Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Στόβοι, μία αρχαία Ελληνική πόλη στην FYROM



από τον Μακεδόνα82

Η Στόβοι ήταν αρχαία πόλη της Μακεδονίας που έγινε πρωτεύουσα της Παιονίας, μετά την καταστροφή των Βυλαζώρων. Αναπτύχθηκε και άκμασε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, γιατί ήταν αντιπρόσωπος της Ρώμης στη ΝΑ Ευρώπη, και επιπλέον ήταν χτισμένη σε οχυρή θέση ανάμεσα στους ποταμούς Εριγώνα και Αξιό, είχε στρατιωτικό οχυρό και ήταν σπουδαίος εμπορικός σταθμός. Το 479 μ.Χ. καταστράφηκε από τους Γότθους.

Σε ανασκαφές βρέθηκαν πολλές επιγραφές, ερείπια θεάτρου χωρητικότητας 5.000 θεατών, παλαιοχριστιανικά κιονόκρανα και θωράκια κ.ά., που μαρτυρούν ότι διατηρήθηκε μέχρι το 10ο αι. αλλά και πολλά Ελληνικά τα οποία και οι Σκοπιανοί ναι μεν τα εκθέτουν αλλά δεν τα αναφέρουν

9 σχόλια:

  1. Οχι και ακροαριστερο κομμα ο συν.Υπερ της συνθηκης του Μααστριχ,και το μοναδικο κομμο που δεν ψηφησε υπερ για τους αγωγους φυσικου αεριου,με το προσχημα της προστασιας του περιβαλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικηφόρε το προηγούμενο νήμα αφορούσε τον Αλαβάνο. Θα το μεταφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στοβοι μια αρχαια ελληνικη πολη? Ο ορισμος της προπαγανδας και του ψεμματος. Οι αρχαιοι Παιονες ως γνωστον δεν ηταν ελληνικο φυλο, ουτε καν Μακεδονες δεν ηταν. Απλα τους κατεκτησε ο Φιλιππος σε καποια φαση. Απο που και ως που η πρωτευουσα της Αρχαιας Παινιας ειναι και μια αρχαια ελληνικη πολη? Οσο για τα αρχαια που δειχνει το βιντεο τα περισσοτερα ειναι Ρωμαικης περιοδου. Το αρχαιο "ελληνικο θεατρο" που μας πλασαρει το βιντεο κτιστηκε τον 2-3 αιωνα μ.χ. και ειναι φυσικα ρωμαικο. Σε καποια φαση μας λεει για "ancient greek columns" και δειχνει ενα ναο που κτιστηκε τον 5-6 αιωνα μ.χ. Υπηρχαν το 600μ.χ αρχαιοι ελληνες? Εχουμε και το "ancient greek sculpture" που ειναι αγαλμα του ρωμαιου αυτοκρατορα ανδριανου του 2 αιωνα μ.χ. Σε λιγο θα μας πειτε και οτι και η Ρωμη ειναι αρχαιοελληνικη πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία πόλη ελληνιστικής, ρωμαϊκής και πρωτοβυζαντινής περίοδου θα σου έκανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρον βιντεάκι, Μακεδόνα82, όπως πάντα.

