Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Απάντηση στον Σλαβομακεδονιστή blogger Karatasho για τα περί «φασισμού» και «Μακεδονικό Σωματείο»

Ξεκινάω με την ανάλυση των λέξεων χρησιμοποιώντας το on-line λεξικό Τριανταφυλλίδη.

σωματείο : ένωση προσώπων με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα
κερδοσκοπία: η επιδίωξη με κάθε μέσο κέρδους μεγαλύτερου από το θεμιτό ή το νόμιμο.
φασισμός : χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, πράξης ή καταπιεστικής, δεσποτικής συμπεριφοράς:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου δεν γράφει για προώθηση χορών και πολιτισμού αλλά θέτει ως πρώτο στόχο:

The objectives and activities are two fold, the first objective is teach the Macedonian Language and History.
Και εσείς τι μας λέτε Karatasho ?

Ότι θα διδάσκετε την «Μακεδονική γλώσσα» δηλαδή αυτήν που κατασκεύαζαν 10 χρόνια οι Γιουγκοσλάβοι του Τίτο με σκοπό πρώτα από όλα την αποβουλγαροποίηση της και μετά το σερβίρισμα της στις επόμενες γενιές για την δημιουργία της ψευδομακεδονικής εθνότητας.
Φυσικά το γνωρίζεις ότι οι ήρωες σας του Ίλιντεν έγραφαν στα Βουλγαρικά ?
Αν λέγατε ότι ο σκοπός σας είναι η μελέτη της Σλαβικής διαλέκτου της Έδεσσας θα ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΣΑΣ.
Δεν το κάνετε όμως αλλά προσπαθείτε 5 νοματαίοι να δημιουργήσετε θέμα.

Μετά λέτε ότι θέλετε να διδάσκετε «Μακεδονική ιστορία». Ποια ιστορία όμως ?
Αυτήν που διδάσκεται στα σχολεία της FYROM ?
Ότι είσαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που ομιλούσαν Σλαβικά!!!!
Αυτήν που λέει ότι είσαστε οι πρώτοι λευκοί που δημιούργησε ο Θεός τα γνωστά Μακεδονοειδή ?
Ότι οι κακοί Έλληνες έχουν εισβάλει στην «χώρα σας» ?

Εγώ το ονομάζω ότι ιδρύεται ένα σωματείο με σκοπό την ΠΟΛΙΤΙΚΗ κερδοσκοπία διότι κανένας Εδεσσαίος δεν θα ακολουθήσει το παραλήρημα σας εκτός εάν υπάρχουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.

Και ξέρεις πολύ καλά γιατί οι Μακεδόνες δεν θέλουν Σωματεία δικά σας.
Η Μακεδονική ταυτότητα όπως την θέλετε εσείς και την προωθούν οι εφήμεροι φίλοι σας χτες (Βούλγαροι-Γιουγκοσλάβοι) και σήμερα ( Αμερικανοί) δεν σας την δίνουμε.

Κατηγορείς για φασισμό τους Μακεδόνες bloggers.
Σε έβρισα ?
Σου έσβησα ποτέ μηνύματα σου όπως έκανες εσύ στο blog σου?
Σου είπα ποτέ να μην έρθεις εδώ και να εκφράσεις τα πιστεύω σου όπως έκαναν οι ανώτεροι από εσένα σλαβομακεδονιστές κομιταζήδες σε εμένα ?

Είσαι ΨΕΥΤΗΣ και ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ Karatasho.
Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον διάλογο διότι δεν έχετε επιχειρήματα. Για αυτό βρίζετε, κατηγορείτε και διαβάλλετε τους Μακεδόνες bloggers.

