Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

H αναφορά της Μακντούγκαλ, της απεσταλμένης του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων εκδόθηκε

Σχετικός σύνδεσμος εδώ.
καλό διάβασμα

μία γεύση...

90. The government should retreat from the dispute over whether there is a Macedonian minority or a Turkish minority and place its full focus on protecting the rights toself-identification, freedom of expression and freedom of association of those communities.The Greek government should comply with the judgments of the European Court on Human Rights that associations should be allowed to use the words Macedonian or Turkishin their names and to freely express their ethnic identities. Those associations denied in the past must be given official registration promptly. Their further rights to minorityprotections must be respected as elaborated in the Declaration on Minorities and the coreinternational human rights treaties.

UPDATE(11:00)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας
Αθήνα, 5 Μαρτίου 2009

Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκου σχετικά με την Έκθεση της Ανεξάρτητης Εμπειρογνώμονος των HE για θέματα μειονοτήτων κας McDougall

Σχετικά με την Έκθεση της Ανεξάρτητης Εμπειρογνώμονος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα μειονοτήτων, η Ελλάδα πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της την Τρίτη στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Οι θέσεις μας είναι κρυστάλλινες και εδράζονται στον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρχή που ισχύει και για τις μειονότητες, και συνιστά επίτευγμα της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη χώρα μας, κάθε Έλληνας πολίτης έχει το απαράγραπτο ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και η μέριμνα της Πολιτείας για την ενίσχυση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής και αποτελεσματική.

Η πολιτική αυτή εδράζεται στην στέρεα πεποίθησή μας ότι οι μηχανισμοί προστασίας και ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει τελικά να ενισχύουν την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών ενός κράτους. Γι’ αυτό και οι εν λόγω μηχανισμοί δεν θα πρέπει να μετατρέπονται, άμεσα ή έμμεσα, σε ευκαιρία ή άλλοθι για ορισμένους, που συνειδητά επιχειρούν να τους εκμεταλλευθούν για την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο των διακρατικών σχέσεων.

Επίσης, δεν θα πρέπει να καθίστανται εργαλείο στα χέρια εκείνων που για ιδιοτελείς σκοπούς επιδιώκουν την καλλιέργεια διχόνοιας και κλίματος εντάσεων στο εσωτερικό μιας κοινωνίας.

Πηγή:ana.gr

5 σχόλια:

  1. Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό νομίζω , το ζητούμενο τώρα είναι μια έξυπνη απάντηση της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ, και ελπιίζω να εκμεταλλευτούμε αυτή την "ευκαιρία" για να ενισχύσουμε την εξωτερική μας πολιτική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή την "αναφορά" της κυρίας ΜακΝτούγκαλ για τις "μειονότητες" στην Ελλάδα.

    www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/10session/reports.htm

    Απευθείας σύνδεσμος:

    www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/10session/A.HRC.10.11.Add.3.pdf

    Περισσότερη κάλυψη:

    http://taxalia.blogspot.com/2009/03/gay-mcdougall.html


    Παραθέτω από τη σελίδα 22 της αναφοράς:

    "One also senses an interest in promoting a singular national identity. This approach may leave little room for diversity."

    Ας δούμε πως αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ την έννοια της εθνοτικής ομάδας.

    Τα στοιχεία προέρχονται από το factbook της CIA:

    * "Μακεδονία"

    - "Mακεδόνες" 64.2%
    - Αλβανοί 25.2%
    - Τούρκοι 3.9%
    - Ρομά (Γύφτοι) 2.7%
    - Σέρβοι 1.8%
    - λοιποί 2.2% (απογραφή 2002)


    * Αλβανία

    - Αλβανοί 95%
    - Έλληνες 3%
    - λοιποί 2% [Βλάχοι, Ρομά (Γύφτοι), Σέρβοι, "Μακεδόνες", Βούλγαροι] (εκτιμήσεις 1989)

    σημείωση: το 1989, άλλες εκτιμήσεις για τον Ελληνικό πληθυσμό κυμαίνονταν από 1% (επίσημες Αλβανικές στατιστικές) μέχρι 12% (από μια Ελληνική οργάνωση)

    * Ελλάδα

    - πληθυσμός: Έλληνες 93%
    - λοιποί (ξένοι υπήκοοι) 7% (απογραφή 2001)

    σημείωση: το ποσοστό αντιπροσωπεύει την υπηκοότητα, διότι η Ελλάδα δεν συλλέγει δεδομένα για την εθνικότητα


    * ΗΠΑ

    - άσπροι 79.96%
    - μαύροι 12.85%
    - Ασιάτες 4.43%
    - Ινδιάνοι και Εσκιμώοι 0.97%
    - Χαβαϊανοί και άλλοι νησιώτες του Ειρηνικού 0.18%
    - δύο ή περισσότερες φυλές 1.61% (εκτίμηση Ιουλίου 2007)


    Από τη στιγμή που δεν υπάρχει "άσπρη" ή "μαύρη" εθνοτική ομάδα, μήπως οι ΗΠΑ "προωθούν μια μοναδική εθνική ταυτότητα", η οποία "δεν αφήνει χώρο στην ποικιλομορφία";

    Θα μας το εξηγήσει σε επόμενη αναφορά της;

    Εδώ είμαστε και περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά οι ομογένεια τι κάνει υποτίθεται ο ομπάμα τους έδωσε εγγύησης για τα εθνικά μας θέματα, μήπως έχουν αλωθεί και εργάζονται για τα εβραϊκό λόμπι, φυσικά από τους τοποτηρητές που κυβερνούν την χώρα μας μην περιμένετε δυναμική απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Σχετικά με την Έκθεση της Ανεξάρτητης Εμπειρογνώμονος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα μειονοτήτων, η Ελλάδα πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της την Τρίτη στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη."

    Τι έγινε ρε παιδιά, η Τρίτη ήρθε, πέρασε... που τις παρουσίασε το Υπουργείο Εξωτερικών τις θέσεις του, στον γάμο του καραγκιόζη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.