    Το 600 μ.Χ. οι αρχαίοι Έλληνες, ή πιο σωστά οι Έλληνες που διατηρούσαν την αρχαία ελληνική θρησκεία, λέγονταν απλά Εθνικοί, αν δεν κάνω λάθος, καθώς με την έλευση του Χριστιανισμού, και πιο έντονα ύστερα από το περίφημο διάταγμα των Μεδιολάνων χωρίστηκαν οι πληθυσμοί σε Χριστιανούς και ειδωλολάτρες (Εθνικούς), φυσικά όχι εν μια νυκτί. Πιστεύω στο βίντεο προσπαθεί να δείξει την αρχαία ελληνική τεχνοτροπία της εν λόγω κολώνας, εξ ου και ο ορισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιξε το παιχνιδι των σκοπιανων φίλε μου ..... και βεβαια υπηραχν (αρχαιοι) έλληνες το 600μχ φιλε μου!!! άλλο πράμα η ονομασία!!! εμείς από που πορκύψαμε ? παρθενογέννεση?, ο ιδιος ο vasiliev το παραδεχεται και αποδομει τον fallmereyer με επιχειρηματα, παραδέχεται δε οτι ο τύπος του αρχαίου έλληνα επιβίωσε αναλλοίωτος εως και τα τελη του 7ου αιωνος!! ο ίδιος παραδέχεσαι ότι τους παίωνες τους κατέκτησε κάποιοι στιγμή ο φίλλιπος! έκτοτε και μεχρι τους ρωμαίους παρέμειναν στο κράτος της μακεδονίας και εξελληνίστηκαν κατά το πλείστον, εκουσίως!! όπως όλοι οι συγγενικοί πληθυσμοί της περιοχής (νότιοι ιλλυροθράκες). Αυτοί οι πληθυσμοί συνεχιζαν να εξελληνίζονται και επί πρώιμης ρωμαιοκρατίας!!!

      Διαγραφή
  6. Έχεις δίκιο Μιχάλη(11 Απρίλιος 2009 6:54 μμ) αλλά ο άλλος Μιχάλης δεν βλέπει δυστυχώς το αυτονόητο.!!
    Οι ίδιοι οι Ρωμαίοι, δηλώνουν, ότι δεν κατέκτησε η Ελλάδα την Ρώμη, αλλά η Ελλάδα την Ρώμη εννοώντας το Ελληνικό πνεύμα κι πολιτισμό.

    "Graecia capta ferum victorem cepit et artes intulit agresti Latio" από τον Οράτιο (Επιστολές ii, 1, 156).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας απαντήσω κι εγώ...
    θα ξεκινήσω απο κάτι που σου διέφυγε (Μιχάλης 10 Απρίλιος 2009 4:51 μμ ).

    1)Κατάλαβες οτι κάνω προπαγάνδα με όλα αυτά,αλλα δέν καταλαβες να αναφέρεις κάτι για τα γράμματα και τις λέξεις που είναι χαραγμένες πάνω στις πέτρες που τις έχουν πεταμένες σε μια άκρη.

    2)οι κολόνες είναι καθαρά ελληνικού ρυθμού και πάνω σε αυτές χτίστηκε ο νάος που αναφέρεις το 5-6 αιώνα.

    3)το θέατρο?ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ
    "Graecia capta ferum victorem cepit et artes intulit agresti Latio" από τον Οράτιο (Επιστολές ii, 1, 156).
    Eάν οι αφρικάνοι ερχόντουσαν στην θέση των ρωμαίων το θέατρο θα ήταν αφρικάνικο?και άραγε ποιός ίδρυσε την πόλη αυτή....?
    και το θέατρο δεν χτίστηκε την χρονολογία που έγραψες.
    4)τώρα για το άγαλμα τι να πώ καμία σχέση με αυτό που γράφεις δές εδώ το αγαλμα του ρωμαιου αυτοκρατορα ανδριανου
    http://users.stlcc.edu/mfuller/StobiArtifacts.html

    και πιο κάτω το κοίτα δικό μου άγαλμα που έχω στο βίντεο και πές τι σημαίνει η λέξη που γράφει ΠΡΟ-ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ?

    Τώρα ποιός προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Μιχάλης ( Ραπτης ) είπε... 11 Απρίλιος 2009 4:11 μμ
    Ρε Μιχαλακη όταν σε ρωτάμε τι ήταν ο Τσάρος Σαμουήλ ( Βούλγαρος ή ‘Μακεδόνας’ ) κάνεις τον ψόφιο κοριό και το παίζεις ανιστόρητος. Τώρα που βλέπω ότι έμαθες ‘ιστορία’ μπορείς να μας απαντήσεις?
    Vardarska

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.