38 σχόλια:

  1. Εσύ μας λες σκοπιανούς, βούλγαρους, σλαβομακεδόνες κτλ. Εμείς ότι κάνουμε και ότι λέμε είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και αφορά τον ΤΟΠΟ μας και όχι ξένα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εμείς ότι κάνουμε και ότι λέμε είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ "

    Και εμείς το ίδιο , ξεκόλλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βούλγαρους δεν σας έχω αποκαλέσει ΠΟΤΕ.
    Σκοπιανούς αποκαλώ τους Σλαβομακεδόνες που προωθούν τον μακεδονισμό της FYROM.

    Όλα τα παραπάνω τα έχω αναφέρει πολλάκις.

    Εσείς αντίθετα καπηλεύεται τον όρο "Μακεδονικό" με την κατά καιρούς εθνικιστική ρητορεία σας ως επακόλουθο μιας ολόκληρης εθνικής ιδεολογίας περί “μακεδονισμού”, με την οποία γαλουχήθηκαν οι γενιές σας μετά το Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Η λέξη “Μακεδονία” — ακριβώς το όνομα που πιστεύετε οτι συνοψίζει την εθνική-σας ταυτότητα — είναι ελληνικής προέλευσης. Το Μακεντότσι ή το Macedonian είναι σλαβικές και αγγλικές παραφράσεις του αντίστοιχα.
    Αλλά σκόπιμα χρησιμοποιείτε την Ελληνική ή την Αγγλική λέξη με σκοπό να αρνείστε το δικαίωμα να λέγομαι όπως και οι υπόλοιποι Μακεδόνες. Η πλειοψήφια δηλαδή που δεν έχει καμμιά σχέση με εσάς.

    Να στο ξαναπώ. Η Μακεδονική ταυτότητα δεν δίνεται από Έλληνα διότι είναι σαν να πουλάνε την ψυχή τους.

    Το κατάλαβες ?
    Εάν είσαι ο Karatasho ΑΙΔΩΣ για αυτά που έγραψες. Τσίπα δεν έχεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πίστεύω, πώς αυτό που πρέπει να τραβήξει περισσότερο τήν προσοχή μας είναι το τελευταίο κομμάτι :
    Σε όλους αυτούς θέλουμε να πούμε, φτάνει πια. Ήρθατε στον τόπο μας και αντί να σεβαστείτε την φιλοξενία μας και να καθίσετε δίπλα μας, με σεβασμό στην ταυτότητά μας και τα δικαιώματά μας, εσείς καθίσατε στο σβέρκο μας. Κατεβείτε, λοιπόν, από το σβέρκο μας, γιατί δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας ανεχόμαστε ως κηδεμόνες επ΄άπειρον. Θα σας αποτινάξουμε και η προσγείωσή σας θα είναι πολύ ανώμαλη.

    Οι μάσκες έπεσαν "μακεδονοειδή". Αυτό ζητάτε τόσα χρόνια, και χεστήκατε για τούς "μακεδόνες".Να βγούν στο αιγαίο ήθελαν οι προγονοί σας, το ίδιο θέλετε και τώρα. Νά δούμε όμως έχετε τα "νεφρά" να το κάνετε.Να δούμε ποιός θα βρεθεί πρό εκπλήξεως, όταν βρεί απέναντί του 2500000 αληθινούς μακεδονες.
    Επί τη ευκαιρία.....συγχαρητήρια Ακρίτα για το blog σου. Τα ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα, και η γνώση που δίνεις, είναι ανεκτίμητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eάν πουν οτι ο σκοπός τους είναι η μελέτη της προφορική τοπική σλαβοφωνη Εδεσσας είναι προφανές οτι θα κάνουν τεράστιο λάθος.
    Πώς θα δικαιολογήσουν τις ελλήνικές λέξεις(απο τις οποιες μάλιστα πολλές προέρχονται απο τα αρχαία ελληνικά),που υπάρχουν σε αυτή την τοπική διάλεκτο?

