Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Όταν οι Σκοπιανοί δεν παρέδιδαν τον εγκληματία πολέμου Κάλτσεφ

Όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τον Βούλγαρο εγκληματία πολέμου Άντονι Κάλτσεφ.

Ίσως όχι !!

Λοιπόν ο Άντον Κάλτσεφ ήταν βούλγαρος στρατιωτικός, ο οποίος έδρασε στην ελληνική Μακεδονία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως απεσταλμένος της βουλγαρικής κυβέρνησης με σκοπό την υποκίνηση του σλαβικού στοιχείου και την προσάρτησή της στη Βουλγαρία.

Ο Κάλτσεφ γεννήθηκε το 1910 στο χωριό Ζούζελτσι, μετέπειτα Σπήλαια, κοντά στην Καστοριά. Μετά την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Ελλάδα ως συνέπεια των Βαλκανικών Πολέμων, η οικογένειά του μετοίκησε στη Βουλγαρία. Σπούδασε οικονομικά στη Γερμανία και αργότερα αναγορεύτηκε υφηγητής του Πανεπιστημίου της Κύριλλος και Μεθόδιος της Βουλγαρίας.

Το 1940 επέστρεψε στη Βουλγαρία και κατετάγη ως έφεδρος αξιωματικός στον Βουλγαρικό Στρατό. Το 1941 στάλθηκε ως υπολοχαγός από τον Τσάρο της Βουλγαρίας Μπόρις Γ΄ στην κατεχόμενη από τις δυνάμεις του Άξονα ελληνική Μακεδονία, όπου οργάνωσε την......
..... παραστρατιωτική οργάνωση Οχράνα, η οποία έδρασε κυρίως στις περιοχές Καστοριάς, Φλώρινας και Έδεσσας. Είναι επίσης ένας εκ των ιδρυτών της Βουλγαρικής Λέσχης Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν πρώην έλληνες πολίτες που έλαβαν βουλγαρική υπηκοότητα στην διάρκεια της Κατοχής. Με την οργάνωσή του ανέλαβε ένοπλη δράση με σκοπό την προσάρτηση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία.

Με την απελευθέρωση των Βαλκανίων από τους Γερμανούς, ο Καλτσεφ συνελήφθη από γιουγκοσλάβους παρτιζάνους, οι οποίοι τον παρέδωσαν στον ΕΛΑΣ ως συνεργάτη των κατακτητών της Ελλάδας. Ο ΕΛΑΣ στην συνέχεια τον παρέδωσε στις ελληνικές Αρχές. Τον Μάιο του 1948, ο Κάλτσεφ δικάσθηκε στην Θεσσαλονίκη από έκτακτο στρατοδικείο για εγκλήματα πολέμου με βάση τη νομοθεσία περί δωσιλόγων (6η Συντακτική Πράξη του 1945). Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου 1948.

Και έρχομαι τώρα σε μία αποκάλυψη που κάνει ο Σπύρος Κουζινόποουλος στο βιβλίο του "Τα Παρσκήνια του Μακεδονικού Ζητήματος" όπου περιγράφει τις μαρτυρίες των Ελασιτών αλλά και τις παρασπονδίες των Σκοπιανών σε ότι αφορά την παράδοση του. Ιδού μερικά αποσπάσματα...
Τον Κάλτσεφ, που με την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα διέφυγε στο γιουγκοσλαβικό έδαφος, για να συλλη­φθεί εκεί από παρτιζάνους, παρέλαβαν, για λογαριασμό του ΕΛΑΣ, για να τον μεταφέρουν πίσω στη χώρα μας, προκειμέ­νου να τιμωρηθεί για τις φρικιαστικές πράξεις του, από το Μο­ναστήρι (Μπίτολα), το κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Πλουμπίδης μαζί με τον άλλοτε πολιτικό επίτροπο του αρχη­γείου Σινιάτσικου και του 27ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, Βαγ­γέλη Υφαντή.

Ο Υφαντής, που γεννήθηκε στην Καστοριά, εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας) το 1927 και υπήρξε τέσσερις φορές υποψήφιος βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη δυτική Μακεδονία, περιγρά­φει και το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε μέχρις ότου οι αρχές της αποκαλούμενης «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Μα­κεδονίας», όπου βρισκόταν ο Βούλγαρος αρχικομιτατζής, υ­ποχρεωθούν να τον παραδώσουν στους εκπροσώπους του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος για να δώσει λόγο των εγκλημάτων τα οποία διέπραξε στη δυτική Μακεδονία.

