Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Θέμος σε Βαλλιανάτο: "Αυτό που έκανες με τα Σκόπια ήταν π...."!

"Παρακολούθησα το βράδυ της Τρίτης την εκπομπή ΟΛΑ 9 του Θέμου Αναστασιάδη με καλεσμένο τον Γρήγορη Βαλιανάτο. Σε ορισμένα θέματα διαφωνώ με τον Θέμο, αλλά στον διάλογο που ανέπτυξε με τον Βαλιανάτο συμφώνησα απόλυτα.
Τον αποστόμωσε.


Ο Βαλιανάτος με... υφάκι και με θρασύτητα επαναλάμβανε ακόμα μία φορά τις θέσεις του περί μειονότητας των «Μακεδόνων» στην Ελλάδα και περί ονομασίας των Σκοπίων ως «Μακεδονίας».«Μα τί είναι αυτά που λες! Οταν το 99% των Ελλήνων διαφωνεί με την τοποθέτησή σου, εσύ γιατί την επαναλαμβάνεις;», τον ρωτάει ο Θέμος και συνεχίζει, «η Ελλάδα έχει αρχίσει έναν... πόλεμο με τα Σκόπια και εσύ αντί να πάρεις το...μέρος της χώρας σου, υποστηρίζεις και προσπαθείς να βρεις επιχειρήματα για την αντίπαλη πλευρά. Αυτό είναι πουστιά».

Εμμέσως πλην σαφώς ο Αναστασιάδης (πρώτη φορά τον αναστατωμένο στην εκπομπή του και είχε δίκιο) τον χαρακτήρισε ως προδότη της χώρας μας στον αγώνα που κάνουμε εναντίον των Σκοπίων. Και αναμφίβολα είχε δίκιο.Είναι θετικό όταν μία προσωπικότητα έχει άποψη και την στηρίζει με επιχειρήματα. Όταν όμως κάποιος διαφωνεί απλά για να διαφωνήσει, τότε μετατρέπεται σε «πνεύμα αντιλογίας».Κάτι τέτοιο είναι και ο Βαλιανάτος. Διαφωνεί απλά για να διαφωνήσει. Όσο άδικο και λάθος κι αν έχει η αντίπαλη πλευρά, αυτός πάντα θα υποστηρίξει την μειοψηφία, διότι και οι δικές του πεποιθήσεις και αυτό που αντιπροσωπεύει ανήκει σε μειονότητα.

Μία τέτοια γραμμή που αναπτύσσει ο Βαλιάνατος εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.Όταν η Ρεμπούση έγραφε για συνωστισμό στη Σμύρνη, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε ως φασίστες αυτούς που ήθελαν να αποσύρουν το βιβλίο! Άσχετα αν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας εκδιώχθηκαν και βασανίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο.Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από έναν συνασπισμό αριστερών οργανώσεων αρκετών εκ των οποίων ονομάζουν τα Σκόπια «Μακεδονία».

Σε λίγες μέρες είναι πιθανό ο Βαλιανάτος να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.Για αυτό λοιπόν όταν δίνεται την ψήφο σας να το σκέφτεστε διπλά..."========================================================
Για τον Βαλλιανάτο και την επιμονή του στον εθνικισμό των Σκοπίων έχω αναφερθεί στο Βαλλιανάτος και οι Μακεδόνες

Επαναλαμβάνω ότι ο Βαλλιανάτος αυθαίρετα, συκοφαντικά και δογματικά ποτέ δεν έλαβε υπόψη την συναίσθηση της Ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας που αποτελεί την πλειοψηφία των πολιτών της Μακεδονίας , με αποτέλεσμα να δίνει την αποκλειστική χρήση στους Σλαβομακεδονιστές οι οποίοι παραποιούν αλλά και ιδιοποιούν την Μακεδονική ιστορία πλάθοντας αλυτρωτικούς μύθους .

Αυτού τους είδους οι τάσεις του Βαλιανάτου είναι κλασσική επίδειξη ατόμου με έντονη αλαζονία και αδιαλαξία.
Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. , οι πράξεις των στελεχών του τα λέει όλα. Όπως η ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Κοροβέση προς τον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας όπου ενέργησε σαν εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος των Σκοπιανών στην Ελλάδα ή περί της "αντιεθνικιστικής απάτης" της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου στον εθνικό αυτοκαθορισμό της αφίσας τους δεν περιλαμβάνεται το δικαίωμα να δηλώνει ένας κάτοικος της ΠΓΔΜ ...Βούλγαρος .
Όταν αποδέχεσαι ως βάση της συζήτησης, την εθνικιστική επιχειρηματολογία των γειτόνων σου, τότε γίνεσαι ένα με αυτούς κύριοι και κυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.