    ένα ΠΟΛΥ μικρό παράδειγμα

    Avlija = Αυλή, adamant = αδαμας,διαμαντη, aktapod = χταπόδι, angarija = αγγαρεία, andart = αντάρτης, armasnitsa = αρμοστή, μνηστή, aresam = αρέζω, sevgar = ζευγάρι, kada = κάδος, kalamot = καλαμωτή, kalup = καλαπόδι, klonka = κλωναράκι, komat = κομμάτι, kofnid = κοφινιδι, κοφίνι, leunka = λεχώνα, magare = γομάρι, mirudija = μυρουδιά, murenka = μουριά, mustak = μουστάκι, parjasnitsa = ζωντοχήρα απο το ρήμα παριαζω, παρατώ, sviram = σφυρίζω, παίζω μουσική η ένα μουσικό όργανο, tipkanje = χτύπημα απο το ρήμα τύπτω, zugraf = ζωγράφος, hiljada = χιλιάδα, horo και oro = χορός, pratim = κάνω, κατασκευάζω, πράττω, harno και arno = χαρούμενος, καλός, aresam = αρέζω, mirisam = μυριζω

    καλά για λέξεις όπως εκκλησιαστικές,επιστιμονικες, και δοιηκιτικές ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ

    Αφού ώς σημαία έχουν να λένε,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ,ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ?

    (ΑΚΡΙΤΑ αυτός ο Karatasho μπορεί να μου απαντήσει στα παραπάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακεδόνα82 δεν έχω ξεχάσει το βιντεάκι σου για το Μουσείο. Θα το βάλω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε(3 Απρίλιος 2009 9:32 πμ) ευχαριστώ για τα καλά λόγια και φυσικά συμφωνώ για την εύστοχη παρατήρηση σου.
    Ο στόχος του Σλαβοαμκεδονισμού και των οπάδων του ήταν και είναι η Μακεδονία. Αυτά τα "περί μειονοτήτων" και"ελευθερία έκφρασης" είναι κρούστες επικάλυψης των αληθινών επιδίωξεων των, που δεν είναι τίπολα άλλο παρά η οικειοποίηση της Μακεδονικής ταυτότητας και του Μακεδονικού εδάφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήμαστε σαν τους "Ινδιάνους" των Η.Π.Α. Έκαναν ολόκληρο αγώνα οι άνθρωποι αυτοί για να μπορούν να αποκαλούνται Αυτόχθονες Αμερικανοί (Native Americans) γιατί στις Η.Π.Α. όλοι όσοι πατούσαν το πόδι τους εκεί γίνονταν αμέσως Αμερικανοί ενώ οι πιο παλιοί κάτοικοι της Αμερικής ήταν "Ινδιάνοι". Το ίδιο γίνεται και με τους Μακεδόνες: όλοι όσοι ζουν (δεν είναι απαραίτητο να έχουν γεννηθεί κιόλας) στην Μακεδονία είναι Μακεδόνες και οι πιο παλιοί κάτοικοι της είναι "Σλάβοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. akrita κανένα πρόβλημα,δέν με πειράζει και να μην το αναρτήσεις,εγώ ότι έχω ενδιαφέρον θα στο στέλνω γιατί εκτιμώ πολύ το έργο σου και την προσφορά σου για την Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο που τους ινδιάνους τους αναγνώριζαν όλοι σαν τους πιο παλιούς κατοίκους της Αμερικής,εσείς σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα πατήσατε το πόδι σας εδώ τον 6 με 7 αιώνα μ.Χ.
    Φυσικά αυτό δεν το αποδέχεστε αλλά ποτέ δεν μας δείξατε ούτε μια τεκμηριωμένη απόδειξη αυτών που λέτε.
    Για παράδειγμά δεν έχετε να επιδείξετε ούτε μια επιγραφή σε άλλη γλώσσα απο τα Ελληνικά(εξάιρεση οι Ρωμαικές που εννοείται πως είναι μεταγενέστερες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι πέτρες δεν αποδεικνύουν την ταυτότητα αυτών που τις σκάλισαν. Αλλά πως αποκλείεις ότι ήταν δικοί μου πρόγονοι που το έκαναν; Δηλαδή εγώ τώρα που γράφω ελληνικά πρέπει να είμαι οπωσδήποτε Έλληνας ενώ ο παππούς μου δεν ήξερε ούτε "καλημέρα" να πει στα ελληνικά; Όπως εξελληνίστηκαν ένα σορό Μακεδόνες τον τελευταίο αιώνα, γιατί αποκλείεις την περίπτωση οι αρχαίοι να εξ-σλαβίστικαν γλωσσικά;
    Και, ναι, είμαστε οι παλαιότεροι κάτοικοι στη Μακεδονία, σε σχέση με τους Νεοέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3000 "πέτρες" με Ελληνικά και με καμία σε άλλη γλώσσα δείχνουν πολύ καθαρά ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνικό φύλο.Άλλωστε και οι ίδιοι το δήλωναν δεν το κρύβαν.
    Αφήνεις να εννοηθεί ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν Ελληνικά και μετά εκσλαβίστηκαν,αν ναι απόδειξε το με ντοκουμέντα σε προκαλώ(ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις),φυσικά καταλαβαίνεις ότι αν πιστεύεις αυτό σε κάνει γενίτσαρο.
    BTW τι έγινε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την διάλεκτο που μιλάτε τώρα την ξεχάσατε? Όταν κάνετε τέτοιες αλλαγές να βάζετε και μια ταμπέλα:
    FYROM'S history under construction.
    Να το ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και πως αποδεικνύεις ότι είστε οι παλιότεροι στην Μακεδονία ?
    έχεις κάποια ιστορική, αρχαιολογική, κοινωνικοπολιτική ή πολιτιστική μελέτη ?
    γιατί εγώ έχω να σου αποδείξω ότι οι Έλληνες ουδέποτε έφυγαν από την Μακεδονία, αντίθετα με εσάς που εμφανιστήκανε σαν εθνοτική κοινότητα κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα.