«Ήταν Νοέμβριος του 1944» μας έλεγε σε μαγνητοφωνημέ­νη συνομιλία το 1992, «όταν, κατά τη σύμπτυξη και την υπο­χώρηση των γερμανικών τμημάτων από τη δυτική Μακεδονία προς τη Γιουγκοσλαβία, έφυγαν μαζί τους και οι δύο Βούλγαροι αξιωματικοί Κάλτσεφ και Ντίμτσεφ, που οργάνωσαν και καθοδηγούσαν την Οχράνα.»Οι οργανώσεις οι δικές μας, που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των κομιτατζήδικων δυνάμεων και κυρίως των αρ­χηγών της Οχράνα, αντιλήφθηκαν την αναχώρηση τους και τη μετακίνηση προς το γιουγκοσλαβικό έδαφος και ειδοποίη­σαν τους παρτιζάνους της γειτονικής χώρας, οι οποίοι, χωρίς πολλές αναζητήσεις, τους συνέλαβαν και τους έκλεισαν στη φυλακή του Μοναστηρίου, τη σημερινή Μπίτολα.
»Παίρνω εντολή λοιπόν εγώ από την Περιφερειακή Επι­τροπή Φλώρινας -την εντολή μού τη διαβίβασε ο γραμματέας της Κωστόπουλος- να πάω στο Μοναστήρι, ως εκπρόσωπος του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, και να φέρω πίσω τους δυο αρχικομιτατζήδες, ενώ μαζί μου ήρθε, ως εκπρόσωπος του Μακεδόνικου Γραφείου του ΚΚΕ, ο αξέχαστος Νίκος Πλουμπίδης.
»Πάμε λοιπόν στο Μοναστήρι, μας παίρνει το Περιφερεια­κό Γραφείο του λεγόμενου Κομμουνιστικού Κόμματος "Μα­κεδονίας", που στο μεταξύ είχε δημιουργηθεί, και μας πάει στη φυλακή για να τους παραλάβουμε. Οι εντολές ήταν να τους φέρουμε πίσω στη Φλώρινα και από εκεί να τους προω­θήσουμε στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους παραλάμβανε ο διοι­κητής της Πολιτοφυλακής του ΕΛΑΣ Βενετσανόπουλος και ο γραμματέας του Μακεδόνικου Γραφείου του ΚΚΕ Λεωνίδας Στρίγκος, για να τους παραδώσουν στη συνέχεια επίσημα στη δικαιοσύνη.
»Την τελευταία όμως στιγμή, κι ενώ είχαν αρχίσει να συ­μπληρώνονται τα σχετικά πρωτόκολλα για την παραλαβή τους, δεν μας τους δίνουν. "Ήρθε, μας λένε, εντολή από τα Σκόπια, να τους κρατήσουμε εμείς, μια και είναι 'Μακεδόνες', και αρ­γότερα θα δούμε τι θα κάνουμε μαζί τους".
«Αντιδράσαμε έντονα γι' αυτήν την αναβολή, διαμαρτυ­ρηθήκαμε, ο Πλουμπίδης μάλιστα έστειλε από εκεί ενημέρω­ση στην ηγεσία του ΚΚΕ για την υπαναχώρηση αυτή, ενώ την ίδια στιγμή ασκούσαμε έντονες πιέσεις για να ανατρέψουμε την απόφαση των σκοπιανών Αρχών.
...............................................................................

»Κάποια στιγμή ήρθε και η απάντηση από την ηγεσία μας, μετά την ενημέρωση που είχε κάνει ο Πλουμπίδης, και μας δί­νουν εντολή να πάμε στα Σκόπια, στο αρχηγείο του ΚΚ "Μα­κεδονίας", να τους πιέσουμε, ώστε οπωσδήποτε από εκεί να πάρουμε τη διαταγή για την παράδοση του Κάλτσεφ και του Ντίμτσεφ σ' εμάς.
»Στο Μοναστήρι είχαμε φτάσει με ένα αυτοκίνητο που εί­χε μετρημένη τη βενζίνη και που μόλις που επαρκούσε για να επιστρέψουμε πίσω στη Φλώρινα. Αν λοιπόν πηγαίναμε στα Σκόπια με το δικό μας αυτοκίνητο, δε θα μπορούσαμε να επι στρέψουμε στην Ελλάδα. Χτυπήσαμε λοιπόν πόρτες δεξιά-αριστερά, τελικά βρήκαμε μια μοτοσικλέτα με καλάθι, την ανε­βήκαμε εγώ, ο Πλουμπίδης και φυσικά ο οδηγός της και να 'μαστε στα Σκόπια.
»Οι αξιωματούχοι των Σκοπίων, τους οποίους συναντήσα­με, μας έκαναν στην αρχή τους δύσκολους, παρόλο που, όπως καταλάβαμε, είχε στείλει ραδιογράφημα για το θέμα αυτό η η­γεσία του ΚΚΕ με τον ασύρματο στο αρχηγείο του Τίτο, και α­πό εκεί στη συνέχεια ειδοποίησαν τα Σκόπια. Τελικά όμως, με τα πολλά και ύστερα από πολύωρες συζητήσεις και πιέσεις δικές μας, αλλά και την κατηγορηματική μας δήλωση ότι δεν πρόκειται να φύγουμε, εάν δεν μας παραδοθούν οι δύο ε­γκληματίες, συγκατατέθηκαν.

