Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Σκοπιανοί: «Εθνική καταγωγή και η γλωσσική μοναδικότητα»

«Η εθνική καταγωγή και η γλωσσική μοναδικότητα είναι οι δύο θεμελιώδεις πυλώνες ενός έθνους και ο συμβιβασμός στα δύο αυτά σημεία είναι απλώς αδύνατος, καθώς κανείς δεν είναι ούτε εξουσιοδοτημένος, αλλά ούτε και δύναται, να διαπραγματευθεί το ποιοι είμαστε και ποια γλώσσα θα χρησιμοποιούμε στην ομιλία μας»

....τονίζει όπου βρει και όπου μπορεί να το κάνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, χαρακτηρίζοντας σαν βαθιά κόκκινη γραμμή τα θέματα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας.

Εάν τελικά οι Σκοπιανοί συμφωνήσουν σε σύνθετο όνομα αλλά με το όρο της αναγνώρισης "Μακεδονικού έθνους" και "Μακεδονικής γλώσσας" ποια πιστεύτε ότι πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας ?

Προσωπικά πιστεύω ότι τρείς πρέπει να είναι οι τελικοί βασικοί πυλώνες της Ελληνικής κόκκινης γραμμής στην περίπτωση που τεθεί θέμα αναγνώρισης ¨εθνότητας" και "γλώσσας":
  • Όνομα κράτους για όλες τις χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και το εσωτερικό της χώρας
  • Αποκήρυξη κάθε σύνδεσης της αρχαίας Μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομίας με αυτήν των Σκοπίων
  • Αναγνώριση "μειονότητας" και "γλώσσας" με την προυπόθεση να υπάρξει καταφανής εθνοτικός διαχωρισμός με τους Έλληνες της Μακεδονίας.

Σιγά μην οι Σκοπιανοί θα κάτσουν καταστρέψουν τα βασικά θελεμιώδη του Σλαβικού Μακεδονισμού τους. Εδώ προσπαθούν να συνδέσουν την Σλαβική γλώσσα τους με την Αρχαία αιγυπτιακή ιερογλυφική γραφή (Πτολεμαίου εποχή) προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν σχέση με τους Αρχαίους είναι ποτέ δυνατό να αποκύρήξουν τον Σλαβομακεδονισμο τους ?

Μα και φυσικά και όχι.

Η Ελληνική πλευρά πρέπει με κάθε τρόπο να δείχνει ότι οι Σκοπιανοί είναι αυτοί που δεν θέλουν λύση και όχι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.