    Ξέρεις πρέπει να τεκμηριώνεις και αυτό που λες σε μιά κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Και πως αποδεικνύεις ότι είστε οι παλιότεροι στην Μακεδονία?"
    Και εσύ πως το αποκλείεις?
    Άσε το παραμύθι με τη γλώσσα και τις πέτρες: άλλο ελληνόφωνος, άλλο Έλληνας και άλλο Νεοέλληνας. Άλλο αρχαίος Μακεδόνας και άλλο σύγχρονος Μακεδόνας (οποία γλώσσα και αν μιλάει σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διότι εδώ και 60 χρόνια το ιστοριογραφικό σας σύστημα δεν το έχει αποδείξει. Πολύ απλά και για αυτό δεν έχει βρεθεί κανένας σοβαρός επιστήμονας να πει ότι υπήρχατε πριν τον 19ο αιώνα. Τόσο απλά.
    Λοιπόν έχεις να φέρεις τελικά κάτι για να μάθουμε και εμείς πόσο "αυτόχθονες" είσαστε και πιο παλιοί από τους Έλληνες στην Μακεδονία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κώστα από την Δράμα σε παρακαλώ μην εκτροχιάζουμε την κουβέντα.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνωμη που παω να μπω στη μεση αλλα αυτο το θεμα με αφορα παρα πολυ.ΜΕ αφορα προσωπικα γιαι με το ζορι πανε να με βγαλουν σκοπιανο..Ρε το καταλαβενετε πως εχομε φτασει σε σημειο να μη θελουμε καμια σχεση με αυτους?Μας εχουν αγανακτισει δηλ δε γινετε αλλο αυτο το πραμα..Συγνωμη κ παλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 10:07, μην σκας, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σε κάνουν "σκοπιανό" αφού είσαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ. Απλά όταν δηλώνεις σκέτο Μακεδόνας χωρίς να προσθέσεις το Έλληνας (όπως οι αρχαίοι), απλά οι σύγχρονοι Μακεδόνες (που δεν είναι πια Έλληνες) δεν θα σε αναγνωρίζουν ως έναν από αυτούς. Παράδειγμα, εγώ μπορώ να δηλώνω Γάλλος και μπορεί να ξεγελάσω όλον των κόσμο αλλά ΠΟΤΕ τους ίδιους τους Γάλλους.
    Ανώνυμε , μην σκας, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σε κάνουν "σκοπιανό" αφού είσαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ. Απλά όταν δηλώνεις σκέτο Μακεδόνας χωρίς να προσθέσεις το Έλληνας (όπως οι αρχαίοι), απλά οι σύγχρονοι Μακεδόνες (που δεν είναι πια Έλληνες) δεν θα σε αναγνωρίζουν ως έναν από αυτούς. Παράδειγμα, εγώ μπορώ να δηλώνω Γάλλος και μπορεί να ξεγελάσω όλον των κόσμο αλλά ΠΟΤΕ τους ίδιους τους Γάλλους,
    Akritas, εγώ δεν πρόκειται να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, αλλά ούτε εσύ μπορείς να με πείσεις ότι είσαι αρχαίοέλληνας: απλά ενώ εσύ έχεις φαγωθεί να μάθεις από πού κρατά η σκούφια μας, για την δικιά σας σκούφια δεν μας ενδιαφέρει καθόλου και όχι επειδή τι θεωρούμε ανώτερη (κάθε άλλο!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.macedoniantruth.org/2008/12/11/macedonians-noted-in-the-gesta-hungarorum-10th-century/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακριβώς αυτή είναι η λογική των σλαβομακεδονιστών [και το επισημαίνω ότι όλοι έχουν συγκεκριμενό σκοπό που επιλέγουν αυτή την στάση] πετάνε κάτι στον αέρα λέγοντας - εσύ πως το αποκλείεις? ήσουν εκεί? - και αρνούνται κάθε ιστορικό τεκμήριο?
    Ανώνυμε 9,47 - δηλαδή δέχεσαι να πιστέψεις κάτι που δεν έχει καμιά βάση, μόνο τα λεγόμενα σας, γιατί σε "βολεύει" (δεν ξέρω αν έχεις οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά η ότι άλλα κίνητρα, αλλά σίγουρα κάπου αποσκοπείς.
    Με τη λογική σου μπορείς να έισαι και εξωγήινος, που με την ανεπτυγμένη τεχνολογία σου, έχεις αντιγράψει το ανθρώπινο γονιδίωμα - πως το αποκλείεις αυτό?
    Για άλλη μια φορα - ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς ανώνυμο 10,46
    Στο ίδιο άρθρο ττης wikipedia σημειώνει:
    Though this is a historical manuscript written under the aegis of the Hungarian king, some Hungarian historians have considered it to consist of inventions by the author or his predecessors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς ανώνυμο 10,46