»'Ετσι λοιπόν παραλάβαμε τους δύο αρχικομιτατζήδες και άγρια μεσάνυχτα τους φέραμε πίσω στη Φλώρινα. Είχαμε λά­βει συνωμοτικά μέτρα για να μην τους αντιληφθεί ο κόσμος, οπότε και θα τους λιντσάριζε μέσα στα χέρια μας. Τόση ήταν η λαϊκή οργή για τις αγριότητες που είχαν διαπράξει.

Φυσικά ως είναι γνωστό ο προιστάμενος του Κάλτσεφ και ιθύνουν νους του Οχράνα ο Ιβαν Μαρίνοφ , "αλλαξοπίστησε" και από φασίστας έγινε κομμουνιστής και έτσι κατάφερε και γλύτωσε τόσο την σύλληψη αλλά και το εκτελεστικό απόσπασμα. Μάλιστα έγινε και Βούλγαρος πρεσβευτής στην Γαλλία.

Δύο άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις Σλαβομακεδόνων και μελών του Οχράνα ήσαν οι Πασχάλ Μιτρέβσκι και Γκότσε Διμάκης όπου φυσικά αλλαξοπίστησαν και από Βούλγαροι ασφαλίτες έγιναν Μακεντότσι Κομμουνιστές.

10 σχόλια:

  1. Polu wraio ar8ro! Agnwste to onti ptuxes twn Skopianwn fasistikwn metalla3ewn!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia pes mou akrita. Oloi ligo-polu 3eroume tin istoria tis 'kommounistrias' Irina Ginova!

    3ereis i mporei na ma8eis an polu apo to soi tis itane komitadjides tis Oxrana????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιος από την οικογένεια της Γκίνοβα ήταν μέλος της Οχράνα. Και να υπήρχε όμως δεν παίζει και τόσο ρόλο διότι η Σλαβομακεδονική εθνότητα όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει με ρευστή εθνική συνείδηση. Δυστυχώς υπάρχουν οικογένειες που είναι χωρισμένες ανάμεσα σε 2 και 3 εθνικότητες.

