Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Συνάντηση σκοπιανών στη Φλώρινα.Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή..

Χαμηλούς τόνους τηρεί η Αθήνα απέναντι στην πρόθεση των Σκοπιανών να διοργανώσουν την "4η Παγκόσμια Συνάντηση Παιδιών Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία", στη Μελίτη της Φλώρινας το επόμενο Σαββατοκύριακο. Έπειτα από μυστική σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις της ηγεσίας της FΥRΟΜ - διότι ουδείς στο υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η συνάντηση δεν είναι υποκινούμενη..-, αποφασίστηκε πως η ελληνική πλευρά θα δώσει τη μικρότερη δυνατή σημασία.

Οι λόγοι που η Αθήνα κατέληξε σε αυτήν την ορθή-κατά την άποψη μας-απόφαση είναι δύο:

*Ο πρώτος αφορά τις συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να μην εξαφθούν τα πνεύματα και δημιουργηθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ θερμόαιμων της μίας και της άλλης πλευράς. Ούτως ή άλλως, έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να λάβει τα μέτρα του.

*Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πολιτικός. «Όσο μεγαλύτερη σημασία τους δώσουμε τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχουν οι διεκδικήσεις τους- δηλαδή, η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και μετά η ύπαρξη περιουσιών που υποτίθεται ότι τους ανήκουν.», έλεγε διπλωματική πηγή, που είναι σε γνώση των κινήσεων των Σκοπιανών.

Η συνάντηση υποτίθεται ότι διοργανώνεται από απογόνους κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας που εκδιώχθηκαν από τους Έλληνες διότι ήταν... "Μακεδόνες"! Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά ώστε να έρθουν στη Φλώρινα «Αιγαιάτες Μακεδόνες» και από το εξωτερικό διεκδικώντας την αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας. Στόχος φυσικά, να περιληφθεί και το... μειονοτικό θέμα στις συνομιλίες για την ονομασία της FΥRΟΜ.

Προσοχή!
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί τόσο απ΄τον ντόπιο πληθυσμό όσο και από τα εγχώρια ΜΜΕ αλλά και τα blogs -που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης- για να μη παιχθεί το παιχνίδι με τους όρους των Σκοπιανών..

Σε περίπτωση έστω και μικροεπεισοδίων η εικόνα είναι σίγουρο πως θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω των πρακτορείων ειδήσεων που"διψούν" για τέτοιου είδους ειδήσεις μεγαλοποιώντας ένα ανύπαρκτο ζήτημα.Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι διοργανωτές της εκδήλωσης όσο και οι υπεύθυνες Ελληνικές άρχες που απεύχονται κάποια προβοκάτσια η οποία και θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών επιδιώξεων αλλά και των "υπερατλαντικών" καθοδηγητών τους.

Αν πραγματοποιηθεί όμως η συνάντηση χωρίς βέβαια να συμβεί το παραμικρό έκτροπο το γεγονός θα τύχει της μικρότερης δυνατής δημοσιότητας.

Δυστυχώς έτσι λειτουργεί"το σύστημα"και θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.Απ'τη στιγμή που συμβεί το παραμικρό υπάρχουν τα κατάλληλα κέντρα που θα το εκμεταλευθούν ποικιλοτρόπως.
Ακόμα και οι διπλωματικές σχέσεις πολλές φορές κατευθύνονται από δημοσιοποιήσεις τέτοιων γεγονότων.

Όπως έχει πει και ο Ρούπμπερτ Μέρντοχ "γεγονός είναι ότι μεταδίδεται απ'τα ΜΜΕ.Τα υπόλοιπα απλώς δεν υπάρχουν."Ας κάνουμε τη"συνάντηση"αυτή να μην υπάρχει..

http://greece-salonika.blogspot.com/2008/07/blog-post_1869.html

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τη διαπίστωση. Δυστυχώς η εθνικιστική υστερία του γειτονικού συσσωματώματος, είναι μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της "αδελφοσύνης" των λαών, που επαγγέλλονται διάφοροι Έλληνες(?) και ξένοι περαστικοί της Ιστορίας, και εξυπηρετούν, οι μεν γείτονες την ανάγκη τους να αποκτήσουν Ιστορία, οι δε καπιταλιστές την αποτελεσματική εφαρμογή των σκοπών τους. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου δύο τελείως ετερόκλητα στοιχεία, οι απανταχού υπερασπιστές της "ελευθερίας" και οι εθνικιστές, χρησιμοποιούνται άμεσα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δυστυχώς. Όμως το ευτύχημα είναι ότι η Ιστορία μπορεί να μας διδάξει πως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα καταφέρουν τίποτα διότι αυτό που θέλουν να δείξουν στον έξω κόσμο είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν αφήνει τους "παπούδες" να γυρίσουν και όχι τους "νέους", οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν on-line στην κάμερα ότι είναι συγγενείς αυτών.
    Το 1998 κατά το Β Συνέδριο τους , ήσαν 5.000 και μόνο 300 πέρασαν τα σύνορα.΄
    Είναι θέμα επικοινωνιακού πολέμου.

    Ψυχραιμία , ψυχραιμία, ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πραγματικά πολυ δύσκολη κατάσταση. Συμφωνώ πως τυχόν επεισόδεια θα λειτουργίσουν υπέρ της Σκοπιανής πλευράς. Αλλά πως μπορούν να αποφευχθούν την στιγμή που θα εμφανιστούν στην Ελλάδα σημαίες με την 'ενωμένη' Μακεδονία , πανό με υβριστικά συνθήματα , κ.α ; ( Όποιος πιστεύει πως απλά θέλουν να κατέβουν καμμια 200αρια παπουδες και μονο απλα γελιέται ) Απο την άλλη ίσως και η συγκέντρωση οσων περισσότερων ΕΛλήνων στα σύνορα , είναι ενα καλό μύνημα στους διοικούντες αυτου του τόπου
    (ανεξαρτήτως χρώματος) σχετικά με τα θέλω των πολιτών. Το σίγουρο πάντως είναι πως όποιοι βρίσκονται στην Νίκη και στην Μελίτη την Κυριακή πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να σκεφτούν καλά πριν πράξουν το οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.