    Έχεις απόλυτο δίκιο - με εσάς (σκοπιανούς - σλαβομακεδονιστές) δεν ασχολείτε κανείς στον κόσμο. Αντίθετα με εμάς ασχολείτε όλος ό κόσμος - ή να μας εξυμνήσει είτε να μας κατηγορήσει - αλλά ασχολείτε!και αυτό σας πονάει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.youtube.com/watch?v=Fxoiz2402ps&feature=channel_page
    Μέρες που έρχονται, ακούστε και αυτό! Και μη τολμήσει κανείς να πει ότι είναι πολιτιστική κλοπή από τους Έλληνες. Η χριστιανική πίστη ενώνει, δεν χωρίζει τους λαούς (διαβάστε και τα σχόλια του βίντεο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Στο ίδιο άρθρο τις wikipedia σημειώνει:"

    Τώρα μάλιστα, μας έπεισες με την wikipedia! Ο κάθ' ένας γράφει εκεί ότι του κατέβει, και εσύ μου το δίνεις για κουτόχορτο να το φάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ...Άσε το παραμύθι με τη γλώσσα και τις πέτρες: άλλο ελληνόφωνος, άλλο Έλληνας και άλλο Νεοέλληνας. Άλλο αρχαίος Μακεδόνας και άλλο σύγχρονος Μακεδόνας (οποία γλώσσα και αν μιλάει σήμερα)....

