Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Προσβολή εναντίον της Ελλάδας από τις ΗΠΑ


Ψήφισε... «Μακεδονία»

Προσβολή εναντίον της Ελλάδας, που εντάσσεται και στο πλαίσιο του προεκλογικού παιχνιδιού στα Σκόπια, αλλά και προσωπικό προειδοποιητικό μήνυμα της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κ. Ράις, προς την Ελληνίδα ομόλογό της κ. Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίστηκε η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσκληθούν τα Σκόπια σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στη συνάντηση των χωρών που υπέγραψαν την Πρωτοβουλία κατά της Διασποράς Οπλων Μαζικής Καταστροφής.

Αντιδρώντας αμέσως η ελληνική κυβέρνηση στην πρόκληση των ΗΠΑ, πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για τις νηοψίες, ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο έλεγχος των πλοίων θεωρείται υψίστης σημασίας για τον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας».
Είναι η πρώτη φορά από το 1985, όταν ο τότε πρόεδρος Ρ. Ρίγκαν εξέδωσε εντελώς αδικαιολόγητα ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της χώρας μας, που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δοκιμάζονται έντονα. Διπλωματική πηγή υποστήριξε στο «Εθνος» ότι η απόφαση που ελήφθη προσωπικά από την κ. Ράις «αποτελεί αντίδραση στο ελληνικό βέτο» κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Την Τρίτη το βράδυ η Αθήνα είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι η καρτέλα μπροστά από τη σκοπιανή αντιπροσωπεία θα έγραφε FYROM. Οντως, στην αρχή της συνεδρίασης, στις 7 χθες το πρωί, οι Αμερικανοί υλοποίησαν την υπόσχεσή τους.
Ομως δύο ώρες μετά, και ενώ προσερχόταν στο βήμα ο κ. Στίβεν Χάντλι, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τζ. Μπους, άλλαξε η καρτέλα με νέα που έφερε το όνομα «Republic of Μacedonia».
Αμέσως ο Ελληνας πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, ακολουθούμενος από τον πρέσβη της Κύπρου Ανδρέα Κακουρή και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους, εγκατέλειψαν διαμαρτυρόμενοι την αίθουσα του ξενοδοχείου Washington Hilton, ακριβώς τη στιγμή που ο κ. Χάντλι ξεκινούσε την ομιλία του.
Διπλωματική πηγή χαρακτήρισε στο «Εθνος» απαράδεκτη την αμερικανική στάση και τόνισε ότι οι Αμερικανοί «δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τις θέσεις της Ελλάδας». Η ίδια πηγή σημείωσε πως «η αμερικανική πλευρά έλαβε την απόφαση ενώ γνώριζε πως η Ελλάδα θα αποχωρούσε».
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ ως οργανώτρια χώρα προσκάλεσαν όσους συμμετείχαν με τα ονόματα με τα οποία τους αναγνωρίζουν. Από τον Νοέμβριο του 2004 οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και γι αυτόν τον λόγο την προσκάλεσαν ως «Μακεδονία».
Επειδή το PFI δεν είναι ένας επίσημος Οργανισμός, ο οποίος απορρέει από διεθνή συνθήκη με διαδικασία ένταξης, δεν θεωρούμε ότι η πρόσκλησή μας δημιουργεί κάποιο προηγούμενο», κατέληξε ο εκπρόσωπος, ο οποίος επανέλαβε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του Μάθιου Νίμιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.