδια την ιστορική αλήθεια που εμπεριέχεται στον πυρήνα των «θρύλων» και η αποξένωση των νέων γενεών από κάθε ηρωική μορφή η παράδοση της ίδιας της ιστορίας τους. Οπαδοί του εθνομηδενισμού είναι αυτή της λεγόμενης νεωτερική νοηματοδότησης η οποία σκοπός της είναι η ιδιωτική ελευθερία απόκτησης και απόλαυσης.

Ποιά είναι όμως τα τρία Πιστεύω των Εθνομηδενιστών

Πρώτο Πιστεύω
Τα έθνη, οι εθνικές ταυτότητες και συνειδήσεις είναι πρόσφατα κατασκευάσματα και η ύπαρξη τους αποτελεί εμπόδιο σε έναν ειρηνικό, δημοκρατικό και παγκοσμιοποιημένο κόσμο χωρίς σύνορα, εθνικά σύμβολα και άλλα τέτοια απολιθώματα του παρελθόντος.

Δεύτερο Πιστεύω
Η Ιστορία κατασκευάζεται από τις άρχουσες τάξεις και επομένως το κάθε έθνος προσπαθεί να επιβάλει την δική του εκδοχή στα άλλα, εξ ου και το εγχείρημα για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας των βαλκάνιων λαών και η αντικατάσταση των υπαρχουσών με μια άοσμη, άχρωμη και πολιτικώς ορθή, αλλά αμερικανικής έμπνευσης, «ιστορία».

Τρίτο Πιστεύω
Οι ιστορικές μνήμες είναι φαντάσματα του κακού παρελθόντος και επομένως τιρέπει να αμβλυνθούν και αν είναι δυνατόν, να εξαλειφθούν.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με ζητήματα πολιτιστικής εξουσίας όπως ο Γιανναράς, Θεοδωράκης, Καραμπελιάς, Ευαγγελίδης έχουν επισημάνει από καιρό το τι γίνεται στον ακαδημαϊκό χώρο, στην εκπαίδευση, στην Τέχνη, αλλά και στα ΜΜΕ, όπου ο εθνομηδενισμός και η ξεδιάντροπη προπαγάνδα υπέρ των εθνομηδενιστικών διαδικασιών κυριαρχούν απόλυτα.

Βιβλιογραφία
  1. Χρήστος Γιανναράς, Προοδευτικός σκοταδισμός
  2. Κ. Καραμπελιάς, Εθνομηδενισμός και υποκρισία
  3. Η. Ηλιόπουλος, Η Στρατηγική του Ιστορικού και Πολιτικού Αναθεωρητισμού. Αποδόμηση – Εθνομηδενισμός – Νέα Τάξη.
  4. Μίκης Θεοδωράκης, Ο Ψεύτικος Μανδύας της Δήθεν Προοδευτικότητας
  5. Δ.Ε.Ευαγγελίδης, Με αφορμή ένα μυθιστόρημα, 'Αρδην 69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.