    Για μένα και ειδικά για εκείνα τα ταραγμένα χρόνια παίζει ρόλο το τι έκανε το άτομο. Η Γκίνοβα ήταν κομμουνίστρια η οποία σίγουρα είχε επηρεαστεί από τις διεθνίστικες ιδέες περί αυτόνομης Μακεδονίας κλπ. Αλλά μέλος του φασιστικού Οχράνα όπως ήταν ο Δημάκης με τον Μίτρέφσκι δεν ήταν. Εκτός εάν το έκρυψαν οι Σκοπιανοί διότι ως γνωστό μέχρι το 1972 είχαν στα χέρια τους το αρχείο του ΚΚΕ όπου και αφαίρεσαν υλικό. Χρήσιμο ιστορικό υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poli kalo arthro! Einai simantiko na ginoun gnwsta ta egklimata oswn aneptixan aftonomistiki drasi kai sinergastikan me tous kataktikes. Plirofories gi aftous tha iparxoun sigoura stis apofaseis twn dikastiriwn twn dwsilogwn kai na min xehname oti kapoioi apogonoi tous isws diekdikisoun periousiaka stoixeia pou anikan stous egklimaties.
    Den prepei na tethei thema apozimiwsewn gia ta eglimata tous? Distixws o kosmos den einai arketa enimerwmenos gi afta. Psaxnontas sto Internet vrika afto: http://www.makedonskatribuna.com/IMRO57.htm
    opou perigrafetai i drasi olwn aftwn kai fisika ginetai anafora se epixeiriseis (opws i epixeirisi "Stone Eagle") kata tis opoies to 1st IMRO Volunteer Battalion "Kostour" kai to 2nd IMRO Volunteer Battalion "Lerin" polemisan sto plevro twn SS enantion twn Ellinwn antartwn. Afta ta lene oi idioi oi skopianoi kai metaxi allwn to keimeno periexei kai endiaferonta onomata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pantos to provlima me autous einai oti itane diatethimenoi na sinergastoune me Boulgarous-Italous-Germanous kai Jugoslavous arkei na min sinexisoun na vriskontai ypo Elliniki dioikisi. Me alla logia eno ontos akomi kai simera einai reustis sinidisis os pros ti einai p.x. Bugari-Boulgaroi-Servoi-SlavoMakedonski-Makedonski itane kai exakolouthoun na einai apolita sigouroi gia to ti DEN einai. Den aisthanthikan oute aisthanontai Ellines. Afto einai kai to provlima me 2-3 xiliades pou minane stin Ellada. Exakolouthoun na misoun to Elliniko kratos. Asxeta me to an to boiotiko tous epipedo einai poli kalitero apo oti auto ton Skopianon. Asxeta me to an pernoun diorismous sto Elliniko dimosio epixorigiseis ktl. Den xeroun ti pragmatika einai xeroun omos sigoura ti den einai. H allios ti den aisthanontai oti einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι φοβερή η αποκάλυψη αυτή που κάνει ο Κουζινόπουλος. Οι σκοπιανοί περίτρανα αποδεικνύουν ότι ακόμα και εγκληματίες πολέμου όπως ο κάλτσεφ ήταν διατεθειμένοι να τους αποδεχτούν μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τον σκοπιανομακεδονισμό τους. Πολλοί οχρανίτες σήμερα είναι ήρωες των σκοπιανών της Φλώρινας και της Έδεσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις Σλαβομακεδόνων και μελών του Οχράνα ήσαν οι Πασχάλ Μιτρέβσκι και Γκότσε Διμάκης όπου φυσικά αλλαξοπίστησαν και από Βούλγαροι ασφαλίτες έγιναν Μακεντότσι Κομμουνιστές.
    ---
    Ακρίτα αυτοί οι 2 ποιοί είναι;Αν μπορείς δημοσίευσε και άλλα τέτοια άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Άνωνυμε(18 Ιανουάριος 2009 3:36 μμ) πραγματικά το βιβλίο του Κουζινόπουλου έχει στοιχεία άγνωστα και πολύ χρήσιμα για την ιστορία μας.

    @ Άνωνυμε(20 Ιανουάριος 2009 12:25 πμ) θα το κάνω διότι αυτοί οι δύο ήσαν ιστορικές προσωπικότητες των Σλαβομακεδόνων αλλά και της Μακεδονικής ιστορίας , ειδικά στομ εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ρόλο του ΚΚΕ στο Μακεδονικό ζήτημα περιέχονται στα βιβλία:
    1) Εμφύλιος Πόλεμος. Εγγραφα από τα Γιουγκοσλαβικά και Βουλγαρικά αρχεία, Β. Κόντης-Σ.Σφέτας (Παρατηρηής 1999).
    2.Κόμιντερν και Μακεδονικό Ζήτημα, Το Ελληνικό Παρασκήνιο, 1924. Α. Δάγκας, Γ. Λεοντιάδης (Τροχαλία 1997).

    Η αιχμή του δόρατος της Σλαβομακεδονικής προπαγάνδας στην Ελλάδα σήμερα είναι η δημοσιογραφική ομάδα του ΙΟΥ με επικεφαλής τον Τάσσο Κωστόπουλο (Σλαβομακεδόνα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ρόλο του ΚΚΕ στο Μακεδονικό ζήτημα περιέχονται στα βιβλία:
    1) Εμφύλιος Πόλεμος. Εγγραφα από τα Γιουγκοσλαβικά και Βουλγαρικά αρχεία, Β. Κόντης-Σ.Σφέτας (Παρατηρηής 1999).
    2.Κόμιντερν και Μακεδονικό Ζήτημα, Το Ελληνικό Παρασκήνιο, 1924. Α. Δάγκας, Γ. Λεοντιάδης (Τροχαλία 1997).

    Η αιχμή του δόρατος της Σλαβομακεδονικής προπαγάνδας στην Ελλάδα σήμερα είναι η δημοσιογραφική ομάδα του ΙΟΥ με επικεφαλής τον Τάσσο Κωστόπουλο (Σλαβομακεδόνα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.