    Για δείξε μας έναν λαό που ήταν Ελληνόφωνος καθ' όλη την ιστορία του και δεν ήταν Ελληνικός,διότι αυτό συμβαίνει με τους Μακεδόνες απο τους αρχαίους μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάλιστα.....
    Εκτός από αυτό που είπε ο Δημήτρης εγω θα επικεντρωθώ αλλού μιας και σας έχω μάθει τόσα χρόνια πως σκέφτεστε και τι σερβίρετε. Λοιπόν ανώνυμε( 3 Απρίλιος 2009 11:05 μμ) καταλαβαίνεις την διαφορά στα λατινικά του -RUM και -NUM?

    Μιλάω για το bulgaroRUM και macedoNUM.

    για τα ουγγρικά που και αυτό έχει διαφορά δεν σε ρωτάω..bolgáΡΟΚ és macedóΝΟΚ, διότι δεν γνωρίζω την γλώσσα.

    Η πηγή σου φυσικά μιλάει και για grecoRUM et bulgarorum και όχι για grecoNUM κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ενώ ανώνυμε(3 Απρίλιος 2009 11:42 μμ) το macedoniantruth.org που το έφτιαξαν αυτοί που διαφωνούσαν με την πολιτική του Uzunovski!!! όπως ο Piperkata, Risto και ο Soldier of Barufas βρίθει από ουδετερότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποίος μπορεί να μας πει πότε υπήρξε ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος πριν το 1824; Και που υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες για τα σύνορα (έστω εθνολογικά) της φυλής των Ελλήνων; Επειδή λέτε ότι η γλώσσα είναι απόδειξη ότι υπήρξε ελληνικό έθνος μετά την αρχαιότητα, που είναι η πατρίδα αυτών των Ελλήνων και μέχρι που πιάνει γεωγραφικά; Εμείς οι Μακεδόνες ξέρουμε περίπου πια είναι τα γεωγραφικά σύνορα της ευρύτερης περιοχής που λέγεται Μακεδονία και κατοικείται ΚΑΙ από Μακεδόνες. Η ιστορική ΕΛΛΑΣ που ήταν; Μήπως μέχρι τις Θερμοπύλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σας έβαλα δύσκολη ερώτηση ε?
    Δεν πειράζει θα περιμένω μέχρι αύριο για τις απαντήσεις σας.
    Φυσικά και δεν ξεχνάω και τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κράτος Ελληνικό δεν υπήρχε,δεν ανακάλυψες και τον τροχό....
    Anyway εσείς δεν ξέρετε είμαι σίγουρος τα γεωγραφικά σύνορα της Μακεδονίας(της ιστορικής).
    Όπως για παράδειγμα ότι η περιοχή των σκοπίων ήταν για τους Μακεδόνες ότι και η Περσέπολις,μία κατάκτηση όπου ποτέ δεν έζησαν Μακεδόνες.
    Επίσης στην ερώτηση αν η ιστορική Ελλάς έφτανε μέχρι τις Θερμοπύλες μπορείς να βρείς δυο πρόχειρες απαντήσεις μία στον Αριστοτέλη που λέει:
    "αὶ τούτου περὶ τὴν Ἑλλάδα τὴν ἀρχαίαν. αὕτη δ' ἐστὶν ἡ περὶ Δωδώνην καὶ τὸν Ἀχελῷον· [352b] οὗτος γὰρ πολλαχοῦ τὸ ῥεῦμα μεταβέβληκεν· ᾤκουν γὰρ οἱ Σελλοὶ ἐνταῦθα καὶ οἱ καλούμενοι τότε μὲν Γραικοὶ νῦν δ' Ἕλληνες."

    Ότι η Δωδώνη είναι η γενέτειρα των Ελλήνων,από όπου προέρχονται οι Σελλοί,που λέγονταν τότε Γραικοί και τώρα Έλληνες.

    Και επίσης στον Στράβων που έγραψε αυτό το "Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://www.macedoniantruth.org/2008/11/24/osman-ii-was-the-conqueror-of-the-macedonians-1630/
    Εδώ έχει Μακεδόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς ανώνυμο 9.43
    θα μας τρελλάνεις - εμ βάζεις το άρθρο από την wikipedia, και μετά όταν το έριξα μια ματιά μας λές ότι λέει αηδίες - αποφάσισε αν σου αρέσει ή δεν αρέσει το άρθρο (δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά ο σύνδεσμος που έβαλες είναι από την WIkipedia)
    Α ξέχασα, εσείς πιστεύετε μόνο ότι σας συμφέρει....
    Τελειώνοντας - το βασικό σου επιχείρημα ποιο είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "που υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες για τα σύνορα (έστω εθνολογικά) της φυλής των Ελλήνων;"

    "Εμείς οι Μακεδόνες ξέρουμε περίπου πια είναι τα γεωγραφικά σύνορα της ευρύτερης περιοχής που λέγεται Μακεδονία"

    Αυτή η σιγουριά τους βασισμένη στο απόλυτο τίποτα (συνδυασμένο με την ηθελημένη αποστροφή σε αποδείξεις όπως αυτές του Ανώνυμου 4 Απρίλιος 2009 12:41 πμ) , είναι το κάτι άλλο. XD


    Υ.Γ.
    ΚΑΙ εμείς οι Μακεδόνες ξέρουμε περίπου πια είναι τα γεωγραφικά σύνορα της ευρύτερης περιοχής που λέγεται Μακεδονία.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Aνώνυμε(4 Απρίλιος 2009 12:41 πμ) με πολλή μεγάλη εμμονή προσπαθείς να "αποδείξεις" τη δικιά σου άποψη για το ποιοι είναι οι Έλληνες, αν υπήρχαν Έλληνες, πώς δημιουργήθηκε το Ελληνικό έθνος και το τι σχέση έχουν με του Μακεδόνες.
    Βάλε το καλά μέσα στο μυαλό σου. Έλληνες είναι ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ. Στην Ελληνική Μακεδονία ζούνε 2.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, Έλληνες δηλαδή που από τα αρχαία χρόνια ζούσαν σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν δε σ' αρέσει, σύντομα θα σας πνίξει αυτό που έχετε κάνει να νιώθει όλος αυτός ο κόσμος. ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στην εθνική του ταυτότητα.
    Σέβομαι το δικαίωμα να έχετε τις απόψεις σας, αλλά ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ. Προτείνω λοιπόν να ανταλλάσσετε τις απόψεις σας μεταξύ σας, αφού βασικά εμάς δεν μας αφορούν.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΕ ΑΚΡΕΦΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, όπως και οι περισσότεροι σλαβόφωνοι/δίγλωσσοι συμπατριώτες μας τους οποίους προσπαθείτε να παρασύρετε.
    Άντε γεια . . . και περιόρισε το θράσος σου, γιατί δε θα σου βγει σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμε (4 Απρίλιος 2009 12:41 πμ ) οι Ηπειρώτες, οι Ροδαλιανοί,οι Ραφκιανοί είναι και αυτοί εθνικότητες ανεξάρτητες ?
    Στην σελ 371 τους αναφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λοιπόν μιας και οι σλαβομακεδονιστές δεν μας απάντησαν για το bulgaroRUM και macedoNUM η μετάφραση είναι η εξής......

    Βούλγαροι και Μακεδονικοί!!!!!!

    Σαφέστατα ο συγγραφέας αναφέρει τα έθνη με την κατάληξη -RUM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.